Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Pelisivusto : Etusivun rakentamisesta !

Sivun loppuun

kpzpt [20.04.2011 22:53:53]

#

Hei!

Minulla on etusivu rakentumassa pelisivustolleni -> http://temp4322.dy.fi

------

Etusivuni on tällä hetkellä seuraavanlaisena -> http://temp4323.dy.fi/images/Kuvakaappaus_Etusivu_001.png

Tahtoisin hieman ideoita kerätä jotta sitten mahdollisimman miellyttävän etusivun voisin rakentaa pelisivustolleni.
Tuo kuva mikä tuossa on niin, se on aika isoilla imageilla, mahdollisesti olisi parempi jos käyttäisin pienempää kuva kokoa ja kuvia sitten suuremmissa määrin mahtuisi kerralla näytölle ?

Mitä ideoita teillä olisi taikka mitenkä minun olisi parasta muuttaa tuota yllä olevaa alku väsäelmää ?

---

kaviaari [21.04.2011 09:29:35]

#

Sivuston vakuuttavuuden kannalta suosittelisin sivuston kieliopillista korjaamista. Lauseet vaikuttavat pitkiltä ja täyteen paisutetuilta. Tämä vaikeuttaa lukemista. Yhdyssana- ja pilkkuvirheiden korjaaminen olisi myös suositeltavaa. Lisäksi yksi huutomerkki riittää!!!!

Jokotai [21.04.2011 09:43:05]

#

Pelien ohjeet helpottaisivat.

Yucca [21.04.2011 10:12:11]

#

Perusidea on hyvä ja havainnollinen. Kuvat kertovat niin paljon, että tekstien harhaanjohtavuudesta huolimatta syntyy oikeansuuntainen käsitys siitä, mistä sivustossa on kyse (mikä on harvinaista).

Kannattaa poistaa kaikki tekstit, joilla ei ole merkitystä käyttäjälle, ja kirjoittaa loput niin, että mummosikin ymmärtäisi ne. Erityisesti: Sivusto ei varmaankaan esittele lautapelejä siinä mielessä, kuin mummo asian ymmärtäisi, vaan vanhojen ja uusien lautapelien tietokoneversioita, selaimessa toimivia versioita. Tekstejä siis pitäisi ajatella uusiksi pääotsikosta alkaen.

"Klik kuvasta jne." kannattaa sanoa vain kerran ja näkyvästi, mielellään kielellä, jonka mummosi äidinkielenopettajasikin olisi hyväksynyt. No klikkaa-sanaa ehkä voi käyttää, koska "napsauta" koetaan aika teennäiseksi. Siis esim. "Klikkaa jotain kuvista, niin demopeli käynnistyy!"

Olisi tietysti olennaista, että jo etusivulta näkyisi, onko sivustossa muuta kuin demopelejä, samoin kuin se, voiko pelejä pelata netissä, ladata omaan koneeseen vai molempia. Ja mitä maksaa. Jos ei mitään, niin se on erityisen tärkeä tieto.

Pelien nimet kannattaa laittaa näkyvämmiksi, käytännössä alaotsikoiksi. Pienennetyllä petiitillä kikkailu kannattaa jättää sikseen - parasta on jättää fonttikoko kokonaan asettamatta, niin mummokin ehkä pystyy lukemaan, eikä tällaisella etusivulla todellakaan ole (eikä saa olla) sellaista ahtautta, että fontin pitäisi olla piperrystä.

Ainakin etusivulla kannattaa olla tyylikäs ihan merkkien käytössäkin: 8×8 eikä 8x8, 1939–45 (ajatusviiva) eikä 1939-45, © eikä (C).

Jos etusivulla todella pitää kertoa jotain Daily Buildista (öOnko se jokin sanomalehti?ö, kysynee mummo), niin päivämäärän olisi syytä olla _jonkin_ standardin tai järkevän käytännön mukaisessa muodossa. Siis 20.4.2011 tai 2011-04-20, ei sekamuotoja.

_Jonkinlainen_ tieto sivuston sisällöstä englanniksi voisi olla hyvä ajatus, sillä sivuille kuitenkin eksyy myös ihmisiä, jotka eivät osaa suomea.

kpzpt [21.04.2011 13:46:23]

#

Entäs tälläinen!

Minä mietin että jos jättäisin nuo kuva ikonit tuohon vasempaan reunaan ainoastaan, ja sillä tavoin että ne skrollaisivat ylöspäin aika ajoin, näin, että alareunasta tulisi aina uusi random kuva jostain pelistä, eli vasen reuna olisi vain eräänlainen pikkukuva pysty jono eri random peleistä, tarkoittaen että pitäisin vasemman reunan "koriste" grafiikalle.

Sitten taas aivan tämän vasemman reunan pysty kuva jonon viereen, jossa nytkin on noita tekstejä, niin, laittaisin taas pysty skrollbarin avulla, suurin piirtein samoilla fonteilla mitä tuossa kuvassa, niin, listan kaikista peleistä joita voi sivustolla valita ja pelata.

Taasen sitten ruudun oikealla puoliskolla olisi jatkuvasti avoinna vasemmalta valitun pelin käynnistys valikko ja myös valikko josta voi seurata muitten pelejä, ( eli haasteet, tallenneet, filmit )

Mietin että tuo olisi todella nopea ja helppo tapa käynnistää sivuston pelejä, myöskin vaihtaminen eri peleissä olisi samalla sivulla ja samalla katseella, ei tulisi mitään silmää rasittavia kuva taikka sivun osa vaihtojakaan, myöskin peli grafiikat rakentuisi vasta pelin käynnistyksen yhteydessä.

---

Sama vanha kuva -> http://temp4323.dy.fi/images/Kuvakaappaus_Etusivu_001.png

---

Edit.
Minulla on linux mint ja linux ubuntu käytössäni, kuinka minä voin löytää tästä perusnäppäimistöstä noita ajatusviivoja, x ja (C) merkkejä ?

---

Metabolix [21.04.2011 15:32:14]

#

Ajatusviiva (–) ja ristitulomerkki (×) löytyvät luultavasti näppäimistä x ja -, kun pidät samalla Alt Gr -näppäintä pohjassa. Merkkejä voi myös kopioida netistä tai kirjoittaa tietyillä koodeilla. Merkkien numerokoodit ovat Unicode-merkistön mukaiset.

Sivustosta voi kuvan perusteella todeta, että tekijä on aika pahasti pihalla monestakin asiasta. Eiköhän viisain veto olisi katsella hetki muita sivustoja ja miettiä oikein kunnolla, mikä niissä on hyvää ja mitä ehkä kannattaisi tehdä toisin.

Mizou [21.04.2011 16:26:10]

#

(Mod. lisäsi alle lainauksen, koska kpzpt poisti viestinsä.)

kpzpt kirjoitti:

Huutomerkkien käyttäminen on kehittyneen ja älykkään henkilön tapa tehdä lauseista sellaisia että ne ylittävät muitten kirjoittamat lauseet, tämä on tärkeätä kun lähtee kehittämään jotakin ( tietokonepelejä ) jonka haluaa jäävän muistiin, en väittele asiasta !!

Olen siis älykäs!!! Ja kehittynyt!!! Kommenttinikin on ylitse muiden sillä siinä on eniten huutomerkkejä!!!

Mutta asiaan. Ymmärrän kyllä huutomerkkien käytön maltillisesti korostamaan jotakin, mutta tuo selitys ei kyllä mene läpi. Lisäksi voisit tutkia tekijänoikeusmerkin käyttöä.

Edit: http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/tekoik/6.2.html siinäpä joku selitys, joka voi selventää hieman.

Torgo [21.04.2011 16:54:39]

#

Universal Copyright Convention kirjoitti:

work published with the authority of the author or other copyright proprietor bear the symbol © accompanied by the name of the copyright proprietor and the year of first publication placed in such manner and location as to give reasonable notice of claim of copyright.

Sivustosi on siis julkaistu 2009 JRE:n toimesta. Oikeudelliselta merkitykseltään merkintä on käytännössä nolla ja on sivuilla lähinnä koristeena. Mutta jos sitä käytetään, niin kannattaisi ottaa edes selvää miten sitä kuuluu käyttää.

Ulkoasu sinänsä on siisti ja suht miellyttävän näköinen ärsyttäviä huutomerkkejä lukuunottamatta. Sisällöstä muuten olen muiden kanssa samaa mieltä. Siinä on reilusti kehitettävää.

Demopeli siis käynnistyy kuvasta klikkaamalla. Se tulee varsin selväksi, kun on noin moneen kertaan huutomerkkiparien kanssa kerrottu. Muuta toiminnalisuuttako tuossa nyt sitten ei ole kuin pelkkä demojen pelaaminen? Mitä kummaa nuo haasteet sitten ovat ja miten niitä luodaan, kun ainoa vaihtoehto on pelata demoa?

kpzpt [07.05.2011 23:32:41]

#

Hei,

Minulla touhut etenevät.

Tässä olisi tätä etusivun rakentelua Appletin peli valikointeihin ->

Windows - http://temp4322.dy.fi/PeliAppletti_Windows.html
Linux, Macintosh - http://temp4322.dy.fi/PeliAppletti_Linux_Macintosh.html

Kuvakaappaus - http://temp4323.dy.fi/images/JavaKuvakaappaus-35.png

Ajattelin laittaa kaksi vaihtoehtoa käynnistää pelit, ensin yläosassa ruutua on pelaajan omat top pelatuimmat pelit 1-12 ja tämän lisäksi on ruudun alaosassa vielä kaikki pelit lueteltuina, tämä olisi nyt tällä hetkellä tämä kantava idea, ja seuraavana sitten laittaisin näistä alaosan teksti linkeistä ohjaukset pelihuone valikoihin, joissa sitten pelit voidaan käynnistää ja haasteet jättää.

Tarkoitus laittaa live ja tallenne pelit sivustolle.

---

Lebe80 [08.05.2011 02:09:06]

#

Ootko ajatellu, miten tuon voisi yhdistää erilaisiin sosiaalisiin nettisivustoihin?

Itse näkisin sivustoprojektin paljon houkuttelevampana, jos se olisi jotenkin kytköksissä esim. Facebook-sivustoon. Olisiko se esim. vain Facebook-tilillä kirjautuminen, tai sitten vastaavasti pelit olisivat ihan "Facebook-pelejä".

kpzpt [16.05.2011 17:38:02]

#

Facebook,

En itse pidä facebookista, enkä sitä ole juurikaan koettanut, kenties sitten kunhan nämä pelit ovat yli 10 määrin jo sivustolla toiminnassa.

---

Tässä olisi tämä tämän hetkinen idea, laitan sivustolle vihreän taustan jonka päälle paperi joka on fadettu reunoilta, tämän paperin päälle sitten sijoitan kaiken toiminnan joka sivustolla löytyy, aika alkeellista, mutta, minusta sopii ihan hyvin ideaksi.

Sitten tämän paperin päälle '<div style="position:absolute...' avulla laitan kaiken toiminnan joka sivustolla löytyy, vaikka sivuston pelithän ovat sitten kaikki yhdellä ja samalla appletilla, mutta etusivulta myös voi käynnistää suoraan tahtomaansa huoneeseen, appletissa kyllä sitten pelit käynnistyy linkeistä jotka ohjaavat huoneisiin joissa valita peli seura.

Että tuon kaltaista tällä hetkellä, laitan esikuvia kunhan niitä kertyy, ajattelin tämän viikon aikana tämän sivuston julkisivun laittaa valmiiksi ja sitten ensi viikolla viimeistään viimeistelyjä.

http://temp4322.dy.fi

Otan ideoita vastaan, julkisivun säätelyyn, minulla on mint käyttöjärjestelmä pääsääntöisesti käytössä, ajoittain kylläkin myös ubuntu, mutta, rakennan vihreä valkoisen sivun, pääsävyiltäänsä.

Kuinka suuria kuvaikoneita laitan etusivulle, mitenkä kirjautuminen, ja mitä kaikkea olisi hyvä löytyä koko sivuston toiminnasta, ystävät, klaanit ??

---

Petja [16.05.2011 17:44:09]

#

Lebe80'n viestiin vielä jatkan...
Itse olen toteuttanut ylläpitämälleni fanisivustolle Facebookin kautta kirjautumistoiminnon. Facebookin APIn kanssa todella mukava räpellellä, kun on erittäin selkeät ohjeetkin. Sinänsä harmi, ettet käytä Facebookia. Mikäli tietoja ei käytetä PHP:llä saattaa asia ollakin hieman hankalampi.

Mikäli tälle pohjalle lähdetään rakentamaan, suosittelisin käyttämään Facebook-kirjatumistapaa, kuten em. fanisivustolla. Canvas kun taas on hieman rajallisempi olettaakseni. Ideassa on taas se huono puoli, että Facebookista varmasti löytyy pelivalikoimasta yhdellä tai toisella tavalla nämä pelit. En silti halua tuhota projektiasi, joten jatka vain. :D

Mutta nyt yleisesti...
Kuvakkeet etusivulla suosittelisin olemaan ehkä 128x128px. Vihreä tausta on ihan hyvä, mutta pitäisin vielä enemmän jos tutustuisit webkitiin ja panostaisit erityisesti graafiseen olemukseen.

kpzpt [16.05.2011 18:05:54]

#

facebook ja webkit,

minä katselen nuo linkit heti kunhan minulla on ekat 10 peliä linjoilla, eikä ole enää tälläistä alku sählinkiä näin kovin, kiitos hurjasti linkeistä.

Triton [16.05.2011 20:17:04]

#

Petja kirjoitti:

Itse olen toteuttanut ylläpitämälleni fanisivustolle Facebookin kautta kirjautumistoiminnon. Facebookin APIn kanssa todella mukava räpellellä, kun on erittäin selkeät ohjeetkin. Sinänsä harmi, ettet käytä Facebookia. Mikäli tietoja ei käytetä PHP:llä saattaa asia ollakin hieman hankalampi.

Mikäli tälle pohjalle lähdetään rakentamaan, suosittelisin käyttämään Facebook-kirjatumistapaa, kuten em. fanisivustolla.

Uskallan olla eri mieltä. Mielestäni ei ole lainkaan hyvä idea käyttää niinkin tärkeään asiaan kuin autentikoimiseen mitään facebookin apia. Ensinäkin facebookin heikosta yksityisyydensuojasta keskustellaan jatkuvasti, enkä edes halua tietää, mitä tietoja facebook saa kalasteltua tarjoamansa api-rajapinnan kautta. Toiseksi, jos joku sattuu varastamaan facebookilta tunnuksia, niin se on saman tien kaikki muutkin palvelut/nettisivut vaarassa. Onhan tuo toki kätevä tapa hoitaa asia, kun useimmilla on facebook käytössä, muttei mielestäni riittävän turvallinen.

Mitä tuohon datan käsittelyyn tulee, niin ei se nyt kovin hankalaa ole toteuttaa kommunikointia php-skriptin ja appletin välille. Homma hoituu vaikka web-serviceillä tai vaikka ihan suoraan soketeilla.

Petja [16.05.2011 20:26:26]

#

Triton kirjoitti:

Mitä tuohon datan käsittelyyn tulee, niin ei se nyt kovin hankalaa ole toteuttaa kommunikointia php-skriptin ja appletin välille. Homma hoituu vaikka web-serviceillä tai vaikka ihan suoraan soketeilla.

Itselläni on kovin heikko tuntemus muista kielistä. Se tuskin sitten on vaikeaa?

Metabolix [16.05.2011 20:28:22]

#

Triton kirjoitti:

Onhan tuo [Facebook-kirjautuminen] toki kätevä tapa hoitaa asia, kun useimmilla on facebook käytössä, muttei mielestäni riittävän turvallinen.

Kaikista potentiaalisista ongelmista huolimatta luottaisin Facebookin kirjautumiseen enemmän kuin heikkotaitoisen harrastelijan viritelmiin. Niitä on jo nähty ja murrettu ihan tarpeeksi. Siitä olen kuitenkin samaa mieltä, että ei ole välttämättä hyvä pakottaa käyttäjää rekisteröitymään Facebookiin muutaman pelin takia. Toisaalta on myös totta, että monella on jo Facebook-tili, joten heidän kohdallaan säästyy vaivaa.

Petja kirjoitti:

jos tutustuisit webkitiin

Mihin? Jos tarkoitat eräiden selainten renderöintimoottoria, en käsitä, mitä erityistä hyötyä siitä on ulkoasun suunnittelussa. Jos tarkoitat jotain muuta, kannattaisi laittaa suora linkki, koska linkittämästäsi Google-hausta ei todellakaan käy ilmi, mitä saattaisit tarkoittaa.

Petja [16.05.2011 20:33:21]

#

Wikipedia - Vapaa tietosanakirja kirjoitti:

WebKit on selainmoottori, jonka lähdekoodi on kirjoitettu C++-ohjelmointikielellä. Lukuisia eri tietotekniikka-alan yrityksiä on osallistunut WebKitin kehitystyöhön. Pääasiallisin projektiin osallistunut organisaatio on ollut Apple, joka käyttääkin WebKitia omassa Safari-selaimessaan.

Webkitin avulla teet siis hienoja animaatioita sivuille ilman Flashia, saat myös aikaan muita visuaalisia asioita kuten pyöristetyt reunat diveille. Webkit toimii CSS-koodin seassa. Ja kuten jo aiemmin puhuin ylläpitämästäni fanisivustosta, siellä lähes kaikki visuaalinen on jollain tavalla yhteydessä Webkitiin.

Tässä muutamia auttavia hakusanoja Googleen:
Webkit, Webkit Border Radius, Webkit Box Shadow, Webkit Transition, Webkit Transform, Webkit Animation, Webkit Background

Metabolix [16.05.2011 20:45:13]

#

Petja, näytäpä ensin, miten WebKit asennetaan Firefoxiin, niin jutellaan sitten lisää. Voisit tutustua itse vielä paljon paremmin näihin asioihin, ennen kuin alat selittää muille.

Selainmoottori ei ole mikään nettisivujen tekemiseen käytettävä tekniikka vaan ihan oikeasti se nettiselaimen osa, joka tekee lähdekoodista konkreettisen lopputuloksen.

Jos olet tehnyt sivusi niin, että se vaatii WebKitin toimiakseen, olet tehnyt sen huonosti. Suuremmalla osalla käyttäjistä on nimittäin käytössä Gecko tai Trident.

Nuo luettelemasi "WebKitin ominaisuudet" eivät millään tavalla ole WebKitistä riippuvaisia vaan tulevat olemaan CSS:n seuraavan version virallisia osia. Ei siis ole mitään tarvetta tutustua WebKitiin, vaan kannattaa tutustua CSS:ään kaikkine uusine ominaisuuksineen.

The Alchemist [16.05.2011 22:07:14]

#

Petja: Ei ole mitään WebKit-kieltä. Kyse on CSS3:n ominaisuuksista, jotka eivät ole vielä vakaantuneet. WebKitin lisäksi Firefoxin ja Operan renderöintimoottoreilla on omat laajennuksensa (etuliitteet -moz ja -o). Nämä eivät kuitenkaan ole standardia CSS:ää, joten ne eivät "toimi CSS-koodin seassa". CSS-standardi vain käskee ignorettamaan tunnistamattomat ominaisuudet, joten mitään vahinkoa ei sinällään tapahdu, kunhan syntaksia noudatetaan.

Firefoxin nelosversiossa ainakin ominaisuudet box-shadow, border-radius ja luultavasti myös transform toimivat ilman etuliitettä eli ns. standardisti.

Triton [17.05.2011 01:21:41]

#

Metabolix kirjoitti:

Triton kirjoitti:

Onhan tuo [Facebook-kirjautuminen] toki kätevä tapa hoitaa asia, kun useimmilla on facebook käytössä, muttei mielestäni riittävän turvallinen.

Kaikista potentiaalisista ongelmista huolimatta luottaisin Facebookin kirjautumiseen enemmän kuin heikkotaitoisen harrastelijan viritelmiin. Niitä on jo nähty ja murrettu ihan tarpeeksi. Siitä olen kuitenkin samaa mieltä, että ei ole välttämättä hyvä pakottaa käyttäjää rekisteröitymään Facebookiin muutaman pelin takia. Toisaalta on myös totta, että monella on jo Facebook-tili, joten heidän kohdallaan säästyy vaivaa.

Kyllähän se tietenkin on totta, että monet amatööriviritelmät ovat huomattavasti surkeampia, kuin esim. googlen tai facebookin tarjoamat todennuspalvelut. Nyt kuitenkin oletin, että tässä keskustellaan ihan pro/semipro-tason toteutuksista. Siitä tulikin mieleen, että kannattaakin tutustua tuohon Zend Frameworkin Auth-komponenttiin, sillä sen avulla erittäin helppoa toteuttaa laadukas kirjautumisjärjestelmä...

Grez [17.05.2011 01:25:36]

#

Joo, toi on muuten hinoa miten joitakin Facebookiin mitenään liittymättömiä juttuja ei pääse käyttämään jos ei ole Facebook-tunnusta.

Koomisin esimerkki on mielestäni http://www.digitalkoot.fi

Toivotaan että ihmiset tekee talkootyötä ja sitten rajataan osa potentiaalista pois täysin turhaan.

The Alchemist [17.05.2011 07:25:42]

#

Grez, voihan tuonne rekisteröityä ihan normaalistikin. Jännästi vain suoraan sivustolle rekisteröityneille on vähemmän ominaisuuksia tarjolla, kun erilaiset top-listat eivät toimi.

Petja [17.05.2011 15:54:10]

#

Njoo. Enpä ota webkit-asiaan enää tietämättömänä kantaa. :D

kpzpt [17.05.2011 19:05:27]

#

Etusivu,

Sivusto on nyt laitettu vihreänharmaalle taustalle, tämän taustan keskiosassa on valkoinen paperi 940px, jota on reunoilta harmaannettu, jotta paperissa on syvyys vaikutelmaa, tälle 940px paperille sitten "<div style="position:absolute.." avulla laitetaan kuvat ja tekstit.

Tämä avautumis sivu laitetaan sisältämään ylälogo ( logokuva, vihreäpalkki, ja logoteksti ) sekä kirjautuminen ja vielä valikko josta valitaan mitä käyttöjärjestelmää käytetään pelatessa windows, linux tai macintosh.

Kun on valikoitu mitä käyttöjärjestelmää käytetään, siirrytään kyseisen käyttöjärjestelmän osioon, osiossa sitten voidaan käynnistää koko asiakasohjelma taikka kuvaiconin avulla jokin tietty peli.

Sivuston foorumina on nyt varmaankin tämä phpbb ja siinä subsilver2 taikka prosilver teema - http://temp4322.dy.fi/foorumi

Pyrin että sivuston yleiskuva on yksinkertainen ja helppo oppia ja sisäistää.

Etusivu tällä hetkellä -> http://temp4322.dy.fi Huomenna lisään tuon kirjautumisen, ja ylihuomenna sitten nämä eri käyttöjärjestelmäin .html sivut.

Otan ideoita ja mahdollisia typeryyksien kohtain korjauksia vastaan kiitollisena :)

---

Grez [17.05.2011 23:33:31]

#

The Alchemist kirjoitti:

Grez, voihan tuonne rekisteröityä ihan normaalistikin.

Katsopas vaan, niin näköjään voi nykyään. Tosin ennen postausta tarkistin asian, mutta en huomannut tuota pientä tekstilinkkiä tuossa "login with facebook" ikonen lähellä. Alkuaikoina ei kuitenkaan ollut muuta vaihtoehtoa kuin Facebook.

kpzpt [18.05.2011 17:39:31]

#

Ongelma,

Etusivun suurin ongelma on tämä että mitenkä laittaa oikein tietokone tunnistamaan asiakkaan käytössä oleva käyttöjärjestelmä, ongelma johtuu siintä että java ei ole täysin identtisesti toimiva kaikilla käyttöjärjestelmillä.

Juuri nyt on tarkoitus seuraavanlaiset -

Windows JAR toimii - JRE 1.6+ ja Direct3D
Linux JAR toimii - JRE 1.6+ ja OpenGL
Macintosh JAR toimii - JRE 1.5+ ja OpenGL

Eli kaikille tarvitaan oma käynnistys osio taikka file.

---

Olen miettinyt että laittaisin tuon 'navigator.platform' ja sitten jonkin javascript string käskyn kenties split avulla arrayhyn kaikki sanat ja tarkistaisin siten löytyykö teksti Linux Windows taikka Macintosh ja näin ohjaisin sivuston toiminnan oikeaan osioon taikka fileeseen.

vinkkejä otan vastaan mielluusti ..

mrl586 [18.05.2011 22:05:31]

#

Eikö Windowsissa toimi OpenGL?

kpzpt [19.05.2011 14:01:57]

#

Windows ja OpenGL,

Tämä on monimutkainen kysymys, periaatteessa vastaus on kyllä toimii, mutta käytännössä tilanne on tämän hetkisillä java versioilla, ainakin joissa GeForce näytönohjaimissa sekä mahdollisesti myös joissain muissa, että, java appletin joka sisältää opengl rutiinit käynnistäminen windowssissa aiheuttaa koko selaimen kaatumisen, eikä applettia näin pysty käyttämään, en ihan tarkkaan pysty sanomaan kuinka moni prosenttista tämä opengl toimimattomuus ( bugi ) tällä hetkellä on windows koneissa, esim, itselläni toimii winxp kera sekä opengl että directx, kun taas ystävälläni ja serkullani selain jämähtää winxp ja win7 koneissa heti kun applet käynnistyy opengl:lään, heillä toimii vain direct3d versio, lisänä on lukuisia testaajia ollut esim java-gaming forumista ja heillä on sama tilanne opengl + windows kera, en tiedä koska korjaantuu jotanka rakennan sitten linux sekä macintosh ja windows koneille eri käynnistys osiot taikka fileet.

Java osaamattomille : tämä opengl ja direct3d käyttöön, niin, java koodi ja pakatut java .class tiedostot ovat molemmissa samat, vain <applet> käynnistys parametri on erillainen.

Grez [19.05.2011 14:15:43]

#

Jaakko ja kala.

No eikö tuossa olisi helpointa vaan java-appletissa alussa lukaista mikä käyttisversio on käytössä ( System.getProperty("os.name") ) ja sitten asettaa parametri sen mukaan.

kpzpt [19.05.2011 14:27:38]

#

hmm,

Parametri asetetaan jo <applet> tagin aikana, eikä sitä taida minun vajavaisen java tietouteni mukaan olla mahdollista vaikuttaa enää appletin ollessa käynnissä.

laitan tähän esimerkit Linux ja Windows käynnistyksistäni -

Linux:

<appet
code="main.Main"
codebase="http://xxxxxx.com/"
archive="AsiakasOhjelma.jar"
name="AsiakasOhjelma"
height="100%"
width="100%">
<param name="separate_jvm" value="true">
<param name="alaTeksti" value="LPS_AlaTeksti.png">
<param name="logoTeksti" value="Data_Logot2.txt">
<param name="java_arguments" value="-Xms32m -Xmx160m -Dsun.java2d.d3d=false -Dsun.java2d.opengl=true -Djnlp.packEnabled=true">
</applet>

Windows:

<applet
code="main.Main"
codebase="http://xxxxxx.com/"
archive="AsiakasOhjelma.jar"
name="AsiakasOhjelma"
height="100%"
width="100%">
<param name="separate_jvm" value="true">
<param name="alaTeksti" value="LPS_AlaTeksti.png">
<param name="logoTeksti" value="Data_Logot2.txt">
<param name="java_arguments" value="-Xms32m -Xmx160m -Dsun.java2d.opengl=false -Dsun.java2d.d3d=true -Dsun.java2d.translaccel=true -Dsun.java2d.ddforcevram=true -Djnlp.packEnabled=true">
</applet>

Minä ajattelin tässä Javascriptissä tarkistaa navigator avulla ja sitten split string, ja etsin syntyvistä stringeistä Linux Windows taikka Macintosh tekstin, ja sitten ohjaan joko uudelle sivulle taikka oikeaan käynnistys osioon.

Jos on taas jotakin jota olen ymmärtänyt väärin taikka vajaavaisesti, niin, kiitosta kun oikaisetta.

Grez [19.05.2011 14:41:45]

#

Tuo javascriptin käyttö on tässä tapauksessa varmaankin helpointa. Itse tekisin melkein niin, että katsoisin vaan että löytyykö sieltä stringistä se windows ja jos ei löydy niin sitten OpenGL:ää peliin. Meinaan onhan niitä muitakin käyttiksiä (joista ei löydy Direct3D:tä) ja nyt kuitenkin ollaan oikeastaan tekemässä vain workaroundia tietyn Windowsin laiteajurin bugiin.

kpzpt [19.05.2011 15:22:51]

#

Windows workaround,

Kuten tuolla aiemmin mainitsin, myös macintosh täytyy rakentaa omalle, koska vakaa mac tuki javaan taitaa vielä olla 1.5+ ja linux ja windows on pian 1.7+, tällä hetkellä win ja lin siis 1.6+.

Mac on vähän ongelma tapaus Java maailmassa tämän päivittämisen kohdalla, en tosin ihan tämän päivän tietoa omaa mac javaan, olen vain harrastelija javailija, linux ja windows kera, macintosh on vain lisä jota tuen, mutta, en omaa mahdollisuutta testailla.

Metabolix [19.05.2011 16:53:36]

#

Jos joudut kuitenkin tekemään Java-koodisi 1.5:lle sopivaksi, voit saman tien tarjoilla 1.5-version kaikille. Se toimii kyllä aivan yhtä hyvin uudemmillakin versioilla, eikä uudemmasta käännöksestä ole olennaista hyötyä. Grezin ratkaisu on huomattavasti järkevämpi kuin muut viritelmät, jotka saattaisit keksiä.

kpzpt [19.05.2011 18:49:53]

#

Epäkohteliasta sävyä taas,

Miksi pyrit alentamaan minua ? ( "järkevämpiä, jotka saattaisit keksiä" ) ???
En voi rakentaa neuvojenne mukaan sivuani, rakennan oman päättelyni ja tietojen keruuni mukaan toimivan ja helppo käyttöisen sivuston, uskon että osaan itse valita viimeistään ajan kanssa kun kokemusta kertyy oikeat ratkaisut, toki kiitän näistä keskusteluista vaikka niissä tälläisiä lapsellisia alentamisia ajoittain jostain syystä esiintyykiin, kohtelias sävy on kaikille mukavampaa, uskon että myös haastavampaa kirjoittaa, tekin päivän mittaan toistelette mielessänne näitä alentamisia ja loukkaavia sävyjä ja tämä on ainakin minusta ihan turhaa, koko ajan kohtelias sävy on mukavampaa.

Grezin ratkaisu on sama mikä minulla on käytössä juuri tällä hetkellä ollut jo kuukauden, mutta olen varamaankin päätymässä tämän kahden version ( Direct3D ja OpenGL ) sijaan kolmeen, eli kaikille omaan lataus rutiiniin, tässä tämä macille (OGL) vielä oma 1.5+ .class versio tämän win (D3D) ja lin (OGL) 1.6+ version lisänä.

Laitan kolmelle käyttöjärjestelmälle tuen, Linux Windows ja Macintosh, ja haluan tarjota jokaiselle oman kykynsä mukaisen version, tuon yllä mainitun tavan mukaan.

Grez [19.05.2011 18:59:35]

#

kpzpt kirjoitti:

En voi rakentaa neuvojenne mukaan sivuani, rakennan oman päättelyni ja tietojen keruuni mukaan

Miksi kysyt neuvoja, jos et halua niitä. Aika epäkohteliasta niitä kohtaan, jotka yrittää auttaa.

kpzpt kirjoitti:

Grezin ratkaisu on sama mikä minulla on käytössä juuri tällä hetkellä ollut jo kuukauden

Minusta siellä piti käyttäjän tehdä tuo valinta kun viimeksi kävin, eli valinta ei ollut tehty javascriptillä.

kpzpt kirjoitti:

mutta olen varamaankin päätymässä tämän kahden version ( Direct3D ja OpenGL ) sijaan kolmeen, eli kaikille omaan lataus rutiiniin, tässä tämä macille (OGL) vielä oma 1.5+ .class versio tämän win (D3D) ja lin (OGL) 1.6+ version lisänä.

Joudut siis ilmeisesti karsimaan jotain 1.6 -riippuvaisia toimintoja pois koodista? Muussa tapauksessahan voisit kääntää kaikille 1.5-versiot, kuten Metabolix ehdotti.

Ja siinäkin tapauksessa, että teet kolme eri versiota, niin suosittelen, että et tee Windows, Linux ja Macintosh versiota vaan yhden yleisversion ja siten erilliset versiot (kaksi) niille erikoistapauksille (eli siis Win ja Mac). Kolmas versio ei siis olisi "Linux"-versio vaan yleinen versio bugittomille käyttiksille.

kpzpt [19.05.2011 19:31:22]

#

Hmmm,

Minä kerään neuvoja mutta en lupaa että noudatan jokaista neuvoa jonka vastaanotan, kuten sanoin olen ihan kiitollinen keskusteluista joita käyn tälläkin sivulla, eikä sivustoni varmaankaan olisikaan mahdollinen ilman foorumeita, kiitos.

Sivulla valintaa ei tehty vielä javascriptillä kuin suunnitelmissa, mutta, kotona jo oli php ja javascript päätettynä.

Ongelma kohdat -

Tämä on ongelma että Mac ei taida tukea vakaasti kuin JRE 1.5+.
Tämä on ongelma että Windows koneet taikka näytönohjaimet eivät täysin tue OpenGL:ää Javan kera.
Linux on käsittääkseni paras Java ympäristöistä, eikä siinä ole itse havaittuja ongelmia joita voisi säätää, tosin rajoitettuja ongelmia raportoitu kahdella näytöllä ja vielä compiz tuellakin.

Ratkaisuna täysin yhteensopiva versio kaikkien kanssa olisi, JRE 1.5+ ja täysin ilman graafista kiihdytystä oleva AWT java2d.

Nuo kohdat ovat huomioitava kun rakennan graafisesti kiihdytetyt appletit jotka käyttävät jokaisen käyttöjärjestelmän mahdollisuudet täysin ..

Jos on muutakin vielä, niin on hyvä jos voisitta kirjata, olen vain harrastaja javailija.

Hennkka [20.05.2011 20:10:06]

#

Muistaakseni yhdessä java-peliohjelmointikirjassa luki, että frameratea ei saa rajoittaa vaan ohjelman pitää piirtää ruutu niin usein kun se on mahdollista. Päivitykset sitten lasketaan frameratesta riippumatta kellonajan (System.currentTimeMillis()) mukaan. (Osoittakaa, jos olen väärässä)

Aplettisi ymmärtääkseni yrittää piirtää 5 kuvaa sekunnissa, joka on aivan liian vähän. Itseäni ainakin häiritsee kun pelin "tietolaatikko" tulee paljon hiirtä jäljessä. Muistaakseni joskus aplettisi vielä nosti frameratea aina kun hiiren painoi pohjaan, joka oli todella ärsyttävää, kun luuli apletin olevan täysin jumissa aina napin ollessa ylhäällä. Nyt olet kuitenkin korjannut tämän.

jalski [20.05.2011 21:50:39]

#

Hennkka kirjoitti:

Muistaakseni yhdessä java-peliohjelmointikirjassa luki, että frameratea ei saa rajoittaa vaan ohjelman pitää piirtää ruutu niin usein kun se on mahdollista. Päivitykset sitten lasketaan frameratesta riippumatta kellonajan (System.currentTimeMillis()) mukaan. (Osoittakaa, jos olen väärässä.)

Kyllähän tuota maksimi frame ratea voi ja saakin rajoittaa. En näe mitään syytä, miksi hidastempoisessa pelissä pitäisi ruutua päivittää esim. 60 kertaa sekunnissa. Joku 30 ruutua sekunnissa on yleensä muutenkin ihan riittävä useimpiin nettipeleihin. Tuon mainitsemasi pelin päivitysnopeuden viiveen kompensointimenetelmän nimi on muuten delta timing.

Grez [20.05.2011 22:40:39]

#

jalski kirjoitti:

miksi hidastempoisessa pelissä pitäisi ruutua päivittää esim. 60 kertaa sekunnissa. Joku 30 ruutua sekunnissa on yleensä muutenkin ihan riittävä useimpiin nettipeleihin.

Toki jos on hidastempoinen peli niin eihän sitä kannata päivittää kuin silloin kun on tapahtunut jotain muutoksia. Mutta jos pitäisi olla sulavat liikkeet, niin ei kai sitä ole järkeä keinotekoisesti rajoittaa ruudunpäivitysnopeutta hitaammaksi.

kpzpt [21.05.2011 06:11:52]

#

Framerate,

frameratea ei ole rajoitettu tilanteissa joissa tarvitaan sulavaa liikettä/animaatiota, vaan framerate on tämä 2 ja se nostetaan 27 fps kun ruudulla on animaation tarve, lautapelejä siis, periaattessa tuo 2 on jo liikaa, mutta ajattelin jättää kun en tiedä mitenkä ruudun liikuttaminen ja koon muuttaminen toimii eri käyttöjärjestelmissä.

---

kpzpt [21.05.2011 22:55:50]

#

Etusivu,

ööh, joo, tässä kaikenlaista testiä on suunnitteilla ja rakennettuna, minulla on tässä kaksi kantavaa ideaa joita kehittelen, enkä oikein tiedä kumpaa päätyisin ..

Tämä ensimmäinen idea on se että laittaisin tähän etusivulle avautumaan AsiakasOhjelma käynnistys linkki, josta java applettiin jossa olisi buttonit ja textareat ja muut tarpeelliset, joilla sitten käynnistää pelihuoneet ja chatit, näistä pelihuoneista sitten käynnistyisi ruudulle avautuva frame joka sisältää pelipinnan ja pelien kulun.

Toinen vaihtoehto on että etusivulta käynnistetään AsiakasOhjelma, AsiakasOhjelma olisi koko ruudun kokoinen applet, jälleen kerran käynnistyisi vain buttoneita ja textareoita ja muuta tarpeellista sisältävä huone valikko josta sitten ohjattaisiin koko ruudun kokoiseen canvakseen joka lyötäisiin tämän appletin päälle kun se käynnistyy.

Tämä on varmaankin ihan testi periaatteella mietittävä kumpi tavoista laittaa, tosin voisi olla myös mukava jos olisi valikko josta voisi valita kumpaa haluaa käyttää, tämä valinta olisi varmaankin parempaa asiakaspalvelua.

kpzpt [22.05.2011 19:54:39]

#

Etusivu,

ööh, taas, no joo, tässä on nyt jäänyt touhut junnaamaan tähän etusivuun ja valikkoihin, nämä molemmat ovat lähes yhtä tärkeitä kuin sivuston parhaimman pelin ulkoasu ja grafiikka ja toimivuus, sillä valikoissa ja huoneissa vietetään runsaasti aikaa kun harkitaan mitä peliä pelataan, jos nämä huoneet ja valikot ovat heikkolaatuisia ei asiakas varmaankaan miellä koko sivustoa laadukkaaksi.

Käytännössä tämä ongelma johtuu siintä että applet on 100% x 100%, siis noin width ja height puolesta, tämä taas johtaa siihen että applet on eri resoluutioinen lähes jokaisella eri käyttäjällä, näin on vaikeata rakentaa valikko joka olisi samanlainen jokaisella käyttäjällä, eteenkin komponenttien käyttö on aika vaikeata mieltää ?

Otan vinkkejä vastaan mieluusti ..


---

jo123 [22.05.2011 20:52:05]

#

kpzpt kirjoitti:

En voi rakentaa neuvojenne mukaan sivuani, rakennan oman päättelyni ja tietojen keruuni mukaan

Juu...

kpzpt [22.05.2011 21:52:08]

#

Etusivu,

Olen nyt valinnut tämän vaihtoehdon että asennan sivustolle etusivun jossa on noin 940x550 appletti, tässä appletissa on sitten buttonit ja textareat ja listit jne.. joilla pelaaja käynnistää pelejä ja liikkuu palvelimessa.

Tässä appletissa sitten on käynnistys button jonka avulla voi käynnistää vapaa kokoisen framen jossa on pelipinta ja pelit.

Tämä on varmaankin sitten paras ratkaisu jonka voin valita ..

Ei muutakuin koodaamaan swing komponentteja.

Kiitos, keskustelusta ja neuvoista, en enää tarvitse vinkkejä etusivun kasaamiseen.

---


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta