Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Ubuntu kiusaa, ei avaa www sivuja

Sivun loppuun

Clacier [25.03.2011 18:39:59]

#

Asensin ubuntun, mutta ensimmäinen ongelma on havaittu. En pääse kuin googleen ja youtubeen. Oman sivustoni test.php se avaa, mutta sielä on vain tekstisisältö "moi" tjsp. Kokeilin mozillaa ja chromea.

Pahoittelut huonosta kirjoitusasusta, mutta kirjoitan tämän HTC:llä ja suht. Vittuuntuneena.

Edit kaikki muut sivut siis jää vaan lataamaan...

Lebe80 [25.03.2011 18:46:09]

#

Kokeile hakea päivitykset, asenna ne ja käynnistä uudelleen.

Clacier [25.03.2011 18:47:39]

#

Kokeillaas. edit: 300megaa päivityksiä tulossa, toivotaan onnistuvan...

edit2: ei onnistunut. Mitäköhän v****a?

Clacier [25.03.2011 21:20:48]

#

ei enää muokkaus onnistunut; joten uusi viesti.

englanninkielisellä foorumilla ehdoteltiin komentoriviin seuraavien rivien inserttaamista:

iface eth0 inet static
       address 192.168.1.3
       netmask 255.255.255.0
       mtu 1492

Mietin, että mitä nuo luvut on, kun ne ainoastaan piti vaihtaa kuulemma. Eli,
1) Mistä saan kyseiset luvut? address, netmask? Onko address vain oma IP-osoitteeni?

2) Miten avaan Ubuntussa komentorivin? Ei ole aikaisempaa linux kokemusta, joten alussa pieni apu olisi tarpeen.

Lebe80 [25.03.2011 21:21:12]

#

Clacier kirjoitti:

ja suht. Vittuuntuneena.

No, semmosta se välillä on. Pistä sit vaikka seuraava alusta koneeseen.

Ja komentoriviin:
https://help.ubuntu.com/community/UsingTheTerminal

Metabolix [25.03.2011 21:22:07]

#

Aika omituista. Ilmeisesti kuitenkin päivitysten lataaminen onnistui, vai kuinka? Mitä muita osoitteita (esimerkiksi) olet kokeillut? Millaisen virheilmoituksen selain antaa? Toimiiko komentoriviltä ping kyseisille palvelimille?

ping -w 10 -c 1 ubuntuforums.org

Komentorivi (shell, terminal, console) löytyy ohjelmavalikosta, joka Ubuntussa lienee oletuksena vasemmalla ylhäällä.

Jos yhteys edes yhdelle palvelimelle toimii, tuo englanninkieliseltä sivustolta löytämäsi ohje on täysin tarpeeton. Muutenkin staattinen IP-osoite on yleensä väärä ratkaisu, jos et etukäteen edes tiedä, mitä lukuja siihen pitäisi laittaa.

Clacier [25.03.2011 21:34:01]

#

Päivitysten lataaminen onnistui. Googlella ja mozillalla aukeaa google ja youtube, olen kokeillut mm. ohjelmointiputka (lataa molemmilla sivuilla titlen ja faviconin, mutta sivu jää n. 1-2min latauksen jälkeen valkoiseksi). Tai no, ei jaksa luetella, mutta aika hiton montaa olen kokeillut.

Sellaiset sivut jossai ei ole muotoiluja jne, aukeaa. Mikä hitto? Eli esim http://rahamaa.fi/mod/ aukeaa, koska siellä ei ole kuin tekstiä. Myös pari muuta php filua aukeaa, jossa on ainoastaan tekstiä. Mutta esim index.php, pelit.php yms. "muotoillut" sivut ei vaan aukea.

Screenshot: http://rahamaa.fi/up/tiedostot/Kuvakaappaus.png


Tuolta "Verkkoyhteydet -> Ping" tjsp laittaessa vaikka http://ohjelmointiputka.net, tulee virheilmo "Virheellinen osoite" tai "Osoitetta ei löytynyt" tai jotain, en aivan täysin muista.

-- Ja vielä sen verran edittiä, että google ja youtube toimii 100% lagittomasti, kuten näin nopealla netillä kuuluukin. Mikään muu ei vaan aukea. Ja googlaamalla "Ubuntu opens only google" tulee aika monta topiccia ulkomaiden foorumeilta koskien samanlaista ongelmaa - ensimmäiset vuodelta 2008. Jännä.

Metabolix [25.03.2011 21:46:55]

#

Pingille ei kuulu laittaa http-alkuosaa, pelkkä domain. Tosin tämän sivuston palvelin ei näköjään edes suostu vastaamaan pingiin.

Mitä tiedosto /etc/resolv.conf sisältää? Auttaako, jos muokkaat sen sisällöksi vain nameserver 8.8.8.8 esimerkiksi seuraavalla komennolla:

echo nameserver 8.8.8.8 | sudo tee /etc/resolv.conf

Saatko ladattua Ohjelmointiputkan etusivun Wgetillä?

wget https://www.ohjelmointiputka.net/ -O putkan_index.html

Vaikuttaako ladattu sivu kokonaiselta? (CSS ei tietenkään tule tällä tavalla mukana, mutta lähdekoodista voit tarkistaa </html>-tagin.)

Arvailuksi menee.

(Edit: Olitkin ehtinyt taas lähettää viestin välissä. Poistin turhia kysymyksiä.)

Clacier [25.03.2011 21:52:30]

#

Joo, olisi voinut paremmin aloitusviestissä ilmoittaa mutta perjantai-illan pienissä ei huvita puhelimen näppäimillä paljoa kirjoitella.

Ja youtubea en ole paljoa käyttänyt, tosin sielläkin on sellainen "bugi" että videot ei lähde käyntiin vaan jäävät lataamaan (johtuneeko laajennuksen puutteesta? En usko, koska se lataa. Yleensä jos youtuben vaatimaa flashia (vai millä nyt toimiikaan) ei ole, niin se ei edes yritä ladata videota(?)). Googlessa hengailin 5min ilman mitään häiriötä, jos se auttaa. Huomenna pääsen taas katsomaan tarkemmin, en ole kotona atm.

Noihin kysymyksiin vastailen huomenna, jahka opin ensin avaamaan sen komentorivin. Ja joo, sain ohjeet, eikai siinä komentorivin avaamisessa enää ole ongelmia.

Eli palaillaan asiaan huomenissa, kiitoksia kun tänne asti jo päästy.

Clacier [26.03.2011 15:13:59]

#

Metabolix kirjoitti:

Pingille ei kuulu laittaa http-alkuosaa, pelkkä domain. Tosin tämän sivuston palvelin ei näköjään edes suostu vastaamaan pingiin.

Ok, nyt se lähetti viisi pyyntöä ja vastaanotti nolla. Kokeilin mm. google, youtube, ohjelmointiputka sekä rahamaa.

lainaus:

Mitä tiedosto /etc/resolv.conf sisältää?

nameserver 8.8.8.8

lainaus:

Saatko ladattua Ohjelmointiputkan etusivun Wgetillä?

En, ilmoittaa:
Selvitetään osoitetta www.ohjelmointiputka.net... 193.64.141.139
Yhdystitään palvelimeen www.ohjelmointiputka.net|193.64.141.139:80... yhdistetty.
HTTP-pyyntö lähetetty, odotetaan vastausta... 200 OK
Pituus: määrittelemätön [text/html]


^Tuohon se sitten jää, eikä ole viiteen minuuttiin mihinkään siitä muuttunut.

Engl. foorumeilta:

lainaus:

I edited file in system-connection
address: etc/NetworkManager/system-connections/kbc
(kbc is the name of my DSL connection)
I edited by entering
sudo gedit/etc/NetworkManager/system-connections/KBC
in terminal

after entering pass, gedit open editable file, there under "ppp" I found mtu=something and I enter the values that I like ( for me it was 1480) and net works

Tuota voisi kokeilla. "for me it was 1480", mistäköhän näkisin omani? =d

Clacier [26.03.2011 19:10:28]

#

NONIIN! Löin komentoriville seuraavat:

sudo su
sudo ifconfig eth0 mtu 1492
sudo ifconfig lo mtu 1492


Nyt toimii. Mutta ilmeisesti pitää joka kerta lyödä nuo käynnistämisen jälkeen.. :D

Itse ubuntusta, aika erilainen ja www sivut näyttää rutkasti erilaisilta. Noh, ehkä tähän tottuu.

Metabolix [26.03.2011 20:01:03]

#

Eiköhän nuo komennot saa johonkin automaattisestikin tai jopa asetukset tallentumaan. Joku Ubuntua käyttävä varmaan tietää. (Tuo alkupuolella esittämäsi listaus saattaa olla tältä osin sittenkin relevantti, mutta staattista IP-osoitetta sinun ei luultavasti kannata käyttää.)

Nettisivut näyttävät Linuxissa Firefoxilla samalta kuin Windowsissa Firefoxilla, eroa pitäisi olla enintään fonteissa ja niiden pehmennyksessä. Järjestelmän puolesta KDE voisi olla tutumpi (tai muusta syystä miellyttävämpi) ympäristö kuin Gnome, kannattaa ehkä asentaa paketinhallinnasta sekin testattavaksi.

osku91 [28.03.2011 17:04:18]

#

Kannattaa asentaa "ubuntu restricted extras" paketti nii siinä tulee noi microsoftin fontit ja muuta hyödyllistä


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta