Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Yrityslaajakaistat

Sivun loppuun

Triton [14.01.2011 14:26:31]

#

Olen selaillut eri operaattorien tarjoamia yrityskäyttöön suunnattuja laajakaistayhteyksiä, jotka sisältävät kuluttujalaajakaistoja suurempia upstreamejä ja ovat sen myötä erityisen hyviä palvelinkäytössä. Nuo ovat kuitenkin hävyttömän kalliita ja niinpä päätinkin kysyä, että onko kukaan törmännyt mihinkään edulliseen operaattoriin?

punppis [14.01.2011 18:59:52]

#

Jos olet ihan oikeata palvelinta pystyttämässä niin paras ratkaisu on viedä se kone johonkin konehalliin, hyvän kaistan, sähkönsyötön ja jäähdytyksen äärelle.

Triton [14.01.2011 21:32:41]

#

Olisiko jotain erityisen hyvää paikkaa?

punppis [18.01.2011 10:49:46]

#

Kannattaa googletella ja etsiä omiin tarpeisiin paras vaihtoehto.

Edit: pikaisella googlettelulla oikeastaan paras vaihtoehto on vaan ostaa jostain oma serveri. OVH-Hostingilla näyttäisi ainakin olevan halvimmillaan 12,3€/kk, jolla saa 20GB kovalevytilaa, 100mbit yhteyden sekä 512MB muistia. Voisin vaikka väittää että pelkkää konepaikkaa ei mistään saa yhtään tuon halvemmalla.

Grez [18.01.2011 23:11:46]

#

punppis kirjoitti:

pikaisella googlettelulla oikeastaan paras vaihtoehto on vaan ostaa jostain oma serveri. OVH-Hostingilla näyttäisi ainakin olevan halvimmillaan 12,3€/kk, jolla saa 20GB kovalevytilaa, 100mbit yhteyden sekä 512MB muistia. Voisin vaikka väittää että pelkkää konepaikkaa ei mistään saa yhtään tuon halvemmalla.

Aika pieni muisti kyllä jos tosiaan on ihan "oma serveri". Virtuaalipalvelimessa tuo olisi vielä ihan yleinen, mutta en kyllä OVH:lta löytänyt mitään virtuaalipalvelinta tuohon hintaan. Voisitko kenties tarkentaa mitä tuotetta ajattelit?

punppis [18.01.2011 23:50:08]

#

OVH:lla on jonkinlainen RPS (Real Private Server) -systeemi. En sitten tiedä onko "serveri" oikea sanavalinta tuolle, mutta näyttäisi silti varsin passelilta peruskäyttöön. Kuitenkin näyttäisi saavan valittua käyttöjärjestelmän jne. samat ominaisuudet mitä virtuaalipalvelimessa.

OVH-Hosting kirjoitti:

RPS (Real Private Server) on omakohtainen palvelin, jonka avulla jokaisella asiakkaalla on oma suoritin, oma muisti ja oma verkkoyhteys. RPS-palvelimen resurssit ovat varmistettuja ja yksikään toinen omakohtainen palvelin ei voi käyttää niitä.

RPS on dedikoitu palvelin, jonka kotelossa ei ole kovalevyä. Tiedot tallennetaan SAN:iin (Storage Area Network, tallennusverkko) ja ne ovat saatavilla iSCSI-väylän kautta.

http://www.ovh-hosting.fi/tuotteet/rps_toiminnot.xml

tuutti [19.01.2011 05:09:53]

#

Riippuen käyttötarkotuksesta, mutta jos pingeillä ei oo välii niin ei oo järkee suomesta tilata (v)servereitä, ulkomailta saa ~puolet halvemmalla saman koneen

nopeella googletuksella pari:

http://www.webtropia.com/
http://www.mochahost.com/

edit. OVH hosting koneet näyttäs olevan ranskassa myös

Matso [21.01.2011 13:33:31]

#

Jos kuitu tulee kotiin, niin kait noita kohtuu uppikaistallakin saa ihan järkihintaan? Jos taas kuitu ei tule kotiin, niin mitään valtavia uppeja tuskin on järkevästi toteutettavissa ilman isoja kuluja.

Suomicomilla on esim noita kotipalvelin yhteyksiä, 64€:lla saa kuuden megan upin vissiin ihan kuparia pitkin.

http://www.suomicom.fi/laajakaista/kotipalvelin_liittymat.php

-

Jos ihan kunnon palvelimesta kyse, niin tuskin kannattaa jotain OVH:n RPS:iä miettiä, vaan ennemmin oikeeta dedicateddia :p. Noissa RPS:ssä ei ole omaa kovalevyä, vaan keskitetty järjestelmä johon lupaillaan halvimmissa 1-2Mt/s luku/kirjoitus nopeuksia ;)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta