Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Löytyykö naisia IT-alalta?

Sivun loppuun

LukioBoy [07.01.2011 11:03:52]

#

Kyselin tuossa äsken IT-alan matemaattisesta vaikeudesta.


Nousi esiin toinenkin kysymys, kun eilen näin lukiotuttuni, naisen, joka myös harkitsee IT-alaa. Hän pyysi tiedustelemaan, että onko jo nykyään IT-alan työpaikoissa yhtään enempää naisia IT-alan hommissa. Tietenkin aina jostain IT-paikasta joku nainenkin löytyy, mutta onko asia niin, että suurimmassa osassa IT-paikkoja naiskoodareita on enintään yksi tai kaksi, jolloin nainen väkisinkin tuntee olonsa vähän orvoksi. Vai onko asia nykyään jo toisin? Olen kyllä kuullut, että ainakin IT-alan opiskelualoituspaikat ovat vieläkin hyvin pitkälti juuri miehillä miehitettyinä.


Tämä kysymys siis sen tuttuni puolesta. Miehenä vielä kysyisin, että öhöm, jos ja kun joku naiskoodarikin jostain löytyy, niin onko joku sattunut näkemään kaunista sellaista. (Älköön kukaan suuttuko tuosta kysymyksestä ja luulko minua sovinistiksi.)

nomic [07.01.2011 11:39:47]

#

Naiskoodarit ovat taruolentoja.

Mutta vakavemmin: joitakin naispuolisia ystäviä/kavereita/tuttuja löytyy it-alalta, mutta on melkoisen miesvoittoinen - ilman suurta testosteronia. Viimeiseen kysymykseen ei voi vastata kuin subjektiivisesti ja kauniita/söpöjä ovat.

Deffi [07.01.2011 11:43:51]

#

Aalto-yliopiston tietotekniikan tutkinto-ohjelmaan otettiin reilu 100 uutta opiskelijaa vuonna 2010, joista 3 oli tyttöjä. Että joo, kyllä naisiakin löytyy!

Blaze [07.01.2011 11:52:30]

#

Meilläpäin niitä naisia on negatiivinen määrä: http://irc-galleria.net/user/Blaze/picture/58389197

Merri [07.01.2011 12:12:57]

#

Kuvasta päätellen minut ja Blaze on laskettu epätytöiksi, mikä toki on positiivinen asia.

Jokotai [07.01.2011 13:07:05]

#

Alaahan ollaan tasa-arvoistamassa TiNA ja TiNATAAN projekteilla, jotta alalla olisi naisia. TKK:lla 26% naisia, mutta nekin ovat keskittyneet maisema-arkkitehtuuriin(72% naisia) ja muihin vähän hömpempiin tekniikanaloihin.
IT alan naismäärä on tosiaan romahtanut sitten reikäkorttivuosien aika mitättömäksi, mutta kyllä niitä aina pari on siellä täällä. Tällä hetkellä tuolta löytää aika hyvin tämän hetken numerot 2(n)/98(m) http://irc-galleria.net/channel/17071-ohjelmointiputka

Metabolix [07.01.2011 13:20:00]

#

Jokotai, IRC-gallerian yhteisön naisedustus ei todellakaan anna kattavaa kuvaa IT-alan tilanteesta. :D Ja on totta, että ennen ohjelmointiin sisältyi paljon mekaanista työtä, jota tekivät naiset, ja että tietokoneiden kehittyessä tuo mekaaninen vaihe hävisi ja naiset sen mukana, mutta nyt suunta on taas toinen, kun alkaa valjeta, ettei ohjelmoijan suinkaan tarvitse olla pelkästään tietokoneista kiinnostunut tylsimys.

Hesari tietää seuraavaa: "Tietotekniikan yliopisto-opiskelijoita neljännes on naisia ja ammattikorkeakouluopiskelijoista 15 prosenttia." Tämä ei vielä kerro, moniko todella valmistuu ja pääsee töihin, mutta kyllä niitä alkaa jo kohtuullisesti olla olemassa.

Yksittäisen naiskoodarin orpouden tunne työpaikalla on varmasti enemmän asennekysymys.

Cornix [07.01.2011 23:34:09]

#

Jos ala kiinnostaa, niin ehdottomasti sitä opiskelemaan kannattaa hakea, oli sukupuoli sitten mitä tahansa. Ainakin yliopistossa tietotekniikkaa lukevista osa (joskin pieni sellainen) on naisia. Todennäköisesti näin siis on myös yrityksissä.

Miessairaanhoitajilla tilanteen voisi kuvitella olevan samankaltainen. Ne miehet, jotka kouluttautuvat alalle, pitävät siitä todennäköisesti sen verran paljon, että naisvoittoisuus ei haittaa heitä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta