Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tarjolla vanhoja koneita

Sivun loppuun

Metabolix [22.12.2010 00:34:49]

#

Kiinnostaako oman palvelimen pystyttäminen, tarvitsetko vanhaa rautaa tai pidätkö muuten vain romuista? Tilaisuutesi on koittanut!

Tarjolla on muutama vanha kone aivan ilmaiseksi, jos vain joku jaksaa hakea. Koneet sijaitsevat Helsingin kaupungissa Ruskeasuon kaupunginosassa, ja tarvittaessa voin kiikuttaa niitä (yksitellen) myös Pasilan asemalle asti ihan siitä ilosta, että pääsen romuista eroon. Postittamaan en kuitenkaan niitä rupea.

Kone 1: (Edit: varattu nomicille!)

EmolevyEPOX 8RDA
ProsessoriAMD Athlon XP 2400+ @ 2,0 GHz
Keskusmuisti512 MB (DDR?)
NäytönohjainGeForce FX 5900 XT
Kovalevy160 GB (7200 rpm?)
ÄänikorttiSB Live! 5.1
MuutaCD-RW/DVD-asema, korppuasema, FireWire

Kone 2:

EmolevyASUS A7V-E
ProsessoriAMD Duron @ 800 MHz
Keskusmuisti256 MB (SDRAM?)
NäytönohjainGeForce 2 MX 400
Kovalevy40 GB (7200 rpm?)
ÄänikorttiESS ES1969 Solo-1
MuutaDVD-asema, korppuasema

Kone 3: Compaq Armada 1700 -kannettava + telakka:

ProsessoriPentium II @ 266 MHz
Keskusmuisti64 MB
Kovalevy4 GB
ÄänikorttiSB Pro -yhteensopiva, jokin ESS kai
MuutaCD-asema ja korppuasema, välillä on ollut jotain häikkää näissä.
Pirun iso läppäriksi.
Toimii ihan kivasti harrastuskäytössä palvelimena.
Akku on melko kuollut mutta pelastaa ehkä lyhyiltä sähkökatkoksilta.

Kaikissa yllä mainituissa on asennettuna Arch Linux ja siinä SSH-palvelin etäkäyttöä varten sekä HTTP-palvelin (lighttpd) ja PHP, jotta nettiohjelmointi on helppo aloittaa.

Lisäksi olisi yksi kone, joka vielä pari kuukautta sitten toimi mutta nyt näyttää emolevyn ledinäytössä virhekoodia FF (enkä tosiaan jaksa selvitellä syytä):

EmolevyEPOX 8RGA+
ProsessoriAMD Duron @ 1,6 GHz
Keskusmuisti256 MB (DDR?)
NäytönohjainGeForce 4 MX (integroitu, kaksi VGA-portia)
Kovalevy40 GB (7200 rpm?)
ÄänikorttiIntegroitu
MuutaDVD-asema, kaksi korppuasemaa, integroitu FireWire

Koneisiin saa mukaan virtajohdon ja näppäimistön. Kaikki koneet annetaan ilman minkäänlaista takuuta sen paremmin koneen toiminnasta kuin yllä mainittujen tietojen pätevyydestäkään. :) Kiinnostuneet voivat vastata tähän keskusteluun, sähköpostitse (osoite profiilissa) tai irkissä (Metabolix@IRCnet).

nomic [22.12.2010 04:12:21]

#

Kone 1 kiinnostaa, sillä omasta vastaavasta kuoli sielu joku aika sitten.
Koskas koneen saa tulla noukkimaan (jos ei ole mennyt vielä)? Itselleni ainakin kävisi 26.pvä ja siitä eteenpäin hamaan tulevaisuuteen asti.

Jokotai [22.12.2010 13:03:25]

#

Mitä reikiä tuossa Koneessa 3 on?
Tulee mieleen se vanha ohjelma jossa oli 3 kumppaniehdokasta verhojen takana :D

Metabolix [22.12.2010 13:36:20]

#

Hienoa, kone 1 varattu nomicille. Hakemaan voi tulla ainakin 27. tai 28. päivänä taikka ensi vuoden puolella. Laita vielä jossain välissä sähköpostia tai irkkaile, miten homma parhaiten onnistuu.

Jokotai kirjoitti:

Mitä reikiä tuossa Koneessa 3 on?

Koneessa itsessään on sivussa kuuloke- ja mikrofonireiät, PC Card (2× type II tai 1× type III) ja yksi USB (1.x) sekä takana virtapiuhan paikka, yksi PS2 (näppis/hiiri), VGA, sarjaportti, rinnakkaisportti ja infrapuna sekä telakan portti. Telakassa on virtapiuhan paikka, audioplugit, PS2-hiiri, PS2-näppis, yksi USB, sarjaportti, rinnakkaisportti, peliportti, VGA ja ethernet (100M kai).

nörtti [23.12.2010 13:56:15]

#

<offtopic>
Miten kone 1 on romukone? Oman ykköskoneeni speksit: AMD Duron @ 1,3 GHz, keskusmuistia 512 MB (DDR2) ja kovalevy 10 GB.
</offtopic>

Jokotai [23.12.2010 13:57:33]

#

Nykyajan vähimmäis vaatimukset ovat nousseet. Oma ykköskonekaan ei enään täytä enään kaikkia vaatimuksia. (Mod. huom: tämä ei ole konevertailu.)

Metabolix [23.12.2010 14:01:15]

#

nörtti kirjoitti:

Miten kone 1 on romukone?

Siten, että se on minulle tarpeeton eikä sen myymisestäkään merkittävää summaa heruisi.

Teknkik [28.12.2010 23:10:13]

#

3. koneesta jos maksan 10e vaivanpalkkaa lähtisikö se postilla Ouluun? Wanhat läppärit meinaan kiinnostavat.

Metabolix [02.01.2011 23:16:35]

#

Teknkik kirjoitti:

3. koneesta jos maksan 10e vaivanpalkkaa lähtisikö se postilla Ouluun?

En kyllä jaksaisi... Ehkä saisit jonkun muun pestattua välittäjäksi? :) Tai jos satut joskus tälle suunnalle, kysäise uudestaan. (Joskus varmaan annan pois toisenkin lähes samanlaisen, joka on nyt minulla palvelimena.)

Teknkik [02.01.2011 23:36:24]

#

Selväpä tuo :)

nomic [03.01.2011 21:13:59]

#

Kiitoksia Metabolixille koneesta. Vielä en ole ehtinyt kokeilemaan että toimiiko, sillä tämä päivä on ollut yhtä hulabaloota: ensiksi juuri ennen kuin bussi tuli niin silmälasien toinen linssi katosi, väärällä pysäkillä jäin pois - kotiintulomatkalla nähtävästi hävitin lompakkoni, juna oli 20 minuuttia myöhässä (hyppäsin sitä ennen väärään, mutta lähelle menevään bussiin) ja 40 minuuttia kävelyä kotiin todetakseni että tämä ei ole minun päiväni. :D Mitä seuraavaksi? Ja kaikki selvinpäin.

edit. Konekin tuntuu toimivan vielä. Sehän tästä olisi puuttunut että se olisi särki. :)

Rickken [04.01.2011 12:57:52]

#

Halvalla lähtisi, mutta en tiedä haluisiko vanhemmat tuollaisi lisää tänne.

Metabolix [15.01.2011 12:16:58]

#

Nyt lähtivät loputkin ehjät koneet, mainiota. Enää on jäljellä tuo yksi toimimaton, kiinnostaako ketään? Sehän sopisi hyvin vaikka nörtin koneen vara- tai päivitysosiksi. ;)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta