Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Apache asennus

Sivun loppuun

Beuling [03.12.2010 21:59:17]

#

Moro. Mulla ei nähtävästi onnistu tuo Apachen asennus, joten kysyn, mistä saa sen valmiin paketin (oliko nimi joku XAM?) ja jos jaksatte sen verran vaivautua niin että linkki suoraan .exe lataustiedostoon.

EDIT: löysin ja Sain asennettua, mutta mikä palvelin (mielummin yksinkertainainen, lähinnä testailua varten) toimi seiskassa? Miten niinkuin pääsen siihen palvelimen mun luomaan tiedostoon, kirjoitan mun koneen IP-osoitteen ja perään tiedoston nimen, ei tuota tulosta.

EDIT2: Nyt sain starttua apachen, mutta kun avaan jonkun indexsin ja jos siellä on php koodia, näkyy silti koodeina, mikä vika?

nomic [04.12.2010 00:48:35]

#

En tiedä miten Windows 7:ssa toimii Wamp, sillä käsitin että Windowsia käytät. Sen mukana tulee paljon krääsää mukana, kuten apache, php, mysql ja varmaan muutakin jännittävää, eikä tarvitse kuin painaa next-nappulaa onnessaan ja kaikki toimii!

Beuling [04.12.2010 10:49:07]

#

Siis asensin Zampin ja lukee tuossa paneelissa "Status Check OK" ja "Apache started".

Mutta mikä on osoite? joskus ennen kun oli apache, niin oli osoite oma ip oosite. Nyt ei toimi se.

LaNu [04.12.2010 13:03:29]

#

Localhost?

Chiman [04.12.2010 14:25:36]

#

http://127.0.0.1/

Beuling [04.12.2010 17:52:04]

#

Paljon kiitosta!

Pari ongelmia. Apache starttasi, muttei käynnistynyt. Tarkistin portit ja huomasin että Skype on apachen porteilla. Poistin skypen, alkoi toimimaan apache. Miten saan molemmat toimimaan?

Toinen asia, kun klikkaan jotain index, niin se avautuu mun koneella ei palvelimella. Jos lisään ipin alkuun, ei sekään toimi.

Metabolix [04.12.2010 18:04:04]

#

Kannattaa opetella käyttämään hakua:

http://www.google.fi/search?q=skype port 80
http://forum.skype.com/index.php?showtopic=15582
To disable use of port 80 go to File -> Options... -> Connection and uncheck the one called "Use port 80 as an alternative for..."

Beuling kirjoitti:

Toinen asia, kun klikkaan jotain index, niin se avautuu mun koneella ei palvelimella.

Ei sen klikkaamalla kuulu auetakaan, vaan sinun pitää mennä selaimella oikeaan osoitteeseen, ja nettisivujen pitää siis olla siinä tietyssä hakemistossa, joka palvelimen asetuksissa on määritelty.

-tossu- [04.12.2010 18:06:19]

#

Beuling kirjoitti:

Pari ongelmia. Apache starttasi, muttei käynnistynyt. Tarkistin portit ja huomasin että Skype on apachen porteilla. Poistin skypen, alkoi toimimaan apache. Miten saan molemmat toimimaan?

Vaihtamalla Skypen käyttämää porttia. http://www.mydigitallife.info/2008/12/03/disable-skype-from-using-opening-and-listening-on-port-80-and-443-on-local-computer/

Beuling kirjoitti:

Toinen asia, kun klikkaan jotain index, niin se avautuu mun koneella ei palvelimella. Jos lisään ipin alkuun, ei sekään toimi.

Selitä tarkemmin mitä tapahtuu nyt, ja mitä pitäisi tapahtua. En tajunnut tuosta selityksestä mitään.

Beuling [04.12.2010 19:09:07]

#

Okei, eka juttu selvisi.

Kirjoitan tuon http://127.0.0.1/ ja Localhost (molempia kokeiltu) ja perään laitan vielä vaikka minun luoman kansion ja tiedoston --> Ei aukea, ei sivua (käännös siitä ilmoituksesta minkä sain)

Kun laitan suoraan Localhost, menee jonnekin apachen asetuksiin, toimii hyvin.
Nyt haluan avata jonkun apachen kansiosta, kopioin osoitteen kirjoitan tuon ipin ---> Ei aukea sivu. Sitten kirjoitan Localhost ja perään vielä kansio, tiedosto yms. ei aukea.

Metabolix [04.12.2010 19:27:06]

#

Olet luultavasti laittanut sivusi väärään paikkaan tai yrität väärällä osoitteella. Missä hakemistossa sivusi sijaitsee, ja millainen on koko osoite, jolla yritit siihen päästä?

Blaze [04.12.2010 19:56:30]

#

Beuling kirjoitti:

Ei aukea, ei sivua (käännös siitä ilmoituksesta minkä sain)

Näin BTW, meille ei tarvi, eikä kannata kääntää englanninkielisiä virheilmotuksia. Niistä alkuperäsistä käy asia ilmi todennäkösesti paremmin ku hyvästäkään käännöksestä.

Zam [06.12.2010 01:58:37]

#

Enpä tiedä onko tästä apua ja voi olla että tiedät enemmän kuin minä.

Itse asensin xampp:in C:n juureen kansioon xampp
se minne asensit xampp:n, sen alla tulisi olla valmiina kansio htdocs.
Tähän htdocs -kansioon voit luoda esim. kansion phpsivut.
phpsivut -kansioon voit sitten luoda nämä index.html, .php -sivut.
Kun menet selaimella sivustoon kiinni, kirjoitat http://localhost/phpsivut

xampp:n aloitussivulle pääsee: http://localhost
MySQL tietokannan hallintajärjestelmän saat: http://localhost/phpmyadmin

Toivottavasti jotain apua kun lähinnä olen itse joutunut usein kyselemään.
php -sivujen ja html:n luontiin olen käyttänyt notepad++ -sovellusta.

Beuling [06.12.2010 21:15:46]

#

Kokeiltu on, ei toimi.

Eli siis asensin Xampin C:n juureen. Avasin kansion Zampp ja sen jälkeen kansion htdocs ja sinne tein kansion phpsivut ja avasin senkin ja sinne tein tiedoston testi.html.

Menin tällä osoitteella: http://localhost/phpsivut/testi.html niin tuli: "Object not found!

The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.

If you think this is a server error, please contact the webmaster. "

Beuling [07.12.2010 22:43:16]

#

Kiitos kaikille nyt toimii.

Vielä yksi kysymys: Jos haluan kaverille näyttää sivua, niin miten? Pitääkö oma ip-osoite antaa?

Blaze [07.12.2010 22:45:36]

#

Luonnollisesti, ei kaveris kone muuten tiedä, mistä sivuja hakea. Kantsii myös huomata, että palomuurista pitää sallia yhteydet Apachen porttiin ulkomaailmasta ja mahdollisesti reitittimestäsi ohjata liikenne kyseiseen porttiin.

-tossu- [07.12.2010 22:45:40]

#

Beuling kirjoitti:

Jos haluan kaverille näyttää sivua, niin miten? Pitääkö oma ip-osoite antaa?

Kyllä, tai sitten voit ottaa itsellesi domainin dy.fi:stä tai muusta vastaavasta palvelusta.

Metabolix [07.12.2010 22:46:39]

#

Pitää antaa IP-osoite (tai varata nimi, joka ohjaa omaan IP-osoitteeseen), ja lisäksi pitää säätää koneen palomuuri ja kaikki mahdollisesti koneen ja Internetin välissä olevat laatikot (ADSL-modeemi ym.) sillä tavalla, että porttiin 80 kohdistuvat pyynnöt tulevat perille.

Beuling [08.12.2010 21:22:39]

#

Kiitos. Kyselen tietoturvasta, että miten voi päästää siihen että tietoturvan taso on korkea?

Latasin huvikseni coppermine-gallerian testakseeni ennen laittamista nettiin, eli käytännössä jos joku eksyis tuonne, niin vois uplata viruksen?


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta