Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Ajurin asentaja?

Sivun loppuun

mix3r [18.11.2010 19:51:35]

#

Eli onko mitään keinoo saada automaattista ajuri asentajaa?
Tai jotain ohjelmaa jolla näkee ohjelman kulun vaiheittain?
Kun mulla tuli entisen koneen mukana ajuri levy jossa oli kaikki ajurit ja kun paino kerran install niin se ajoi kaikkiajurit kerralla ja käynisti koneen alusta.
Ideoita?

Grez [18.11.2010 19:57:12]

#

Siis kysyt onko olemassa keino tehdä asia ja sitten kerrot että sinulla on olemassa levy jossa se kysymäsi asia on toteutettu...

Vaikka ei asiasta yhtään mitään tietäisi, niin vastasit itse kysymykseesi: Kyllä, sellainen on mahdollista tehdä ja on jopa tehtykin.

mix3r [18.11.2010 20:36:53]

#

Siis kysymys on miten tämmöinen tehdään?

ankzilla [19.11.2010 18:11:54]

#

Veikkaan että harva osaa ajureita tehdä random koneelle :P

Metabolix [19.11.2010 18:17:52]

#

Määrittele ensin, mitä tarkoittavat käyttämäsi termit "kaikki ajurit" ja "automaattinen".

mix3r [20.11.2010 00:12:44]

#

ajurit tietenkin ladataan koneen sivuilta...
mutta haluaisin että se osaisi asentaa nämä suoraan peräkkäin/samaanaikaa, jotta ei tarvitsisi erikseen painella install nappuloita.

ajattelin että jos pystyisi esim muokkaamaa ajurin install.exee siten että ohittasi kaikki kyselykohdat. sitten keksisi jonkun ohjelman pätkän jolla saisi nämä muutetut exet järjestyksessä asentumaan ja loppuun koneen uudelleen käynnistyksen.

XYZ [20.11.2010 02:05:01]

#

Waitilla voit kaiketi odottaa että exe on suoriutunut loppuun. Nappien painallukseen tarviit varmaan AutoIt:n tjsp.

Tietty jos saat ohjelman tuottajalta ohjelmat+( tiedon rekisteriin kirjoitettavasta tavarasta) niin voit tehdä omat installerit.

Loppujen lopuksi tuo parin napin painaminen ei kuulosta niin isolta hommalta. Vai oletko kenties asentamassa johonkin yritykseen kaikille koneille jotain?

mix3r [20.11.2010 11:00:21]

#

Ammaatikoulussamme on oppilaitten atk-luokka projekti käynnissä. Eli oppilaat tekevät kaikki alusta itse, jotta näkisivät millaisista eri vaihteista isompi atk verkko koostuu...
Ajattelin että voisi helpottaa jos ajurit sais helposti asennettua.

Metabolix [20.11.2010 14:14:39]

#

Siinä ajassa, jossa noilla pohjatiedoilla tekisit sen ohjelman, olisit jo asentanut ne kaikki koneet.

Onkohan siinä päässä kenellekään tullut mieleen, että Linuxin käyttö säästäisi isommassa verkossa todella paljon vaivaa?

On aika naurettavaa, että kaikenlaiset isot verkot rakennetaan yhä isolla rahalla Windowsin ja MS Officen päälle: Muita kuin valmiiksi asennettuja ohjelmia ei kuitenkaan yleensä voi tai tarvitse ajaa, joten ainoa saavutettu "hyöty" on täysi yhteensopivuus MS Officen kanssa. Toisaalta siinä sivussa saavutetaan usein sellainen haitta kuin yhteensopimattomuus OpenOffice.orgin kanssa.

Joskus Windows-valinnan perusteluksi esitetään myös, että Windows on tuttu ja helppokäyttöinen. Kun käytössä ovat yleensä kuitenkin vain nettiselain ja toimisto-ohjelmat, on turha väittää, etteikö samaan helppokäyttöisyyteen pääsisi laittamalla Linuxissa työpöydälle Firefoxin ja OpenOfficen käynnistyskuvakkeet – itse ohjelmathan toimivat aivan samalla tavalla kuin Windowsissakin.

Kun ATK-luokan koneet tyypillisesti ovat identtisiä, Linuxin asennus onnistuu yksinkertaisesti sillä, että asennetaan ensin yksi kone toimintakuntoon ja kopioidaan se sitten suoraan kaikille muille. Vain koneen nimi tarvitsee tämän jälkeen muuttaa. Jos käytössä on nopea verkko, Linuxin voisi myös säätää niin, että kaikki varsinaiset ohjelmistot ovat keskitetysti palvelimella, jolloin ylläpidettäväksi jää vain yksi kone.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta