Nettipuolue on kesällä 2010 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on saavuttaa virallisen puolueen asema ja päästä puoluerekisteriin. Tämän mahdollistamiseksi meidän on kuitenkin kerättävä 5000 kannattajakorttia ja keräys on parhaillaan käynnissä.
Nettipuolueen idea on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että jos ehdokkaitamme valitaan eduskuntaan, niin me julkaisemme aina ennen kutakin eduskuntakäsittelyä nettisivuillamme selkeän, ymmärrettävän yhteenvedon eduskunnassa käsiteltävästä asiasta ja siitä äänestetään sivuilla kävijöiden kesken. Sen jälkeen edustajamme äänestävät eduskunnassa äänestyksessä eniten ääniä saanutta ehdotusta.
Sori, mutta tälle kansalle en kyllä halua antaa suoraa päätösvaltaa kaikista asioista.
Sori, yhdyn derpin kommenttiin.
Ei ole kyllä luottamusta herättävät nettisivut ainakaan.
punppis kirjoitti:
Ei ole kyllä luottamusta herättävät nettisivut ainakaan.
Mikäs nettisivuissa on vikana? Otamme ilomielin vastaan mahdolliset parannusehdotukset!
Onhan nuo tyylillisesti hiukan "karkeat", mutta asia tulee hienosti esille kuitenkin. validaattorin tuottamat virheet kannattaa kyllä korjata, jos nimenä on nettipuolue, koska herättää luottamusta enemmän, jos sivut tehty standardien mukaan.
Muutoin kyllä varsin mielenkiintoinen projekti, joka saa ainakin multa kannatusta ja kuka tietää mahdollisesti yhden äänen joukkoonne. Vapaus vaikuttaa asioihin on kuitenkin minustakin tärkeää ja kansa oppii ottamaan vastuuta omista päätöksistään, kun ei pääse enää valittamaan muille kuin itselleen.
Sami M kirjoitti:
Mikäs nettisivuissa on vikana? Otamme ilomielin vastaan mahdolliset parannusehdotukset!
Juuri tuo mitä Punppis sanoi eli luotettavuus. Vaikka sivussa ei käytännössä olisikaan mitään vikaa, se herättää epäluottamusta vain olemalla liian yksinkertainen.
Toteuttaisin koko sivun uusiksi, mutta ainakin nuo keltaiset laatikot näyttävät sinisellä taustalla pahalta, melkein särkevät päätä pidemmän päälle.
Kannattaa myös uudistaa hieman vieraskirjaanne, sitä alettiin jo spammimaan.
Lähtökohtaisesti jokainen uusi puolue on hyvästä tässä nykyisessä poliittisessa kulttuurissa. Saatan jopa allekirjoitella kannattajakortin kunhan vain tulen siihen johtopäätökseen, että projekti on kannattava. Tosin, meillähän on jo Piraattipuolue ja Muutos 2011:llakin on oma tietoyhteiskuntamanifestinsa. Lisäksi, kuten täällä jo aiemmin mainittiin, en välttämättä luottaisi enemmistöön, sillä tavallista pulliaista on helppo johtaa harhaan. Kunnioitettava hanke kylläkin.
Ja lisäksi! Voin sanoa, että työtä tähän vaaditaan. Ihan kokemuksesta tiedän, että jopa pienen kunnan kunnanvaltuustoon on todella hankala päästä ja voin kuvitella, että uudessa puolueessa se on varmaan vielä vaikeampaa. Tosin onko tässä sitten päämääränä oikeasti vastuu vai vain keskustelun herättäminen?
Sivut näyttää 12-vuotiaan tekosilta
JussiR kirjoitti:
Sivut näyttää 12-vuotiaan tekosilta
^ Viesti näyttää 12-vuotiaan tekosilta.
Onko sillä sitten väliä vaikka viesti olisi 12-vuotiaan tekemä? Sen sijaan se, että sivut tosiaan näyttää jonkun sisarentyttären tekemiltä voi olla ongelma, jos yritetään näyttää vakavastiotettavilta.
Miten ajattelit estää huijaukset?
Sivuja nyt voi muuttaa koska tahansa, kun logoakaan ei vielä ole. Röllit on päästetty vapaiksi vieraskirjaan :D
Itsellä alkaa ainakin silmiä särkemään tuo taustakuvio. Ensiksi se kannattaisi vaihtaa tai mielellään ottaa kokonaan pois.
Lisäksi sinisen sävy voisi olla sisällössäkin hieman kirkkaampi, niin teksti erottuisi paremmin. En tietenkään sano ettei tuosta nyt saisi hyvin selvää, mutta täydellisyyteen pyrkikäämme.
RQ kirjoitti:
JussiR kirjoitti:
Sivut näyttää 12-vuotiaan tekosilta.
^ Viesti näyttää 12-vuotiaan tekosilta.
.jep mut en mä näillä tämän keskustelupalstan viesteil haluu osottaa luotettavuuttA tai mitää.
Ja mikä on yhden viestin merkitys ohjelmointifoorumilla vs. puolueen kotisivujen luoma mielikuva? Viestisi on täysin turha, älä trollaa. Oma viestini taas saattoi olla jopa hyödyllinen, kiiteltiinhän tuossa jo aiemmin palautteen antoa sivustosta.
Katso vaikka henkilön aiempaa viestihistoriaa, jos epäilet käyttäjän fyysistä ikää oikeinkirjoitustaitojen perusteella.
Huomasin kyllä kauhistuttavat kirjoitusvirheeni ennen kuin painoin Lähetä-nappia, mutta oli kiire, ja ajattelin, ettei kenelläkään olisi noin suurta himoa pilkkua (vai äidinkielen opettajaa?) kohtaan.. Jätin myös perustelut kiireiden takia ja en myöhemmin päässyt muokkaamaan viestiäni, joten jätin asian sikseen. =)
Mun mielestä olisi järkyttävää jos kaikki ihmiset saisi osallistua päätöksentekoon.
Edellytyksenä puolueen jäsenyydelle saisi sitten olla äo-testi ja joku kokeiden sarja esillä olevasta äänestyksestä, jotta ymmärtää kaikki näkökannat mihin äänestyksen tulisi perustua. veikkaan että jokainen nettiäänestäjä ei kuitenkaan eduskuntaan lähde niitä kuulemaan.
ajatus itsessäänkin on jo absurdi. Olisihan tuo hienoa jos valtapuolueet lopettaisivat valiokuntamenettelyn ja oikeasti kansanedustajat saisi vähän lisäpäätösvaltaa esillä oleviin äänestyksiin. Mutta on kommunismikin hieno aate ja ajatus, vaikka todellisuudessa se ei voi ikinä toimia. Tämä kuuluu mun silmissä samaan.
Olisi hienoa, jos kansa saisi päättää kaikesta. Ja että koko kansa olisi fiksu. Ja että ei olisi enää näitä populistipuolueita jotka jollain yksittäisellä aatteella (tai teemalla) hakee paikkoja eduskunnassa (esim. piraattipuolue vaikka perussuomalaisetkin alkoi sortua populismiin kun halme oli ehdokkaana. Yrgh.). Ja että koko kansa olisi myös poliittisesti aktiivinen eikä vaan hälläväli asenteella äänestäisi sen mukaan mikä asiasta on ensivaikutelma.
Jo se, että kun tälläinen uusi puoluemahdollisuus tuodaan esiin, herättää enemmän kysymyksiä nettisivujen värisävystä kuin aatteesta alkaa jo hirvittää
Jos mun naapurikin saisi päättää, niin käsiaseita saisi k-marketista. Ei kansalle saa antaa liikaa valtaa jos koko kansa ei osaa ajatella järkevästi ja ajatella seuraamuksia.
Taustakuva on vieläkin aivan kauhea.
Olen nyt miettinyt tätä pari päivää, enkä oikein pidä ajatuksesta. Lähtökohtaisesti olen ehkä "aatevastainen" ihminen: en pidä ihmisten lokeroinnista ajatusten perusteella, enkä varsinkaan ajatusten muodostamisesta lokeroinnin perusteella. Nykysysteemissä on puutteensa, jos osa kansasta katsoo parhaaksi edustajakseen entisen hiihtäjän todennäköisimmin siksi, että hän on telkkarista tuttu. Siinä mielessähän tämä ja muutkin uudet ajatukset ovat tervetullut tuulahdus tähän maailmaan, mutta tämä nimenomainen ajatus ei hääviltä kuulosta.
Minusta tämä kuulostaa siltä, että massat käyvät puolueen nettisivuilla äänestämässä asiasta tietopohjanaan muutaman puolueaktiivin kirjoittama puolen A4-sivun pituinen tietoisku. Pidempää tekstiähän nykyihminen ei jaksa lukea. Tietoiskuun erittäin todennäköisesti jää jonkinlaista asenteellisuutta ainakin piiloon, ja joitakin oleellisia asioita voi unohtua tai "unohtua". Sitten toimitaan eduskunnassa muka "kansan mielipiteen" mukaisesti.
Entä edustaja, joka joutuu puolueen Systeemin takia äänestämään eduskunnassa omaa oikeustajuaan vastaan? Eikö hän ole vaikeassa välikädessä? Voiko hän kuitenkin äänestää omantuntonsa mukaan vai onko hänellä oikeus äänestää tällaisessa tapauksessa tyhjää?
Nettisivuista: Kyllähän noista yksi ajatus tuli mieleen välittömästi: "Täältä pitää päästä heti pois."
Sivuista:
- Taustakuvio kokonaan pois ja pelkkä väri.. tai jotain vähemmän räikeää..
- Vaaleansininen väri mustalla tekstillä? Hyi.
- Foorumi on ihan jees, teemojahan saa valmiina.. :)
- Vieraskirjan väriteema ei oikein sovi
PS: Laittakaa sivu täyteen "hienoja" gif-animaatioita
PPS: Kannatan kuitenkin ideaa simppelistä sivustosta. ++++
Pitää kyllä yhtyä kuoroon. Ottakaa ainakin se taustakuva pois. Minä en jaksa lukea. Teidän pitäisi tehdä jotain tarpeeksi mediaseksikästä, jotta kiinnostus heräisi. Olen tyhmä äänestäjä. Ääneni saa hernekeitolla ja grillatulla makkaralla.
Jollei linkkeihin voi laittaa alleviivausta, niin sitten joku väri. "lomakkeen voi tulostaa täältä" ei kerro mistä. Moni ei välttämättä tajua, että se täältä on linkki, kun se ei erotu muusta tekstistä.
Juu, tuo ruma taustakuva pois, ja tuo laatikkomainen yksinkertainen ulkoasu ei sovi. Mielestäni sopisi ulkoasu, jonka kokoa ei ole määritelty ennalta. Käyttäjän selainikkuna määrittää koon. Lisäksi siinä tapauksessa jos näin tekee, niin kannattaa määrittää mobiililaitteille omat tyylinsä (Onnistuu laittamalla link relliin media="handheld" (tarkista oikeinkirjoitus)).
Ei keltaista ja sinistä, edustetaan Suomea eikä Ruotsia.
Linkkien yliviivaus pois. Kuvia sivuille.
groovyb kirjoitti:
Ja että ei olisi enää näitä populistipuolueita jotka jollain yksittäisellä aatteella (tai teemalla) hakee paikkoja eduskunnassa (esim. piraattipuolue vaikka perussuomalaisetkin alkoi sortua populismiin kun halme oli ehdokkaana. Yrgh.).
Minun mielenkiinnon herättää heti, jos puoluetta tai poliitikkoa haukutaan populistiksi. Yleensä se kielii yrityksestä aidosti ja rehellisesti edistää jotain asiaa. Eturyhmän asioiden ajaminen on suurin piirtein käsitykseni puolueen ja poliitikon vakanssin perimmäisestä tarkoituksesta. Populismi on jotain, mihin poliitikon tulisi pyrkiä. Populistin leiman saa, kun ajaa asiaa, jota kannatetaan laajalti ja jota vastaan ei voida järjellisesti argumentoida. Silloin vedetään esiin populistikortti.
Virkamiehet on asia erikseen.
Enemmistö suomamalaisista puolueista voitaisiin ihan hyvin muuttaa virastoiksi tai lakkauttaa, kun ovat hukanneet eturyhmänsä. Tokkopa saisivat edes kannattajakortteja kokoon? Isot puolueet eivät uskalla ottaa selkeää kantaa mihinkään, kun eivät tiedä mitä se hukassaoleva kannattajakunta toivoo. Siinä sitten puuhastelevat erinäisten "asiantuntijoiden" (lobbareiden) vietävissä, kun omaa tahtoa ei ole.
Olen seuraillut keväästä alkaen Stubbin blogia. Olen jo alkanut kyllästyä odottamaan, milloin näkisin ensimmäisen kannanoton. Ehkäpä vaalien alla sitten? Virkamiesministeri, tai asiantuntijaministeri, Stubb tällä hetkellä onkin, mutta ex-mepillä ja tulevalla kansanedustajalla voisi kuvitella olevan jokin agenda tai ainakin mielipiteitä jostain. Jos Stubb ajattelee jostain jotain, hän pitää sen hyvin piilossa..
LaNu kirjoitti:
Populismi on jotain, mihin poliitikon tulisi pyrkiä. Populistin leiman saa, kun ajaa asiaa, jota kannatetaan laajalti ja jota vastaan ei voida järjellisesti argumentoida.
Populistin leiman saa, kun yksinkertaistaa asiat äärimmilleen, vaikka ne oikeasti olisivat kuinka monimutkaisia tahansa. Leiman voi myös saada, jos ehdottaa laajaa ja monimutkaista, mutta raflaavaa ratkaisua ongelmaan, jota ei ole, tai sitten ratkaisu ei oikeasti edes auta ongelmaan. Esimerkeiksi nyt vaikka sitten nettisensuuri lapsipornon varjolla, ehdotukset nettikirjoittelun kieltämisestä nimimerkillä sekä suuri osa vireillä olevasta aselakiehdotuksesta. Nämäkö ovat sellaisia asioita, mihin jokaisen poliitikon pitäisi pyrkiä? "Populisti" ei ole positiivinen sana, ei sitten millään.
lainaus:
Enemmistö suomamalaisista puolueista voitaisiin ihan hyvin muuttaa virastoiksi tai lakkauttaa, kun ovat hukanneet eturyhmänsä. Tokkopa saisivat edes kannattajakortteja kokoon?
Tietenkin saisivat. Niitähän äänestää joka vaaleissa moninkertainen joukko kannattajakorttimäärään verrattuna. Miksei samasta porukasta muka sitten löytyisi riittävästi allekirjoittajia kannattajakorteille?
lainaus:
Isot puolueet eivät uskalla ottaa selkeää kantaa mihinkään, kun eivät tiedä mitä se hukassaoleva kannattajakunta toivoo.
Mutta kun pienet kasvavat suuriksi, uskaltavatko nekään? Heillähän on siinä tilanteessa täsmälleen sama ongelma: kannattajakuntaa yhdistää jokin puolueen alkuaikoina yhdessä merkittäväksi koettu asia, mutta mitä tehdään sen asian ulkopuolelle osuvien tärkeiden asioiden kanssa? Niissähän kannattajakunnan toiveet hajautuvat. Entä onko kannattajakunta yhtä mieltä kaikista alun ylevien ajatusten toteutustavoistakaan?
lainaus:
Virkamiesministeri, tai asiantuntijaministeri, Stubb tällä hetkellä onkin
Lisää sellaisia, kiitos. Saisi joka ministerinä hääriä ministeriön alan asiantuntija, nimenomaan ilman eduskuntapaikkaa ja kaikkein mieluiten ilman puoluelinkkejä. Politiikka olisi eduskunnan ja ehkä pääministerin heiniä, hallitus tekisi nykyistä pätevämpiä ehdotuksia, ja ennenkaikkea kaikesta räksyttäminen vain siksi, että ollaan oppositiossa, loppuisi.
Ja jos vielä saa toivoa, niin ihan oikea politiikasta erillinen perustuslakituomioistuin, kiitos.
Taulukkotaitto, jonka kuka tahansa Jani-Petteri väsää kahdessa sekunnissa, ihan järkyttävä taustakuva, ei doctypeä. Sitten nimenä on vielä nettipuolue. Vähän sama kun olisi autopuolue, jonka jäsenet ajaisivat polkuautoilla. Sivuilla ei ole muuten yhtä ainutta kuvaa, ei näin. Noh, sentään teksti lukukelpoista (ei siis kielioppivirheitä).
Onko aiheen aloittaja käynyt ensimmäisen vastauksensa jälkeen kertaakaan lukemassa näitä?
Vai oliko vaan kiire käydä spämmimässä foorumit täyteen, ja jättää kaikki palaute lukematta?
Jaahas. Vai että suoraan kansanäänestykseen kaikki asiat... No. Saisivat ainakin Iltalehti ja Iltasanomat tapella kumpi on esittänyt asiat mediaseksikkäämmin ja kumman mukaan ihmiset äänestävät. Vaalitukien maksajatkin pääsisivät helpommalla, kun kaupallisia medioita on paljon helpompi "sponssata" kuin poliitikkoja.
Olisihan se tietysti huvittavaa että meillä olisi edustaja joka toimii nappia painamalla. Hänelle se olisi tietysti unelmahomma. Hurja palkka ja mihinkään ei tarvitse ottaa kantaa. Sen kui vain käy painamassa nappia ja lopun aikaa chattaa facebookissa.
Jos tälläinen edustaja nyt joskus tulisi, niin miten puolue varmentaa äänestäjien henkilöllisyyden, äänioikeuden ja varmistaa ettei huijata useammilla äänillä? Muutenhan voisin keksiä mitä hulluimman lakiehdotuksen ja pakottaa ainakin nettipuolueen puoltamaan sitä spämmäämällä puoltoääniä tai innostamalla kaikki esiteinit tekemään sen puolestani.
Tuossa nyt on tietenkin kyse pahimmillaankin vain yhdestä haitallisesta äänestä ja yhdestä täysin turhasta kansanedustajasta, mutta sekin on liikaa.
Lebe80 kirjoitti:
Onko aiheen aloittaja käynyt ensimmäisen vastauksensa jälkeen kertaakaan lukemassa näitä?
Vai oliko vaan kiire käydä spämmimässä foorumit täyteen, ja jättää kaikki palaute lukematta?
Avausviesti on selkeä mainos, joten tuo spämmäys lienee päätarkoitus.
Lebe80 kirjoitti:
Onko aiheen aloittaja käynyt ensimmäisen vastauksensa jälkeen kertaakaan lukemassa näitä?
Vai oliko vaan kiire käydä spämmimässä foorumit täyteen, ja jättää kaikki palaute lukematta?
Kyllä minä olen aina välillä täällä käynyt lukemassa näitä vastauksia.
Torgo kirjoitti:
Olisihan se tietysti huvittavaa että meillä olisi edustaja joka toimii nappia painamalla. Hänelle se olisi tietysti unelmahomma. Hurja palkka ja mihinkään ei tarvitse ottaa kantaa. Sen kui vain käy painamassa nappia ja lopun aikaa chattaa facebookissa.
Mutta kuinka kauan tämän edustajan palkka pysyisi sillä tasolla? Eduskunnalla on käsittääkseni valta muuttaa kansanedustajien palkkoja ja jos eduskunnassa olisi tarpeeksi paljon Nettipuolueen edustajia, niin kansanedustajien palkat saatettaisiin hyvinkin nopeasti leikata - varsinkin, jos kansanäänestyksessä suurin osa äänestäjistä kannattaisi palkkojen leikkaamista.
Torgo kirjoitti:
Jos tälläinen edustaja nyt joskus tulisi, niin miten puolue varmentaa äänestäjien henkilöllisyyden, äänioikeuden ja varmistaa ettei huijata useammilla äänillä?
Tällä hetkellä olemme suunnitelleet, että käyttöön otettaisiin verkkopankkitunnistus. Se vaikuttaisi melko varmalta keinolta varmistaa äänestäjien henkilöllisyys. Tietenkin siinäkin saattaa olla aukkoja, mutta kaikki mahdollinen pyritään ottamaan huomioon.
Sami M kirjoitti:
Tällä hetkellä olemme suunnitelleet, että käyttöön otettaisiin verkkopankkitunnistus. Se vaikuttaisi melko varmalta keinolta varmistaa äänestäjien henkilöllisyys.
Pankit ainakin kiittäisi. Jos puolue saisi merkittävän määrän äänestäjiä taakseen (eli vaikka 1 miljoonaa) ja näistä keskimäärin äänestäisi 10%, ja saisitte pankkien kanssa neuvoteltua huiman 80% alennuksen tunnistamisista, niin kunkin äänestyksen hinta puolueelle olisi 4000 euroa pankkien palvelumaksuja. Tietty pahin tapaus olisi kiinnostava äänestys ja 100% osallistuminen ilman alennuksia => 200 000 euroa. :D
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.