Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mikä kieli tai kirjasto tekstieditorille?

Sivun loppuun

pake10 [04.07.2010 11:20:45]

#

Olen suunnitellut, että alkaisin tekemään jotain GUI-pohjaista tekstieditoria ainakin aluksi Windowsille. Itse ajattelin C:tä tai C++:ta, mutta ihan Win API:lla en näitä ikkunoita kyllä viitsisi alkaa värkkäämään. Tietenkin on olemassa esim. wxWidgets, mutta sitä en ole Windowsilla saanut käännettyä MinGW:lle. Näistä GUI-hommista minulla ei ole oikein kokemusta, viimeisin "saavutukseni" taisi olla kun sain Win API:lla tehtyä ohjelman, joka tulostaa käyttäjän antaman tekstin messageboxiin :D.

Mitä GUI-rajapintaa (tuo ei ole varmasti oikea sana) suosittelisitte aloittelijalle?

Milo [05.07.2010 07:49:16]

#

Qt. Helppo oppia, hyvät tutoriaalit ja pätevä isompiinkin projekteihin.

Metabolix [05.07.2010 10:06:57]

#

pake10 kirjoitti:

wxWidgets, mutta sitä en ole Windowsilla saanut käännettyä MinGW:lle.

Ei sinun kirjastoa tarvitsekaan lähdekoodeista kääntää, vaan voit ladata valmiin kehityspaketin. Oman ohjelman kääntäminen ja linkittäminen wxWidgetsin kanssa taas onnistuu luultavasti ihan ohjeiden mukaan.

JussiR [05.07.2010 10:27:27]

#

Joo, suosittelen myös QT:ta. (En tietenkään ole Nokian osakas)

Juice [05.07.2010 11:58:46]

#

wxWidgets on ehkä helpoin vaihtoehto.

groovyb [05.07.2010 20:19:17]

#

no helpoin ja helpoin. Jos helppous on valintakriteeri, käyttäisin Visual studio + visual c++ + .Net frameworkin kontrolleja. Drag n drop ;)

pake10 [05.07.2010 22:15:41]

#

groovyb kirjoitti:

no helpoin ja helpoin. Jos helppous on valintakriteeri, käyttäisin Visual studio + visual c++ + .Net frameworkin kontrolleja. Drag n drop ;)

Visual C++:ta en siksi käyttäisi, koska siitä porttaaminen toisille käyttöjärjestelmille on aika vaikeaa.

pake10 [05.07.2010 23:40:20]

#

Anteeksi tuplaposti, koska edellistä viestiä ei voinut enää muokata. Moderaattori yhdistäköön viestit jos haluaa.

Metabolix kirjoitti:

Ei sinun kirjastoa tarvitsekaan lähdekoodeista kääntää, vaan voit ladata valmiin kehityspaketin. Oman ohjelman kääntäminen ja linkittäminen wxWidgetsin kanssa taas onnistuu luultavasti ihan ohjeiden mukaan.

Tarkoitarko Dev-C++:n devpackeja? Jos tarkoitat, niin Dev-C++:aa en mielelläni käyttäisi (viimeisin versio 2005).

Metabolix [06.07.2010 10:15:55]

#

pake10 kirjoitti:

Tarkoitarko Dev-C++:n devpackeja? Jos tarkoitat, niin Dev-C++:aa en mielelläni käyttäisi (viimeisin versio 2005).

DevPak-tiedostot ovat oikeasti .tar.bz2-paketteja, joiden sisällön voi aivan sijoitella kääntäjän hakemistoihin käsin. Esimerkiksi Code::Blocks sisältää myös pluginin niille.

JussiR [06.07.2010 10:39:51]

#

http://doc.qt.nokia.com/4.6/designer-manual.html

pake10 [06.07.2010 11:24:53]

#

Metabolix kirjoitti:

DevPak-tiedostot ovat oikeasti .tar.bz2-paketteja, jotka voi aivan hyvin purkaa ja sijoitella tiedostot kääntäjän hakemistoon käsin. Esimerkiksi Code::Blocks sisältää myös pluginin niille.

Latasin tuon DevPakin, purin WinRARilla, kopioin tiedostot tuonne MinGW:n kansioon ja kokeilin kääntää esimerkkiohjelmalla joka löytyy wxWidgetsien sivuilta (lisäsin tuon wx.rc:n tuohon), mutta koodi heittää virhettä:

In file included from testi.cpp:1:
/mingw/lib/gcc/mingw32/3.4.5/../../../../include/wx/msw/wx.rc:43: error: `wxWind
owMenu' does not name a type

Jos taas includetan wx.h:n ensin (niinkuin pitää?), niin tulee seuraavaa virhettä:

In file included from testi.cpp:2:
/mingw/lib/gcc/mingw32/3.4.5/../../../../include/wx/msw/wx.rc:43: error: `wxWind
owMenu' does not name a type
testi.cpp: In function `wxAppConsole* wxCreateApp()':
testi.cpp:33: error: `MyApp' has not been declared
testi.cpp: At global scope:
testi.cpp:33: error: expected constructor, destructor, or type conversion before
 '&' token
testi.cpp:35: error: `MyApp' has not been declared
testi.cpp: In function `bool OnInit()':
testi.cpp:40: error: `SetTopWindow' was not declared in this scope

Qt:hen en lähinnä koskisi näiden isojen kirjastojen takia (QtCored4.dll etc.), niistä onkin ollut höpöttelyä toisessa aiheessani mutta mitään kunnollista ratkaisua en ole tähän keksinyt.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta