Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Apua keskustelualueen suunnitteluun

Sivun loppuun

Rasenger [14.02.2010 15:25:01]

#

Terve! Olen tässä suunnitellut ja toteuttanut viime vuonna aloittamaani sivustoa. Sivuston tarkoitus on olla ensimmäinen suomenkielinen kohtaamispaikka kaikille elektroniikkaa harrastaville. Sisältönä on oppaita, linkkejä sekä keskustelupalsta. Keskustelupalstan suunnittelussa tarvitsisin hiukan apua.

Tarkoituksena on että keskustelualueella on selkeä ryhmittely, niin että tietyn otsikon alla on kolmesta kuuteen kategoriaa. Ryhmittelyn pitäisi olla selkeä, ja sellainen että sieltä on helppo löytää haluamaansa sisältöä.

Jonkinlainen esimerkki/pohja...

Yleinen elektroniikka
- Aloittelijoiden kysymykset
- Virtalähteet
- Piirilevyt
- Projektit
Mikro-ohjaimet
- Atmel AVR
- Microchip PIC
- Muut
Käyttäjien oppaat
- Yleinen
- Mikro-ohjaimet
Yleinen keskustelu
- Palaute
- Vapaa aihe

Ideoita anyone?

EDIT: Päivittelin vähän tuota esimerkkiä, ettei se nyt olisi aivan typerä. En kuitenkaan halua valmista ratkaisua vaan olen todella itsekin jo asiaa miettinyt.

tkarkkainen [14.02.2010 17:12:34]

#

Ihan alkuun ei välttämättä kannata tehdä piljoonaa aluetta. Lopputuloksena voi olla, että foorumilla on muutama alue, joissa on kymmenkunta viestiä ja kymmenen aluetta, joilla on nolla viestiä. Se taas ei houkuta ihmisiä kirjoittamaan.

Mieluummin kannattaa ehkä tehdä muutama laaja-aiheinen alue, esimerkiksi

Elektroniikka
- Projektit, kysymykset, koodi, suunnittelusoftat jne.
- Laitteet (mittalaitteet, juotosvälineet, piirilevyjen valotuslaitteet ja kemikaalit...)
Muu
- Yleinen keskustelu
- Palaute, foorumiin liittyvät ongelmat

Jos jostakin aihepiiristä alkaa sitten olla kysymyksiä useinkin, sille voi avata oman alueen siinä vaiheessa. Alkuun kuitenkin simppeli on parempi. Jos aivan alkuun yrittää tehdä liian spesifisiä alueita, ongelmana voi olla, ettei joillekin kysymyksille löydy sopivaa aluetta. Jos ajatellaan omaa esimerkkiäsi, minne postattaisiin vaikkapa tehoelektroniikan jäähdytysratkaisuja koskevat kysymykset?

"Aloittelijoiden kysymykset" on myös ongelmallinen alue. Se ei nimittäin kerro, millaiset kysymykset sinne kuuluvat. Ok, ledin etuvastuksen laskeminen varmaankin menee sinne. Mutta kuuluuko threadi "Miten teen piirilevyn?" aloittelijoiden kysymyksiin vai Piirilevyt-alueelle?

Ilmoittele, kun saat saitin pystyyn. Tulen oikein mielelläni vilkaisemaan.

EDIT: Niin, ensimmäisen suomenkielisen kohtauspaikan suhteen olet ikävä kyllä jo myöhässä. Newssiryhmiä, irkkikanavaa ja foorumeita on ollut jo jonkin aikaa. Tosin en ole aivan varma, onko nimeomaan elektroniikkaharrastukseen keskittynyttä aktiivista suomenkielistä foorumia tällä hetkellä olemassa. Ehkä sellaiselle olisi kysyntääkin.

Rasenger [14.02.2010 18:01:08]

#

Kiitoksia ajatuksistasi. Totta, yksinkertainen on todennäköisesti parempi. Sain esimerkistäsi hiukan lisää potkua omiin ajatuksiini, ja jotain tuon tapaista varmaan toteutan, mutta ei ihan noin vähällä aluemäärällä. Elektroniikan alle voisi tulla projektit, mikro-ohjaimet, laitteet ja yleinen elektroniikka, muu alueelle nuo mainitsemasi yleinen keskustelu ja palaute.

En oikeastaan kovin mielelläni tässä vaiheessa esittelisi sivustoa koska se on kovin keskeneräinen, mutta jos nyt kuiskaan että löytyy osoitteesta www.miljoonalaatikko.net... Palautetta ulkoasusta ja rakenteesta saa kuiskata takaisin. :)

Mitä tulee tuohon ensimmäiseen, niin mielestäni juuri tällaista mitä olen rakentamassa, ei ole. Yleensä elektroniikka on jollain suurella sivulla pienenä osa-alueena, tai sivustot on muuten vain yksipuolisia. Saa toki laittaa linkkiä jos tietää jotain mitä minä en.

Grez [14.02.2010 18:34:33]

#

Tuossa on ainakin yksi elektroniikan keskustelupalsta
http://sfnet.fi/group.php?sid=&newsgroup=sfnet.harrastus.elektroniikka

Alueita ei ainakaan ole liikaa :D

Rasenger [14.02.2010 18:45:14]

#

Siinäpä loistava esimerkki järkyttävästä sivustosta. Tuo on sitäpaitsi joku alakategorian peräreikä koko "keskustelualue". Juuri tuollaisia netti on kyllä pullollaan.

Grez [14.02.2010 18:54:12]

#

No, eipähän tuotakaan keskusteluryhmää ole mikään pakko käyttää selaimella ensinkään.

tkarkkainen [14.02.2010 19:02:34]

#

Kävin vilkaisemassa. Kuiskataan nyt vaikka, että sen pohjalta, mitä siellä nyt on nähtävissä, niin ihan näppärältä näyttää. Varsinainen sisältöhän on sitten lopulta kuitenkin se, mikä ratkaisee.

Linkkilistaan ehdottaisin paria lisäystä. Elektrolinna on siitä näppärä verkkokauppa, että heidän kauttaan saa tilattua myös Elfan, Farnellin ja YE:n luetteloista. Opas-/harrastajasaittilistoille kannattanee lisätä myös Kari Huhtaman elektroniikkasivut sekä ePanorama.net. Elektroniikkakerhojen sivujen linkeistä voinee myös olla hyötyä. Jäykät säätäjät voi myös antaa joillekin ideoita.

Ja juu, eipä tällaista taida tällä hetkellä olla. Pari vuotta sitten tosin taisi olla juurikin vastaavalla idealla liikkeelle lähtenyt saitti, mutta se on tainnut jo kuolla pois. Nyyssiryhmiä on toiminnassa edelleen, mutta niissä on omat ongelmansa...

Rasenger [14.02.2010 20:31:56]

#

Selvä, lisäilen linkkilistaan mainitsemiasi sivustoja. Sisältö todellakin on mikä ratkaisee, ja aionkin tuonne itse kirjoittaa melko paljon sisältöä ennen kuin virallisesti avaan sivuston. Kunhan saan ensin keskustelualueen toimimaan.

runeberg [15.02.2010 09:22:46]

#

Ainakin tälläinen on olemassa, joskus kun tuolla pyörin, oli suh aktiivista porukkaa, nykysini en tiedä: http://www.elektroniikkafoorumi.com/phpBB2/


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta