Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Killing Engine

Sivun loppuun

January [25.01.2010 22:29:43]

#

Peli on nyt sitten vihdoinkin valmis ja sen voi ladata osoitteesta:
http://www.killingengine.com/downloads

Changelogit yms. tietoja:
http://www.killingengine.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=68

Screenshotteja:
http://www.killingengine.com/images/gallery/screenshots/screenshot_1.png
http://www.killingengine.com/images/gallery/screenshots/screenshot_2.png
http://www.killingengine.com/images/gallery/screenshots/screenshot_3.png

Myöskin rekisteröinnistä on otettu sähköpostivarmennus pois, jotta peliin pääseminen olisi hieman vaivattomampaa. :)

Ei muutaku pelaamaan.

tkarkkainen [25.01.2010 22:33:59]

#

Mitenkäs se Linux-versio jaksaa? :)

January [25.01.2010 22:40:55]

#

Ainii... :D

Noh, kuten sivuilta näkyy, niin kiivaan kehityksen allahan se on. :D Ei vaan... se on nyt tallautunu ton Windows-version alle, mikä meillä on ollu ykkösprioriteetilla. Sekään ei oo ihan siinä pisteessä, mihin oisin täysin tyytyväinen, mutta johonki se rajakin on vedettävä. Linux-versio tulee sitten kun tulee... se on kylmä tosiasia tässä.

Tietty jos remmiin saadaan joku innostunu sitä erikseen väsäämään, niin se ois aina plussaa.

Metabolix [25.01.2010 22:51:39]

#

Mitä etua koette saavuttavanne sillä, että käytätte käyttöjärjestelmäriippuvaisia kirjastoja ettekä esimerkiksi SDL:ää tai SFML:ää? Tulisi Linux- ja Mac-versiot oheistuotteina.

January [25.01.2010 23:01:48]

#

Ai millaisia kirjastoja? OpenGL ja OpenAL eivät tietääkseni ole luokiteltuja käyttöjärjestelmäriippuvaisiksi.

Metabolix [25.01.2010 23:28:41]

#

Jos kaikki käyttämänne kirjastot ovat käyttöjärjestelmäriippumattomia, miksi sitten tarvitaan joku erikseen tekemään Linux-versiota? Eihän siinä pitäisi olla mitään tekemistä, kääntää vain. Tästä siis tulkitsin, että jotain järjestelmäriippuvaista on käytössä. Ja pakkohan teidän on muutakin kuin OpenGL:ää ja OpenAL:ää käyttää: OpenGL ei sisällä toimintoja ikkunan luomiseen ja syötteen lukemiseen.

January [25.01.2010 23:35:35]

#

Kysäse tuolla meidän foorumilla. Ehkä toi koodaajakin jaksaa vastata. :)

kayttaja-2791 [25.01.2010 23:56:22]

#

Näyttää ihan hauskalta, ohjaus vaatii vain vähän harjaannusta... Ei oikein lähtenyt hanskaan kummallakaan ohjaustavalla, mutta pitää huomena katsoa josko löytyisi muitakin pelaajia niin pääsisi oikeastikin pelaamaan...

vehkis91 [26.01.2010 00:13:24]

#

Käsittääkseni tämä peli käyttää sdl:ää ikkunan luontiin, ainakin sieltä pelin hakemistosta löytyi sdl.dll tiedosto, ei kait se siellä turhaa olisi?

Metabolix [26.01.2010 01:20:40]

#

vehkis91 kirjoitti:

Käsittääkseni tämä peli käyttää sdl:ää ikkunan luontiin,

Mutta asetusvalikko on ilmeisesti tehty jollain aivan muulla. Sanon ihan suoraan, että tyyliin ja viimeistelyyn kannattaisi panostaa enemmän – vaikka tämän verran.

Järjestelmävaatimukset ovat aivan tolkuttomat pelin tasoon nähden. 2D-peli ja GeForce 6..?

Paketista muuten puuttuu ainakin MSVCR80.dll.

alottelijaa [26.01.2010 09:20:47]

#

geforce 6200/6800 avulla jopa oblivion pyörii siedettävästi. Miten tuo niin paljon imee tehoja? :O

January [26.01.2010 10:18:27]

#

Toi peli käyttää shadereita. Geforce 6 = shaderit. Geforce 5 ei niitä tue.

Ei siinä mun mielestä oo mitään tolkutonta. :D

Tazca [27.01.2010 09:09:48]

#

Hieman epäyhtenäiset vaatimukset sikäli, että vasta ATI:n X1300-X1950 sarja tuki samaa shader modelia kuin GeForce 6xxx (Shader model 3.0), joten eikö vähittäisvaatimusten pitäisi olla X1300/GF6xxx?

http://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_shader­#Hardware

January [27.01.2010 10:13:05]

#

Mahdollisesti. Kiitos tiedosta.

January [07.02.2010 22:09:55]

#

Oiskohan innokkaita html/css/php/mysql/joomla/phpbb-osaajia väkertämään noille pelin nettisivuille toiminnallisuutta? Ne on nyt sellasessa minimivaiheessa, että niillä kyllä pärjää, mutta itellä ois suunnitelmissa sinne paljonkin kaikkea. Ongelma on vaan se, että nykyinen webmasteri päivittelee niitä aika hitaaseen tahtiin.

Lisäksi myös C++/OpenGL/WinAPI/MFC-ohjelmoijille ois paikkaa niin saatais kehitettyä tota peliä nopeammin eteenpäin.

Voi pistää viestiä sähköpostilla: juha_keranen@suomi24.fi tai vastata tännekin. :)

January [10.02.2010 22:03:12]

#

Nyt on tuo Linux-versiokin saatavilla, kun sitä on täällä kovasti kyselty:
http://killingengine.com/

Blaze [11.02.2010 08:16:29]

#

Rekisteröitymisessä tuntuu olevan jotain rikki:
500 - View not found [name, type, prefix]: alpharegistration,html,alpharegistrationView

ankzilla [11.02.2010 19:49:38]

#

Mitämitämitä...

ankka@AnkkaPC ~ $ /home/ankka/kengine-1.0/kengine
/home/ankka/kengine-1.0/kengine: error while loading shared libraries: /home/ankka/kengine-1.0/lib/libSDL-1.2.so.0: ELF file OS ABI invalid

January [11.02.2010 21:10:42]

#

Eh, bugeista kannattaa kirjoittaa tonne pelin foorumeille, kun niitä tulee kuitenki luettua joka päivä ja näitä muita selailtua vaan satunnaisesti. Lisäksi niistä vastauksista saattaa olla siellä apua muillekin.

EDIT: Lisäksi noita pelin foorumeita lukee toi pelin ohjelmoijakin, eli mahdollisesti saatat myös saada kysymykseesi/ongelmaan vastauksen.

EDIT2: Rekisteröinti toimii kuulemma hyvin webmasterin mukaan. Ei mitään hajua mistä toi saattais johtua, jos se vieläkin tulee.

ankzilla [11.02.2010 22:38:51]

#

Mielestäni olisi vain kiva jos pelit edes testattaisiin ennen niiden julkaisua.
-Enhän saanut edes koko peliä auki.

Metabolix [11.02.2010 22:43:59]

#

Minullakin oli rekisteröinnissä samanlainen ongelma. Lisäksi sivustolta puuttuu rekisteriseloste, tai ainakaan se ei ollut asiallisella tavalla esillä.

pr0l3 [11.02.2010 22:50:21]

#

January kirjoitti:

Toi peli käyttää shadereita. Geforce 6 = shaderit. Geforce 5 ei niitä tue.

Ei siinä mun mielestä oo mitään tolkutonta. :D

aika huonot shaderit kun kaiken voisi tehdä ilman ja tulisi ihan yhtä hyvää tai oikeasti huonoa jälkeä eli mitä järkeä tehdä shadereilla lol miksette tee nokia matopeliä intel core 2 duo prosessorille sse3 laskuilla tai jotain

Kray [11.02.2010 23:15:53]

#

Tuo peli nyt on grafiikoiltaan sellainen että mitään ongelmia ei pitäisi olla vaikka laskisi grafiikat puhtaasti cpu:lla - shadereiden käyttäminen on kuin ampuisi kärpästä tykillä.

RQ [12.02.2010 06:15:46]

#

ankzilla kirjoitti:

Mielestäni olisi vain kiva jos pelit edes testattaisiin ennen niiden julkaisua.
-Enhän saanut edes koko peliä auki.

(Ilmaisen) pelin tekijöillä tuskin riittää resursseja testaamaan peliä monella eri käyttiksellä ja hardwarella, jonka takia bugeja varmasti löytyy. Olisit hyvin voinut mainita minkälaisella koneella kokeilit ja saitko virheilmoituksia tms.

Lebe80 [12.02.2010 08:25:26]

#

Jep, peli on muutenkin ilmainen, joten tässähän sitä testausta juuri teette samalla, kun peliä pelaatte.

January [12.02.2010 09:55:30]

#

On se jännä että ainoat ihmiset joilta yhtään valituksen sanaa koko pelistä on löytynyt, ovat ohjelmointiputkasta. :D

Eipä mulla muuta.

Jtm [12.02.2010 11:03:26]

#

RQ kirjoitti:

ankzilla kirjoitti:

Mielestäni olisi vain kiva jos pelit edes testattaisiin ennen niiden julkaisua.
-Enhän saanut edes koko peliä auki.

(Ilmaisen) pelin tekijöillä tuskin riittää resursseja testaamaan peliä monella eri käyttiksellä ja hardwarella, jonka takia bugeja varmasti löytyy. Olisit hyvin voinut mainita minkälaisella koneella kokeilit ja saitko virheilmoituksia tms.

Niimpä.

*kritiikkiä*
Joka tapauksessa minusta on erikoista, että ohjelman kehitysnumeroissa harpataan nopeasti kohti 1.0, vaikka ohjelma ei itsessään olisi valmis siihen titteliin. Olisi väärin hämätä käyttäjiä versionumerolla 1.0, jos ohjelma ei olisikaan sen mukainen. Herää kysymys onko siirrytty versionumeroon 1.0, koska ohjelmasta saa paremman ensivaikutelman kuin se olisi esim. versio 0.9.
*kritiikkiä*

Ihan kommenttia vielä kenttäeditorista:
Se editor.exe jäi päälle prosesseihin, vaikka suljin ohjelman asianmukaisesti. Jouduin lopulta tappamaan prosessin. (Windows 7 32-bit)

Blaze [12.02.2010 11:10:36]

#

ankzilla kirjoitti:

/home/ankka/kengine-1.0/kengine: error while loading shared libraries: /home/ankka/kengine-1.0/lib/libSDL-1.2.so.0: ELF file OS ABI invalid[/koodi]

Tuon paketin mukana tulevat versiot libSDL:stä ja libopenal:stä on käännetty ilmeisesti eri glibc-versiota (2.10?) vastaan kuin muut binäärit. Voit poistaa nuo sieltä lib-hakemistosta, jolloin peli käyttää systeemin versioita noista ja jos versiot on tarpeeks lähellä toisiaan homma toimii.
En oo asiantuntija Linux-binäärien kanssa, mut ymmärtääkseni vanhaa glibc:tä vasten käännetty tiedosto toimii aina uudemman kanssa, eli binäärit kannattaa kääntää mahdollisimman vanhalla distrolla, jolloin ne toimii uudempienki kanssa.

Mun Gentoo-koneilla (glibc 2.10) toi toimi suoraan, työkoneella (openSUSE 11.0, glibc 2.8) ei

January kirjoitti:

Eh, bugeista kannattaa kirjoittaa tonne pelin foorumeille

Se on vähän hankalaa kun se rekisteröityminen ei toimi.

Rasenger [12.02.2010 13:38:49]

#

January kirjoitti:

On se jännä että ainoat ihmiset joilta yhtään valituksen sanaa koko pelistä on löytynyt, ovat ohjelmointiputkasta. :D

Eipä mulla muuta.

Jaa että ei muuta? Niin, tietysti se on aivan kohtuutonta jos joku valittaa ettei koko peli edes käynnisty, asiaanhan ei kannata mitenkään reagoida. Suomipelit-foorumilla tietysti on helpompi kalastella kehuja, kun siellä käyttäjäkunta koostuu enimmäkseen 13v penikoista jotka eivät vielä kovin rakentavaa palautetta osaa antaa. Kun suodattaa trollit pois niin eipä tässäkään ketjussa yhtään aiheetonta valitusta ole ollut.

runeberg [12.02.2010 14:31:32]

#

Meinasin testata, mutta enmpä jaksa rekiströityä...

EDIT:

Tuli sitten kuitenkin rekisteröityä..
En meinannut millään tottua kontrolleihin, eli kun painoi ylöspäin (w), niin ukkeli ei liikkunutkaan eteenpäin, eli suuntaan johon tähtäsin vaan ylös. Perus wasd liikkumiseen tottuneena ei oikein toiminut. Voisiko tähän saada joskus mahdollisuuden valita tälläinen liikkumistapa?
Muuten tuo vaikuttin ihan mielenkiintoiselta, mutta kokeilu jäi vaan lyhyeksi, kun meni hermot kontrolleihin.

kayttaja-2791 [12.02.2010 16:04:02]

#

runeberg kirjoitti:

Tuli sitten kuitenkin rekisteröityä..
En meinannut millään tottua kontrolleihin, eli kun painoi ylöspäin (w), niin ukkeli ei liikkunutkaan eteenpäin, eli suuntaan johon tähtäsin vaan ylös. Perus wasd liikkumiseen tottuneena ei oikein toiminut. Voisiko tähän saada joskus mahdollisuuden valita tälläinen liikkumistapa?
Muuten tuo vaikuttin ihan mielenkiintoiselta, mutta kokeilu jäi vaan lyhyeksi, kun meni hermot kontrolleihin.

Asetuksissa voi valita.

January [12.02.2010 20:52:15]

#

Rasenger kirjoitti:

Jaa että ei muuta?

Joo ei, mä en jaksa ottaa vakavasti ketään, jonka viestin pääsisältö on omahyväistä sarkasmia. :)

Oikeisiin ongelmiin tietenkin reagoidaan, vaikkei niistä kaikille mahollisille foorumeille ilmoiteltaisikaan. Seuratkaa pelin nettisivuja ja foorumia. Sitä varten ne siellä on.

Jokotai [12.02.2010 21:04:57]

#

Kuinka monta Beta testaus lankaa tätäkin peliä varten on tänne tehty.

Blaze [12.02.2010 21:32:35]

#

Jokotai kirjoitti:

Kuinka monta Beta testaus lankaa tätäkin peliä varten on tänne tehty.

Kolme, ja se on perusteltua, koska langat menevät lukkoon kuukauden kuluttua viimisestä viestistä.

Lebe80 [12.02.2010 23:41:12]

#

Rasenger kirjoitti:

Suomipelit-foorumilla tietysti on helpompi kalastella kehuja, kun siellä käyttäjäkunta koostuu enimmäkseen 13v penikoista jotka eivät vielä kovin rakentavaa palautetta osaa antaa.

Eiköhän täältä löydy hyvinkin pitkälti samalla prosentilla noita 13v penikoita...

Jokotai [13.02.2010 11:20:50]

#

Lebe80 kirjoitti:

Eiköhän täältä löydy hyvinkin pitkälti samalla prosentilla noita 13v penikoita...

Ei. Täällä keskitytään pääosin ohjelmontiin eikä peleihin. Tästä johtuen alle lukio-ikäiset ovat täällä vähemmistö.

Lebe80 [13.02.2010 12:34:40]

#

No mitä itse olen tuossa kuuden vuoden aikana pyörinyt melko aktiivisesti molemmilla sivustoilla, niin tuntuu kyllä että ihan yhtälailla noita "alamittaisia" pyörii molemmilla sivustoille.

sp.comissa tuntuu jopa, ettei nuo nuorimmat kauheasti juttele, vaan keskustelufoorumilla pyörisi enimmäkseen juuri samat naamat, oli "kohdeyleisö" mielestäsi mikä tahansa.

nimim.
30v wanha wuohi.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta