Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: irr 3D engine

Sivun loppuun

mika132 [27.12.2009 02:37:48]

#

Eli kaverini käyttää tuota engineä ja on tehnyt kaiken näköistä, nyt törmäsi kuitenkin päin seinää ja pyysi jos voisin hänen puolestaan kysyä asiaa täältä.

Miten hän voi muokata mappeja? Ei hän löydä itse mistään irrin mappeja eikä näin voi muokata niitä. Eli missä ne on ja miten ne muokataan?

Claw [27.12.2009 17:28:46]

#

Jos nyt Irrlicht-moottoria tarkoitetaan niin ko. moottori käyttää .bsp-formaattia, joka on käytössä mm. Quake3-moottorilla pyörivissä peleissä.

mika132 [27.12.2009 20:46:04]

#

Ei hän päässyt asiasta jyvälle, joten pyysi että kysyisin kaksi kysymystä:

1. Helppo käyttöinen ja ilmainen 3D ohjelma?

2. Onko mitään opasta (mieluusti suomenkielinen, mutta enklantikin käy) jossa opetetaan 3D perusteellisesti, jotta voi tehdä oman 3D enginen?

os [27.12.2009 20:53:43]

#

1. glxgears
2. ei

Ilmaisena 3D-mallinnusohjelmana kannattaa kokeilla Blenderiä.

mika132 [27.12.2009 20:55:55]

#

Mites voi sitten 3D enginen tehdä, jos ei ole oppaita mitkä tätä käsittelee?

E: ja tarkoitan lähinnä 3D ohjelmaa mappien tekoon.

Metabolix [27.12.2009 21:00:52]

#

Opettelemalla matematiikkaa ja ohjelmointia yleisesti ja opettelemalla OpenGL:n funktioita vaikka dokumentaatiosta. Kaikkea ohjelmointia ei opita oppaista! Luuletko, että isoissa 3D-räiskintäpelejä tekevissä firmoissa koodarit ovat lukeneet oppaita aiheesta "näin teet ison 3D-räiskintäpelin"? Ei, vaan he ovat opetelleet ohjelmoimaan ja laskemaan, ja sen jälkeen he ovat ottaneet useasta lähteestä selvää erilaisista tekniikoista, joista se isompi kokonaisuus kootaan. Ohjelmointi vaatii kykyä soveltaa ja yhdistellä asioita aivan ilman oppaita.

jalski [27.12.2009 21:10:51]

#

Aidon 3D-enginen sijasta kannattaa ehkä aloittaa vanhalla kunnon wolfenstein tyylisellä raycasterilla, aluksi vaikka ilman tekstuuri mapattua lattiaa ja kattoa. Matematiikka on aika paljon helpompaa, kuin aidossa 3D-toteutuksessa.

mika132 [28.12.2009 02:37:07]

#

Onkos muuten kenelläkään tietoa järjestetäänkö koskaan mitään C++ "pikakursseja" mitkä kestävät muutamasta viikosta kuukauteen?

groovyb [28.12.2009 07:49:23]

#

Avoimissa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa on perus- ja jatkokursseja, sopuhintaan.

mika132 [28.12.2009 14:51:13]

#

Onko mitään nettisivua josta näitä näkisi?

Sami [28.12.2009 15:09:07]

#

Google. Avoin yliopisto [paikkakunta].

Jokotai [28.12.2009 16:18:55]

#

jalski kirjoitti:

wolfenstein tyylisellä raycasterilla

G-MODE on parempi ja hienompi.

Claw [29.12.2009 00:03:07]

#

Mitäs jos hankkisit vaikka eBaysta C++-kieltä käsittelevän kirjan?

Näin opettelet ohjelmoimaan:
1) Hanki kirja.
2) Hanki kääntäjä (ja tarvittaessa IDE siihen mukaan).
3) Ota tietokoneesta nettijohto irti ja sammuta puhelin.
4) Istu koneen ääreen ja ota kirja käteen. Lue.
5) Lue ajatuksella. Lue uudelleen jos et ymmärrä.
6) Tee kirjassa esitettyjä esimerkkitehtäviä. Lue lisää.
7) Yritä kirjoittaa omaa ohjelmaa ilman kirjaa.

Itsellä meni "C++ Primer Plus"-kirjan kanssa n. 3 viikkoa (n. 20 lukua). Kirja selitti varsin perusteelisesti tarvittavat asiat jotka kieli sisältää. Kuitenkin ehkä vähän hankalaa luettavaa (ainakin omasta mielestä, kerronta jotenkin pakkopullaa.). Kuulemma "C++ Primer" on parempi teos.

Kieli on vaan yksi osa ohjelmointia. Vähän kuin työkalut on vain yksi osa talon rakentamista. Se että osaat käyttää sahaa, laastimyllyä, vasaraa, vatupassia ja mittanauhaa ei tarkoita että osaat rakentaa talon.

Harjoittelemalla oppii. Luovuttaa ei saa, siitä kun ei hyödy kukaan. Kirja käteen ja lukemaan. Tärkeintä on vaan TEHDÄ. Lopeta se "kyllä mä vielä joskus" ajattelu, se ei johda mihinkään. Ja turha luulla että "C++ on liian vaikea", paskapuhetta. Se on vaan tekosyy omalle saamattomuudelle/laiskuudelle.

Jos ei kirja + kääntäjä riitä, niin ei mahda ohjelmoijaksi olla.

Toisaalta ehkä C:n opettelu ennen C++:n opettelua saattaa olla järkevä vaihtoehto, kieli on vähän yksinkertaisempi ja helpommin omaksuttava kun ei ole ihan niin paljon toiminnallisuutta. Muutenkin C->C++ -hyppy varmasti helpompi kuin alkaa opettelemaan C:tä C++-taustalla.

Niin, siis mikä siinä on vaikeaa? Hanki se C(tai C++) kirja, katko yhteydet ulkomaailmaan ja lue. Tee mitä kirjassa käsketään ja kokeile esimerkkikoodeja ja opettele niistä. Siinä se. Se on AINUT tapa. KUKAAN ei tule sitä sinulle opettamaan, vaan SINUN on se opeteltava, TEKEMÄLLÄ. Ei istumalla ja suunnittelemalla, vaan TEKEMÄLLÄ. Koodia editoriin ja harjottelemaan.

Kyllä se siitä lähtee, kunhan et luovuta. :|

(Ja ei, 3D-vermeiden kanssa on turha yrittää painia vielä pariin vuoteen. Tärkeämpää on oppia ohjelmoimaan noin yleisesti, ymmärtää aihetta syvällisemmin ja ymmärtää miten hankalaa ohjelmointi itseasiassa on.)

mika132 [29.12.2009 04:21:51]

#

Onko kirja suomenkielinen esim tuo.. C++ Primer?

Nimittäin enklanti ei taitu vielä kovin hyvin. Ja kyllä. Tiedän kuinka vaikeaa on ohjelmoida ja tiedän senkin kuinka paljon se rassaa aivoja, kun joutuu ajattelemaan montaa asiaa samaan aikaan ja muistamaan muutamia muita asioita, eli en ole ihan amatööri ohjelmoinnin logiikan kanssa. Vain C++ kielen kanssa.

Claw [29.12.2009 18:02:14]

#

Suomenkielisten kirjojen kanssa on ongelmana se, että ne usein ovat suomennettuja. Harvoin kääntämällä saadaan parannettua teosta, vaan usein käännösprosessin aikana onnistutaan vaan latistamaan sisältöä. Eli itse senkin takia pysyisin englannissa, vaikkakaan se ei taittuisi kovin hyvin.

Putkan C ja C++ oppaat ja jotkin koodivinkit antavat kyllä riittävät perusteet kielen hanskaamiselle siinämäärin että sillä voi tehdä ihan jotain pieniä pelejäkin(SDL/SFML tai ncurses -kirjastojen avulla vaikka).

Itse lähtisin näistä putkan tarjoamista resursseista liikkeelle. Hitaasti. Luet keskusteluja, opit muiden virheistä ja väännät omaa koodia. Kirja sitten hanskaan siinä vaiheessa kun tuntuu että siitä saa jotain selkoa. Vaikka heti. Tärkeintä on vaan oppia, tavalla millä hyvänsä.

Mazzimo [29.12.2009 23:17:57]

#

Englanninkielisen teoksen avulla kielen opetteleminen ei ole ollenkaan tyhmää. Kun syntaksi ja perustiedot ovat hallinnassa, tulee omia sätöksiä varten poikkeuksetta etsittyä netistä tietoa (suom. googletettua toooooooodella paljon). Tosiasiahan on, että englanti on ohjelmoijan kieli. Toisin sanoen lähes kaikki artikkelit, dokumentaatiot ja esimerkit ovat kyseisellä kielellä.

Jos on nähnyt vaivan, ja opetellut kieltä englanninkielisen teoksen avulla, myös muiden englanninkielisten materiaalien omaksuminen on paljon helpompaa, sillä termistö on tuttua (esim. pointer, reference, inheritation, container...). Myös materiaalin etsiminen on jouhevampaa, koska on jotain hajua mitä lähteä etsimään.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta