Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Linux ja Asterisk-ohjelmisto

Sivun loppuun

krisse100 [01.12.2009 20:49:02]

#

Löytyykö ketään joka on perehtynyt enempi linuxiin ja asteriskiin. Pitäis asentaa asterisk palvelimelle.Materiaalia löytyy kyllä netistä pilvin pimein mutta ei oikeen aukea mulle.

Metabolix [01.12.2009 20:56:46]

#

Varmaan se Asterisk on tässä suurempi juttu kuin Linux, korjasin otsikkoa. Onkohan nyt siis kyse tästä Asteriskista? Kannattaisi myös kertoa käytössä oleva Linux-distribuutio.

krisse100 [01.12.2009 21:04:22]

#

Debian Linux Louhen palvelimella ja juuri toi Asterisk.Ajattelin edetä pala kerrallaan. Ensin asennus ja sitten katsotaan saadaanko toimimaan.

os [01.12.2009 21:54:01]

#

Asterisk löytyy Debianin paketinhallinnasta. Näyttää tosin vaativan paketteja, joita täytyy asentaa erikseen (libopeais2).

krisse100 [01.12.2009 22:08:47]

#

tarvittavat paketit on kyllä työpöydällä,mutta en oo varma voiko asentaa home kansioon vai onko pakko laittaa urs/src kansioon?

krisse100 [02.12.2009 13:22:10]

#

gcc-c++ mistä tän saa? Asennus vaatii myös ilmeisesti tämän.

Metabolix [02.12.2009 13:30:16]

#

Ettei tarkoittaisi g++-pakettia?

krisse100 [02.12.2009 14:13:16]

#

En oo varma.Tilasin asennuksen louhelta.

krisse100 [02.12.2009 16:06:45]

#

Nyt olis asterisk asennettu.Vielä kun oppis käyttämään.

krisse100 [05.12.2009 21:41:18]

#

Miten saan imuroitua itse linux palvelimelle tämän tar.gz paketin. Ei tunnu onnistuvan millään. (http://packages.debian.org/fi/squeeze/all/asterisk-sounds-main/download) Tarkoitan siis asennettuna linuxiin. Paketti on jo työpöydällä ja vaikka missä, mutta ei asennettuna.

Metabolix [05.12.2009 21:50:22]

#

Lataa se ensin palvelimelle (wget, tai kai nyt muutenkin osaat sinne tiedostoja laittaa) ja asenna sitten dpkg:llä.

krisse100 [05.12.2009 22:15:46]

#

Asennus olikin onnistunut. Olin tehnyt sen juuri dpkg:llä, mutta tiedostot asetuivatkin eri paikkaan kuin luulin. Kiitos joka tapauksessa neuvosta.

walkout_ [05.12.2009 22:20:51]

#

http://www.debianhelp.co.uk/asterisk.htm

krisse100 [07.12.2009 06:11:27]

#

Kiitos.http://www.n3ncy.com/UNIX/Debian/Asterisk-1.6x.htm.Tuolla on selvät asennusohjeet. Mutta missä on vika, kun svn komento ei toimi?svn co http://svn.digium......jne. bash: svn: command not found
tälläinen vika-ilmoitus tulee aina kun yritän käyttä svnnää.

Kray [07.12.2009 08:14:30]

#

Sinulla ei ole svn:ää, asenna se roottina komennolla apt-get install svn

krisse100 [07.12.2009 12:49:33]

#

Kokeilin,Building dependency tree
Reading state information... Done
E: Couldn't find package svn
mutta dvn paketti puuttuu kokonaan.Mistä sen sais.

Metabolix [07.12.2009 12:57:48]

#

Kokeilepa nimellä subversion.

krisse100 [07.12.2009 15:09:49]

#

apt-get install websvn , tolla onnistui.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta