Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Vistalla ei tunnu onnistuvan C++

Sivun loppuun

toiper-4 [26.11.2009 22:43:21]

#

Windows Vista-käyttöjärjestelmässä ei toimi ainakaan C++ Builder, eikä paljon
muutkaan C++ -versiot. Onneksi on Windows XP, jossa toimii jopa vanha kunnon
DOS-versio Turbo C++ LITE, jolla on melko kätevä ohjelmoida myös grafiikkaa.

Koodausta kyllä tarvitaan paljon, mutta niin pitääkin:)
Onko kellään kokemusta tai tietoa Vistan sopivuudesta eri kieliin.
Minulla on myös melko vanha IBM:n lujarakenteisella kotelolla varustettu kone.
Siinä ei ole CD-asemakaan, pelkästään 1.44 MB:n korppuasema. Viimeisin(viimeisimpiä) täydellinen DOS. Sillä sujuu C++:t, QBasic:t sun muut.

Ilmainen, (olikohan se JCreator) kätevä Java-kääntäjä oli tosi hyvä, jonka sai
imuroitua netistä. Mutta oli vain kokeiluv. 30...60 päivää. Sitten se pitäisi
ostaa, on aivan liian kallis.

vehkis91 [26.11.2009 22:46:52]

#

ÖÖ??? Ite oon käyttäny vistalla, Visual C++, Dev-CPP ja Code::Blocks ja kaikki ovat toimineet hyvin...

toiper-4 [26.11.2009 23:47:00]

#

Kumma juttu. Minulle on kirjoittanut entisen Borlandin, nykyisen Moonsoft Oy:n eräs pomomies, ettei
Vistassa toimi uusimmat ohjelmointityökalut. Tai ainakin pitää olla erittäin
tarkkana jos sittenkään.
??

Grez [27.11.2009 00:34:44]

#

arep47 kirjoitti:

Kumma juttu. Minulle on kirjoittanut entisen Borlandin, nykyisen Moonsoft Oy:n eräs pomomies

Vai että Moonsoft on entinen Borland. Miksi mahdan suhtautua moiseen väitteeseen epäilevästi.

Aika mielenkiintoinen ajatus, että jonkun firman "uusimmat ohjelmointityökalut" ei toimisi Vistalla. Joo, Microsoftilla ei toimi VB6 eikä VC++ 4.. Mutta MS:ltä on kyllä tullut uudempiakin sen vuoden 1995 jälkeen. Tietty jos jonkin firman uusin ohjelmointityökalu on vuodelta 2006 tai sitä ennen, niin voi pitää hyvinkin paikkansa.

Tosin, eihän esim. Applen uusimmat kehitystyökalut tosiaan toimi Vistassa. Eikä kyllä XP:ssäkään :D

tsuriga [27.11.2009 00:42:50]

#

JCreator on Java IDE, joita löytyy ilmaisiakin, kuten vaikkapa Eclipse.

toiper-4 [27.11.2009 17:06:02]

#

Grez, pikku korjaus.
En tietenkään tarkoittanut että Moonsoft on entinen Borland.
Borlandilta on siirtynyt henkilö Moonsoftille. Tämä henkilö antoi tietoja.

Firmojen nimet ja organisaatiorakenteet muuttuvat melko tiuhaan tahtiin.
Borlandkin käytti nimeä Inspire vv. 1998-2001.

Applen kehitystyökaluja ei ole tullut kokeilluksi.

Vistalla en ole saanut toimimaan myöskään mm. Microsoft Visual C++ Express 2005:ttä.
Se näyttäisi olevan kätevä editorinkin suhteen: sanojen väritys, paksunnos jne.
Se on ladattu netistä ja on ilmainen.
Mutta ei toimi. Siinä lienee joku polkumääritys väärin asennettu.(minulla)
Jos voisit antaa neuvoja olisin kiitollinen.

Microsoft Visual J#2005 toimii sitävastoin hyvin mutta vain XP:ssä, se lukee/ehdottaa valmiiksi koodia, entterillä voi jatkaa melko helposti ja nopeasti. Edellyttää tietenkin javan
tuntemusta ja käyttökokemusta. Sitähän saa jos on kiinnostunut.

os [27.11.2009 19:06:28]

#

Olisiko tästä apua.

C++-ohjelmoinnissa kannattaa tosiaan käyttää oikeasti uusimpia ohjelmointityökaluja, koska varsinkin ilmaisten työkalujen laatu on parantunut merkittävästi viime vuosina. Mainitsemasi Microsoftin ohjelmiston lisäksi käypiä valintoja Windowsille ovat muun muassa Eclipse CDT, NetBeans ja Code::Blocks. Vieläkin jostakin syystä suurta suosiota nauttiva Dev-C++ ei ole uusi ja hyvä vaan vanha ja huono kehitystyökalu.

K_L [27.11.2009 19:23:32]

#

arep47 kirjoitti:

Vistalla en ole saanut toimimaan myöskään mm. Microsoft Visual C++ Express 2005:ttä.
Se näyttäisi olevan kätevä editorinkin suhteen: sanojen väritys, paksunnos jne.
Se on ladattu netistä ja on ilmainen.
Mutta ei toimi. Siinä lienee joku polkumääritys väärin asennettu.(minulla)
Jos voisit antaa neuvoja olisin kiitollinen.

Kannattaa ladata MS Visual C++ Express 2008. Itse olen käyttänyt sitä Vistassa jo pidempää.

toiper-4 [27.11.2009 21:19:37]

#

K L:lle
Oikeassa olet. Minulla on myös tuo uudempi MS Visual C++ Express 2008 ja toimii.
Täytyy poistaa se vanhempi 2005.

Eräs pikkujuttu olisi niinkin simppeli kuin mielivaltaisen juuren ottaminen luvusta. Samoin mielivaltaiseen potenssiin korottaminen. Jälkimmäinen:
return pow(a,n);
toimii vanhemmissa komentojonopohjaisissa kääntäjissä kyllä. Entäs sitten edellinen, mielivaltainen juuri. Sen pitäisi toimia esim.:
return pow(a,1/n);
Eikös luvun a n:s juuri ole sama kuin a potenssiin 1/n.
Täytyy pähkäillä vähän[alkeet tuppaavat unohtumaan kun pitemmälle matikassa päästään,eikö vain:))].

Metabolix [27.11.2009 21:30:42]

#

Eiköhän jälkimmäisen virhe ole vain siinä, että teet jakolaskun kokonaisluvuilla, jolloin tuloskin pyöristyy alaspäin (nollaan). Asiasta kerrotaan oppaassa.

toiper-4 [29.11.2009 01:53:39]

#

Niin näkyy olevankin. Tyyppimuunnosvirhe vain. Jokolasku 1/n antaa float-, tai
double-tyypin. Ja n on kokonaisluku.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta