Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Komentorivin avulla järjestelmänvalvojaksi

Sivun loppuun

sammakkomies [20.11.2009 18:30:18]

#

Miten saisin komentoriviä käyttämällä annettua itselleni oikeudet asentaa sovelluksia? Onnistuin äidin päästäämään sen puolelle "koska kaikki musiikki on siellä". Tein siinä parikytä tiliä itselle ja kas, ei estäny pääsyä ns. "tuhmille sivuille (esm Wikipedia)". Sitten latailin sovelluksia mutta ei anna tallentaa. Miten hakkeroisin nyt ne oikeudet tai salasanan itselleni tai asetaisin ne tiedostot ilman salasanaa ku kokeilin jo ohjetta "KVG" toiminnolla mut ei löydy.

Metabolix [20.11.2009 18:34:17]

#

Ei se komentorivi voi sinulle oikeuksia antaa. Voit itsekin miettiä, mitä hyötyä rajoitetuista käyttöoikeuksista olisi, jos niitä pystyisi itse muuttamaan.

sammakkomies [20.11.2009 18:44:22]

#

Löyin joitain ohjeita että kirjoittamalla sitä sun tätä tulee tota. Lopputulos oli tyly:


"Jarjestelmävirhe 5.

Käyttö estetty"

Mut en voi tehdä koneella muuta ku surffata netissä missä haluan. Kuviahan voi ladata mut en lataa niitä melkein ikinä...

JussiR [21.11.2009 22:35:10]

#

Käyttö estetty tarkoittaa juurikin sitä ettei sulla ole oikeuksia tehdä sitä pitä yritit tehdä ;D

Myönnän itsekin luulleeni joskus pienenä että komentorivi on the hacking tool ja yritin kaikkea.. yritin katsoa koulun tiedostoja kirjottamalla ftp ja koulun IP mutta ei onnistunut wtf :O Ehkä olin vähän aikaani jäljessä..

jo123 [21.11.2009 22:52:52]

#

Ainenkin jossain windowsin käyttöjärjestelmissä pystyy ottamaan järjestelmänvalvojan oikeudet komentorivin kautta. Mielestäni vistassa ainenkin. Tämä on käytännössä "hieman" porsaanreikä, mutta mikäli en väärin muista, niin se on mahdollista. Kyseistä komentoa en nyt kyllä tähän osaa läntätä...

Macro [22.11.2009 12:39:05]

#

Vistassa tosiaan voi käynnistää komentorivin järjestelmänvalvojana, mutta tämä vaatii salasanaa muistaakseni tälläkin puolella. Käynnistäminen järjestelmänvalvojana onnistuu painamalla oikean puoleisella nappulalla komentorivin kuvaketta apuohjelmista, ja valitsemalla "Käynnistä järjestelmänvalvojana".

jo123 [22.11.2009 14:24:13]

#

En minä ihan kyllä tuota tarkoittanut =). Onnitui muistaakseni ilmankin salasanaa, jonkun random-kommennon avulla ;).

aaämdee [22.11.2009 15:05:45]

#

Eipä siinä kai mitään järkeä olisi, jos peruskäyttäjä pystyisi ihan pelkällä komentorivillä 'haksaamaan' itselleen admin-oikeudet. Siihen tarvitsee salasanan, jonka voi tietysti murtaa ajan kanssa...

Parasta vaan mennä kysymään admin-oikeudet omaavalta henkilöltä voisiko tämä asentaa haluamasi ohjelman

sammakkomies [22.11.2009 19:51:39]

#

Voishan sitä. Se admin vaan on äitini ja oon ladannu n 100 ohjelmaa ja se ei jaksa koko aikaa laittaa salasanaa tohon. Jos jotenkin onnistuu niin olis kiva. Käyttöjärjestelmä on Windows Vista.

jo123 [22.11.2009 20:06:08]

#

aaämdee kirjoitti:

Eipä siinä kai mitään järkeä olisi, jos peruskäyttäjä pystyisi ihan pelkällä komentorivillä 'haksaamaan' itselleen admin-oikeudet. Siihen tarvitsee salasanan, jonka voi tietysti murtaa ajan kanssa...

Parasta vaan mennä kysymään admin-oikeudet omaavalta henkilöltä voisiko tämä asentaa haluamasi ohjelman

Eihän siinä mitään järkeä olekkaan, muttakun niin se vain on. =)

Deffi [22.11.2009 20:42:00]

#

jo123 kirjoitti:

aaämdee kirjoitti:

Eipä siinä kai mitään järkeä olisi, jos peruskäyttäjä pystyisi ihan pelkällä komentorivillä 'haksaamaan' itselleen admin-oikeudet. Siihen tarvitsee salasanan, jonka voi tietysti murtaa ajan kanssa...

Parasta vaan mennä kysymään admin-oikeudet omaavalta henkilöltä voisiko tämä asentaa haluamasi ohjelman

Eihän siinä mitään järkeä olekkaan, muttakun niin se vain on. =)

Niin tämähän perustuu siihen että joissain Windowseissa (XP:ssä kai, omasta Vistasta ei ainakaa löydy) on jokin piilotettu Administrator-tunnus, jolla ei oo oletuksena salasanaa. net user komennolla sen salasanan pystyy vaihtamaan ja tunnuksen aktivoimaan, että sillä pääsee normaalisti kirjautumaan. Muuten kyseinen tunnus näkyy vain vikasietotilassa.

Jackal von ÖRF [22.11.2009 21:18:43]

#

Adminin salasanan pystyy nollaamaan buuttaamalla kone asianmukaisella buuttilevyllä. Silloin admin kyllä huomaa, että hänen salasanansa on nollattu/muutettu. Parasta kysyä oikeudet omaavalta henkilöltä itselle lisää oikeuksia.

sammakkomies [23.11.2009 17:25:38]

#

Jackal von ÖRF kirjoitti:

Adminin salasanan pystyy nollaamaan buuttaamalla kone asianmukaisella buuttilevyllä. Silloin admin kyllä huomaa, että hänen salasanansa on nollattu/muutettu. Parasta kysyä oikeudet omaavalta henkilöltä itselle lisää oikeuksia.

Tämä varmaan vaatii koneen tyhjennyksen. Ja asentamiseen tarttee oikat. Ja äiti ei anna mitään lisäoikeuksia jotta en mene millekkään tuhmalle sivulle. Näihin luetellaan jokainen sivu jossa on mikä tahansa tuhmaa sana (porn, sex, nude, lesb ja huomioon ottaen että sex on sukupuoli). Mutta jos pystyn lataamaan vain ohjelmia jotka asennetaan IZArcin kautta niin ei onnaa. Kotisivuja ei tehdä millään JJP:n sivuilta ladattavista viisi vuotta vanhoista peleistä.

tsuriga [23.11.2009 17:33:04]

#

Yleisesti ottaenhan paras olis käyttää konetta rajoitetuilla käyttöoikeuksilla, ja tehdä tarvittavat asentelut järjestelmänvalvojan oikeuksin. Ts. itke adminille, että asentaa. Jos et pysty perustelemaan jonkin tietyn ohjelman asennustarvetta, niin tuskin myöskään tarvitset ko. ohjelmaa.

sammakkomies [23.11.2009 18:02:59]

#

En pysty määrittelemään elintärkäksi ohjelmia joiden avulla voin käyttää ohjelmaa jota tartten esm, toisen ohjelman käyttöön tai nettisivujen lisäosaksi kun on suunnitteilla yks. Jos joku tietää miten sen salis vaihetaan tai ohitetaan niin olis kiva.

Macro [23.11.2009 18:27:07]

#

No, käytät samaa musiikki-tyyliä ja asetat itsellesi oikeudet. Ohjauspaneeli -> Käyttäjätilit -> Muuta tiliä -> Oma tilisi -> Muokkaa tiliä ja sieltä asetat oikeuksiksi administrator.

vehkis91 [23.11.2009 18:33:47]

#

Osta oma kone?

sammakkomies [23.11.2009 19:47:25]

#

Macro kirjoitti:

No, käytät samaa musiikki-tyyliä ja asetat itsellesi oikeudet. Ohjauspaneeli -> Käyttäjätilit -> Muuta tiliä -> Oma tilisi -> Muokkaa tiliä ja sieltä asetat oikeuksiksi administrator.

Mun konees on ihana ominaisuus että ku nyt tätä mun tiliä on käytetty niin kauan niin ku jotaki toista tiliä käyttää niin jotekni ihanasti kone menee silleen jumii et hiiriki liikkuu tyyliin yhtä nopeaa ku ensimmäisen auton renkaan ruuvi joka ei irronnut eikä näin ollen liikkunut. ja kaipa äiti huomais että mä oon laittanu itelleni admin oikat. Kohta mie kyl saan uuden koneen johon ei laiteta estoja mut jos sivustoni on kuan ylhäällä niin nopeampaa niitä kävijöitä tulee. Tätä ongelmaa ei olisi jos noissa valmiina olevissa ilmais palvelimissa olisi enemän mahdollisuuksia mutta tähän mennessä paras oli wikkii createbox tagilla ja wikia multi download ominaisudella. Jouluserverin palvelimell tehdylä sivulla oli taas liikaa bugeja eikä suostunu tallettaa.

Blaze [23.11.2009 21:37:11]

#

Eiköhän se oo nyt paras, että menet äitilles ja sanot tarvivas softat x, y ja z ohjelmointiharrastuksen alottamiseen. Sikäli kun muori epäilee harrastuksen järkevyyttä voit vaikka muistuttaa harrastuneisuuden merkityksestä nykypäivän IT-osaajille ja IT-alan merkityksestä Suomen kansantaloudelle.

Metabolix [23.11.2009 21:41:19]

#

Tuosta skriptien toimimattomuudesta täytyy kyllä sanoa, että aloittelijan ongelmista noin 100 % johtuu omasta osaamattomuudesta ja noin 0 % siitä, että jonkun taitavamman ylläpitämässä palvelimessa olisi jotain vikaa. On aivan turha syyttää Jouluserveriä, jos vain ei osaa itse koodata.

sammakkomies [24.11.2009 09:45:31]

#

Metalibolix kirjoitti:

Tuosta skriptien toimimattomuudesta täytyy kyllä sanoa, että aloittelijan ongelmista noin 100 % johtuu omasta osaamattomuudesta ja noin 0 % siitä, että jonkun taitavamman ylläpitämässä palvelimessa olisi jotain vikaa. On aivan turha syyttää Jouluserveriä, jos vain ei osaa itse koodata.

Ja Jouluserver on hirveän buginen ja en edes voi tehdä tunnusta ku ei vissiin saa käyttää välilyöntejä tehdessä perusteluja miksi tarvitsee sivutilaa tai muuta tyyliin sontaa. Ja jos palautettaisiin nyt aihe siihen komentorivillä leikkimiseen

Bazeuv [24.11.2009 13:19:33]

#

sammakkomies kirjoitti:

...
Yhtä sivua se lataa sen 5 min. Mutta kyllä asia korjaantuu kun saan uuden koneen.

Yleensä sivustojen lataus on netti yhteydestä kiinni... ~10v vanhalla läppärillänikin sivut aukeavat nopeaan, kun vain on nopea nettiyhteys

sammakkomies kirjoitti:

...
jos palautettaisiin nyt aihe siihen komentorivillä leikkimiseen

Eikös tultu jo siihen tulokseen, että komentorivin kautta järjestelmänvalvoja oikeuksien saaminen on mahdotonta (ilman järjestelmänvalvojan salasanaa).
Vaihtoehtoinasi on haxxata salasanaa viikkoja tai kysyä adminia asentamaan.

sammakkomies [24.11.2009 13:52:24]

#

No mietitään siinä tapauksessa että miten saan ne asennettua ilman adminia. Siis ihan mielen kiinnosta haluaisin murtaa tilin. Ja se nettiyhteyden juttu niin latasin joskus Chromen ja se avas 500 latauksen jälkeen goolen ja sit se sanoo koko ajan että ei voida näyttää sivua syy: tuntematon ja mozzilla on saman lainen mut se lataa sivun kymmenellä latauksella. Pitäs hankkia jostaki kaapeli seinään ja se pöytäkoneeseen niin nopeutuis ja VITTU jos siihen tulee slasana niin aargh. Kuka tietää hyviä salasanan skämmäys/skannaus ohjelmia?

Juhko [24.11.2009 14:01:45]

#

sammakkomies kirjoitti:

Jouluserverin palvelimell tehdylä sivulla oli taas liikaa bugeja eikä suostunu tallettaa.

Ei, vaan PHP:lle on varattu liian vähän muistia, jotta se pyörittäisi MediaWikiä.

alottelijaa [24.11.2009 14:34:08]

#

Siis jos et pääse vaan tietyille sivuille missä on tiettyjä sanoja onko koneessa joku lapsilukko-ohjelma? Vai selaimessa sivut blacklistillä?

E: ainakin n. 6v sitten koulun koneilla oli joku tällainen ohjelma ja sen sai kaatuun kun spämmäili control + alt + del :)

sammakkomies [24.11.2009 17:02:28]

#

alottelijaa kirjoitti:

Siis jos et pääse vaan tietyille sivuille missä on tiettyjä sanoja onko koneessa joku lapsilukko-ohjelma? Vai selaimessa sivut blacklistillä?

E: ainakin n. 6v sitten koulun koneilla oli joku tällainen ohjelma ja sen sai kaatuun kun spämmäili control + alt + del :)

Ai kiitti. Toimi tosi hyvin. Ainakin sillon ku piti käynnistää toimintopaneeli jolla samuttin lagaavan netin. Tosin se lähtee pois päältä ku vaa dos.exe ohjelman ja kirjoittaa SHUTDOWN /S niin lähtee. äiti huomas ja esti awn avulla toimimisen. Ja se suodattaa sen osan joka on luokiteltu aikuisviihteeksi tai pornogrfiaksi.

Antti Laaksonen [24.11.2009 22:43:51]

#

Poistin keskustelusta joukon asiattomia viestejä. Trolliksi väittäminen ja kieliasusta huomauttelu eivät kuulu Ohjelmointiputkan keskusteluun.

Metabolix [25.11.2009 12:22:19]

#

Poistinpa minäkin joukon asiatonta jatkokeskustelua.

Aloittajalle tiedoksi, että haukkuja ja muita syytöksiä voi parhaiten välttää kirjoittamalla itse asiallisesti ja selkeästi, ja samalla tavalla saa myös kysymyksiinsä parhaiten vastauksia. Jos viesteissä on kiroilua ja homovitsejä (kuten toisessa keskustelussa), vastauksetkin ovat usein yhtä ala-arvoisia.

Et ole ensimmäinen aloittelija täällä. Muista parhaiten ovat edistyneet ne, jotka ovat osanneet kirjoittaa kunnollisia viestejä ja ovat ottaneet vastauksetkin vakavasti ja yrittäneet tosissaan ymmärtää niitä.

Lisäksi kärsivällisyys on valttia: kenelläkään ei ole täällä velvollisuutta auttaa juuri sinua, ja vanhemmilla ja taitavammilla on paljon muitakin kiireitä kuin kirjoitella foorumille. Jos vastaus ei tule päivässä tai edes viikossa, parasta on vain hiljaa odotella, että jollakulla on aikaa vastata. Samalla voi tietysti miettiä, tuliko kysymys esitettyä tarpeeksi selkeästi, että mahdollinen vastaaja edes ymmärtäisi, mikä on ongelmana. Katsopa vaikka tätä viestiäsi: "Löyin joitain ohjeita että kirjoittamalla sitä sun tätä tulee tota." Luuletko, että tuosta on mitään hyötyä ongelman ratkaisun kannalta?

Jos sitten palattaisiin asiaan.

Juhko [25.11.2009 16:00:05]

#

Kyllä minuakin täällä haukuttiin, kun olin aloittelija, muistaakseni Metabolix oli niitä pahimpia... Mutta minä en kirjoittanut yhtäkään homovitsiä tms. Kirosanaa olen täällä muistaakseni käyttänyt vain kerran tai kaksi.

RQ [25.11.2009 19:09:25]

#

Juhko kirjoitti:

Kyllä minuakin täällä haukuttiin, kun olin aloittelija, muistaakseni Metabolix oli niitä pahimpia...

Vaikea uskoa, että moderaattori sortuisi mihinkään noin lapselliseen.

Macro [25.11.2009 19:37:21]

#

Ei kai sillä nyt ole väliä, onko se moderaattori vai ei. Samanlaisia me kaikki olemme.

ByteMan [25.11.2009 19:54:15]

#

Sen verran on tähän väliin pakko puhua offtopiccia, että rakentava kritiikki otetaan turhan usein haukkumisena kun ei ymmärretä että siinä yritetään vain auttaa, ja aika usein(ei siis aina, mutta usein) joka sana on totta.

Taaskaan en pelkkää offtopiccia halua suoltaa joten:
Ja en kyllä näin suoraan sanoen ymmärrä mitä hohtoa on haxxata winukkaa..
Kuten täällä monet ovat vihjanneetkin, puhumalla haxxaat ittellesi ne ohjelmat paljon helpommin.
Ja en nyt tiedä että mitä niissä poistetuissa viesteissä tarkkaanottaen luki, mutta jos ihan mielenkiinnosta haluat murtaa tilin ja tarvitset siihen ohjelman, niin vähän oletan että vaikka joku putkalainen sellaisen osaisikin tehdä ja olisi joskus omassa mielenkiinnon puuskassaan sellaisen tehnytkin, tuskin sitä kukaan rupeaa jakamaan putkan sivuilla, jos nyt yleensä missään.

RQ [25.11.2009 20:22:43]

#

Macro kirjoitti:

Ei kai sillä nyt ole väliä, onko se moderaattori vai ei. Samanlaisia me kaikki olemme.

Päinvastoin, kaikki me olemme erilaisia. Ja moderaattoriksi harvemmin valitaan sellaisia, jotka ei pysty käyttäytymään. Juhkonkin tapauksessa (jos sitä oli?) kyse taisi olla siitä, mitä ByteMan sanoi, eli rakentava kritiikki otettu haukkumisena.

Metabolix [25.11.2009 20:54:39]

#

sammakkomies kirjoitti:

No mietitään siinä tapauksessa että miten saan ne asennettua ilman adminia.

Jotkin ohjelmat on mahdollista purkaa suoraan oman käyttäjän työpöydälle ilman, että niitä tarvitsee erikseen asentaa. Usein näin ei valitettavasti ole.

sammakkomies kirjoitti:

Siis ihan mielen kiinnosta haluaisin murtaa tilin.

Se on rikos, tekipä sen sitten kotona tai muualla ja ilkeyttään tai mielenkiinnosta. Muista se.

Kunhan joskus opit ohjelmoimaan, voit toki tehdä sellaisenkin ohjelman. (Apua et kuitenkaan saa.) Salasanan murtaminen kokeilemalla kestää kuitenkin vuosikausia, koska esimerkiksi erilaisia 8-merkkisiä salasanoja merkeistä 0-9A-Za-z on 218340105584896. Vaikka ohjelma kokeilisi tuhat salasanaa sekunnissa (ja Windows tuskin antaa kokeilla niin monta!), kaikkien 8-merkkisten kokeilemiseen kuluisi lähes seitsemäntuhatta vuotta.

Juhko kirjoitti:

Kyllä minuakin täällä haukuttiin, kun olin aloittelija, muistaakseni Metabolix oli niitä pahimpia...

Yritin kovasti löytää tällaista tapausta (etsin haulla kaikki viestit, joissa olen maininnut nimimerkkisi), mutta en löytänyt yhtään. Taidat sekoittaa kritiikin ja haukkumisen. Kritiikki on sellaista, jossa kerrotaan, miksi koodi on pielessä ja miten sen voisi korjata – tavoitteena on siis korjata ongelma. Haukkumisessa vain sanotaan, että "oletpas tyhmä ja teet huonoa koodia".

ByteMan kirjoitti:

Ja en nyt tiedä että mitä niissä poistetuissa viesteissä tarkkaanottaen luki

Niissä ei ollut mitään itse aiheeseen liittyvää vaan väittelyä trolleista ja haukkumisesta.

Juhko [25.11.2009 23:20:07]

#

Metabolix kirjoitti:

Juhko kirjoitti:

Kyllä minuakin täällä haukuttiin, kun olin aloittelija, muistaakseni Metabolix oli niitä pahimpia...

Yritin kovasti löytää tällaista tapausta (etsin haulla kaikki viestit, joissa olen maininnut nimimerkkisi), mutta en löytänyt yhtään. Taidat sekoittaa kritiikin ja haukkumisen. Kritiikki on sellaista, jossa kerrotaan, miksi koodi on pielessä ja miten sen voisi korjata – tavoitteena on siis korjata ongelma. Haukkumisessa vain sanotaan, että "oletpas tyhmä ja teet huonoa koodia".

Sarkasmi tms laskettaneen haukkumiseksi, eli sekoitan ilmeisesti haukkumisen vittuiluun... Sitä esiintyi jokaisessa minulle lähettämässäsi viestissä vuosina 2006-2007. Tätä ei kuitenkaan ole ollut enää pitkään aikaan, joten ei riidellä siitä sen enempää. Äskeinen kommenttini oli sitten kritiikkiä, eikä haukkumista.

Ilmoitin sammakkomiehen tapauksesta Antille, ja hän sanoi antavansa käyttäjälle mahdollisuuden.

sammakkomies [26.11.2009 11:54:15]

#

Mistä tapauksesta?

Juhko [26.11.2009 12:25:06]

#

Tekemisistäsi Ohjelmointiputkan ulkopuolella. Jos nyt siis rauhoitut, voit jatkaa täällä.

sammakkomies [27.11.2009 08:16:14]

#

oi kun kiva juhko. Jos en voi kuin onnella sitä salasanaa saada, niin en edes jaksa yrittää. Mitä muuta hauskaa sillä komentorivillä voi tehdä? Voiko sillä vaihtaa ip osoitteen ihan parilla koodilla. Huom. Ongelma on sama kuin aikaisemmin. Ja mie olen katsellut tota SHUTDOWN komentoa ja miettiny jos saisin <strike>koulun</strike> kaverin koneen etäohjaukseen omaan koneeseeni niin vissiin voisin sammuttaa sen omalta koneelta. Mutta miten tämä tapahtuu?

trilog [27.11.2009 09:23:52]

#

En usko, että koulussasi sinulla on toisten työasemien etäsammuttamiseen tarvittavia oikeuksia.

Tästä esimerkiksi näkee (tai sitten kirjoittaa komentokehotteeseen shutdown /help), mitä parametreja voit antaa shutdownille, jotta voit sammuttaa koneen etänä.

sammakkomies [27.11.2009 09:43:18]

#

mutta kun se kysyy etätietokoneen nimeä niin mitä siihen pitäisi laittaa? Ja pystyykö komentorivillä muka tekemään viruksia ku yks tyyppi hätäänty et apua apua ville hajottaa koneen ku avasin komentorivin ja vaihdoin värin komennolla color a. En usko että ihan helposti onnistuu virusten tekeminen sillä.

K_L [27.11.2009 09:58:28]

#

Format c: the ultimate virus :D

maka78 [27.11.2009 10:07:39]

#

Alkaa tässä keskustelussa olla jo vähintäänkin kyseenalaisia piirteitä :/

Juice [27.11.2009 10:16:40]

#

sammakkomies kirjoitti:

Ja pystyykö komentorivillä muka tekemään viruksia ku yks tyyppi hätäänty et apua apua ville hajottaa koneen ku avasin komentorivin ja vaihdoin värin komennolla color a.

Komentorivi on noituutta :D

Aika pitkälle komentorivillä voi tehdä samoja asioita kuin naksuttelemalla. Ei sillä voi tuhota järjestelmää, jos admin on yhtään ajatellut suodessaan oikeuksia.

sammakkomies [27.11.2009 10:27:22]

#

eli siis en voi tehdä viruksia koulun koneella komentoriviä käyttäen. Tiesin sen. Olimpa kerrankin oikeassa

jo123 [27.11.2009 12:59:41]

#

sammakkomies kirjoitti:

eli siis en voi tehdä viruksia koulun koneella komentoriviä käyttäen. Tiesin sen. Olimpa kerrankin oikeassa

Älä jaksa naurattaa. :DDDD

sammakkomies [27.11.2009 13:07:48]

#

nyt ku kerroin sille niin se sano että voi tehdä kuitenki jos on admin pälä pälä. Mitä jännää sillä voi tehdä?

Blaze [27.11.2009 13:46:51]

#

Juice kirjoitti:

Komentorivi on noituutta :D

Varokaa, oon noitatohtori! >:)

sammakkomies kirjoitti:

Mitä jännää sillä voi tehdä?

Jokseenkin kaikkea samaa ku graafisestikin.

Lebe80 [27.11.2009 13:47:13]

#

Varhaisteineillä on nykyään aivan liikaa aikaa. Olis voinnu luulla, et jos jollekin haluat tehdä källin, niin olisit tehnyt sen jo, mutta miten sulla riittää intoa vatvoa näitä useita, useita päiviä?

Jalmari91 [27.11.2009 13:48:01]

#

Riippuu aikalailla käyttöjärjestelmästä ja oikeuksista, että mitä sillä komentorivillä voi tehdä, mutta voi sillä ainakin käynnistää ohjelman, joka "tuhoaa" koneen ;D

sammakkomies [27.11.2009 13:52:10]

#

no kerro miten se onnistuu. Sen mä teen välittömästi ku loput kuvat ja musat on muistitikulla. Toi on kätevämpää kuin typerän sivun laittamiseksi etusivuksi. Ja kertokaa kaikki jännät jutut niin vaikka en vois käyttää niin joku muu voi.

Jalmari91 [27.11.2009 13:54:33]

#

Tietenkin sinun täytyy tehdä itse, ostaa kalliilla tai ladata joku ilmainen ohjelma, joka tuhoaa sen koneen, mutta se on laitonta, joten en kerro siitä sen enempää.

Blaze [27.11.2009 13:59:47]

#

sammakkomies kirjoitti:

no kerro miten se onnistuu.

http://ss64.com/bash/dd.html

sammakkomies [27.11.2009 14:09:28]

#

tuolla tuhoan koneen? Jee. Jos ei onnistu niin miten saan sen täysin sekaisin? Kuvitellaan että pääsin admin puolelle.

jo123 [27.11.2009 14:19:27]

#

Voithan sinä perjaatteessa kovalevyn formatoida. Tämä onnistuu ihan komentorivillä, mutta tarvitset tietenkin järjestelmävalvojan oikeudet.

maka78 [27.11.2009 14:35:29]

#

Joo ja Debug:illahan voi käpistellä suoraan muistia tai tehdä pienen softan jos assembler taipuu.
Mut oikeesti tää keskustelu alkaa olla sitä luokkaa et ois syytä laskee et oliks ne kaikki inkkarit sielä kanootissa. :/

Juhko [27.11.2009 15:13:10]

#

Nyt arvon sammakkomies voisi lopettaa sen kyselemisen, koska sinulle on jo vastattu. Menet joko itkemään äidillesi, että asentaa ne ohjelmat, tai sitten formatoit kovalevyn, mistä äitisi varmaankin suuttuu aika lailla...

sammakkomies [27.11.2009 15:39:47]

#

olipas hauskaa. Haluaako joku auttaa mua potenssilaskuissa? Aiheena on �eksponenttina negatiivinen luku tai nolla[[/b]]. Kun saan tehtyä, pääsen käyttämään neuvojanne. :)

Deffi [27.11.2009 17:12:05]

#

Jos eksponenttina on nolla, niin tulos on aina 1 riippumatta kantaluvusta. Negatiivisen eksponentin tapauksessa otetaan kantaluvusta käänteisluku, muutetaan eksponentti positiiviseksi ja lasketaan.

(Mod. poisti törkysanalistan, vaikka varmasti olisikin hauska löytää Ohjelmointiputka Googlesta myös noilla sanoilla.)

Toivottavasti se ei pysty enää lukee tätä thriidiä...

sammakkomies [27.11.2009 18:10:29]

#

Sori mut oon aikasemmin tehny tilejä joilla voi mennä minne haluaa mutta ei asentaa. Muuten, oon admin puolella asentelemassa ohjelmia. Mitä hauskaa voi tehdä?

Tommittaja [27.11.2009 18:14:50]

#

mikä toi tossa Deffin viestin lopussa on o_O wtf oikeesti?

Tazca [27.11.2009 18:29:21]

#

Tommittaja kirjoitti:

mikä toi tossa Deffin viestin lopussa on o_O wtf oikeesti?

Yritti ilmeisesti laukaista vaan sammakkomiehen internet-blockerit, ettei hän pääsisi enää threadiin sekoilemaan /ot :)

Tommittaja [27.11.2009 18:42:55]

#

katoin nyt tässä noita viestejä, ei ne musta kovin pahoja ollut(tosin sieltä oli poistettu jotain osia)... niin ja sitten vielä: miten voitte tietää, että jollain on blockit päällä?

PS: ei tommosia saa kuiteskaan julkasta kun täällä alaikäisiäkin on. ;)

sammakkomies [27.11.2009 18:53:01]

#

Se haluu kiusata mua

Tommittaja [27.11.2009 18:59:26]

#

ahaa. juu no mä en voi tietää kun viestit on poistettu, ja mua jäi hieman häiritsemään tuo "tekemiset ohjelmointiputkan ulkopuolella"? sori utelu.

Juhko [27.11.2009 20:46:53]

#

Deffi kirjoitti:

Jos eksponenttina on nolla, niin tulos on aina 1 riippumatta kantaluvusta.

Nolla potenssiin nolla on nolla.

Tommittaja kirjoitti:

mua jäi hieman häiritsemään tuo "tekemiset ohjelmointiputkan ulkopuolella"

Sähköposti- ja puhelinhäiriköinti (uhkasin jo rikosilmoituksella), sekä vakava vandalismi Wikipediassa...

Legu [27.11.2009 20:49:29]

#

Juhko kirjoitti:

Deffi kirjoitti:

Jos eksponenttina on nolla, niin tulos on aina 1 riippumatta kantaluvusta.

Nolla potenssiin nolla on nolla.

Wikipedia kirjoitti:

Luvun nolla nollannelle potenssille laskusäännöt eivät kuitenkaan anna vastaavia rajoitteita. Siksi 0^0 onkin epämääräinen muoto eli se jätetään yleisesti määrittelemättä. Joissain erikoistapauksissa kuten binomikaavan ja potenssisarjojen yhteydessä määritellään kuitenkin toisinaan 0^0 = 1.

Eli nolla se ei ainakaan ole =)

Juhko [27.11.2009 20:53:35]

#

Siinä tapauksessa minun ei kannattaisi lainkaan kuunnella matikanopettajaani, vai? ;O

Päärynämies [27.11.2009 20:59:34]

#

Juhko kirjoitti:

Siinä tapauksessa minun ei kannattaisi lainkaan kuunnella matikanopettajaani, vai?

Tai voit kysyä häneltä perusteita hänen antamalleen määrittelylle.

Englanninkielinen Wikipedia yllättäen osaa kertoa enemmän aiheesta: http://en.wikipedia.org/wiki/Exponent­#Zero_to_the_zero_power

sammakkomies [27.11.2009 21:32:17]

#

Juhko kirjoitti:

sekä vakava vandalismi Wikipediassa...

Syytän sinua sitten vakavasta vandalismistä Wikipediassa, Hikipediassa ja Beepediassa. Ja mie oon tehny nuo laskut jo. Tulipas siitä tappelu. huh huh.

Juhko [27.11.2009 22:38:47]

#

sammakkomies kirjoitti:

Syytän sinua sitten vakavasta vandalismistä Wikipediassa, Hikipediassa ja Beepediassa.

Siitä vain, perustelut (ja vastaväitteet) kyllä löytyvät. ;)

Kray [27.11.2009 22:55:37]

#

Eiköhän tämä ketju olisi tässä, vai miten viimeiset parikymmentä viestiä liittyvät aiheeseen "komentorivin avulla järjestelmänvalvojaksi". Jos keskustelette potenssilaskuista, tehkää sille oma ketju. Jos sammakkomiehen touhuamiset putkan ulkopuolella kiinnostaa, keskustelkaa siitä jossain muualla.

sammakkomies [28.11.2009 15:03:53]

#

Aihe on minun osaltani selvä. annoin yhdelle tilille oikat. Muahahahhahaha. tartten vaan niitä oikeuksia tähän latauskeluuuun

Meitzi [19.12.2009 17:44:25]

#

maka78 kirjoitti:

Joo ja Debug:illahan voi käpistellä suoraan muistia tai tehdä pienen softan jos assembler taipuu.

Mutta tuohonkin tarvitaan oikeuksia. Et voi käpistellä muistia johon sinulla ei ole oikeuksia.

fronty [19.12.2009 21:15:42]

#

Meitzi kirjoitti:

Mutta tuohonkin tarvitaan oikeuksia. Et voi käpistellä muistia johon sinulla ei ole oikeuksia.

Ja kiitos memory protectionin ei sillä muistin käpistelyllä ole mitään muuta vaikutusta kuin se, että käyttöjärjestelmä sulkee sen prosessin luvattomien operaatioiden takia, ja vaikka saisikin kirjoittaa prosessin omaan muistiin, ei sillä olisi vaikutusta muihin prosesseihin kiitos virtuaalimuistin. Jos onnistuu jotenkin keplottelemaan itsensä kernel modeen, sitten voikin leikkiä omiansa, mutta tuskin järjestelmästä sen sorttista bugia löytää.

EDIT: Kappas, en huomannu että tää oliki nekrofiliaa.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta