Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Ongelma tietokoneen kanssa

Sivun loppuun

Daih [06.05.2009 23:05:06]

#

Eli nyt hankin palasina itselleni koneen, jonka kokoonpano on seuraava:

Intel Core i7 2,66GHz
Asus P6T deluxe V2
Ati radeon hd 4890
4Gt 1066Mhz DDR 3 RAM
1T kiintolevy
520W power

Samsungin dvd asema
Sonyn dvd asema

Tässä ongelmana on saada asennettua käyttöjärjestelmä, eli itselläni ei onnistu cd:llä olevan asennusmedian käynistys, vaan tämä kehottaa boottasumedian asetusta...

Boottauslistassa on 1. ATAPI cd-rom tai vastaava systeemi, en muista tarkalleen mikä se oli, mutta toisena tulee kiintolevy.

groovyb [06.05.2009 23:13:20]

#

*Edit*

eli cd asemasi on jo ensimmäisenä valintana?
itselläni kävi joskus näin poltettujen linux medioiden kanssa, jotain epäonnistunutta polttoa. kokeile jollain toisella boottaavalla medialla (vaikka jollain live cd:llä). näin ainakin näet onko vika cd:ssä vai asetuksissa.

Daih [07.05.2009 08:14:37]

#

Noniin, ei auttanut toinenkaan asennusmedia, eli jotain haikkaa uskoakseni on asetuksissa, mutta en tieda, miten niita pitaa muokata oikeiksi.

Nyt tuolta loytyy kuitenkin uusi vaihtoehto (en tieda miksi tuli) ja se on nimeltaan IDE, eli mita tama tarkoittaa. Muut mahdollisuudet kylla ymmarsin sielta.

Nyt kuitenkin alkaa pelottaan, etta en saa konettani toimimaan...

PS. anteeksi huono suomi, mutta olen emon omalla kayttojarjestelmalla (oli emossa jo valmiina) ja tama ei ymmarra suomalaista nappaimistoa.

groovyb [07.05.2009 08:31:22]

#

kirjoita ylös biossin käynnistyslistan vaihtoehdot ja laita tänne, loihditaan sulle kunnollinen järjestys

Juice [07.05.2009 15:52:39]

#

groovyb kirjoitti:

kirjoita ylös biossin käynnistyslistan vaihtoehdot ja laita tänne, loihditaan sulle kunnollinen järjestys

Tai sitten kokeilet niitä :p

Olli [07.05.2009 16:00:44]

#

Hmm... itsellänikään kone ei suostunut boottaamaan. Kokeile tarkistaa ensin että kaikki johdot jotka tulevat dvd-asemasta on oikein emolevyyn kiinnitettynä. Tunnistaako BIOS DVD asemaa? Jos ei tunnista niin katso varmasti että johdot ovat kunnolla kiinni. Ja käynnistysjärjestykseksi:

1. CD-ROM
2. Hard Disk

Muut vaihtoehdot tyhjennä kokonaan! (Disabled tms.)

Daih [07.05.2009 16:02:12]

#

Kokeiltu on erilaisia vaihtoehtoja, mutta tässä silti tämä boottauslista:

1. ATAPI CD-ROM
2. IDE:
3. 1st FLOPPY DRIVE
4. SATA:SS-SAMSUNG HD

PS: Nyt on niinkuin edellä sanottiin (tuli juuri ennen viestiäni ja en huomannut), mutta kone ei sano mitään. Nyt kuitenkin uutena asiana on sanottava, että koneestaa kuuluu kaksi piippausta ja ruudulla välähtää teksti, jonka sain kuvattua.

Eli seuraavanlainen teksti tuli näkyviin:
Adapter 1
Disk Information:
Port Disk Name Size Speed
0 PATA: #pt I#@# PW #00 MDMA-/

Tuossa eka risuaita oli lähellä jotain outoa tähteä ja viimeiset kolme risuaitaa olivat taasen hymynaamoja.
Eli mitä tämä voi tarkoittaa, kun itse en ymmärrä muuta kuin sen, että jonkun levyn tuo vissiin löysi.

punppis [07.05.2009 17:47:27]

#

Laitapa vaikka muistitikulle se asennusmedia ja asentele tikulta, on muutenkiin paljon noepampi.

Joskus tappelin saman jutun kanssa, mutta sitten huomasin että "CD-ROM" -valinnan lisäksi aivan listan alapäässä oli suoraan CD-asemani nimellä erikseen tuo asema, mutta se ei taida auttaa tähän koska sinun boottijärjestyksensäätösivu on erilainen.

Meillä oli muuten töissä yksi asiakkaan kone joka ei POSTannut ollenkaan. Siinäkin oli Core i7 920, Asus Deluxe P6T ja jotain Corsairin DDR3:sta. Kaikkien komponenttien piti olla yhteensopivia keskenään, mutta koitettiin ristiin rastiin ainakin kaksilla uusillakin komponenteilla eika vaan saatu sitä postaamaan joten purettiin sitten asiakkaan kanssa kauppa. Eipä noita uusimpia laitteita kannata ikinä ostaa kun niissä on järkyttävät hinnat ja muutenkin nuo ensimmäiset emot ja biossit ovat aina vähän b-laatua.

Daih [07.05.2009 17:52:54]

#

No en näe mistään noita cd-asemiani, kuin tuosta boottaus kohdasta tuon PATA CD-ROM, mutta kiintolevy näkyy Sata väylässä, eli auttaisiko tässä Sata väylään käyvä dvd-asema?

Tämä vain siksi, että tulen asentamaan koneeseen myöhemmin Windows Vista Ultimate käyttöjärjestelmän ja sitähän ei saa tietenkään usb-boottausta.

PS: Tähän sitten se, että nämä komponentit toimivat jo yhteen, paitsi nyt nuo cd-asemat, mutta muuten tämä kokoonpano pelittää kuin unelma ainakin sillä emolla olevalla käyttiksellä.

punppis [07.05.2009 18:43:30]

#

Daih kirjoitti:

Tämä vain siksi, että tulen asentamaan koneeseen myöhemmin Windows Vista Ultimate käyttöjärjestelmän ja sitähän ei saa tietenkään usb-boottausta.

En oikein ymmärtänyt tätä lausetta? Olen itse asentanut ainakin Windows Vista ja 7 Ultimaten USB-tikulta ja hyvin on toiminut.

Daih [07.05.2009 18:56:59]

#

Tuolla meinasin sitä vain, miten Windows Vista käyttiksen asennustiedot laitetaan USB-tikulle, tietääksenihän niissä on kaikenmaailman salaukset, ettei niitä voi kopsata.

Sami [07.05.2009 22:11:01]

#

Itselläni kävi tuossa vajaa vuosi sitten niin, että kun yritin käynnistää/asentaa käyttistä cd/dvd-asemasta, niin vain levyn nimi välähti ruudussa ja kone käynnistyi uudelleen. Sama toistui kaikilla levyillä, mutta edellisessä koneessa olleella kovalevyllä ollut käyttöjärjestelmä käynnistyi kuitenkin nätisti myös uudessa kokoonpanossa.

Lopulta riittävän pitkän pään takomisen jälkeen syykin löytyi: IDE-kaapelissa, jolla dvd-asema oli kiinni oli joko viallinen tai siinä oli kontaktihäiriöitä, vaikka se oli toiminut vanhassa kokoonpanossa paria päivää aiemmin.

Eli voit kokeilla josko tuossa olisi sama vika, eli kokeilet käynnistää käyttiksen kovalevyltä/USB:ltä tai kokeilet josko tässäkin sattuisi olemaan viallisesta piuhasta kyse.

punppis [07.05.2009 22:21:42]

#

Daih kirjoitti:

Tuolla meinasin sitä vain, miten Windows Vista käyttiksen asennustiedot laitetaan USB-tikulle, tietääksenihän niissä on kaikenmaailman salaukset, ettei niitä voi kopsata.

Ei niissä mitään salauksia ole. Voit kopioida toisella koneella sen tikulle dvd:ltä ja homma on selvä.

http://www.techmixer.com/install-windows-vista-from-bootable-usb-flash-memory-drive/

groovyb [07.05.2009 22:36:11]

#

heivaappa toinen dvd asema kaakkoon hetkeksi, mielellään tuo sata. jos toinen on idepiuhalla niin hyvä. onko kovalevysi tunnistettu jo biosissa? epämääräiseltä rimpsulta näyttää i must say. metsästäppä sieltä sellainen kuin autodetect hdd tai vastaava.

myös tuo ÍDE: valinta näyttää aika hämärältä käynnistysvalikossa. ide mikä?
jos ei mikään niin voipi olla että tajuaa siellä olevan jotain mutta ei tiedä mikä se on. taasen, ota tuo sata dvd asema pois, sitten mene biossiin ja valitse sieltä tuo cd-rom (tai vastaava mikä siellä on ensimmäisenä) ja kokeile uudelleen. Satavehkeitä on mukavampi asentaa kun on jo käyttis valmiina ja voi googlettaa sitten kun hermot menee :D

punppis [08.05.2009 15:51:48]

#

Eikös SATA-vehkeiden etuihin kuulu juurikin tuo helppo asennus ja isot ja vaiketa ide-kaapelit voit heittää huissine nevadaan, eikä jumppereita tarvita? Kyllä niiden pitäisi toimia ihan suoraan...

groovyb [08.05.2009 16:02:45]

#

romppuasemat pitää toki slavena tai masterina asennuksesta riippuen jos idellä on kiines, siitäkin voi johtua. onko jumpperit tarkastettu?


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta