Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Hirmu.net:in tietokannat

Sivun loppuun

janijohannes [26.04.2009 19:45:51]

#

Eli onko muilla tullut koskaan vastaan, että Hirmun tietokantoihin ei pääse käsiksi?

Itsellä on tälläinen ongelma. Tunnus ja salis oli oikein, mutta mikäs on osoite? Ainakaan "hirmu.net" se ei ole.

Ihme_kala [26.04.2009 20:26:54]

#

En saa ihan selvää ongelmasta mutta tarkoitatko nyt, että kun koitat esimerkiksi PHP:llä luoda MySQL-kyselyä tyyliin:

<?php
$yhteys = mysql_connect("hirmu.net", "matti123", "salasana123")
?>

Jos näin, niin koitahan laittaa host-parametriksi "localhost" sen "hirmu.net"in sijasta. En tiedä onko apua mutta itsellä oli vastaavanlainen juttu. Jos siis kyse on nyt tällaisesta MySQL-tietokannasta.

janijohannes [26.04.2009 20:38:32]

#

Kyllä. Tästä on kyse.

Ja unohtui mainita, mutta localhostia on jo kokeiltu.

Metabolix [26.04.2009 20:45:13]

#

Käytätkö varmasti MySQL:n tunnusta ja salasanaa? (Lue UKK:n MySQL-kysymyset.)

Ihme_kala [26.04.2009 20:45:35]

#

Taaskin vaan arveluksia, mutta voisiko johtua siitä että http://www.hirmu.net/ukk/ sivun mukaan joudut luomaan tietokannan itse, eikä sinne ole samat tunnukset kun palvelimelle esim. ftp:tä käytettäessä. Oletko luonut tietokannan?

Muokkaus: Metabolix taisi ehtiä ensin.

janijohannes [26.04.2009 20:49:08]

#

Kyllä. Nämäkin on täytetty. Eli tietokanta luotu ja sen tunnuksia käytetään.

Ihme_kala [26.04.2009 21:03:58]

#

janijohannes kirjoitti:

Kyllä. Nämäkin on täytetty. Eli tietokanta luotu ja sen tunnuksia käytetään.

Jos varmasti teit kuten UKK:ssa neuvottiin, eli käytit tunnusta ja sen perään 1-numero, ja localhost host-kohtaan,
(

<?php
$tunnus = "pekka";
$salasana = "salis";
$yhteys = mysql_connect("localhost", "{$tunnus}1", "$salasana");
?>

)

ja ei vieläkään toimi, kannattaa varmaan kysellä hirmu.netin ylläpidolta/yms foorumien tms kautta.

janijohannes [27.04.2009 17:05:03]

#

Ahaa! Löysin syyn.
Kun olin luonut tietokannan, sen numeroksi meni 2 eikä 1.
Kiitos kumminkin vastauksista. :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta