Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Fin Web Design

Sivun loppuun

alker [26.04.2009 12:00:48]

#

Tämä foorumi on tarkoitettu web mastereille.Foorumille tarvitaan myös osaavia graafikoja jotka tekisivät oppaita.
http://finwebdesign.dy.fi/

janijohannes [26.04.2009 13:02:01]

#

Ihan nyt alkuun huomautan että "fin" ei tarkoita suomea.

Katsotaanpas uudelleen ->

Metabolix [26.04.2009 13:34:33]

#

Mikä on foorumin tarkoitus? Mitä sellaista se tarjoaa, mitä muut foorumit eivät? Voihan kuka tahansa perustaa foorumin käyttämällä valmista ohjelmistoa (kuten sinä), mutta kannattaisi oikeasti olla jokin ajatus, miksi foorumi on tarpeen ja miksi siellä siis olisi kävijöitä. Nähdäkseni foorumisi ei tarjoa erityisesti mitään sellaista, mitä ei jo olisi muuallakin — omaperäisemmin toteutettuna ja paremmalla käyttäjäkunnalla. On siis hyvin epätodennäköistä, että saat kokoon juuri muita kuin oman kaveriporukkasi ja pari satunnaista käyttäjää. Saa toki huomauttaa, että olin väärässä, jos foorumilla vuoden päästä on selkeä käyttäjäkunta ja aktiivista keskustelua.

Grez [26.04.2009 13:55:29]

#

Tuosta logosta tulee kyllä mieleen vahvasti: ...or lack thereof.

alker [26.04.2009 14:24:00]

#

Nimestä vielä:
Fin voi myös tarkoittaa suomea.

Kray [26.04.2009 17:07:58]

#

alker kirjoitti:

Nimestä vielä:
Fin voi myös tarkoittaa suomea.

Ei, fin ei tarkoita Suomea tai suomea. Olet varmaankin sotkenut tämän sanaan finn, joka tarkoittaa suomalaista.

Grez [26.04.2009 17:43:25]

#

Onhan tuo kuitenkin autojen maakoodi. Eli ihan loogista kaikille niille, joille "A Web Design" tarkoittaisi itävaltalaista web-suunnittelua.

temu92 [26.04.2009 20:47:21]

#

http://kaannos.com/sanakirjahaku-kaikki-kielet-fin.htm

Ihme_kala [26.04.2009 20:51:43]

#

Fin on tässä varmaankin lyhenne sanasta Finland. Kyllä tuota näkee käytettävän vähintäänkin epävirallisissa yhteyksissä, ja kyllä kaikki ymmärtävät mihin sillä viitataan. Ohjelmoijilla näyttäisi kuitenkin olevan kehittynyt jonkinlainen tietokoneen kääntäjän toimintaa vastaava kielenymmärrys: vaikka tiedettäisiinkin mitä jollain sanalla tarkoitetaan, ei sitä voida hyväksyä koska se ei ole juuri oikein kirjoitettu.

en.wikipedia.org kirjoitti:

FIN may refer to:
* Finland (ISO 3166-1 alpha-3-code: FIN), a Nordic country in Europe

Sivustoja kirjoitti:

Fin-Alert Electronics Oy - www.finalert.fi/
fin.afterdawn.com/
fin.mp3lizard.com/

No, pointti varmaan tuli selväksi. Joku voisi tähän kiljahtaa, että "voit etsiä netistä vastaavia ilmaisuja mutta se ei tee niitä yhtään oikeammaksi" - tarkoitus ei ollutkaan, vaan näyttää, että näin laajalti käytetty lyhenne todennäköisesti tulee käyttäjälle selväksi. Finalert-yritys tuskin tuottaa kalan-evä-hälyttäjiä.

Pilkkuahan saa aina nussia. Sen puuhan hyöty/vaiva -suhde on kuitenkin aika sukka.

P.S. Temu92:lle vielä:
http://kaannos.com/sanastot/laajahaku/Fin

Ja jos nyt ihan olennaisesti aiheesta sanotaan jotain niin Metabolix kirjoitti asiaa. Foorumien ylläpito on melkoisen turhaa puuhaa jos niille ei ole tarvetta.

jo123 [28.04.2009 12:45:03]

#

Jos vielä väännetään tuosta fin-lyhenteestä, niin en ymmärrä kuinka se on muka epävirallinen. Esim. jääkiekkoottelun tulostaulussa Finland lyhennetään Fin. Kuinka niin ei virallinen? Jääkiekon mm-kisat ovat epävirallinen tapahtuma :o.

Grez [28.04.2009 13:29:41]

#

Eikös tuossa jo sanottu, että se on ihan virallinen lyhenne (esim. ISO-3166-1), ihan kuten esim. A on Itävallan virallinen lyhenne.

Lisäksi on erilaisia esimerkkejä annettu ko. lyhenteen käytöstä. Esim. fin.afterdawn.com. Eli tätä esimerkkiä noudattaen voisi perustaa ruotsalaisille vepdisainereille sivuston sv web design sekä englantilaisille ja yhdysvaltalaisille www web design.

Tai esim. Fin-Alert Electronics tuo mieleen sellaisen messinkikalustemyymälän kuin Finnmess.

No, lähinnä nämä nyt on minun osalta kettuilua näille jotka ovat tuosta lyhenteestä avautuneet. Sanaa Finnish ei pysty tuon järkevämminkään lyhentämään. Ainakin Finn Web Design olisi mielestäni vielä huonompi, koska sehän olisi sitten vastaava kuin Swede Web Design tai Spaniard Web Design.

Merri [28.04.2009 18:03:49]

#

Jos välillä palattaisiin aiheeseen edes jonkin verran, niin tuolla tavalla toteutettuna tuon sivuston/foorumin kiinnostavuus on aika nollassa. Keskustelulta ei vaadita minkään näköistä laatua, minkäänlaista pohjaa ei ole edes yritetty saada aikaiseksi (ei keskustelunaloituksia eikä muuta sisältöä), tekijä ei todennäköisesti edes itse seuraa sivustotekniikoiden viimeisimpiä tuulia... ja siitä huolimatta sivuille on tungettu mainoksia!

Lähinnä lopputuloksena on loistava esimerkki siitä, miten sivustoja ei aloiteta.

Lebe80 [29.04.2009 10:00:37]

#

Ja hyvä esimerkki siitä, ettei foorumi ole todellakaan se ensimmäinen asia, mitä sivuille pitää saada.

Eli aluksi aiheeseen liittyviä artikkeleita ja yleensäkin juttua, mikä saisi ihmiset paikalle, ja aivan lopuksi, sitten kun sitä oikeasti tarvitaan, niin foorumi pystyyn.

Merri [29.04.2009 10:58:45]

#

Minua on itseasiassa kiehtonut jo tovin aikaa lähes saman aiheen pohjalle perustuvan sivuston aloittaminen, mutta ennen eilistä en ollut kunnolla pohtinut asiaa. Nyt tasapainoillessani asian kanssa alkaa tuntua siltä, että minulla olisi tarpeeksi ainakin kiinnostusta ja tietoa aloittaa uusi sivusto. Kun kerran en taidoillani osaa töihin päätyä, niin ehkä sivuston kautta voisi tuoda jotain esille. En ainakaan ole vielä bongannut hyvää nettitekniikoihin perustuvaa suomenkielistä sivua, joka seuraisi alan kehitystä.

Lebe80 [29.04.2009 11:03:29]

#

Merri: Sen verran sulla on ( ainakin näin sivusta seuranneena ) ollut asiasta tietämystä, että suosittelen erittäin lämpimästi, että tekisit tuollaista sivua.

Samalla voit tehdä siinä sivussa pieniä esimerkkejä, jotka toimivat samalla referensseinä.

Tumpelo [29.04.2009 18:22:10]

#

"Finwebdesign.dy.fi kaatui trollien takija!"

Päivän repeilyt. Syyt trollien niskoille. Ehkä kuitenkin perimmäinen syy löytyy jostain muualta.

Merri [02.05.2009 17:13:58]

#

Jos se kenenkään mieltä kutkuttaa, niin olen vihdoin saanut sivut alulle. En kuitenkaan julkaise niitä ennen kuin saan tehtyä kylliksi materiaalia, mitä se sitten lopulta tarkoittaakaan. Minulla on nyt sivuston nimi tiedossa plus jonkinlainen yleisilme mielessä (ulkoasun pohja on tehty), plus linjaus sisällön suhteen on aika selvä. Teknisellä puolella turvaudun WordPressiin sekä johonkin foorumiin, tahdon keskustelun alusta alkaen liikkeelle ja mukaan kuvioihin.

Tulipa tästäkin hieno threadikaappaus, mutta kun ei viitsi omaakaan aloittaa kun ei ole vielä mitään näytettävää.

Merri [04.05.2009 01:25:42]

#

Löytyykö halukkaita auttamaan keskustelualueen alun kanssa? Pidän sivustoa vielä vähän pimennon puolella, koska se ei tosiaankaan valmis missään nimessä ole, mutta pieni apu ei olisi haitaksi. Kommentteja itse sivustosta en vielä kaipaa, ulkoasu on ihan raakile kun pyörittelen sitä vielä, eikä se kata edes kaikkia sivujakaan.

Lähinnä haussa on siis keskustelukickstarttia, kannanottoa jo tehtyihin keskusteluihin ja uusien aloittamista sitä mukaa kuin ideoita saa. Jos tämmöinen kiinnostaa niin sähköpostia voi lähetellä. Tällä hetkellä epämääräinen tavoite saada sivusto viimeistään julkaisukelpoiseksi on tämän kuluvan kuun loppu.


Muoks!
Ah joo, ja aihealue siis koskee kaikkea mikä liittyy netin nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Putkan kanssa tulee päällekkäisyyttä koodi- ja ohjelmointiasioiden suhteen, mutta muuten keskustelu on ihan eri rintamalla ja pääpaino tulee olemaan ainakin aluksi varsinaisessa keskustelussa.

Apu keskustelualueen puolella jättäisi minulle aavistuksen enemmän aikaa panostaa varsinaisen sivustopuolen sisältöön.

TeNDoLLA [06.05.2009 17:32:33]

#

Niinkuin aikaisemmin joku jo mainitsikin, niin eikös se kannattaisi ensin hommata sitä sisältöä ja sitten vasta keskustelua, kun tuntuu siltä että sille on tarvetta. Näin keskustelut lähtee itsestään käyntiin jos on lähteäkseen. Väkisellä keskustelun aloittaminen ei kuulosta kovin pitkäkestoiselta ratkaisulta.

Metabolix [06.05.2009 17:35:01]

#

TeNDoLLA kirjoitti:

Väkisellä keskustelun aloittaminen ei kuulosta kovin pitkäkestoiselta ratkaisulta.

Asiallisesti aloitetut keskustelut tekevät sivustosta kuitenkin jo julkaisuvaiheessa siistimmän kuin joka alueen alkuun heitetty "jee täs on (aihe tähän) keskustelu saa heittää läppää!"

TeNDoLLA [06.05.2009 17:40:09]

#

Totta sekin. Jos siellä tosiaan on mielenkiintoista, tarpeellista ja asiantuntevaa keskustelua niin toki sinne mahdollisesti tulee lukijoitakin ja sitä myötä lisää kirjoittajiakin. Tuli vain väistämättä ekana mieleen se aikaisempi yritys tästä sivustosta.

Merri [07.05.2009 08:39:40]

#

Tarpeellista tulee toki. Isoin haaste pidemmän päälle on löytää oikeaa kävijäkuntaa, mm. Suomessa ammatikseen sivuja tekeviä ei näe eikä kuule netin puolella lähes ollenkaan. Toisaalta on hyvä myös pitää yllä perusasiaa, jotta muutoinkin sivujen teosta kiinnostuneet ja lukuisat omien piensivustojensa pitäjät saisivat jotakin irti. Näitä tarpeita ajatellen keskustelualue on hyvä lisä, sillä se mahdollistaa eri aiheiden käsittelyn laajemmalla rintamalla, eikä jokaisesta asiasta tarvitse tehdä perinpohjaista juttua.

Sivusto on siis perinteinen blogi/CMS + keskustelualue -yhdistelmä, ja etenkin blogin puolelle pyrin saamaan hyvää sisältöä. Varsin paljon tulee käännelmiä englanninkielisistä blogeista ja sekaan jonkun verran täysin omaa tavaraa.

alker [05.06.2009 20:49:49]

#

Merri.Olen kanssa tässä aloittanut tuon sivuston tekemisen. Eli jos projektiin pääsisi niin ota yhteyttä.

Tietovirus [17.06.2009 00:10:55]

#

Niin alker, tuleeko fwd :n foorumi vielä takaisin, ja jos tulee niin kenties SMF eikä phpbb, kun näin ne uudet sivut mutta en foorumia :D


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta