Tervehdys teille,
haluaisin aloittaa ohjelmointihommat ja mitään taustaa en omaa tältä alueelta.Eli kaikki lähtee alusta liikkeelle. Ekaksi tulee mieleen kysymys kannattaako homma aloittaa turvallisesti c-kielestä?
Netissä löytyy itseopittavaa ääretön määrä mutta liikkelle pääsy tuottaa hankaluuksia.Olen huomannut omalta osalta parhaaksi oppimiseksi että joku opettaisi henk.koht. perusasiat harjoituksineen .
Eri instansseissa on tarjontaa mobiili ohjelmoimisesta , PHP, mySQL jne mutta ei perus-ceestä.Tarvitsisin nyt tipsejä mistä voisin alkaa kysellä sitä ja mistä olisi paras jatkaa.
Kiitokset etukäteen.
C-kielestä on ihan hyvä lähteä, aika monen kielen (C++, PHP, Java) syntaksi on samantapainen sen kanssa. Jos haluat oppia ohjelmoinnin jotain tiettyä tarkoitusta varten, voi jokin muu kieli tietysti olla parempi.
Onko putkan oppaista apua aloittamiseen?
Lähinnä c :tä aluksi, putkan oppaat näyttää ok:lta ,mutta itseopiskelu alusta on sikäli vaikeata kun ei osaa/tiedä mihin suuntaan lähteä - tässä tapauksessa lähiopetus kiinnostaisi.
Offtopiccina topicista: Tarvinnet myös hiukan suomen kieli opetusta aloittelijalle. :D (Modet poistakaa kun muokkaatte otsikon)
(Mod. muutti otsikon muttei silti poistanut tätä erittäin aiheellista viestiä.)
Ensinnäkin, se suunta pitää valita itse esittämällä itsellesi kysymyksen mitä haluat ohjelmoinnilta. Jos aiot hakeutua työelämään niin kannattaa tarkkailla alan trendejä (Java, C/C++, Symbian, PHP, Python,...). Jos ihan harrastusmielessä olet liikkeellä niin mieti että mitä haluaisit ohjelmoida.
Ensimmäisten projektien ei tarvitse olla mitään käyttöjärjestelmiä. Riittää että pelleilet kielen kanssa niin kauan että pääset jyvälle siitä. Eikä haittaa jos ei osaa ja joutuu umpikujaan, sitähän ohjelmointi on 90-prosenttisesti että pähkäillään miksi ohjelma ei toimi halutulla tavalla. Pohjimmiltaan ohjelmointitaito = loogista ongelmanratkaisua.
Itsellä on C++ opettelussa ja koodaan vain ihan simppleleitä arcade-henkisiä pelejä. Nyt alkaa olla jo sen verran tuntumaa että voisi testailla olio-ominaisuuksia.
Kuten Janezki selitti, kielen opetteluun ei tarvita mitään suuntaa. Aika suuri osa täällä kyselevistä aloittelijoista joutuu kyselemään juuri siksi, että heillä on jokin suunta ja he yrittävät tehdä taidoilleen ylivoimaisia projekteja. Kannattaa aloittaa mieluummin jostain aivan pienestä. Esimerkiksi numerovalinnoilla ohjattava tekstiseikkailupeli on oikein hyvä lähtökohta, sellaista ei ole lainkaan hankala tehdä. Kun sitten kyllästyt koodin sotkuisuuteen (kun kuitenkin yrität ensin tunkea koko juonen koodiin, ja siitä toki kannattaa aloittaakin), voit vaihtaa koodausprojektiksi pienen tekstipelimoottorin, joka osaa lukea tarinan tekstitiedostosta.
Kun C:n rakenteet eivät enää tuota lainkaan ongelmia ja ohjelmien logiikkakin alkaa olla tukevasti lapasessa, voit siirtyä grafiikan pariin ja tehdä tetriksen ja matopelin.
Janezki kirjoitti:
Sitähän ohjelmointi on 90-prosenttisesti että pähkäillään miksi ohjelma ei toimi halutulla tavalla.
Itse kyllä joudun töissä pohtimaan huomattavasti rankemmin, miten sen ohjelman sitten haluttaisiin toimivan. >_> Mutta speksien heikkous onkin sitten jo aivan toinen tarina.
Kysymykseen vastaus:Työelämää varten tarvitsen ctä. Automatisointiin makrojen etc. luontiin .Opiskelin tuota putkan ctä aloittelijoille ja ei se oikein edistynyt.Mutta jos jollain olisi vinkata mistä lähiopetusta tarjotaan/saa pääkaupunkiseudun alueelta(koulut/kansalaisopistot/yksityisopetus jne.)kaikki huomioidaan.
Sitten kun pääsee alkuun niin voisin kartoittaa miten paljon tarvitsen henkkoht.opetusta jatkossa.
No mitenkäs esimerkiksi avoin yliopisto:
http://www.avoinyliopisto.fi
Ja sieltä vaikka tietojenkäsittelyn koulutusohjelma:
http://www.avoinyliopisto.fi/fi-fi/opetustarjonta/studyunit.aspx?StyleSuffix=UrlQuery&StudyUnitId=5ac79003-df98-44e2-987e-ea8a6def1fcb
Jep.Katsoin tuon avoimen yliopiston jo aikaisemmin,kuitenkin pääkaupunkiseudulla seuraava mahdollisuus on toukokuussa alkava kesäyliopisto jossa opiskellaan Jaavaa ja lähiopiskelu on päivisin.No, eihän tuo onnistu koska olen päivisin töissä. Seuraava mahdollisuus iltaopiskelulle tuolla on ensi syksynä , Lokakuussa.
Alkaa näyttää siltä että pääkaupunkiseudulla ei järjestetä ( vasta kun ensi syksynä ) "aloittelija"-kurssia niin helposti .Monasti jos jossain on jotain tarjolla , sinne vaaditaan lähtötilanteessa jonkinmoista kokemusta asiasta .
söde111 kirjoitti:
haluaisin aloittaa ohjelmointihommat ja mitään taustaa en omaa tältä alueelta.
söde111 kirjoitti:
Työelämää varten tarvitsen ctä. Automatisointiin makrojen etc. luontiin .
Ilmeisesti C-kieli on nyt aivan oma valintasi? Jälkimmäisen perusteella kuulostaisi, ettet taida olla kovinkaan hyvin selvillä, mitä eri ohjelmointikielillä voi tehdä näppärästi. Ainakaan automatistointi ja makrojen luonti ei kuulosta minusta asialta, jossa C-kieli loistaisi. Helpommin ehkä pääset alkuun esimerkiksi Pythonin, Javan tai PHP:n kanssa, ja kun sitten olet hieman nähnyt, mitä se ohjelmointi oikein on, voit hieman tarkemmin määritellä, mitä haluat tehdä ja millaista kieltä siihen tarvitset. Myös jos C tuntui hankalalta, ehkäpä Pascal tuntuisi helpommalta. Pohjimmiltaan se on melko samanlainen, syntaksi kuitenkin voi olla aloittelijalle helpompi.
Perinteinen C on aika raaka väline aloittelijalle, jos on ollenkaan vaikeuksia hahmottaa, miten tietokoneen prosessori ja keskusmuisti toimivat. Nykymaailmassa "turvallisesti C-kielestä" kannattaa aloittaa pääasiassa silloin, kun tietää työskentelevänsä ympäristössä, jossa edistyneempiä kieliä ei voi käyttää. Muussa tapauksessa tuo valinta vaatisi painavia perusteita ollakseen järkevä, kun aloittelijan kannalta helpompiakin kieliä on paljon.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.