Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mini-kannettava

Sivun loppuun

Triton [15.03.2009 00:59:47]

#

Sellaista vaan kysyisin, että onkos noista mini-kannettavasti yhtään mihinkään, kun lukio-opintoja varten koneen ostoa mietin ja se saisi olla mahd. kevyt ja kun tehojakaan ei nyt luulis paljoa tarvitsevan MS Officen, netin käyttöön sekä PHP ja Python -ohjelmointiin (varsinkin kun ihan perus juttuja ajattelin tehdä)...?

kinnala [15.03.2009 01:24:55]

#

Itseltäni löytyy ASUS Eee PC 901. Ihan näppärä laitehan tuo on, mutta pieneen tilaan ahdettu näppäimistö tuottaa ongelmia varsinkin ohjelmoinnissa. Olenkin usein kantanut erillistä näppäimistöä laitteen mukana. Suorituskyvyltään tuo riittää Officeen ja peruskoodailuihin mainiosti. Kone venyy jopa Q3:n pyörittämiseen pelattavalla frameratella.

Suosittelen, jos tarvitsee läppäriä, joka kulkee vaivattomasti mukana. Mahtuu nimittäin pienimpiinkin reppuihin.

mikeful [15.03.2009 17:45:02]

#

Itse ostin Acer ASpire One A150:n tuossa syksyllä. Valitsin tämän lähinnä siksi, koska en oikein tykännyt Asuksen läppärien näppäinlayoutista ja koosta. Erot on aika pieniä, mutta tämä tuntui paremmalta.

Tehot riittää varsin mainiosti kuvailemiisi käyttötarkoituksiin ja kyllä tällä säätämällä muutama vanha pelikin (Esim. tuo Quake 3) pyörii ihan kohtuullisesti. Isomman akun ehkä joutuu ostamaan, koska Acerin perusakku kestää juuri ja juuri 2 tuntia aktiivikäyttöä.

Triton [15.03.2009 18:12:37]

#

Selailin Elisan mini-läppäri + laajakaista paketteja ja mielestäni tuo HP:n 6735s vaikuttaa ihan kohtuu hyvältä...

Tekniset tiedot:

AMD Sempron SL-40 2,0 Ghz -prosessori
2 Gt keskusmuisti
160 Gt kiintolevy
15,4" kirkas WXGA laajakuvanäyttö
ATI Mobility Radeon HD 3200 näytönohjain
Tallentava DVD-asema (LightScribe)
Windows Vista Home Basic
WLAN
Bluetooth
Laajennettu 24 kk:n takuu

tuohon päälle E160-nettitikku nopeudella 384kbit/s = 30.90€/kk

kayttaja-2791 [15.03.2009 18:37:25]

#

Jos todellakin meinaat tuottaa koneella paljon tekstiä niin suosittelen kyllä isomman sarjan konetta. Jo 12" kunnollisineen näppäimistöineen tarjoaa melkoisen upgraden, ja isompi näyttökin helpottaa.

15" taas on senverta iso, että jos koneen liikkuvuus on vaatimuslistan kärjessä (kuljetat sitä päivittäin) alkaa se olemaan jo turhan kookas. Itselle tosin tämä 15" läppäri on passeli, en reissaa normaalisti paljon, mutta esimerkiksi vanhempien luokse mennessä on kone kuitenkin tarpeeksi vaivaton ottaa matkaan.

<mielipide>
Mutta älä osta tuota 6735s:ää, satanen lisää niin saat tuplaydinprosessilla varustetun mallin, jonka käyttömukavuus, tehot ja sitäkautta elinkaari nousee huimasti.
</mielipide>

Triton [15.03.2009 20:53:49]

#

No nyt tuli tällänen tilattua: HP:n Pavilion dv5-1115eo. Siin on nyt tuplaydin prossu, 3GB keskusmuistia jne...

Merri [15.03.2009 21:50:55]

#

Tjop, mutta tuo ei ole miniläppäri, vaan ihan perinteinen keskikoon 15" läppäri. Sitä pienempiä voi jo alkaakin kutsua miniläppäreiksi. Tiedä sitten miten "viralliset" rajat menevät.

Elisan liikkeen edessä huomasin viime viikolla aika karmaisevan virheen: siellä oli heitetty mustan simpukkapuhelimen mainostekstiksi "edullinen läppäri".

Triton [15.03.2009 22:16:54]

#

Joo... Tajusin itekkin, ettei tuo ole enää tosiaan miniläppäri vaan ihan normi läppäri, mutta mikäs siinä ei tuo juuri haittaa kun painoakaan ei niin hirveesti ole. Jäin vaan miettimään, että riittääkö 3GB keskusmuistia vai pitäisikö se neljän giga on olla vielä... Kyllä noilla tehoilla opiskellaan ja ohjelmoidaan (ainakin php:tä)!

kayttaja-2791 [15.03.2009 23:11:21]

#

Triton kirjoitti:

Jäin vaan miettimään, että riittääkö 3GB keskusmuistia vai pitäisikö se neljän giga on olla vielä...

Kyllä 3GB riittää sangen mainiosti normaalikäyttöön. 32-bittisellä käyttiksellä muistin maksimimäärä on muutenkin tuossa 3.5GB paikkeilla.

tkok [15.03.2009 23:14:00]

#

Olen nyt käyttänyt tätä applen iBook g4 noin 2,5vuotta. 12" näyttö on juuri sopiva jolloin näppäimet ovat ihan normi näppiksen koossa, ei tietenkään numpadia ja navigaatio näppäimet on sijoitettu pikänäppäinten taakse. Allussa koneen akku kesti hyvin 5 tuntia, tämä oli suurin syyni koneen hankintaa.

Grez [16.03.2009 02:50:40]

#

Kauanko se on nyt sitten ollut käytössä ja kauanko akku nykyisin kestää?

Cornix [17.03.2009 19:34:10]

#

tkok kirjoitti:

Olen nyt käyttänyt tätä applen iBook g4 noin 2,5vuotta. 12" näyttö on juuri sopiva jolloin näppäimet ovat ihan normi näppiksen koossa, ei tietenkään numpadia ja navigaatio näppäimet on sijoitettu pikänäppäinten taakse. Allussa koneen akku kesti hyvin 5 tuntia, tämä oli suurin syyni koneen hankintaa.

Minullakin on 4 vuotta vanha 12-tuumainen iBook G4, jossa akku kestää 4-5 tuntia normaalissa nettisurffailussa. Ainoat huonot puolet ovat koneen massa (jota on hieman liikaa) sekä virtaliittimen hajoaminen helposti.
Nopea hibernate-tilasta käynnistyminen on ehkäpä paras ominaisuus tuossa koneessa akkukeston jälkeen: heräämiseen menee vain nelisen sekuntia.
Alle 10":n näytöllä varustettuja miniläppäreitä en ole koskaan päässyt käytännössä testaamaan, mutta mikäli sellaisissa akku kestää useamman tunnin, voisi sellainen olla hyvä ostos. Ainakin keveyttä olisi enemmän kuin tämänhetkisessä kannettavassani.

Triton [19.03.2009 20:05:42]

#

No tänään tuli postissa tää HP:n kannettava ja hyvin näyttää toimivan... Ei voi muuta sanoa, että elisalta toimitus tuli todella nopeasti. Ja tää elisan 3G-nettikin toimii varsin hyvin!

tsuriga [19.03.2009 22:58:56]

#

Saitko kenties töitäkin samalla?;) Sen mobiilinettis toiminta riippuu ihan sen mobiiliverkon ruuhkasta, säästä, korkeuseroista ja signaalin tielle sattuvasta infrastruktuurista.

Nimim. pätkii täyden kuun aikaan, ja 3G-signaali pysyy vain, jos pidän puhelinta korokkeella, (esim. tällä hetkellä kaakaomukin päällä)

ankzilla [23.03.2009 16:32:39]

#

tsuriga kirjoitti:

(esim. tällä hetkellä kaakaomukin päällä)[/i]

http://www.linuxkauppa.fi/tuote/3259

Blaze [23.03.2009 19:54:37]

#

Mieluummin http://www.cafepress.com/officialgentoo.22573762


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta