Terve,
Olen Googlettanut vaihtoehtoja saada USB-levyt toimimaan virtuaali koneessa. Paraas vaihtoehto olisi USB over IP ja vastaavat vaihtoehdot. Valitettavasti kaikissa löytämissäni vaihtoehdoissa on hintalappu tai huonot ehdot (esim. ad-warea) mukana. Ilmaisia en ole onnistunut bongaamaan.
Onko kellään käytössä vastaavaa ilmaista versiota? Ja jos jollain on kokemuksia USB:n käytöstä vastaavalla tavalla virtuaalikoneissa, niin kokemuksia kaivataan.
Edit: Ja hetihän löytyi yksi USB/IP, mutta tuo toimii vain Linuxissa.
http://sourceforge.net/projects/usbip/
Windows ympäristö meillä.
Onko jokin erityinen syy olla käyttämättä esimerkiksi Windowsin normaalia levynjakoa? Voisi vaikka vahingossa päästä helpommalla. Monet virtuaalikoneet myös tukevat jossain määrin isäntäkoneen USB-porttien käyttöä suoraan, eikö tämä onnistu? Vai mitä tarkoitat nyt virtuaalikoneella?
Syy tähän on, että tuo softa mitä me käytämme ei tue verkkojakoa tai verkkolevyä. Meni ihan tovi tajuta, miksi tämä softa kaatui virheisiin jatkuvasti.
Kyseinen Virtuaali-kone toimii VMWaren ESX 3.5:ssa. ESX 3.5 ei tue isäntälaitteen USB:tä. Joitakin laitteita on saatu toimimaan, mutta käyttäjien mielipide on, että USB over IP on paras ratkaisu.
Olisihan niitä levyjä missä on ethernet liitäntä suoraan. Mahtaakohan niitä saada mountattua suoraan levyiksi yli verkon, vai tuleekohan nekin levyjakoina.
EDIT:
hmmm taitaa myöskin tuo remote desktopin paikallisten levyjen jako tehdä verkkolevyjä. Olisi kätevä muuten.
Entäs jos käyttäisi verkkolevyä, mutta yrittäisi huijata sitä softaa luulemaan sitä paikalliseksi levyksi. Ihan perus verkkojaon mounttaaminen levyasemakirjaimelle on varmaan jo testattu, mutta mitä jos kokeilisi vielä substilla antaa sille toisenkin asemakirjaimen.
Onko käsitystä siitä miksi softa ei tue verkkolevyjä? Eli onko siihen jokin oikea tekninen syys vai onko softa vaan huono?
Virallinen selitys oli jotain liittyen siihen, että softa ei hallitse tiedoston lukitsemista. Näin jos kaksi konetta lukee levyä samaan aikaan syntyy ongelmia. Tuntui vähän siltä, että kaveri tukipalvelussa ei itsekkään tiennyt. Kuulemma joskus toimii ja joskus ei.
Levyasemakirjaimelle mounttamista on kokeiltu.
Lukitseminen ei tosiaan verkon yli taida Windowsissa onnistua, mutta minusta ei ole lainkaan yksiselitteistä, että USB-levyn käyttö suoraan virtuaalikoneessa olisi tähän ainoa oikea ratkaisu.
Jos saat homman toimimaan haluamallasi tavalla, levyä voi käyttää kerralla vain yksi kone (virtuaalikone). Lukitseminen toimii, mutta sillä ei ole teknisen tuen väittämän kannalta merkitystä, koska mikään muu kone ei voi kuitenkaan noihin koskea, kun levy on "kiinni" vain virtuaalikoneessa.
Jos taas käytät levyä verkon yli, lukitus ei toimi ja muut koneet voivat sotkea tilanteen. Minusta tässä tilanteessa ongelma ei kuitenkaan ole siinä, että ne voivat, vaan siinä, että ne sotkevat. Mikset voi vain estää verkkolevyn käyttöä muilta koneilta? Lopputulos lienee enimmäkseen sama.
Virtuaalikoneella olevat toiset ohjelmat voisivat toki rikkoa verkkolevyllä lukitsemattomat tiedostot. Silloin ongelma on minusta niissä rikkovissa ohjelmissa eikä verkkolevyssä.
Tuossa kokeessa mitä minä tein levy oli jaettuna toisesta koneesta. Levyllä ei ollut muuta toimintaa tänä aikana, mutta silti ohjelma sekoili.
Tuossa meillä jo olevassa ulkoisessa levyssä ei ole ethernet-liitäntää.
Tuota levyähän ei siis tarvita jatkuvaasti ko. koneessa. Siksi ulkoinen levy yleensäkkin on päätetty ottaa käyttöön. Pitääpä testata yhtä noista maksullisista. Jos on kätevä ja toimiva, niin sitten se vain pitää ostaa.
Hyvin toimii USB over Ethernet. Levy näkyy kuin olisi kiinni koneen omassa USB-portissa. Vauhtia on hurjat 0.8 MB/s ja dataa puolen teraa...
Ens viikolla valmis :D
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.