Mitä pidät parhaana tekeleenä, mitä olet koskaan ohjelmoinut? Itsellä tämä on perus PHP-sivusto (palaute, uutiset, kuvagalleria jne.). Olisi kyllä rahkeita johonkin monimutkaisempaankin, mutta ei keksi mitään järkevää tehtävää.
Graafinen DOS-pohjainen käyttöliittymä, jossa on ikkunat, mahdollisuudet tiedostojen siirtämiseen ja kopioimiseen ym.
Paljon on tullut kaikenlaista pientä tehtyä, mutta nyt on alla vähän suurempi projekti. x86 disassembler engineä oon koodaillu jo jonkin aikaa, ja se alkaa häämöttää loppua. Tuki löytyy SSE:lle, 3DNow!:lle, FPU:lle ja no kaikki alkaa olla kunnossa. Käskyjen "taulukointi" on vain hieman kesken (puuttuu opcodet 0F 20 - 0F FF). Tätä ennen koodasin x86:lle pelkän "length disassemblerin", eli sellasen säädön joka määrittää x86 käskyn pituuden. Pikkukoodi, mutta sen lopputulokseen olen ihan tyytyväinen, ja se on nähtävissä täällä.
Jos ajatellaan parhautta käyttäjien näkökulmasta (eikä ohjelmistokehityksen), niin ehkäpä se on tekemäni televisio-opas (ei sinänsä paljon uniikkeja kävijöitä, mutta muuten olen tyytyväinen itse sen toimintaan ja ominaisuuksiin):
http://www.radiot.info/dev/
Tai sitten Wings 2 pelille tekemäni portaali pelin kenttien julkaisemiseen, arvosteluun ja kommentointiin:
(rikkinäinen linkki poistettu)
Kumpaankin olen sinänsä tyytyväinen loppukäyttäjän lopputuloksen kannalta, mutta molemmat toisaalta ovat ohjelmistokehityksen kannalta hyvin rumia. Johtuen ihan siitä miten ne on toteutettu, ensin alettu tekemään pienellä skaalalla josta sitten projektia on paisutettu osin kontrolloimattomasti. Lopputuloksena melko sekava kokonaisuus ohjelmakoodin puolella.
Sitten on tietty jotain projekteja joita olen tehnyt toimeksiannosta, mutta ei niitä miellä samallatavalla omiksi kuin projektit jotka on täysin itse ideoinut ja toteuttanut.
Mmh, ehkä joku SDL-pohjainen imgviewer, joka osas näyttää monta tiedostoa kun antoi monta parametriä :o :o :o. Lienee jossain muistitikun syövereissä kun piti uudelleenasentaa systeemi. Tokihan sain apua sen tekoon irkistä, kiitti kaikki jotka auttoi <3
Juhko, q(uick)basicillako teit sen? Urlia :o
Edit, emmä tiedä mikä on paras. Tuo imgviewer tuli ekana mieleen. Termiksestä pystyy ajamaan ja silleen, en tokikaan tiennyt että jossain kde:ssä ois ollu vastaava.
Se on varmaan tuo nykyään OpenGL pohjanen mallinnusohjelma. (Ensimmäinen versio oli jo QB4.5 käyttäen jossa oli jo pienimuotonen oma vertex-shader, toinen oli Visual Basic:llä ja DirectX) Tukee mm. OBJ ja milkshape tiedostoja. On peruspalikoita, teksturointi, pyöristystoiminto ja ennen kaikkea muista ohjelmista poiketen siinä ei ole mitään cad:maista toimintaa vaan käyttöliittymä on vähän karkea kun "puuseppä" nakuttelis melkein verteksi kerrallaan pinnat.
moptim kirjoitti:
Juhko, q(uick)basicillako teit sen? Urlia :o
Kyllä tein. Saatan pistää sen nettiinkin, mutta jos haluat sen nyt, voin lähettää sen mailiisi.
oma "paras" ohjelmani on luultavasti buginen konsoli ascii- peli, jossa syödään hedelmiä ja joka hedelmästä saa 10 siirtoa lisää ja jos siirrot loppuvat, peli loppuu. Peli siis toimii 20x20 taulukossa. ja yhtään mainostamatta koodi löytyy sivulta http://omatohjelmat.tk/ siellä voitte haukkua sitä mielin määrin.. :D
Kysymyksen vapaasta asettelusta johtuen voin kai kertoa että semmonen mikä vähentää kuvatiedoston värien määrää pyrkien pitämään kuvan silmälle samanlaisena sekä tallentaen eri värikartat omiin tiedostoihin. Ei vissiin ole tarpeen pitää jotain opiskelumielessä tehtyjä ohjelmia "parhaina tekeleinään".
Nöyrästi eteenpäin..
Punppis kirjoitti:
Olisi kyllä rahkeita johonkin monimutkaisempaankin, mutta ei keksi mitään järkevää tehtävää.
Ittellä taas olisi monta järkevää tehtävää mutta rahkeet ei oikein riitä moneenkaan monimutkaiseen :)
Käyttäjämäärien kannalta paras on VarjoCafe, joka näyttää Helsingin yliopiston ruokaloiden ruokalistat. Vierailuja on arkipäivisin yli 400.
Käyttöajan puolesta paras on lentokonesiivouksen työnohjaukseen tekemäni järjestelmä. Softa on ollut yhdessä siivousfirmassa 24/7-käytössä viimeiset reilu 5 vuotta.
Älyllisen haasteen ja toteutuksen laadun kannalta paras on nykyinen harrastusprojektini, Dimdwarf, joka on sovelluspalvelin ja oliotietokanta.
Itse en mitään taida ikinä olla valmiiksi saanut kun joko idea on aivan liian vaikea ja laaja tai kiinnostus vain loppuu kesken. Onhan sitä mmorpgiakin tullut yritettyä, huonolla menestyksellä :/. No, kaksi valmista tulee mieleen, kryptausohjelma (aika hassulla "algoritmilla") ja sellainen välisofta, jolla voi pitää eri näppäimistöillä eri fokusta, joskus jopa hyödyllinen. No jos tuo multinäppissofta olisi paras valmistunut tekeleeni. Keskeneräisistä pitäisin parhaana juuri nyt työn alla olevaa gui-toolkittiä, se on varmaan pisimmälle ehtinyt iso projektini. Tällä hetkellä siihen saa jo paineltavia nappuloita päällekkäin ja vierekkäin niin kuin haluaa, ja uusien widgettien tekeminen on todella helppoa (eli olen saanut tuosta pohjasta toimivan). Tekniikka on vähän poikkeavaa muista toolkiteistä (varmaan lähimpänä qt:ta), ja se on täysin oliopohjainen.
Tein kerran QuickBasicilla pelin.
Pelissä oli vierekkäin muutama erivärinen putkilo, ja pelaajalle annettiin tietynvärinen palikka, joka piti pudottaa samanväriseen putkiloon. Oikeaan putkiloon osumisesta sai pisteitä. Väärään osumisesta menetti pisteitä. Palikat kasautuivat putkiloihin, ja aina yhden rivin täytyttyä se rivi katosi (Tetriksen tapaan), jolloin sai lisää pisteitä. Jos putkilo täyttyi, se tyhjentyi heti perään, ja pelaaja menetti pisteitä. Tietyn pisterajan ylittämisestä aikarajan puitteissa pääsi seuraavalle tasolle, jossa oli lisää putkiloita.
Aikarajamittari herätti pelin kokeilijoissa huvitusta, sillä se oli stereotypisen ohjuksen muotoinen kuva, joka lähestyi ruudun vasenta reunaa. Ohjuksessa luki "U.S.A.", ja aika loppui, kun se osui reunaan ja räjähti.
Aioin ihan menneenä vuotena koodata pelin uudestaan nykyaikaisemmin keinoin, mutten jaksanut.
Ehkä tämä macro yhteen peliin. Tehty Visual Basic 6:lla ja se on hyvä koska siitä ei jää kiinni. http://www.jrantala.com/~g630996/apps/
Ainakin hiki päässä väsätty Orbixa-pelini on mielestäni ainakin tekemistäni peleistä paras: http://theorbixa.bluefoxgames.org. Tällä myös osallistuin Assy'08 Summerin Gamedeviin tosin huonoin tuloksin (160p, sija 12/12).
Nettisivujen puolella taas ehkä teknisesti parhaiten toteutettuja sivuja ovat http://foo.bluefoxgames.org ja http://temu92.bluefoxgames.org ja graafisesti itse pääsivu http://bluefoxgames.org. Graafiseen puoleen olen tyytyväinen myös wowisivuni http://wowittaja.net osalta.
C# tehty GUI joka käsittelee koko valmistuslinjan toimintaa, ethernetin kautta keskustelee master logiikan(jolla 2 slavea) kanssa. sama gui ohjaa kahta AD/DA korttia, joilla käsitellään paineanturit ja paine-eroanturit, sekä ohjataan TaMuja moottoreita varten. itse signaalinkäsittelyn rajoihin sun muihin toteutin profibusilla logiikoista.
Tällä hetkellä työn alla suunnitteluvaiheessa on askelmoottoripohjainen robotti jota ohjataan pc:n kautta "omalla" kielellään.
Kait nuo parhaat työt ovat vielä edessäpäin.
Mielenkiintoisimmat projektit ovat syntyneet SAMKin tiloissa. Talon keskitetty ohjausjärjestelmä, jossa laitteita x-määrä sarjassa. PC:llä voi sitten ohjata valoja tai vaikka ilmastointia. Valitettavasti vekotinta ei koskaan päästy asentamaan varsinaiseen taloon (hyvä vaan... palanut olisi kumminkin). Samalla väsättiin myös numerokoodilla toimivaa hälytysjärjestelmää...
Mielenkiintoiseksi työt teki kait se, että pääsi rakentamisen joka vaiheeseen. Ensin piirrettiin, jyrsittiin, kolvattiin, paistettiin ja sitten koodattiin. Savun hälvettyä korjattiin kytkennät.
Tällä hetkellä taitaa olla Bug Phobia isoin ja pisimmälle edennein projektini.
Minä olen (silloin kun on tylsää) tehnyt CoolBasicilla räiskintäpeliä, joka on luultavasti ulkoisesti näyttävin työni.
vehkis91 -> Häh?
Mitään projektia en ole saanut valmiiksi, mutta keskeneräisistä paras on SDL:llä tehty digitaalinen musiikkistudio, jossa saa ketjutettua instrumentteja ja efektejä. Muistuttaa hieman FL Studiota.
Juhko: http://www.elisanet.fi/villeviinikka/bug_phobia/
Kyseessä siis peli. :D
Ehdottomasti http://majava.koodari.org !!
Nojoo ei kuitenkaan ehkä tuo IRC-bot + AktiivisuusRPG -viritys ks. http://rpg.koodari.org (ei oo mitään kunnon esittelysivua)
JTS kirjoitti:
Jos ajatellaan parhautta käyttäjien näkökulmasta (eikä ohjelmistokehityksen), niin ehkäpä se on tekemäni televisio-opas (ei sinänsä paljon uniikkeja kävijöitä, mutta muuten olen tyytyväinen itse sen toimintaan ja ominaisuuksiin):
http://www.radiot.info/dev/
Tyytyväinen käyttäjä ilmoittautuu ja kiittää.
Of koors foorumit PHP:llä.
Tosin ne meni rikki ku aloin lisäominaisuuksia säätämään.
Löytynee tulevaisuudessa Ankzilla.comista.
Kontu keskustelualueineen, wiki-integrointeineen kaikkineen. Ei varmasti helpolla usko, että asiat pyörii phpBB2:n pohjalta. Muutokset on kattavia, ja vaikka en kaikkea koodia olekaan väkertänyt, on vuosien varrella tehtyjä muutoksia rutkasti ja täysin omiakin ominaisuuksia aimo läjä.
Kirjautumisjärjestelmä PHP'llä ja MySQL'llä.
Kertokaas miten päästä laiskuudesta eroon ja opetella myslin käyttö. :P
ankzilla kirjoitti:
Kertokaas miten päästä laiskuudesta eroon ja opetella myslin käyttö. :P
Sun pitää laiskotella niin paljo, ettet enää jaksa laiskotella. Sitte jaksaa tehä hetken aikaa jotain hyödyllistä.
ankzilla kirjoitti:
Kertokaas miten päästä laiskuudesta eroon ja opetella myslin käyttö. :P
Keksit jonkun innostavan projektin itsellesi, johon liittyy myslin käyttöä. Innostuneena jaksaa opetella. Tai sitten vaikka tuon http://zenhabits.net/2007/02/top-20-motivation-hacks-overview/ -sivun keinoin. Kannattaa miettiä mistä se laiskuus johtuu.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.