Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Opiskelu jenkeissä: MIT

Sivun loppuun

punppis [03.02.2009 00:13:50]

#

Onko porukalla mitään tietoa, että kuinka vaikeaa tuonne on päästä opiskelemaan Suomesta käsin. Valmistun datanomiksi tänäkesänä, ja tuo kuulostaisi opiskelupaikkana suorastaan loistavalta. Onko ees mitän mahdollisuuksia päästä opiskelemaan yliopistoon jenkeissä, jos Suomessa on vaan käynyt amiksen? Miten tämä hakemisprosessi etenee? Jos joku nyt vaikka tietäisi näiden jenkkien koulutussysteemeistä vähän enemmän...

Kyseessähän on siis Massachusetts Institute of Technology.

Yritin vähän tulta sivuilta urkkia, mutta on niin perhanan sekavat, ettei ota mitään selvää noista. Kaikenmaailman graduate ja undergraduate stundentteja siellä lukee. Ota noistakin nyt selvää (tiedän, kyllähän niistä voisi ottaa. ajattelinpa vain kysyä ensin muilta ihmisiltä).

tgunner [03.02.2009 00:29:57]

#

Lukiomme opinto-ohjaajat ovat järjestäneet aina keväisin ja syksyisin ulkomaille haluaville hakumahdollisuuksia. Tiedossa on kai jonkinlaista paperisotaa ja matkustamisen suunnittelua, mutta tiedän pari tyyppiä, jotka ovat onnistuneesti päässeet oxfordin ja cambridgen yliopistojen hakukokeisiin osallistujiksi. Kumpikaan heistä ei päässyt opiskelemaan, sillä huippuyliopistot todellakin vaativat hakijoilta erityistä osaamista.

En vanno, että sama onnistuisi amerikkalaisen korkeakoulun kanssa, mutta meh.

Grez [03.02.2009 01:43:52]

#

Kyllä minusta tuolta sivuilta löytyy jopa ihan helposti tietoa..

Oletan että olisit lähdössä korkeakoulututkintoa (graduate) hakemaan sieltä.

Hakeminen:
http://web.mit.edu/admissions/graduate/how_to_apply/index.html

Kansainvälisten opiskelijoiden toimisto:
http://web.mit.edu/iso/

Tuolta löytyy hakupaperit ja tietoa vaatimuksista myös kansainvälisille:
http://web.mit.edu/admissions/graduate/pdfs/MITgradapp.pdf

Jos olet lähdössä liikenteeseen vasta nyt, niin voit päästä aloittamaan opinnot aikaisintaan syksyllä 2010.

Oletan tietenkin, että halutessasi pääsisit "heittämällä" opiskelemaan suomessa esim. TKK:lle (siis pääsykokeista läpi) ja osaat sujuvasti englantia (tai olet nopea oppimaan), muutenhan tuonne ei pahemmin taida olla asiaa. Onhan siellä nytkin 2 suomalaista suorittamassa korkeakoulututkintoa, joten kyllä sinne yksi suomalainen parin vuoden välein pääsee sisään.

Yksi lukukausi sitten maksaa keskimäärin $60288 (9kk) tai $79800 (12kk), jos elät säästäväisesti. Eli kannattaa varmistaa myös että rahoitus on kunnossa, jos et ole sitten saanut stipendiä tms.

Antti Laaksonen [03.02.2009 07:36:07]

#

Sanastoa:

undergraduate = alempi korkeakoulututkinto
graduate = ylempi korkeakoulututkinto

Alempi korkeakoulututkinto tarkoittaa Suomessa kandidaatin tutkintoa. Kun sinulla ei sellaista ole, oikea linkki lienee seuraava:

http://www.mitadmissions.org/

Tällä sivulla on hyödyllistä tietoa ulkomaalaisille hakijoille:

http://www.mitadmissions.org/topics/apply/international_applicants_helpful_tips/index.shtml

Sivulla mainitaan mm.:

MIT Admissions: International Applicants: Helpful Tips kirjoitti:

Admission to MIT is all about finding the right match. First, you identify the universities you feel are best suited for you; then, we choose the students we feel are the best fit for the MIT culture. This means that MIT Admissions is much more of an art than a science. While test scores and grades are certainly evaluated, our process considers each applicant as an entire person - drive, excitement, personality, and talents.

Grez [03.02.2009 13:03:39]

#

joo, tulkitsisin ton niin, että vaikka osaisit, niin et silti välttämättä pääse, en niin päin, että vaikka et osaisi, niin voisit silti päästä.

Antti Laaksonen [03.02.2009 13:18:37]

#

Kiinnostavaa muuten nähdä, aletaanko oman huippuyliopistomme pääsykokeessa kiinnittää huomiota koko persoonaan eikä vain asiatiedon määrään. Nykyään ymmärtääkseni TKK:lle pääsee, jos hallitsee lukion oppimäärän asiat luonnontieteistä, vaikka muut ominaisuudet olisivat millaiset.

Grez [03.02.2009 13:44:11]

#

Sen varmaan joku tulkitsisi vähintään lainvastaiseksi syrjimiseksi.

Schedler [03.02.2009 15:29:49]

#

Ammattikoulupohjalta oikea tutkinto MIT:n kohdalla olisi tosiaan undergraduate, koska sinulla ei ole vielä alempaa akateemista loppututkinto (kandidtaatti).

Lisäksi ulkomaalaisten yliopistojen kohdalla sinun tulee osoittaa riittävä englanninkielen taito. Nopeasti MIT:n sivuilta katsottuna kaipaisivat läpäistyä TOEFL-testiä, jollet ole suorittanut aikaisempia opintojasi englanniksi.

Yleisesti voisin todeta että nämä maailmalla korkealle rankatut yliopistot ovat melko valikoivia, koska niillä on varaa valita parhaat hakijat suuresta joukosta hyviä hakijoita. Suurin osa hakijoista karsiutuu pois papereiden perusteella, ja jäljelle jäävistä haastateltavista hakijoista vain osa pääsee opiskelemaan.

Ensimmäiseksi sinun kannattaa ottaa yhteyttä suoraan MIT:n opintotoimistoon, ja kysyä riittääkö nykyinen tutkintosi lähtötiedoiksi.

Onnea yritykselle! MIT on varmasti hieno kokemus – oman maisterintutkintoni suoritin aiemmin keskustelussa mainitussa englantilaisessa yliopistossa. Tästä ajasta jäi varsin paljon hyvää käteen.

Antti Laaksonen [03.02.2009 23:31:56]

#

Schedler kirjoitti:

MIT on varmasti hieno kokemus – oman maisterintutkintoni suoritin aiemmin keskustelussa mainitussa englantilaisessa yliopistossa. Tästä ajasta jäi varsin paljon hyvää käteen.

Minua kiinnostaisi kuulla tästä hieman lisää, jos saan olla utelias. Miten opiskelu Englannissa arvostetussa yliopistossa erosi Suomessa opiskelusta? Poikkesivatko vaatimustaso ja töiden määrä merkittävästi Suomesta? Entä mitkä ovat arvokkaimmat eväät, joita koet saaneesi ulkomailla opiskelusta?


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta