Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: mikä on Eclipse?

Sivun loppuun

Tommittaja [19.01.2009 18:20:29]

#

niin kaikki puhuvat aina tuosta eclipsestä, mutta itselläni ei ole minkäänlaista hajua mikä se on?

K_L [19.01.2009 18:26:56]

#

http://www.eclipse.org/

Mobel [19.01.2009 18:42:07]

#

Eli kyseessä on kehitysympäristö(IDE) Javalle ja monelle muulle kielelle. Itse käytän ja tykkään kovin. Jos väähääkään enempää ohjelmointia harrastelet, niin suosittelen tuon hommaamista ilmainenkin kun on. Eclipse - ja IDE:t yleensä - auttaa koodin kirjoittamisessa, kääntämisessä, debugaamisessa jne. Huomattavasti helppokäyttöisempi komentoriviltä kääntämiseen verrattuna.

Tässä vielä Wikipedian linkki ja K_L antoikin jo latauslinkin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Eclipse_(software)

Päärynämies [19.01.2009 18:49:01]

#

Kannattanee sinun tuo Eclipse asentaa ja kokeilla sitä, jos ei sitten ole jo toinen IDE käytössä. Tai no, siltikään kokeileminen tuskin on huono idea. Lue http://fi.wikipedia.org/wiki/Ohjelmointiympäristö tuolta mikä se IDE on, jos ei ole tuttu termi.

Eclipse helpottaa Javalla koodailua kummasti, varsinkin jos olet tähän asti vain jollain tavallisella tekstiediotorilla koodia naputellut ja komentoriviltä kääntänyt. Tuo automatisoi monia toimenpiteitä. Toki on hyvä osata myös asiat tehdä sieltä komentoriviltä käsin, mutta hyvä on myös tajuta käyttää tehokkaita työkaluja.

Niin Eclipsen meriitiksi vielä mainittakoon, että minäkin käytän sitä kun Javalla koodailen.

Tommittaja [19.01.2009 18:59:27]

#

mulla on kylläkin notepad++ ja jdk 6

Edit: latauksessa on se toiseksi ylin, kun java SE:llä aina koodailen

Tommittaja [20.01.2009 10:33:29]

#

toi eclipse on vähän outo suoraan sanoen...

tneva82 [20.01.2009 12:45:45]

#

Noh hiukan harjoitusta niin kyllä se siitä.

Toinen vaihtoehto IDE:lle on BlueJ. Löytyy osoitteesta http://www.bluej.org/

Itse käytän tuota java koodaukseen koska olen tuohon tottunut.

Tietty jos et kummastakaan pidä niin kyllä vanhalla systeemilläsikin pärjää.

Jackal von ÖRF [20.01.2009 12:51:22]

#

Suosituimmat IDEt Javalle ovat Eclipse, NetBeans ja IntelliJ IDEA. Niistä kaksi ensimmäistä ovat ilmaisia. Itse käytän tuota kolmatta. Vuosia sitten, kun aloittelin Javalla, niin muutaman ensimmäisen vuoden pärjäsin JCreatorilla.

kayttaja-2791 [20.01.2009 13:45:48]

#

Tommittaja kirjoitti:

toi eclipse on vähän outo suoraan sanoen...

Sisältää kyllä erinomaisiakin ominaisuuksia. Ctrl+välilyönti autotäydennys on sangen hyvä, esimerkiksi kirjoittamalla "System." ja odottamalla vähän aikaa (tai painamalla tuo yhdistelmä) näkee kaikki System -luokan metodit.

Samoin vaikka kesken kirjoituksen, Syst kirjoittamalla ja käyttämällä yhdistelmää näkee kaikki Syst alkavat luokkien/muuttujien nimet joista ne voi valita nopeasti nuolinäppäimillä ja enterillä. Samoin methodeista ja luokista näkee suoraan javadoc-kuvauksen (jos saatavilla).

Toki peruskauraa muillakin IDE:illä ko. ominaisuudet, mutta käsittääkseni olet nykyään kirjoittanut koodit ihan käsin jollain tekstieditorilla. Suosittelen kyllä vahvasti tuota Eclipseä, itse ainakin miellän sen ehkä paremmin aloittelijalle soveltuvaksi kuin vaikka Netbeans (en kyllä osaa nyt tarkemmin perustella, kumpaakin olen käyttänyt useissa projekteissa).

tsuriga [20.01.2009 15:08:20]

#

Eclipsehän on myös HL2-modi.

Blaze [20.01.2009 15:13:26]

#

tsuriga kirjoitti:

Eclipsehän on myös HL2-modi.

Jos nyt saivartelemaan lähetään, niin auringonpimennys mulle ekana tulee eclipsestä mieleen :)

ville-v [20.01.2009 15:48:01]

#

Eclipse (1. huhtikuuta 1764 – 27. helmikuuta 1789) oli yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista englannintäysiverisistä. Eclipse syntyi Wilhelm Cumberlandin omistamassa Windsor Great Parkin siittolassa Englannissa huhtikuussa 1764.

pr0l3 [20.01.2009 23:28:17]

#

e-Clip SE lol office avustaja

Tommittaja [23.01.2009 20:27:24]

#

saako tuosta eclipsestä noita automaattisia täydennyksiä pois, kun kirjoittaa public class joku {, niin se laittaa toisen } perään... ärsyttävää

Sami [23.01.2009 20:42:32]

#

Window -> Preferences -> Java -> Editor -> Typing ja siitä naksuttelet pois mitä et halua sen tekevän.

Tommittaja [24.01.2009 14:01:36]

#

ookkei käytän tota perinteistä tyyliä ainakin toistaiseksi.. latasin kyllä tuon BlueJ:n, mutta pidän enemmän notepad++:sta, koska siinä on paremmat ominaisuudet, esim syntaksikorostus on parempi yms.

Tommittaja [24.01.2009 19:00:42]

#

toi BlueJ on ihan hyvä, paitsi että aina pitää tehdä projekti ja se crashaa jos painaa rastia
Edit: onko toi JCreator siis maksullinen?

Jackal von ÖRF [24.01.2009 21:36:49]

#

JCreator:sta on ilmainen karsittu versio, mutta siitä on karsittu jopa aivan perustoimintoja kuten koodin täydennys ja navigointi (http://www.jcreator.com/features.htm). Sen ainoana etuna taitaa olla, että se vaatii vähemmän muistia ja konetehoja kuin IDEA/NetBeans/Eclipse. Muilta osiltaan edes JCreator:n maksullinen versio ei pärjää ilmaisille IDEille.

temu92 [24.01.2009 21:53:47]

#

Moar offtopic:

tsuriga kirjoitti:

Eclipsehän on myös HL2-modi.

Tai sitten wowissa druidien talentti, http://www.wowhead.com/?spell=48525

Mutta sitä oikeaa eclipseä käyttelin ja ihan hyvä on ollut.

Tommittaja [25.01.2009 12:35:03]

#

taidan käyttää tuota Bluej:tä. se on helppokäyttöinen ja kätevä muutenkin Ja se tekee java docseja omista ohjelmista.. :D

Tommittaja [25.01.2009 16:07:59]

#

Tein oman sivuston http://omatohjelmat.webs.com jonne laitoin omia ohjelmiani katsottavaksi.. en osannut uploadata pakattuja kansioita, mutta siellä ovat erillisinä tiedostoina

Gwaur [26.01.2009 08:52:18]

#

Blaze kirjoitti:

tsuriga kirjoitti:

Eclipsehän on myös HL2-modi.

Jos nyt saivartelemaan lähetään, niin auringonpimennys mulle ekana tulee eclipsestä mieleen :)

Minä ajattelin ensimmäiseksi Eclipse-fansub-porukkaa.

Blaze [26.01.2009 09:22:01]

#

Gwaur kirjoitti:

Minä ajattelin ensimmäiseksi Eclipse-fansub-porukkaa.

Laiskiaiset. I want my widescreen Clannad >:3


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta