Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Yhteys XP/Vista

Sivun loppuun

setä [05.11.2008 10:37:02]

#

Aiemmin ollut aihe Kotiverkko XP/Vista viime vuoden alussa. Vielä en ole saanut riittävää ohjeistusta Microsoftilta enkä Vista-koneen (Acer) tuesta. Yhteyttä tarvitsen sähköpostiviestien siirtoon Oulook Express -> Windows Mail tai Officen Outlook sekä tulostimen jakamiseen. Osoitteiston siirto onnistui mutta ei viestien. Joskus olen saanut kaapeliyhteyden kahden XP-koneen välille mutta nyt kyse on langattomasta verkosta joka kyllä toimii Vista-koneessa ja XP-koneessa ADSL. Modemi on Telewellin TW-510 v3.

nixu89 [06.11.2008 15:22:15]

#

Jos nyt kysymyksestä mitään tajusin, niin ainakin tulostimen saa jaettua Visv--Vistassa:
- asenna tulostimen ajurit (ellei jo löydy koneelta)
- lisää tulostin-sivulta uusi tulostin, aseta tulostin paikalliseksi
- laita portti-kohtaan toisen-koneen-verkko-osoite\\tulostimen-nimi
niin pitäisi toimia.

Ja ainahan osoitteet voi viedä ulkoiseksi tiedostoksi, siirtää koneelta toiselle ja tuoda sillä koneella osoitteiksi

setä [06.11.2008 17:56:10]

#

Joo, sähköpostiosoitteet siirtyivät ongelmitta mutta itse viestit eivät. Vuosilta 2002...2004 oli jotkut varmuuskopiot viesteistä ja ne myös siirtyivät ongelmitta mutta sen jälkeiset eivät. Ei löydy mitään tapaa tehdä viesteistä varmuuskopiota tai mistä ihmeestä viestit voi kopioida vai voiko mistään. Niin keljuksi on tuo Wintoosa suunniteltu.
Tulostin on asennettuna pöytäkoneeseen XP ja ajurit myös kannettavaan (Vista). Jotta koneiden välille saa yhteyden, onko nettiyhteys kannettavasta tosiaankin määriteltävä tuon pöytäkoneen kautta. Nyt kumpikin ottaa nettiyhteyden suoraan 4-porttisen modemin kautta, kannettava WLAN:illa ja pöytäkone ADSL:llä.

Cornix [06.11.2008 21:43:30]

#

setä kirjoitti:

Jotta koneiden välille saa yhteyden, onko nettiyhteys kannettavasta tosiaankin määriteltävä tuon pöytäkoneen kautta. Nyt kumpikin ottaa nettiyhteyden suoraan 4-porttisen modemin kautta, kannettava WLAN:illa ja pöytäkone ADSL:llä.

Molemmille koneille on annettava lähiverkon IP-osoite lähiverkkoihin tarkoitetulta IP-alueelta, jotta ne näkevät toistensa verkkojaot. Esimerkiksi 192.168.0.* tai 10.0.0.*, jossa tähden paikalla yksilöivä numero väliltä 0-255 (ja joka on tietysti eri kuin modeemilla). Yhdyskäytäväksi on annettava modeemin IP-osoite. Se on yleensä tehdasasetuksilla joko 192.168.0.1 tai 192.168.1.0, mutta poikkeuksiakin on.

Tarkista myös että molempien koneiden työryhmä (workgroup) on sama. Muuten Windowsin verkkojaot eivät toimi.

Kun koneet löytävät toisensa, toiselta tietokoneelta voi tulostaa antamalla tulostimen osoitteeksi tuon nixu89:n mainitseman toisen-koneen-verkko-osoite\\tulostimen-nimi:n. Tuohon verkko-osoitteen kohdalle voi antaa joko tietokoneen nimen tai IP-osoitteen. Tulostimen-nimi-kohtaan annetaan tulostimelle sen jakoasetuksissa annettu nimi.

JTJ [06.11.2008 22:44:17]

#

setä kirjoitti:

Ei löydy mitään tapaa tehdä viesteistä varmuuskopiota tai mistä ihmeestä viestit voi kopioida vai voiko mistään.

Tässäpä kuva nappulasta, jonka takaa löytyy hakemisto, jossa Outlook Expressin viestit majailevat: http://img231.imageshack.us/img231/7210/outlookexpressviestiensho1.png

Ja mitä verkkojakoihin tulee, niin Vistassa pitää verkkoasetuksista laittaa jos jonkinlaista nippeliä (ainakin tietokoneiden selaus) päälle ennen kuin lähiverkoista alkaa muita koneita löytyä.

setä [06.11.2008 23:41:20]

#

Kiitokset täsmällisistä vinkeistä. Koetan onnistuuko.
Hienoa! Ainakin viestit löytyivät tuon nappulan takaa näkyvästä polusta. Kopioin ne tikkuun. Mahtaakohan nyt Vistan Windows mail ymmärtää noita tiedostoja? Kokeilen nyt ainakin.
Edit: Loistavaa, viestien siirto onnistui ja Vistan Windows Maililla voi lukea niitä. Suuret kiitokset! Jälleen täältä löytyi apu ongelmaan johon en Acerin enkä Microsoftin teknisestä tuesta saanut asiantuntevaa apua. Toivottavasti saan tuon yhteydenkin pelaamaan.
Ohjelmointiputkalaiset ovat loistavaa väkeä !!

setä [07.11.2008 10:31:56]

#

XP-puolella asetin IP-osoitteen lähiverkkoon ja kirjoittimen jakaminen on määritelty. Vistassa ei sitten vastaavaa lähiverkkoa löytynyt eikä tulostimen lisäämiseen ollut oikeuksia vaikka olen itselleni määritellyt adminoikeudet. Voiko Vistaan määrittää tulostimen jollain muulla tavoin kuin lisäämällä tai mistä tuohon lisäykseen saa oikeudet? Määritin Vistassa IP-osoitteen toissijaisena TCP/IP-protokollaan. Ei ihme että Vistaa pakkomyydään laitteen mukana koska tuskin kukaan sitä vapaaehtoisesti ostaisi. Voiko tuon Vistan heivata helvettiin jotenkin ja asentaa XP:n tilalla?

JTJ [07.11.2008 18:06:41]

#

Olisikohan tuosta ensimmäisestä kohdasta apua: http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-us/help/3f04f06b-269f-4576-a6f7-ed17952d5e031033.mspx

Näemmä onkin sama ohje, kuin tuo nixu89:n.

setä [08.11.2008 14:53:44]

#

Melkoisen käsittämättömiä juttuja nämä yhteys- ja modemiasetukset. Telewellin ohjeissa neuvottiin liittämääm kone porttiin 1. Kun ei tapahtunut mitään eli ei synytynyt yhteyttä tutkiskelin ohjetta ja laitetta lähemmin. Huomasin että porttien numreointi meni päinavastoin laitteessa ja ohjeessa. Kun tökkäsin piuhan porttiin 4 niin yhteys alkoi heti toimia. Viikon ihmeteltyäni koneiden välistä yhteyttä lukaisin taas ohjetta ja totesin, että portissa 4 kone on siltaavassa tilassa eli vaihdoin sitten takaisin porttiin 1. Yllättäen nyt yhteys alkoikin heti toimia nettiin ja mikä ihmeellisintä, kannettavasta pääsin tulostamaan ja myös pöytäkoneen jaettuihin kansioihin. Ei siis mitään ongelmia paitsi etten ymmäärä noista asetuksista höykäsen pöläystä.
Edit: Nyt olis vaan kiva kun pääsis pöytäkoneelta kannettavalle. En keksi mitään miten näkisin sen vaikka olen asettanut kannettavasta D:-aseman jaettavaksi.

JTJ [08.11.2008 20:12:03]

#

Tuossapa kuva työryhmän asettamisesta Vistassa ja XP:ssä, voi auttaa siihen näkymiseen: http://img231.imageshack.us/img231/6476/vistaxptyoryhmaro7.png

Mahdollista on myös kirjoittaa resurssienhallinnassa tai omassa tietokoneessa osoitepalkkiin \\koneennimi, jos ei muuten rupea kone verkossa näkymään.

Ja kun koneet ovat kytkettynä modeemissa reitittävälle puolelle (WLAN kuuluu sinne myös), niin mitään ylimääräisiä IP-määrityksiäkään ei pitäisi tarvita.

Maga [09.11.2008 12:55:30]

#

Tässä simppeli ohje kuinka kotiverkko luodaan Xp:n ja Vistan välillä:
http://www.informit.com/articles/article.aspx?p­=1165037

Lisäksi, jotta koneet pystyvät näkemään toisensa, pitää luoda palomuurisääntö, joka sallii tiedostojen yhteiskäyttöpalvelun. Toisin sanoen pitää sallia kotiverkon IP-osoitealue. Esimerkiksi F-Securen palomuurin konffausohjeet:
http://support.f-secure.com/fin/home/supportissue/fsis2009/firewall_q10.shtml

Itse tuskailin päivän kotiverkon luomisen kanssa mutta kun löysin yo. ohjeen, loppu oli lasten leikkiä. Minulla on siis Vista-kannettava ja Xp-pöytäkone, läppärissä on langaton yhteys ja pöytäkone on Ethernet-piuhalla kiinni Thomsonin WLAN-modeemiin.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta