Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Hyvä C/C++ kirja hakusessa

Sivun loppuun

plastic [09.07.2008 11:09:34]

#

Osaisikos kukaan suositella hyvää C/C++-kirjaa? Kirjan tulisi olla aloittelijoille sopiva ja selkeä. Olisi plussaa, jos kirjan saisi lainattua kirjastosta. Toivottavasti sinulla on kirjasta omakohtaista kokemusta ennenkuin sitä suosittelet.

Kiitos jo näin etukäteen. :)

jimi-kimi [09.07.2008 11:27:05]

#

Hietasen C++ ja olio-ohjelmointi. Pääset varmasti hyvin alkuun vaikkakin on "kuiviin" sovelluksiin keskittyvä. Kirjanpitoa ja sen sellaista. Ei myöskään käydä grafiikkaa läpi vaan konsolipohjaisilla sovelluksilla mennään. Kirjan jokainen osa-alue on erikseen opeteltavissa, mutta suosittelen lukemaan järjestyksessä alusta loppuun.

vehkis91 [09.07.2008 12:12:24]

#

Itse pistin juuri tilaukseen tuon Hietasen kirjan...

jmp [09.07.2008 12:58:01]

#

Accelerated C++:aa (Andrew Koenig, Barbara E. Moo) suosittelen, jos englanti ei tuota vaikeuksia. Nimestään huolimatta ei todellakaan ole mikään "Opi C++ 24 tunnissa"-tyylinen kirja, vaan kirjassa käydään (kirjoittajien mukaan) "hyödyllisimmät" asiat ensin, jotta opittua asiaa pääsee hyödyntämään tehokkaimmin.

Hietasen kirjasta olen kuullut monesti suositeltavan, mutta itselläni ei valitettavasti ole suomenkielisestä alan kirjallisuudesta juuri lainkaan kokemusta.

C-kirjoista en osaa suositella kuin The C Programming Languagea (B. Kernighan, D. Ritchie), mutta enemmän referenssiksi. Aloittelijalle opiskelukirjaksi se ei mielestäni sovi.

nomic [09.07.2008 14:31:49]

#

Itsekin suosittelen tuota Päivi Hietasen kirjaa. Vaikka perusteet ollut hallussa ennen kuin aloin lukemaan, silti opin paljon kaikkea uutta (myös perusteista ja niihin lukeutuvista nikseist). Esimerkit on mielestäni selkeitä ja aina käydään läpi mitä mikäkin tekee.

plastic [09.07.2008 15:15:47]

#

Tutkiskelin asiaa... paikallisessa kirjastossa tämä Hietasen kirja ja se on kirjoitettu vuonna 1999. Ikävä vaivata teitä toisella kysymyksellä, mutta mitenkäs hyvin kirjan sisältö on ajan tasalla?

Pekka Karjalainen [09.07.2008 15:35:02]

#

Nykyinen C++-standardi on vuodelta 1998 ja sitä korjattiin/laajennettiin jonkin verran vuonna 2003. Kielessä ei siis ole tapahtunut vuoden 98 jälkeen mitään radikaaleja muutoksia. En kuitenkaan tiedä, miten hyvin Hietasen kirja on C++-98:n mukainen. Ei se vanhempi C++:kaan haitallista ole (jos kirja sitä sisältää), ja ne tärkeimmät erot voi opetella myöhemminkin.

Seuraavan C++-standardin kehitystä voi seurata esim. Herb Sutterin blogin avulla. Syyskuussa olisi ensimmäinen vedos koko uudesta standardista tulossa, jos aikataulussa pysytään.

http://herbsutter.wordpress.com/

Joka tapauksessa on siis uutta opittavaa vuoden parin sisällä, opettelit nyt mitä vain. Ei kannata siis stressata asiasta. Toisaalta niin sanotun vanhan C++:n mukaan on tehty paljon laadukasta koodia, eikä se ole katoamassa uuden kielen alta pois minnekään.

plastic [09.07.2008 15:38:38]

#

Selvä. Kiitoksia kaikille, jotka jaksoitte vastata näinkin nopeasti. :)

(Kirjasuosituksia otetaan kyllä edelleenkin vastaan.)

progo [10.07.2008 14:17:54]

#

Ainakin vanhemmassa Hietasen kirjassa käytetään paljon C-mäisiä piirteitä. Jos ollaan opiskelemassa C++:aa niin sitten käytetään stringejä, vektoreita ja muita työkaluja, ei mitään char-taulukoita ja muita. Vaikka C++:aa voikin käyttää mahdollisimman Ceemäisesti, niin se on kyllä ehdottoman epäsuositeltavaa. Monet STL:n olioista on suunniteltu varmoiksi ja turvallisiksi.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta