Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: PIC vai PICAXE?

Sivun loppuun

KoodiNoppa [22.06.2008 18:04:45]

#

Kumpi on tulevalle harrastelijalle parempi?

PICAXE on suunnattu aloittelijoille ja perustuu PIC-mikrokontrollereihin. Se on halpa ja ohjelmointialustan mukana tulee tuki basic-kielelle sekä vuokaavioille.

PIC:n tuntee ilmeisesti aika moni. Sen etuina on ainakin laajempi valikoima tuotteita.

Mitä muita eroja PIC- ja PICAXE-mikrokontrollereilla, ohjelmointialustoilla yms. on? Kumpaa suosittelette aloittelijalle? Jos valitsen PICAXEn, voinko myöhemmin joutua vaihtamaan? Ja onko PIC- ja PICAXE- tuotteilla paljoakaan eroa, jos ohjelmoin assemblyllä?
Sitten kysymyksiä mikrokontrollereista yleensä...
Voiko erityyppisiä mikrokontrollereita käyttää samassa projektissa? Miten mikrokontrollereita voi ketjuttaa? Tarvitseeko mikrokontrollerin olla emolevyn kaltaisessa komponentissa kiinni, jotta sitä voi käyttää, kuten PICAXEssa?

PICAXE
valmistajan sivuilla
Wikipediassa


EDIT: Mikä on 'demo board'?

Juice [22.06.2008 22:03:20]

#

Olen AVR-miehiä, joten osaan vastata aika rajoitetusti.

KoodiNoppa kirjoitti:

Tarvitseeko mikrokontrollerin olla emolevyn kaltaisessa komponentissa kiinni, jotta sitä voi käyttää, kuten PICAXEssa?

Ei tarvitse missään ohjelmointilaudassa olla kiinni. Lopullisen sovelluksen piirilevyssä tulee toki olla liitännät jännitelähteeseen, kiteeseen ja ohjattaviin härpäkkeisiin. Ohjelmoinnin voi suorittaa ohjelmointilaitteessa ja sitten tyrkätä mikropiiri varsinaisen laitteen kantaan.

KoodiNoppa [23.06.2008 01:25:22]

#

Kiitos tiedosta.
Wikipedia kertoo, että AVR-mikrokontrollereistakin on tehty versio aloittelijalle, Arduino. Helposti opittava ja kuullostaa muutenkin sopivalta. Onko kenelläkään kokemusta tästä? :P

latesoft [24.06.2008 14:57:00]

#

Jos haluaa vain vilkutella paria lediä tai saada LCD näytölle vähän tekstiä, niin ei kannata ruveta rakentamaan itse ohjelmointi/proto ympäristöä, maksaa aikaa ja rahaa menee enemmän.

Mikäli haluaa oppia elektroniikasta enemmän ja syvällisemmin, niin sitten ostat perus PICin, hyvän ohjelmointilaitteen (Joka tukee miel. kaikkia firman siruja), sekä suosittelen PicBasic ohjelmiston (Crownhill tekee) hankkimista.

Crownhill Picbasic IDE:ssä (h. 150 e) tulee mukana Labcenterin VSM virtuaalinen PIC board, jonka avulla alkutaipaleen ledien vilkuttelu/LCD hello world kokeet voidaan suorittaa tietokoneen ruudulla välittömästi koodin naputtelun jälkeen ja voit pausettaa suorituksen selaillaksesi sirun muistia/nastojen tiloja yms. yms.

Itse olen päätynyt ostamaan koko VSM lisenssiin (ihan v kallis), minkä ansiosta todelliseen PIC siruun ei tarvitse koskea kuin viimeistelyvaiheessa.

Tumpelo [24.06.2008 15:28:09]

#

Itse olen käyttänyt PIC:ejä, ne ovat melko helppoja oppia ja käyttää ja valikoima on monipuolinen, mutta ainakin nuo perinteiset PIC:t kuten 16F84A ovat jo teknisesti vanhentuneita, ja kaksipankkinen systeemi on aiheuttanut kritiikkiä (kontrollerin rekisterit sijaitsevat kahdessa osassa, Bank A ja Bank B, joiden välillä täytyy manuaalisesti vaihtaa). Ohjelmointilaitteen ostin jostakin oululaisesta liikkeestä, se on helppokäyttöinen ja netistä saa ilmaisen ohjelman jolla ohjelman saa siirrettyä. Eikä maksanut itse laite montaa euroa.

http://www.olimex.com/dev/images/PIC/PIC-PG2.jpg

vehkis91 [25.06.2008 00:59:50]

#

Kun tässä puhuttiin ohjelmointilaitteesta, niin voisiko sen teoriassa tehdä itse? Esim piuha joka tulee tietsikkaan kiini...

latesoft [25.06.2008 09:58:47]

#

Voi, jos katselet tuota Olimexin laitetta, niin sekin on tehty vain muutamasta peruskomponentista. En suosittele rakentamaan itse, jos löydät jostain rakennussarjan huokealla. Kaikki kodin ratkaisut käyttävät sarjaporttia, eli se täytyy löytyä koneen takaa.

Netistä löytyy paljon erilaista softaa ohjelmointiin, aikoinaan huomasin parhaaksi tämän, sivulta löytyy skemat rakenteluun:
http://www.qsl.net/dl4yhf/winpicpr.html

Juice [27.06.2008 14:49:06]

#

vehkis91 kirjoitti:

Kun tässä puhuttiin ohjelmointilaitteesta, niin voisiko sen teoriassa tehdä itse? Esim piuha joka tulee tietsikkaan kiini...

ATmegoille (AVR) tekaisin itse piuhan. Lyhykäisyydessään tarvitaan koekytkentälevy, viisinapaista kaapelia ja rinnakkaisportti.

http://juiceplatz.net/earticles.php?id=46
http://www.sparkfun.com/commerce/present.php?p­=BEE-1-PowerSupply
http://www.rototron.info/?Page=ISP.aspx

Muttamutta, lopetan aiheesta - PICeistä - poikkeamisen tähän.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta