Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Elisa Tietoturvapalvelun toimintahäiriöt

Sivun loppuun

Nicodemus [12.02.2008 16:38:25]

#

Ekaksikin niin älkää vastatko, että F-Secure on huono tehosyöppö vaan vastatkaa kysymykseen. Eli nykyään kun avaan koneen niin Elisa Tietoturvan päälle tulee punainen rasti ja lukee, että toimintähäiriö virus-ja vakoilusuojassa. Ja kun tietenkin otan netin pois päältä niin huomaan sitten tutkittuani, että se yritti asennella jotain päivityksiä. Sitten vain muutaman sekunnin kuluttua netin otosta pois päältä niin punainen rasti menee pois ja kaikki näyttää normaalilta ja kun taas laitan netin päälle niin kaikki toimii normaalisti. Eli osaisiko joku sanoa, että miten nuo toimintahäiriöt saa pois ja mistä ne johtuu ja jos en nyt aina ole koneen vieressä kun avaan sen ja järjestelmä käynnistyy niin onko vaaraa saada kuraa koneelle tuossa max minuutissa kun virus-ja vakoilusuoja kusee?

Mobel [12.02.2008 16:59:51]

#

Joskus oma F-sekuri tekee vähän samaa. Eli kun koneen käynnistää, tulee punainen raksi ikonin päälle. Itse veikkaan tuon johtuvan siitä, että kone ei heti herättyään pääsekään nettiin, jolloin ei päivityksiäkään paljoa latailla. F-secure kuitenkin huomaa, että päivityksiä ei saatu ja yrittää uudelleen ja yleensä silloin jo nettikin on herännyt.

Jos "vika" on sama kuin minulla, tuskinpa mikään peikko koneellesi pääsee tulemaan, sillä päivitykset ovat kuitenkin viime käyttöön asti ajan tasalla. En ainakaan itse asiasta välitä. Sama tilannehan on kun F-secure vielä lataa päivityksiä - eivät ne silloinkaan vielä käytössä ole.

Nicodemus [12.02.2008 20:39:11]

#

Joo tuo sopisi muuten, mutta miksi se on alkanut tekemään sitä nytten tässä ihan lähi aikoina ja miksi lukee kuitenkin että virus-ja vakoilusuojassa olisi se häiriö...???

JoinTuanJanohon [12.02.2008 21:47:48]

#

Jäljet tässäkin probleemassa johtavat selkeästi sylttytehtaalle. Vaihda F-sekuri vaikka Avastiin, tai johonkin muuhun järkevämpään pläjäykseen, niin ongelmien pitäisi loppua.

Mutta toki, jos nyt niin vakaasti himoat juuri tuota F-sekurin syöppöä, niin älä valita, koska sinun pitäisi habaita, että F-sekuri käyttää hiki hatussa kaikki koneen resurssit virusten torjuntaan.

Ja PS. Elisa ei muutoin ole operaattori parhaimmasta päästä. Valikoivat nimittäin asiakkaansa aika ankaralla seulalla. Kokemuksia on, ja sen vuoksi Elisa saa minun puolestani painua vaikka hevon kuuseen.

Plaah.

Nicodemus [12.02.2008 22:49:08]

#

Eipä ollut tuosta JOINTUANNOHONin vastauksesta apua ja tuo oli juuri semmoisesta vastauksesta malli joita pyysin olla tulematta heti ekassa postauksessa... Enkä himoitse tuota F-Securea, mutta se nyt sattuu olemaan maksettuna...

zacura [12.02.2008 23:00:23]

#

F-Secure rakentuu useista palveluista ja tuo voi johtua vaikka siitä että jokin näistä palveluista käynnistyy liian myöhään tai kaatuu heti.
Palevlun käynnistyessä liian myöhään kerkeää F-Securen käyttöliitymä huomata puuttuvan palvelun ja ilmoittaa tästä, tilanne palautuu normaaliksi kun palvelu käynnistyy.
Jos jokin palvelu taas kaatuu heti kättelyssä F-Secure onnistuu useimmiten käynnistämään sen uudestaan ja jos palvelu silloin käynnistyy kaikki on taas hyvin.

Mutta ennenkuin teet mitään johtopäätöksiä kannattaa tarkistaa Tapahtumienvalvonnasta (Event Viewer) josko sieltä löytyy jotain F-Securen virheilmoituksia.

Nicodemus [13.02.2008 16:21:34]

#

Ei näy mitään virheilmoituksia.. Mutta aina kun tämmöinen on tullut niin aina lukee että edellinen päivitys tarkastus on epäonnistunut.. Vaikka se ensin lataisi parit päivitykset niin sitten tulee tuommoinen että epäonnistui...

zacura [13.02.2008 18:12:00]

#

Vaikea sanoa mistä tuo tarkalleen johutuu, mutta tuskin tuosta on muuta kuin kosmeettista haittaa. Toki jos haluat voit ottaa yhteyttä Elisan tai F-Securen tekniseen tukeen ja kysellä lisätietoa sieltä.

Edit: F-Securen uudelleenasennus voi ehkä myös auttaa.

Nicodemus [13.02.2008 22:11:28]

#

Olen kokeillut kerran asentaa uudelleen ja parin päivän sisällä alkoi tekemään samaa. Joo ei ole ainakaan vielä löytynyt yhtään virusta tai mitään muutakaan.

Nicodemus [14.02.2008 20:25:07]

#

Eli nytten olen huomannut sellaista, että f-securen prosessorin käyttö on noin 100% kunnes tuo toimintahäiriö tulee jolloin käyttö putoaa 50% ja kun tuo punainen rasti siitä häipyy niin sitten fsecuren prosessori käyttö on noin 0-2%.

Nicodemus [14.02.2008 23:26:04]

#

Ratkaisin tuon ongelman poistammalla Elisa Tietoturvan ja asentamalla antivirin ja kerion sekä ad-waren. Onko jollakulla suositella jotain parempia? Ja miksi? Ja nyt kun tuo Antivir ajoi tuon tarkistuksensa niin se löysi W95/Blumblebee.1738 (viruksen tai jotain???) kansiosta C:\System volume information\...\A0075986.dll mitä tuolle pitäisi tehdä kun tuo kerran on Järjestelmän palautus kansio ja tiedosot??? Olen tähän mennessä painanut ingorea kun on 3-4 kertaa tuosta ilmoitellut, koska en uskalla tietämättä koskea noihin, jottei koko Windows ole hajalla pian. Eli mitä tehdä tuolle? Poistaa, karanteeniin vai antaa vain olla? Ja miksi?:D

EDIT: Löysin tuommoisen:

W95/Blumblebee.1738 is a known false positive found by AntiVir. It's related to ActiveScan and is of no concern. If it bothers you, simply uninstall Panda's ActiveScan via add/remove programs (and delete the ActiveScan folder should it remain) and it'll be gone. Personally (i.e. on my own system) I choose to ignore the W95/Bumblebee alerts. Convice yourself by looking at the location of the file being identified.

Ja koneellani on ollu Panda active scan. Poistin sen tänään tuossa ennen kuin asensin Antivirin... Mutta tuo on tuolla palautuskansiossa niin se hämää.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta