Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Koulutus ohjelmoijaksi

Sivun loppuun

vehkis91 [28.01.2008 19:09:21]

#

Tuli tässä vaan mieleen, että onko tradenomin koulutus hyvä koulutus jos haluaa "kunnon" ohjelmoijaksi, yliopisto ei ole vaihtoehtona...

Blaze [28.01.2008 20:05:46]

#

Tradenomi noin lähtökohtasesti on kaupallisen alan tutkintonimike, ei siis mitään tekemistä ohjelmoinnin kanssa.
On tietty jotain tietojenkäsittelyyn erikoistuneita tradenomeja (jonkunlaisia superdatanomeja), mutta ainakin oma ammattikorkeani lopetti niiden kouluttamisen, joten tutkintoa tuskin voi suositella kenellekään.

Ohjelmistotekniikan insinöörin (AMK) tutkinto (siis mitä minusta tulee) on myös melko kevyttä kamaa. Jos oikeasti haluaa oppia jotain (eikä vaan saada papereita, että voi joskus mahollisesti saada töitä) suosittelen jotain muuta tutkintoa sieltä yliopiston puolelta.

vehkis91 [28.01.2008 20:12:15]

#

Mutta tradenomin koulutuksessahan voi erikoistua peliohjelmointiin ohjelmointiin tai kaupalliseen, jos oikein ymmärris...

Nytten aion mennä datanomin koulutuksen, mutta ajattelin vaan tulevaisuuden varalle...

kayttaja-2791 [28.01.2008 20:28:27]

#

Jos yliopisto ei ole vaihtoehto niin AMK:n Ohjelmistotekniikan linjalle. Lukiopohja on ihan hyvä olla (vaikea päästä "parempiin" kouluihin ilman hyvää tietämystä matematiikasta ja fysiikasta), mutta ei pakollinen.

vehkis91 [28.01.2008 20:42:48]

#

Mutta mikäs se tradenomi tsydeemi sitten on? Ku niissä lukee, ett niissä on ohjelmointia...

Erikoista.

ByteMan [28.01.2008 20:51:33]

#

wikipedia kertoi, että tradenomi tutkintoon sisältyy tietojenkäsittelyä=tietotekniikkaa->sisältää ohjelmointia erit. tod. näk.
tuskin tradnomista kuitenkaan peliohjelmoijaa saa
wikipedia->tradenomi auttanee.. kannattaa myös kokeilla googlea..

vehkis91 [28.01.2008 20:59:31]

#

se onkin joku it-tradenomi...

Tumpelo [28.01.2008 21:13:45]

#

AMK:ien taso vaihtelee paljon, johonkin rupupaikkaan menet niin voi olla työt vähissä, toisaalta laadukkaaseen ja hyvämaineiseen kun pääset niin ihan hyvät on tulevaisuudennäkymät. Ja pienet yksiköt eivät suinkaan ole huonoja yksikköjä. Esim. "Oulun ammattikorkeakoulun Raahen tekniikan ja talouden yksikkö" on pieni mutta laadukas paikka, kokemuksella. Enemmän siitä hyötyy kuin itse Oulun osastosta, jossa saa olla pallo hukassa ja opetuksen taso laskee opiskelijamäärän funktiona.

vehkis91 [28.01.2008 21:15:46]

#

no pitää miettiä kunhan saa ton amiksen ekaksi läpi.. ;)

Antti Laaksonen [28.01.2008 23:56:24]

#

Kannattaa myös muistaa, että mikään koulutus ei ole takuuvarma reitti ohjelmointitaituriksi, vaan omalla harjoittelulla on ratkaiseva merkitys.

Merri [29.01.2008 00:51:02]

#

Kannattaa myös tosissaan miettiä sitä, haluaako oikeasti tehdä ohjelmointia työkseen: yleensä työksi tehdessä ei pääse kovin helposti tekemään sitä mitä haluaa, ja joutuu tekemään asioita kiireellä aikataulujen ja muiden rajoituksien kanssa. Toisin sanoen hauskuus ohjelmoinnista voi jäädä pois kuvioista kokonaan. Tietty jaksamisen ja mielekkyyden kohdalla voi olla paljon tekoa sen suhteen, millaiset työkaverit sattuu kohdalle.

K_L [29.01.2008 11:37:07]

#

Ohjelmistoalalla on niin monta erilaista virkaa. Jos ohjelmointi alkaa tökkiä, niin uralla vaan eteenpäin. Insinöörikoulutus ei paljoa ovia sulje. Vaikka suuntautuisit ohjelmistotekniikkaan, ei se sitä tarkoita ettetkö päätyisi verkkotekniikkaan/ylläpitoon/hallintoon… Kannattaa opiskella sitä mihin on motivaatiota, ja aika ja aktiivisuus hoitavat loput.

Enkä kyllä allekirjoita tuota rupupaikka väittämää ollenkaan. Samk ei ole kovinkaan hyvässä maineessa. Minun luokalta valmistuneista, ei ole jäänyt yhtään vaille työtä. Tosin matkanvarrella tippui todella paljon porukkaa pois. Ei ollut ohjelmistotekniikka heidän alansa.

Toki se ottaa päähän, jos tärkeän aineen opettaja on kauhea alkkis. Näitä tulee vastaan rupukouluissa :D On jokin jäätävä erehdys sattunut opiskelijoilla. He kuvittelevat, että he eivät voi vaikuttaa opiskeluympäristöönsä. Ei pidä paikkaansa nm. kokemusta on.

Jos ohjelmistotekniikka kiinnostaa, niin seuraavassa haussa paperit amkkiin vetämään.

edit:
PS. Juuri viime kesänä eräs nimeltämainitsematon keskikokoinen ohjelmistotekniikan firma vaihtoi inssi koodarit tradenomeihin ja kouluttamattomiin koodareihin. Homman kuulemma osaa vähäpalkkaisempikin.

vehkis91 [29.01.2008 12:31:12]

#

Menen nyt amikseen ja sen jälkeen ammattikorkeaan... ;)

K_L [29.01.2008 12:34:35]

#

Ihan hyvä ratkaisu

vehkis91 [29.01.2008 13:10:52]

#

Jotkut vaan sanovat, että pitäis mennä lukioon ku on keskiarvo yli 8.5...
Mutta ei pahemmin ruotsi kiinnosta niin en mee... :(

Gaxx [29.01.2008 13:59:44]

#

vehkis91 kirjoitti:

Jotkut vaan sanovat, että pitäis mennä lukioon ku on keskiarvo yli 8.5...
Mutta ei pahemmin ruotsi kiinnosta niin en mee... :(

Tuo nyt ei ole mikään syy! Lukiossa ruotsia on muutama vaivainen kurssi, eikä sitä ole edes pakko nykyään kirjoittaa. Riittää, että kahlaat ne kurssit läpi.

Jos lukeminen vähänkään kiinnostaa, lukio kannatta. Ammattikoulu on hyvä vaihtoehto silloin, jos haluaa nopeasti töihin tai sitten vain koulut ei jaksa kiinnostaa. Ammattikorkeakoulut on ammattikoulussa opiskelemaan heränneille tai lukiossa opiskeluun väsähtäneille. Tämä nyt on tällainen radikaali yleistys, sillä poikkeuksia toki on.

Jos matematiikka kiinnostaa, älä tee sitä virhettä, että jätät lukion pitkän matikan lukematta(vaikka kirjoittaisitkin sitten lyhyen). Matematiikasta ja fysiikasta on paljon hyötyä ohjelmoinnissa.

K_L [29.01.2008 14:06:51]

#

Gaxx kirjoitti:

Tuo nyt ei ole mikään syy! Lukiossa ruotsia on muutama vaivainen kurssi, eikä sitä ole edes pakko nykyään kirjoittaa. Riittää, että kahlaat ne kurssit läpi.

Riittää että kahlaa joka toisen ja viimeisen kurssin läpi :D
Vai onkos tuo kahden perättäisen nelosen sääntö muutettu jo?

vehkis91 [29.01.2008 14:20:49]

#

Minä tykkään matikasta ja fyssasta, mutta en pidä lukion opiskelu tyylistä... ;) Siksi menen amikseen ja sen jälkeen ammattikorkeaan...

Gaxx [29.01.2008 14:23:48]

#

K_L kirjoitti:

Riittää että kahlaa joka toisen ja viimeisen kurssin läpi :D
Vai onkos tuo kahden perättäisen nelosen sääntö muutettu jo?

Sitten täytyy muistaa vielä se 2/3 sääntö. Eli 2/3 käydyistä kursseista täytyy saada hyväksytty arvosana.

Blaze [29.01.2008 15:24:49]

#

vehkis91 kirjoitti:

Mutta ei pahemmin ruotsi kiinnosta niin en mee... :(

Men visste du att man behöver att lära sig svenska på yrkeshögsskolan? :)

vehkis91 [29.01.2008 15:32:51]

#

Mitäs sä sanoit?

hunajavohveli [29.01.2008 16:02:20]

#

Jotta ei siitä ruotsista eroon pääse, vaikka minne menisi opiskelemaan. Joka paikassa sitä tulee vastaan enemmän tai vähemmän.

TsaTsaTsaa [29.01.2008 16:19:39]

#

Blaze kirjoitti:

Men du visste att man behöver att lära sig svenska på yrkeshögsskolan? :)

eix täs ny oo sanajärjestys niiq ihan vääri?

EDIT: Jahas, juuri taisi Blaze itse korjata sen.

vehkis91 [29.01.2008 16:39:57]

#

Otan mielummin vähemmän... ;)

Damiqib [29.01.2008 16:44:28]

#

vehkis91:lle vaihtoehdoksi haluaisin vielä sanoa ammatti-lukion, eli samalla kun käyt amista, suoritat myös lukion. Siitä tulee yksi vuosi lisää opiskeluun, mutta täten saat sekä lakin, että ammatin, mikä on ainakin omasta mielestäni erittäin hyvä vaihtoehto.

Kyllä sitä ruotsia joutuu amiksessa ja AMK:kin tahkoamaan - kylläkin vain muutama kurssi mutta silti. Ei siitä eroon pääse, vaikka miten koulunsa valitsee.

vehkis91 [29.01.2008 16:46:59]

#

Ammatti koulussa on joku 1 tai 2 ov ruotsia... Amk:ssa viittin varmaan jo opiskella enemmän... ;)

K_L [29.01.2008 17:14:06]

#

On tuo virkamiesruotsi tullut suoritettua kunnialla läpi. Kuuluin vielä onneksi vanhaan poppooseen, joka kärsi vain yhden kurssin. Läpäisyyn riitti sanakokeet ja sanakirjan kanssa tehty ainekirjoitus. Nykyään Amk:ssa on eritasoisille opiskelijoille eri määrä kursseja. Lähtötasotestissä erotetaan jyvät amiksista. Matematiikka, fysiikka, kemia ja englanti ovat eritytetty sen mukaan, mistä koulusta tulee. (Näin siis ainakin oli Samkissa.)

Ruotsalaisten asiakkaiden kanssa tulee nykyään hoidettua smalltalk på svenska ja business lontooksi.

Mobel [29.01.2008 17:48:53]

#

Tosiaan, kuten muutkin ovat sanoneet, ruotsin takia ei kannatta jättää lukiota käymättä. Eikä lukion opiskelutyylissäkään mielestäni mitään vikaa ole. Usein vielä opettajatkin suhtautuvat lukiolaisiin mukavammin peruskoululaisiin verrattuna(olettaen lukion olevan samoissa tiloissa peruskoulun kanssa). Ja tuolla keskiarvollakaan tuskin mitään ongelmia tulee. Lukion tyyliin kyllä tottuu nopeasti, eikä se sen jälkeen tunnu ollenkaan rankalta - jos tuntui aluksikaan.

Ohjelmointihan ei muuta olekaan, kuin matematiikkaa ja logiikkaa, joten matematiikasta kyllä tulee olemaan hyötyä. Peliohjelmoinnissa mukaan saattaa hypätä myös fysiikka, joten lukiosta saa melkoisen hyvän pohjan ohjelmoinnille ja näyttäähän se YO-todistus CV:ssäkin kivalta. Etenkin jos itsenäisesti harrastelet ohjelmointia, niin ohjelmointikurssien lisäksi saat kokemusta käytännön puolestakin.

Mutta, tee kuitenkin niin kuin itse haluat!

vehkis91 [29.01.2008 17:55:14]

#

Taidan suorittaa kaksoistutukinnon ...

Putkalainen [29.01.2008 18:12:17]

#

Mobel kirjoitti:

Ohjelmointihan ei muuta olekaan, kuin matematiikkaa ja logiikkaa, joten matematiikasta kyllä tulee olemaan hyötyä. Peliohjelmoinnissa mukaan saattaa hypätä myös fysiikka, joten lukiosta saa melkoisen hyvän pohjan ohjelmoinnille ja näyttäähän se YO-todistus CV:ssäkin kivalta. Etenkin jos itsenäisesti harrastelet ohjelmointia, niin ohjelmointikurssien lisäksi saat kokemusta käytännön puolestakin.

Myös englannin hallitseminen todella tärkeää ohjelmoinnissa. Ja lukion pitkästä matematiikasta+fysiikka on hyötyä ohjelmoinnissa.

Blaze [29.01.2008 18:26:52]

#

Mobel kirjoitti:

Lukion tyyliin kyllä tottuu nopeasti, eikä se sen jälkeen tunnu ollenkaan rankalta - jos tuntui aluksikaan.

Kantsii aina tähdätä kolmeen ällään: lukio lukematta läpi. ;)

Mobel [29.01.2008 18:27:51]

#

Putkalainen kirjoitti:

Myös englannin hallitseminen todella tärkeää ohjelmoinnissa. Ja lukion pitkästä matematiikasta+fysiikka on hyötyä ohjelmoinnissa.

Tosiaan, tuo unohtuikin mainita. Olen kyllä täysin samaa mieltä, sillä firmoissahan usein koodataan englanniksi ja ulkomaisten liikekumppaneiden kanssa keskusteltaessa käytetään myöskin lontoota.

Blaze kirjoitti:

Kantsii aina tähdätä kolmeen ällään: lukio lukematta läpi. ;)

Tuota on tosiaan kuullut useampaan kertaan lukiovuosien aikana, ja vähän kyllä sen mukaan elettykin! ^^

Tumpelo [30.01.2008 11:23:29]

#

Jos ei viitsi lukioa käydä niin tuskin jaksaa ohjelmoijan työtä paria päivää pidempään. Helppoahan täällä lukiossa on ja rentoa, siihen verrattuna mitä ohjelmoijan työ on. Vaikka mitä väitettäisiin, niin amis on se aidan matalin kohta, jos aikoo näihin "aivotöihin" päästä, lisäksi opiskelumotivaatio on aivan erilainen kun kaikki epämääräiset hyypiöt menevät amikseen lähinnä oleskelemaan ja röökiä polttamaan. Toinen vuosi lukiossa lähestyy loppuaan, enkä ole katunut sekuntiakaan kun katsoo millaista touhua tuolla amiksessa on.

Yliopisto / AMK vastakkainasettelu ei ole enää niin mustavalkoinen, sillä kumpaankaan ei mennä vain laiskottelemaan, ja kummastakin on yhtä hyvät mahdollisuudet töihin ohjelmistoalalle. Yliopistopohjalta voi helpommin vaihtaa alaa, AMK:ssa saa jo käytännön kokemusta ja usein työn heti opiskelun päätyttyä.

Mutta en voi tarpeeksi painottaa että korkeakoulujen laadussa on eroja. Kannattaa tutkia tarkkaan minne menee, olipa se sitten AMK tai yliopisto.

K_L [30.01.2008 12:12:21]

#

Kyllä sitä alalla pärjää ilman matematiikkapäätäkin. Ohjelmointi on pelkkää matematiikkaa, on epätosi väittämä. Ohjelmointi on paljon enemmän tiedon keräämistä, ja sen loogista käsittelyä. Toki esim. pelimoottorin rakentaminen vaatii ymmärrystä matematiikasta ja fysiikasta. Hyvä matemaatikko ei automaattisesti ole hyvä ohjelmoija, ja sama pätee toisinpäin.

Motivaatio ohjelmoida riittää!

Mobel [30.01.2008 15:15:37]

#

K_L kirjoitti:

Hyvä matemaatikko ei automaattisesti ole hyvä ohjelmoija, ja sama pätee toisinpäin.

Motivaatio ohjelmoida riittää!

Yleistin ehkä hieman liikaa, mutta ei noista luonnontieteistä haittaakaan ole. Sillä lisäsinkin tuon logiikan, sitähän tarvitaan kun sovelletaan muiden koodia omaan.

vehkis91 [30.01.2008 16:18:09]

#

Suoritan kaksoistutkinnon: Datanomi ja lukio... ja sen jälkeen yliopistoon tai amk

Eiköhän siin opi, ku otan paljon matikkaa ja fysiikkaa. Nykyään kummatkin aineet ovat 10...

EgeTheGod [30.01.2008 18:31:58]

#

Itse alotin opiskelun datanomiks tässä syksyllä. Meijän luokalla yks lopetti kaksoistutkinnon toisen jakson jälkeen, ku alko käymään vähän raskaaksi toi opiskelu kuulemma. Kaksoistutkintoahan sanotaan kovin raskaaksi ja sitä se taitaa olla ainakin muun kuulemieni juttujen perusteella.

Oon kiinnostunut web-ohjelmoinnista. Kyselinkin yläasteella opolta, että mikä ois semmonen paikka ton datanomiksi valmistumisen jälkeen, joka ois tämmösille ohjelmoijille tarkotettu. Opo vastas siihen, että Tradenomitutkinto. Vähän epäilinkin, ettei se oo just oikea paikka, mitä oon tästä viestiketjusta lukenu. Onko siis mitään muuta hyötyä lähteä opiskelemaan esim. ammattikorkeakouluun, muutakuin se, että saa CV:hen kirjoittaa työpaikkaa hakiessa, että ammattikorkeakoulu suoritettu? Tietenkin siellä kaikkea matikkaa ja äikkää sun muuta opiskellaan, mutta kumpi olis parempi, lähteä työelämään datanomiks valmistuttuani vaiko lähteä siitä vielä jatko-opiskelemaan, jos web-ohjelmoijaksi / web-sivustojen ylläpitäjäksi.

Voi olla vähän sekavaa tekstiä, kun kiireessä kirjottelin.

Tumpelo [30.01.2008 18:54:27]

#

EgeTheGod kirjoitti:

Onko siis mitään muuta hyötyä lähteä opiskelemaan esim. ammattikorkeakouluun, muutakuin se, että saa CV:hen kirjoittaa työpaikkaa hakiessa, että ammattikorkeakoulu suoritettu?

Tottahan toki AMK:sta on vielä hyötyä, olet aivan eri tasolla AMK:n käyneenä insinöörinä (myös diplomi-insinööri mahdollinen joissain ammattikorkeoissa, jos haluaa panostaa viimeisen päälle) kuin datanomina. On myös erikoistuneita AMK:ita, esim Raahen tekniikan ja talouden yksikkö, josta saa erityisen hyvät pohjat it-alalle, olipa kyseessä ohjelmointi tai laitesuunnittelu.

Jos työnantajalle annetaan valittavaksi datanomi tai insinööri, niin kyllä datanomi jää pois laskuista saman tien (ellei homma ole helppoa ja/tai huonopalkkaista). Ja tavara on paaljon syvällisempää AMK:ssa, opit itsekin todella paljon uutta siellä.

Datanomihan on koulutus lähinnä tuollaisiin perushelppoihin tuki- ja huoltotehtäviin, insinööri sen sijaan osaa jo kaiken lähtien yksittäisen bitin kuljeskelusta tietokoneen eri väylillä aina erikoisohjelmien käyttöön ja vianhakuun niin softasta kuin raudasta. Siis osaa jos ei laiskottele tunneilla. ;)

vehkis91 [30.01.2008 20:09:32]

#

mutta eihän tradenomi ole insinööri...

zacura [30.01.2008 21:26:59]

#

Tumpelo kirjoitti:

myös diplomi-insinööri mahdollinen joissain ammattikorkeoissa, jos haluaa panostaa viimeisen päälle

Ei kai nyt AMK:sta DI:ksi valmistua, kysehän on kuitenkin ylempi korkeakoulututkinto.

Edit: ei ainakaan TEK:n mukaan http://www.tek.fi/index.php?id=437

ajv [30.01.2008 21:44:33]

#

EgeTheGod kirjoitti:

Onko siis mitään muuta hyötyä lähteä opiskelemaan esim. ammattikorkeakouluun, muutakuin se, että saa CV:hen kirjoittaa työpaikkaa hakiessa, että ammattikorkeakoulu suoritettu?

Jos haluat webbikoodariksi, niin minusta AMK on vähän liikaa (ei silti sillä, ettenkö sitä voisi suositella. Ehkä se avaa silmäsi ja saa sinut haluamaan työltäsi enemmän ;)). Webbipuolella IMO referenssit puhuvat enemmän kuin kuolutus.

Tumpelo [30.01.2008 21:59:38]

#

zacura kirjoitti:

Tumpelo kirjoitti:

myös diplomi-insinööri mahdollinen joissain ammattikorkeoissa, jos haluaa panostaa viimeisen päälle

Ei kai nyt AMK:sta DI:ksi valmistua, kysehän on kuitenkin ylempi korkeakoulututkinto.

Edit: ei ainakaan TEK:n mukaan http://www.tek.fi/index.php?id=437

Ei useimmista, mutta ainakin täällä Raahessa on sellainen mahdollisuus, vaatii toki erikoistoimenpiteitä ja pidempää opiskelua mutta onnistuu jos niin haluaa.

EgeTheGod [31.01.2008 01:32:52]

#

ajv kirjoitti:

Jos haluat webbikoodariksi, niin minusta AMK on vähän liikaa (ei silti sillä, ettenkö sitä voisi suositella. Ehkä se avaa silmäsi ja saa sinut haluamaan työltäsi enemmän ;)). Webbipuolella IMO referenssit puhuvat enemmän kuin kuolutus.

Joo pitää kattoo millanen opiskelumotivaatio on sitten muutaman vuoden kuluttua, kun sinne koulutukseen haetaan (toki intti välissä, kai). Nykyisellä opiskelumotivaatiolla ei pitkälle pötkitä. Meinaan kun korttia pelataan vaan parin kaverin kanssa tunnilla :D. Tosin laiskuus ei näy numeroissa, esim. neljästä matikan kurssista vitonen, joista kaks tässä jaksossa.

Muuten vois kiinnostaa opiskelut AMK:ssa, ellei siellä ois niitä yleisii aineita (äikkä, enkku jne.). Niitä ei oikein kiinnostais oppia, vaikka ne ei ookkaan mitään vaikeita aineita. Onko muuten totta, että pari ekaa vuotta opiskellaan just noita yleisiä aineita ja sitte vasta opiskellaan esim. tietokotekniikkaa.

Kysynpähän vielä tässä samalla web-ohjelmoinnista, että mitä ohjelmointikieliä kannattaa opetella? Osaan tällä hetkellä PHP:tä sekä MySQL:iä.

kayttaja-2791 [31.01.2008 02:22:35]

#

EgeTheGod kirjoitti:

Muuten vois kiinnostaa opiskelut AMK:ssa, ellei siellä ois niitä yleisii aineita (äikkä, enkku jne.). Niitä ei oikein kiinnostais oppia, vaikka ne ei ookkaan mitään vaikeita aineita. Onko muuten totta, että pari ekaa vuotta opiskellaan just noita yleisiä aineita ja sitte vasta opiskellaan esim. tietokotekniikkaa.

Meillä heti alkuun lyötiin pari kurssia C ohjelmointia (ja jotain triviaalia tietoteknisiä kursseja kuten tietotekniikan perusteet), sen jälkeen hiljeni lukuun ottamatta paria relaatiotietokantakurssia. Toisena vuonna se mukavuus sitten alkoi kunnolla mm. Javan ja C++:n muodossa. Eli ekana parina vuonna melko paljon noita yleisaineita, sitten jopa suurimmaksi osaksi näitä itse aiheeseen liittyviä.

EgeTheGod kirjoitti:

Kysynpähän vielä tässä samalla web-ohjelmoinnista, että mitä ohjelmointikieliä kannattaa opetella? Osaan tällä hetkellä PHP:tä sekä MySQL:iä.

Kun osaat PHP:n/MySQL:n/Javascriptin hyvin, niin mikään ei estä teknisen osaamisen puolesta nousemassa web-ohjelmointiuralla vaikka kuinka pitkälle. Toki "hyvin" osaaminen on suhteellista, ja vanha totuus että mitä enemmän tiedät sitä vähemmän ymmärrät tietäväsi pitää paikkaansa.

EgeTheGod [31.01.2008 03:04:04]

#

JTS kirjoitti:

Eli ekana parina vuonna melko paljon noita yleisaineita, sitten jopa suurimmaksi osaksi näitä itse aiheeseen liittyviä.

Nuo yleisaineet kuulostaa pahalta :)

Kattelin vähän, mitä tohon AMK:n ohjelmistotekniikan tutkintoon sisältyy, niin tuohan kuulostaa ihan mukavalta. Taidanpa koittaa hieman parantaa koulussa, jotta vois hakee jatko-opiskelupaikkaakin.

JTS: kun hait AMK:hon, oliko siellä valintakokeet? Jos oli, kertoisitko hieman tarkemmin, mitä tuossa valintakokeessa kysellään? :)

K_L [31.01.2008 11:01:42]

#

AMK:n valintatestit lyhykäisyydessään 2000

1. pällitesti
Pyöriikö pyörä eteenpäin?
2. matemattiikka
x=3 etsi x?
3. äidinkieli
Tiedätkö mitä teit viimekesänä?

Puolet ei löydä x:ää...

ajv [31.01.2008 12:27:26]

#

EgeTheGod kirjoitti:

JTS: kun hait AMK:hon, oliko siellä valintakokeet? Jos oli, kertoisitko hieman tarkemmin, mitä tuossa valintakokeessa kysellään? :)

Vanhoja valintakokeita löytyy netistä. Tässä linkki yhteen kokoelmaan:
http://www.metropolia.fi/hakeminen/ammattikorkeakoulututkinto/tekniikan_ja_liikenteen_ala/vanhoja_paasykoetehtavia/

Edit: Nuo AMK-pääsykokeet ainakin vuonna 2001 kun itse hain, olivat valtakunnalliset.

EgeTheGod [31.01.2008 14:56:25]

#

ajv kirjoitti:

Vanhoja valintakokeita löytyy netistä. Tässä linkki yhteen kokoelmaan:
http://www.metropolia.fi/hakeminen/ammattikorkeakoulututkinto/tekniikan_ja_liikenteen_ala/vanhoja_paasykoetehtavia/

Edit: Nuo AMK-pääsykokeet ainakin vuonna 2001 kun itse hain, olivat valtakunnalliset.

Nuohan asiat opeteltiin jo yläasteella. :) Ei kovin vaikeelta näytä, onneksi.

_Pete_ [31.01.2008 15:11:53]

#

TKK:sta oikeita ohjelmoijia aka diplomi-insinöörejä. Yliopiston kurssit monesti on aika teoreettisia, ei niinkään käytännön ohjelmointia kuten TKK:ssa.
Joku muu noista alaspäin on pilipalia :)

Apina [31.01.2008 16:26:00]

#

Kylhän niissä yliopiston harkkatöissä pääsee ihan teoriaa soveltaa käytäntöön :)

K_L [31.01.2008 20:02:04]

#

DI:t ne vasta tuhoa saakin aikaan... Jättäkkää hommat Insinööreille. Insinöörit tietään mm. kaiken.

groovyb [01.02.2008 17:13:45]

#

Zacura: Ei kai nyt AMK:sta DI:ksi valmistua, kysehän on kuitenkin ylempi korkeakoulututkinto.


- - - - - - -
kyllä amkeissa voi ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaa, DI:n.

esim automaatioinsinöörin DI Samkissa vaatii pohjakoulutuksen (amk insinööri tai opistoinssi) + kolme vuotta työkokemusta valmistumisen jälkeen.

sen jälkeen voi hakea ylemmän korkeakoulututkinnon koulutukseen joka suoritetaan monimuoto-opiskeluna työn ohessa, kestää pari vuotta.

Juuso [03.02.2008 17:22:49]

#

AMK:ssa ei suoriteta ylempää korkeakoulututkintoa, vaan ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Tekniikan alalla tutkintonimike ei ole Diplomi-insinööri vaan Insinööri (ylempi AMK).

Janezki [03.02.2008 23:09:24]

#

En nyt tiedä, tai missasin aiheesta sen että miksi vastustat yliopistoa. Mutta jos joku on sanonut että yliopisto on liian überpaikka jonne on ihan liian vaikea päästä verrattuna ammattikorkeakouluun niin ei välttämättä pidä paikkaansa.

Aloitin viime syksynä Oulun yliopiston Teknillisessä tiedekunnassa tietotekniikan koulutusohjelman. Kuullostaa menevän aikalailla samalla tavalla kuin ammattikorkeassakin, eli noin 2 vuotta perusopintoja (= matikka, fysiikka). Ruotsia oli vaivaiset 3op (=2ov), ja voi olla että senkin voi korvata suomen opiskelulla, en ole ihan varma. Englantia hyvin kevyellä tahdilla 6 op:tä.

En usko että on olemassa koulutusohjelmaa tai koulua jossa vain koodataan. Se osuus taitaa kaikkialla tulla enemmän tai vähemmän harrastuspuolelta. Mutta näinkin lyhyessä ajassa saanut todeta että ei yliopisto ole mikään teorian opiskelun luola, kyllä täälläkin joutuu taitojaan soveltamaan, kuten Apina tuossa sanoikin. Se on niin selvää että apinakin sen tietää...

Niin ja _Pete_, teknillisestä tiedekunnastakin valmistuu näitä "oikeita ohjelmoijia" aka diplomi insinöörejä, mutta jos vehkis niin kovasti yliopistoa vastustaa niin ei teknillinen korkeakoulukaan välttämättä huono ratkaisu olisi, mutta kyse taitaa loppujen lopuksi olla samasta koulutuksesta eri rakennuksissa.

groovyb [04.02.2008 00:03:26]

#

Näin lukee Samkin sivuilla:


Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa saman kelpoisuuden julkisiin virkoihin ja tehtäviin kuin esim. yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

http://www.samk.fi/ylempiamk/


Se nyt on sama kumpaan menee, kumpi enemmän kiinnostaa.

tkarkkainen [04.02.2008 02:23:04]

#

groovyb kirjoitti:

Se nyt on sama kumpaan menee, kumpi enemmän kiinnostaa.

Ei aivan, tuolta itse linkkaamaltasi sivulta nimittäin löytyy myös seuraavanlainen pätkä:

lainaus:

Ylempää AMK-tutkintoa opiskelemaan voit hakea, jos olet
- suorittanut soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon
- työskennellyt alalla vähintään kolme vuotta valmistumisesi jälkeen.

Teknillisissä yliopistoissa ei ole kolmen vuoden työvaatimusta kandidaatin- ja DI-tutkinnon välissä, ja sama pätenee maisteriohjelmiin muissa yliopistoissa. Lisäksi niissä haetaan yleensä suoraan ylempään korkeakoulututkintoon tähtäävään koulutusohjelmaan, eikä kandidaatintutkinnon jälkeen tarvitse siis enää erikseen hakea minnekään.

Jos siis tarkoitus on alun alkaenkin hankkia ylempi korkeakoulututkinto, kannattaa suosiolla mennä sinne yliopistoon.

tomaattigeeni [04.02.2008 21:04:47]

#

_Pete_ kirjoitti:

TKK:sta oikeita ohjelmoijia aka diplomi-insinöörejä. Yliopiston kurssit monesti on aika teoreettisia, ei niinkään käytännön ohjelmointia kuten TKK:ssa.
Joku muu noista alaspäin on pilipalia :)

Öhm, TKK eli Teknillinen korkeakoulu on yliopisto. Diplomi-insinööri eli tavallaan myös tekniikan maisteri, on yliopistotutkinto.

Lisäksi diplomi-insinööriksi voi opiskella vaikkapa puunjalostustekniikassa tai kemiassa joka on aika kaukana mistään ohjelmoijan ammatista ja koodaamisesta - mitä niillä nyt yksi peruskurssi C:tä taitaa olla TKK:lla. Oikeastaan ainoa tähän tähtäävä on Tietotekniikan tutkinto-ohjelma, joskin kyllä vaikka teknillisestä fysiikasta&matematiikasta / tietoliikennetekniikasta saa myös ihan soveltuvaa koulutusta.

Janezki: Niin Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta ja TKK:han ovat täysin vastaavia oppilaitoksia (yliopistoja) koulutuksen osalta, kuten sanoit.

Ja tosiaan jos on kiinnostunut ohjelmoinnista/ohjelmistotekniikasta yms niin tänne vaan TKK:lle tai Ouluun tai vaikka Tampereen teknilliseen yliopistoon tietotekniikkaa opiskelemaan, Janezki tuossa jo valottikin millaista se on. :)

Toinen vaihtoehto on Blazen mainitsema AMK-puoli. Jos on enemmän käytännöllinen kuin teoreettinen niin siinäkin pääsee tekemään "koodaushommia".

Kuitenkin olen itse sitä mieltä että järkevintä on startata lukion kautta, tai vähintään siten että saa yo-tutkinnon. Se on tylsää mutta yleissivistää, ihan oikeasti. :) Ja ilman pitkää matematiikkaa ja vähintään kohtalaista kielitaitoa on ohjelmistoalalle tähtääminen hankalaa.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta