Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Fedora 8: Komentorivistä graafiseen

Sivun loppuun

Nicodemus [10.01.2008 18:22:21]

#

Kokeilin vanhaa kovalevyäni toisella koneella (Kovolla oli Xubuntu 7.10) ja se käynnistyi vain Komentoriviin vai mikä lie (Valkoista tekstiä mustalla ruudulla:D), ja pyytelee Login: ja passua jne. No ensimmäiseksi aikani hiemman opettelin sitten joitan komentoja ja kun taas muistin, että yritän päästä graafiseen niin en löytänyt netistä, kuinka pääsisin graafiseen tilaan. Tuolla samalla kovolla ollut Xubuntu meni graafiseen tilaan autom. toisella koneella jossa oli ennen. No päätin asentaa tuolle kovolle sitten Fedora 8. Valitsin asennuksessa sen asentamaan sekä Gnomen että KDE:n, mutta tämä tekee samat eli menee vain komentoriviin. Ei avaa graafista. Eli onko kovo vaan olematon vai pääseekö jotain tuolle komentoriville kirjoittamalla graafiseen tilaan? Muistaisin, että joskus kun tuolla kovolla oli WinXP, niin se ei käynnistynyt ollenkaan tuolla koneella... Kiitoksia etukäteen, jos edes jaksoitte lukea kaiken tuon yllä olevan:D

Nicodemus [10.01.2008 20:43:47]

#

Asensin toiselle kovalevylle ja toimii suoraan graafisessa. Osaisiko joku kertoa miksi tuo edellinen kovalevy tekee tällä uudella kokoonpanolla tällä tavalla?

mylvari [10.01.2008 22:59:57]

#

Veikkaan että olet asentanut ne levyt jotenkin erilailla ja jostain kumman syystä asennusvaiheessa jotain jää asentamatta?
Noh koita komentoriville kirjoittaa komento startx ja toivo parasta, mikäli mitään ei tapahdu tarkista että x serveri on asennettu ja tietysti se kde/gnome.

Nicodemus [10.01.2008 23:18:17]

#

Kyllä ne oli.. En pääse kokeilemaan tuota startx, koska formatoin tuon kovon jo... Mutta kysytään nytten vielä, että kun kokeilin gentoon 2007 live-cd:tä niin käynnisty ja tuli semmoinen gentoo logo ja latasi 100% asti, sitten alkoi valittamaan jotian x serveristä!?? Ja ei siinä sitten ollut muita vaihtoehtoja, kun katsoa mitä se valitti(En ymmärtänyt. :D) ja sitten vain poistua sieltä.. Eli onko tähän ratkaisua?

Metabolix [10.01.2008 23:22:52]

#

Jos et ymmärtänyt virhelimoitusta, niin Gentoo ei taida olla sinun valintasi. ;) Varmasti on ratkaisuja, jos kerrot tarkemmin, mitä se sanoo. Gentoohan kuuluu kyllä perinteisesti asentaa konsolista eikä graafisesti, joten ensimmäinen ratkaisu olisi heittää koko Live-CD mäkeen ja hankkia karsittu asennuslevy. Tai vaihtaa vähän vaikeammin skaalautuvaan mutta helppokäyttöisempään Linux-jakeluun.

Nicodemus [11.01.2008 00:55:02]

#

Joo ei taida olla tuo gentoo hyväksi minulle ainakaan vielä:D Suurin syy kyllä miksen ymmärtänyt niin oli se, että se oli englanniksi. :D Ja siinä olen huono. Mutta tuo kovalevy touhu vähän askarruttaa..

nörtti [13.01.2008 11:29:30]

#

Vanhoilla koneilla kannattaa koettaa kevyempää ikkunointijärjestelmää kuten iceWM FluxBox tai Xfce.

Nicodemus [14.01.2008 22:16:09]

#

Siis tuossa kyllä toimi tuolla koneella mikä ikkunointi vaan tai no KDE XFCE ja Gnome ainakin, mutta kyse oli tuosta vanhasta kovosta. Että mikäs sitä vaivaa kun ei toimi järjestelmät ko teksti tilassa vaikka eri kovon laitattaessa siihen koneeseen niin toimii Fedora, Kubuntu, Ubuntu ainakin hienosti.

Wizard [15.01.2008 07:15:14]

#

Fedoran kohdalla kyseessä on runlevel joka on jostain syystä arvossa 3 kun sen pitäisi graafiseen tilaan käynnistyessä olla arvossa 5. Kokemattomalle tietysti huono selittää mitä teet ja mistä muokkaat (vain yksi luku pitää muuttaa yhdestä tiedostosta ja yhdestä paikasta).

Helpointa lienee aina se, että kirjoittaa vain sen startx


-W-


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta