Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Konepaketti

Sivun loppuun

Janezki [07.10.2007 09:53:16]

#

Ajattelin uusia pikkuhiljaa höyrykoneen kokonaan. Tilaan osat erillisenä mutta on hirveän vaikea päättää eri valmistajien välillä. Siksipä teille tilaisuuden suositella malleja/valmistajia. Budjetti kuitenkin pitäisi pysyä alle 400€. Tässä on pohjavaatimukset:

- DDR2 1-2Gb 800mHz
- Sata kiintolevy 200-400Gb
- Näytönohjain PCI Express
- Prosessori yksiytiminen, mielellään pitkälti ylikellotettava.
- Emolevy joka tukee ylläolevia + ainakin 1 ide-väylä (cd/dvd-asemat)(eikä haittaa jos löytyy agp-väylä, sitten ei tarvitse ostaa näytönohjainta).
- Power joka jaksaa pyörittää ylläolevia.
Niin ja vanha prosessorituuletin käy socketeille AMD{AM2, 754, 393, 940} Intel{775, 478}

Jos jollain on positiivisia kokemuksia edullisista komponenteista jotka täyttävät ylläolevat vaatimukset niin mielelläni kuulisin mainittavan.

Janezki [07.10.2007 16:39:18]

#

Sori siis kaksiytiminen prosessori.

Tempfile [07.10.2007 17:32:07]

#

Pakko kyllä sanoa että tuolla budjetilla saa tuollaisen kokoonpanon ainoastaan jos tarkoittaa 400 euroa per osa. Tietokoneisiinkin pätee tämä sanonta että voi valita vain kaksi näistä: Halpa, tehokas ja luotettava.

squid [07.10.2007 17:39:50]

#

Joo, ei taida neljälläsataa saada tommosta konetta, ellei sitten joku tosi halvalla myy kätettyinä :S

Janezki [07.10.2007 18:47:13]

#

Kokosin nyt tuossa huvikseni jimm's pc storesta ilman koteloa osat hintaan 412€. En tiedä mitä superlaitteita meinasitte minun pääni menoksi, en kuitenkaan hirveää pelikonetta tarvi, lähinnä vaan tarkoitus siirtyä ddr2 muistiin ja nopeampi prosessori. Kokoonpano on mahdollinen, se vain että kuinka paljon osilta vaatii. Ja tempfile, on muuten aika kova homma löytää 2Gb ddr2 muistitikkua hintaan 400€ kun ei tahdo löytää yli satasenkaan maksavaa.

Niko [07.10.2007 19:02:03]

#

Janezki: Se että budjetti on 400 euroa per osa ei tarkoita että kaikkien pitäisi olla tason 400e :P.

Grez [07.10.2007 20:14:50]

#

Kannattaa ehkä muutenkin (jos on tiukka budjetti) ostaa 2x1GB ennemmin kuin 1x2GB. Meinaan näyttää nykyään 2 gigan palikat maksavan yli kolminkertaisesti vastaavan 1 gigan palikan hinnan. Lisäksi monet emot osaa hyödyntää muistia nopeammin jos niitä on pareittain.

Janezki [07.10.2007 21:51:42]

#

Niko kirjoitti:

Janezki: Se että budjetti on 400 euroa per osa ei tarkoita että kaikkien pitäisi olla tason 400e :P.

Tässä nyt koko pointti katoaa. Lähdetäämpä siitä liikkeelle että haluan uuden koneen, iskä ja äiskä ei sitä osta, vaan rahat lähtee omalta tililtä, hammasta purren. Minä tiedän että mitä enemmän rahaa sijoittaa koneeseen niin sitä paremman saa, mutta kun sitä rahaa ei ole. En ole missään kohtaa sanonut että tarvitsen HYVÄN koneen, tarvitsen koneen joka mahtuu suurin piirtein budjettiin, todistin äsken että se on mahdollista, ja nyt haluaisin että ohjelmointiputkan expertit jakaisivat mielipiteitään eri valmistajista ja malleista minulle ja suurelle yleisölle. Tähän mennessä ei ole niitä mielipiteitä näkynyt.

Grez kirjoitti:

Kannattaa ehkä muutenkin (jos on tiukka budjetti) ostaa 2x1GB ennemmin kuin 1x2GB. Meinaan näyttää nykyään 2 gigan palikat maksavan yli kolminkertaisesti vastaavan 1 gigan palikan hinnan. Lisäksi monet emot osaa hyödyntää muistia nopeammin jos niitä on pareittain.

Totta, mutta toisekseen myöhemmin laajentaminen on helppoa yhdellä kammalla.

matpit [08.10.2007 01:06:06]

#

Janezki kirjoitti:

Tässä nyt koko pointti katoaa. Lähdetäämpä siitä liikkeelle että haluan uuden koneen, iskä ja äiskä ei sitä osta, vaan rahat lähtee omalta tililtä, hammasta purren.

Osta mielummin mopo, niin minäkin tein. Tosin profiilistasi näkee ikäs, joten osta moottoripyörä.

Mutta siis minun mielestäni, jos ei tarvitse konetta joka pyörittää uusimpia pelejä, ei kannata edes ostaa koska (ainakin minun kohdallani) oma kone riittää vallan mainiosti. Iteltäni löytyy AMD Semproni joka riittää erittäin hyvin internet-, ja kevyeen pelikäyttöön. Pyörittää jopa CS Sourcea riittävän hyvin.

Sitä vaan meinasin, että kannattaa harkita kahdesti tarvitsetko oikeasti uutta konetta.

Toisaalta minun mielestäni ei välttämättä kannata ostaa tykkikonettakaaan joka pyörittää uusimpia pelejä. Ennemmin ostaisin Wiin tai Xbox360. Jos ostaa uuden tykkikoneen, hintaa tulee helposti 600-900€. Wii tai Xbox360 maksaa sen 200-400€, ja ne pyörittävät uusimpia pelejä vielä monta vuotta, kun taas tykkikone voi olla jo kuukauden päästä vanhanaikainen.

Et myöskään kertonut minkälaiseen käyttöön koneesi tulisi, joten suosittelen ostamaan AMD Sempronin prossun, koska minulla on positiivisia kokemuksia siitä. :)

Päivänjatkoja..

Grez [08.10.2007 02:09:20]

#

Janezki kirjoitti:

Totta, mutta toisekseen myöhemmin laajentaminen on helppoa yhdellä kammalla.

No jos siellä laudassa on neljä paikkaa, niin sitä voi laajentaa myöhemmin 2x1Gt tai 2x2Gt tai jopa enemmän ilman että vanhoja tarvitsee edes heittää pois.

No, katoin nyt tuolta Jimmsistä ja sieltä alkoi näköjään löytyä 2 gigan kampojakin kohtuullisella hinnalla. GNT:llä ei edes oo 800MHz tai nopeampaa 2G kampaa tarjolla ja 533 MHz nopeusluokassa 2Gt kampa maksaa melkein neljä kertaa 1Gt kamman hinnan.

Tzaeru [08.10.2007 02:13:33]

#

Oma tietokone maksoi kaksi vuotta sitten ~600 euroa..

Tähän 600-pakettiin tuli pyöräytettyä:
- emo: Epox 8KDA3 (nForce2?)
- näyttis: ATI Radeon 9600 pro
- prossu: AMD Athlon 64 3200+
- Kovo: Barracuda <jokin> 200 gigaa, joka hajosi jossakin välissä, jonka jälkeen ostin Maxtorin kovon, joka hajosi viikossa, jonka jälkeen taas ostin uuden barracudan kovon.. :) Tähän meni sitten vähän enemmän kuin se 600 loppujen lopuksi
- RAM: Kingstonin 512 megabittistä (myöhemmin ostettu toinen palikka, sitäkään ei lisätty tähän 600 euron hintaan)
- Jotakin oheissälää kuten random-hiiri (myöhemmin ostettu ns. "oikea" hiiri)
- Zalmanin tehosupertuuletin taisi tulla myös ostettua - onneksi, koska koska, prosessorin mukana tullut paska sai hätäpiippaukset päälle aika nopsaa..
- Joku neliönmuotoinen musta kanisteri?.. Kutsuivat sitä koteloksi.

Luulisi, että samanlaisen paketin saisi nykypäivänä alle 400 euron.. Ja jos ei aijo sitä pelikonetta väsätä, mikä nyt onkin ihan typerää (koska pelit on tiiättekste perseestä - me kaikki tiedetään, et parhaat pelit tehtiin ennen vuotta 2000 (ok, ennen vuotta 2003.. Et saadaan TES III: Morrowind mukaan)), niin kannattaa ehkä panostaa enemmän prosessoriin kuin näyttikseen.. Oma kokoonpanoni on minulle toiminut kuin unelma. Voin pelata pelejä, joita jopa haluan pelata ja prossusta löytyy vääntöä ettei tarvi itkeä ohjelmien käännössä. Toki näytönohjaimen kustannuksella..

Lisäänpä, että minusta on täysin naurettavaa millaisia hintoja koneiden koteloista nykyään vedetään. Pääasia, että se on neliönmuotoinen, siinä on reijät ruuveille ja että löytyy pari koloa ilman vaihon puolesta. Ei oikeasti tee mitään millään hiton vilkkuvaloilla, tuuletinsäätövivuilla ja muulla krääsällä. Parhaimmillaan kotelosta saa maksaa ~500€ ja se on kuitenkin ensisijaiselta funktioltaan laatikko, jonka sisällä koneen osat pysyvät suunnilleen paikoillaan, eikä mikään avaruuskontrollikeskus..

tsuriga [08.10.2007 02:44:18]

#

Selailtuani Jimmin valikoimia, itse ottaisin tuohon hintahaarukkaan seuraavaanlaista komponenttia:

Prosessori: AMD
Emo: MSI
Näytönohjain: GeForce
Muistiksi: G.Skill
Kiintolevyksi: Western Digital
Virtalähteeksi: Seasonic

Komponenteilla, mitä katsoin, tuo menee kyllä yli 400e. Kaksiytimisissä prosessoreissa AMD tuntuis olevan tehottomampi kuin Intelin, mutta syö myös vähemmän sähköä. MSI:ltä näyttäs löytyvän huokeeta laatua, ASUS on sitten vähän kalliimpi ja semmonen vakaavarma(?) valinta. GeForceissa on omien kokemuksien mukaan paremmat ajurit, ja pikaisien hakujen perusteella myös parempi suorituskyky tuohon hintaluokkaan. Kyllä se PCI-E kortti kannattaa jo nykyään hommata konetta päivittäessä. Nykyään käytännössä kaikki valmistajat tarjoavat elinikäistä takuuta muisteihin, joten jos ei haittaa vaikka hajoais, niin valitset vaan jonku lafkan, mikä todennäköisesti pysyy pystyssä lunastaakseen lupauksensa tarpeen tullen. Toinen vaihtoehto on A-Data, joka taitaa irrota rahtusen huokeemmalla. WD lähtenee halvemmalla (kuin Seagate), ja enpä ole juuri pahaa kuullut, mutta jos jotain muuta pitää tarjota niin Seagate. Seagate osti taannoin Maxtorin, ja vaikka en asiasta paljon tiedä, niin itse karttaisin Maxtorin vanhoja malleja, joita ovat tällä hetkellä Seagaten nimissä tietääkseni ainakin DiamondBackit. Kannattaa näköjään ostaa samaan syssyyn 16MB välimuistilla, vaivaset pari euroa lisää hintaan WD:llä Jimmissä. Virtalähteissä vaikuttaa kuulopuheiden mukaan aika paljon valmistaja - hyvällä valmistajalla riittää alhaisempi wattimäärä. Arvaisin, että sulle riittää tuommoinen 400W poweri ihan hyvin. Lisätään nyt vielä, että kyllä sillä on väliä, onko koppa joku ruosteinen tuulimylly, vai laatukoppa. Sehän vaikuttaa kaikkien komponenttien toimintaan, eikä sen tarvitse maksaa sitä viittäsataa - alle satasen luulis saavan ihan kohtuuhiljasen ja -viileän. Taidanpa tästä itsekin tilata kohta uuden :).

Janezki [08.10.2007 09:49:50]

#

Huh no nyt tulee jo asiaa. Pitäisköhän tätä lähteä purkamaan...

matpit: Ei minulla oikeastaan ole tarvetta uusia konetta nyt. Se vain että kaksiytimiset ja ddr kakkoset alkaa syrjäytymään kovalla vauhdilla, mikä lyö niiden hinnat alas. Jos en uusi konettani nyt niin se aika tulee n.1-2 vuoden päästä jolloin joudun maksamaan vähän enemmän todennäköisesti. Niin ja tämä nykyinen kone on sitten kans vanha, ja jos meinaan päivittää niin emolevy on ensimmäisenä listalla. Lähinnä kuvankäsittelyohjelmat vaatisi lisää tehoa, ja muutenkin tajuttomat latausajat kaikkeen. Mutta harkitsen vielä kerran kun toit asian ilmi.
Niin ja peliteollisuudessa menen aina pari vuotta jäljessä. Halpiskoreista löytyy parhaat palat.

Grez: Niin, silloin pitäisi myös olla emo jossa on 4 muistipaikkaa, mikä taas maksaa vähän enemmän. Se on paha kierre ;P

Tzaeru: Kiitos tyhjentävästä vastauksesta. Lueskelen noita sitten kun/jos valitsen osat.

Grez [08.10.2007 10:40:04]

#

Näköjään tosiaan yllättävän yleisiä nuo alle neljän muistipaikan emolevyt nykyään.

Janezki [08.10.2007 19:30:34]

#

Tällaisen alustavan paketin kokosin multitronicilta. Pitää vielä katsoa josko jotain vaihtaisi ja että on osat yhteensopivia:

Prosessori AMD ATHLON 64 X2 4400+ AM2 (65W) BOX 82,68€
Emolevy ASUS AM2 NF500SLI DDR2 SATA2 RAID 8CH FW 74,34€
Muisti Kingston 2GB 667MHZ DDR2 NON-ECC CL5 DIMM KIT 48,64€
Kiintolevy Western Digital WD CAVIAR SE 250GB SATA2 7200RPM 8MB 57,66€
Virta CHIEFTEC PSU ATX 400W PFC 12CM 27DB 35,53€
Näytönohjain MSI GF 8500 GT PCI-E 256MB DDR2 SILENT 79,26€

Ilman postikuluja tämä paketti tulisi maksamaan 378,11€. Tämä on vain alustava, mutta saa kommentoida.

Tzaeru [08.10.2007 19:42:04]

#

Hmm, itse kallistuisin ehkä paremman prosessorin puoleen hiukan näytönohjaimen kustannuksella, mutta muuten ihan asiallinen paketti. Tosin MSI:n laadusta näytönohjainten valmistajana ei ole mitään hajua, saattaisin itse luottaa NVIDIAan asian suhteen - se ja sama se kai on.

kayttaja-2499 [08.10.2007 20:36:10]

#

Itse olen kallistunut käyttämään Intelin prosessoreita. Tässä on vaihtoehto Inteliltä:
Intel Dual Core E2160 1,8GHz 70,90 (verkkokauppa.com)

Tämä on vain yksi testi:
http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=916&model2=883&chart=435
Mutta kaipa se viittaa siihen että E2160 on saman tasoinen Athlon 64 X2 4400+:n kanssa.

Anteeksi vielä että tulin sekoittamaan teidän soppaanne mutta tuli sitä ärtssoppaa syötyä (ei ollut soldaattenia mutta kuitenkin).

Janezki [09.10.2007 15:58:16]

#

Näköjään 800MHz muistista saa maksaa jonkin verran enemmän kuin 667:sta. Ihan hyvä tuo tuplapaketti niin tulee halvemmaksi, ja ainakin on helppo laajentaa kun emossa 4x dimm-paikkaa ja tukee 800MHz asti.

Prosessori, emolevy ja muisti näyttäisi olevan kohdallaan. Pitäisi miettiä sitten vielä näytöohjain, virta ja kiintolevy. Täytyy sanoa että kaikki nuo valmistajat on tuntemattomia. MSI näytönohjain on kyllä vähän epäilyttävä.

squid [09.10.2007 17:17:50]

#

Janezki kirjoitti:

Näköjään 800MHz muistista saa maksaa jonkin verran enemmän kuin 667:sta. Ihan hyvä tuo tuplapaketti niin tulee halvemmaksi, ja ainakin on helppo laajentaa kun emossa 4x dimm-paikkaa ja tukee 800MHz asti.

Tietokoneissa yleensä nopeus maksaa :)

petrinm [09.10.2007 17:25:24]

#

squid kirjoitti:

Janezki kirjoitti:

Näköjään 800MHz muistista saa maksaa jonkin verran enemmän kuin 667:sta. Ihan hyvä tuo tuplapaketti niin tulee halvemmaksi, ja ainakin on helppo laajentaa kun emossa 4x dimm-paikkaa ja tukee 800MHz asti.

Tietokoneissa yleensä nopeus maksaa :)

Muistien kohdalla pelkkä hertsi nopeus ei ratkaise, vaan myös latency. Latency on viiveaika, joka menee kun muistista haetaan tietoa, jolloin pienempi latency on aina parempi. Latency todella paljon vaikuttaa nopeuteen!

Janezki [10.10.2007 14:59:42]

#

Päivitän nyt vielä kerran tämänkin listan. Kaikki on varmaan jo kurkkuaan myöten täynnä minun koneenostoa. Sori, olen tämmöinen pitkään harkitsija.

Päätetyt(Multitronicilta):
Prosessori AMD ATHLON 64 X2 4400+ AM2 (65W) BOX 82,68€
Emolevy ASUS AM2 NF500SLI DDR2 SATA2 RAID 8CH FW 74,34€
Kiintolevy Western Digital WD CAVIAR SE 250GB SATA2 7200RPM 8MB 57,66€
(ATK-liikkeestä)Muisti Kingston 1GB 800MHZ DDR2 NON-ECC CL5 DIMM KIT 35,00€

Nämä ei ole vielä loppuun asti harkittuja:
(ATK-liikkeestä)Virta AXP 400Watt 39,00€
Näytönohjain MSI GF 8500 GT PCI-E 256MB DDR2 SILENT 79,26€

Yhteensä mitättömät 367,94€. Voisi nyt nostaa vielä virran tai näytönohjaimen laatua, tai tuplata muisti.

matpit [10.10.2007 21:14:44]

#

Halpaa tuo muisti, kävin katsomassa ihan muutama kk sitten ja 512mb maksoi vähän enemmän, mahtaisiko johtua Vistasta? :p

Niin, mielenkiinnosta ihan, minkä käyttöjärjestelmän meinasit hankkia/asentaa?

Janezki [11.10.2007 16:01:32]

#

matpit kirjoitti:

Halpaa tuo muisti, kävin katsomassa ihan muutama kk sitten ja 512mb maksoi vähän enemmän, mahtaisiko johtua Vistasta? :p

Niin, mielenkiinnosta ihan, minkä käyttöjärjestelmän meinasit hankkia/asentaa?

Kaippa tuon xp homen laitan kun itsenäisen version omistan. Vistaan en siirry, ihan vaan boikotoidakseni. Debian Linuxia kokeilin mutta en osannut käyttää yhtään. Muuten kuinka hyvin linuxilla saa windows-ohjelmat toimimaan? Saako niillä yleensä niitä ollenkaan pelaamaan?

Legu [11.10.2007 16:15:28]

#

Kyllä niitä joitain saa winellä toimimaan, mutta sen varaan ei kannata laskea, että joku ohjelma toimisi välttämättä. Joistakin ohjelmista on linuxille tehty "epävirallinen vastine", kuten esimerkiksi iTunes <-> gtkpod. Ei sama ohjelma lähellekkään, mutta gtkpod:lla onnistuu kätevästi kappaleiden siirto soittimelle ja pois sieltä. Tätä tarkoitan "epävirallisella vastineella".

Ja eipä muuten toimi Vistallakaan kaikki ohjelmat, jotka XP:ssä toimivat.

squid [11.10.2007 17:12:15]

#

Mitäs siinä Vistassa sitten boikotoit?

Putkalainen [11.10.2007 17:38:58]

#

Omasta mielestä Vista on pelkkää rahastusta. Ei mitään merkittävää XP:seen verrattuna ja maksaa paljon.

Tzaeru [11.10.2007 17:40:54]

#

Putkalainen kirjoitti:

Omasta mielestä Vista on pelkkää rahastusta. Ei mitään merkittävää XP:seen verrattuna ja maksaa paljon.

Aijaa?

http://en.wikipedia.org/wiki/Technical_features_new_to_Windows_Vista

Tuosta vielä puuttuvat eräät "vähemmän tekniset" lisäykset. (karkit, mailiohjelmat jne)

E.K.Virtanen [11.10.2007 18:15:58]

#

Jos totta puhutaan niin olen putkalaisen kanssa samaa mieltä. Toki wikipediassa voi olla vaikka minkälaista mainostusta mutta Pekka Peruskäyttäjälle tuo Vista ei tuo likikään sen arvoista lisää mitä se maksaa. Käytännössä on fiksumpaa pitää nyt jokseenkin hyvin toimiva xp sen sijaan että asentaa bugisen ja reikäisen vistan. Katsotaan sitten 5v kuluttua mikä on tilanne.

Ja ihan kokemuksesta puhun, en wikipedian artikkelin perusteella.

matpit [11.10.2007 20:09:23]

#

Käyttöjärjestelmän valinnasta sen verran, että kun minä käytin Ubuntua muutaman kuukauden, niin olin siihen ihan tyytyväinen. Sitten asensin XP:n takaisin, ja jotenki tuntui siltä kuin hommat luistaisi taas, ja tietokoneen käyttö maistuisi paremmalle. Wine tosiaankin ihan hyvin pyörittää windowsin ohjelmia, mutta mielummin niitä käyttää kyllä windowsin puolelta.

Vistasta, sehän on jo monessa paikkaa todettu, että Vistaan ei kannata siirtyä, ainakaan ennen uusinta service packia. Ainoana syynä vaihtaa vistaan näen DirectX10 tuen, mutta kun silläkään ei tee mitään. Kumpi on halvempaa, ostaa uusi näytönohjain joka tukee DX10 ja Vista, vai Xbox360 tai Wii? Vista itsessään maksaa jo enemmän. Mukaan lukien myös sen, että pelkällä näytönohjaimella ja vistalla ei tee mitään. Ja ennen kaikkea kummalla pystyy pelaamaan pidempään. Kuten sanoin jo, Xbox360 ja Wii ovat uusia muutaman vuoden, kun taas tänä päivänä hankittu rauta voi olla jo vanhaa muutaman kuukauden kuluttua.

Ja tosiaankin 400-500€(tai mitä nyt maksaakaan) käyttöjärjestelmästä on mielestäni aivan liikaa, varsinkin kun melkein vastaavan, Ubuntun, saa ilmaiseksi. Onkohan kukaan ostanut sitä ihan kaupasta, niin että ei ole tullut koneen mukana OEM lisenssillä tms "ilmaiseksi" (Wareja ei lueta :p)?

Toisaalta onhan joitain pelejä helpompi pelata tietokoneelta, mutta semmoisiinhan peleihin ei yleensä tarvitse tykkikonetta?

Janezki [11.10.2007 20:22:58]

#

squid kirjoitti:

Mitäs siinä Vistassa sitten boikotoit?

Sitä että Microsoft pakottaa käyttäjiä siirtymään Vistaan (i.e. DX10, päivitysten lopetusuhkailut XP:lle) + hinta, hiton raskas(se on VAIN käyttöjärjestelmä).

T.M. [11.10.2007 21:26:15]

#

lölz miten tää nyt meni mikrosoft dissaukseks taas, puhuttiin konepaketista :D

tsuriga [11.10.2007 21:30:20]

#

Dissatkaa omassa langassa.

Merri [11.10.2007 23:28:16]

#

Mää oon ihan tyytyväinen Vistaan, keväästä asiat ovat jo kohentuneet ihan kivasti eikä tämä niin hidaskaan ole kuin yritetään kovasti väittää. Outouksia ehkä on aina, mutta kyllä tällä jo hyvin toimeen tulee. Suurimmat ongelmat on käyttäjäoikeuksien puolella, mutta kun ne oppii hallitsemaan niin ei ole paljoa valittamista.

Uusi hakutoiminto on myös jotain aivan loistavaa, säädin sen indeksoimaan kaikki sorsatiedostot, tosi kivasti ja kätevästi löytää heti just sen tiedoston mitä kulloinkin on etsimässä. Ei ole enää pakko pitää itse täydellistä hakemistorakennetta yllä ja muistella sen rakennetta kun jotain etsii.

Sitten on tietty justiin verkkotoiminnot, äänipuoli ym. jotka on vedetty uusiksi. Toimii paremmin kuin XP:n tai Linuxin vastaavat yritelmät. Näyttiksen uusien ajurien asentaminenkin sujuu nykyään ilman uudelleenkäynnistystä.


Vista ei muuten ole kovinkaan reikäinen tai buginen, vakaasti on pysynyt käynnissä ja uhmatestillä ei ole mikään pöpö iskenyt koneelle vaikka käytössä on vain Windowsin oma palomuuri. Se on nyt oikeasti korjattu Vistaan. Samoin uudet käyttäjäoikeusasetukset ovat yhtä vahvat kuin Linuxissa, joten pahinta mitä voi tapahtua on varomattoman käyttäjätiedostojen katoaminen: käyttistä ei saa kokonaan haltuun.

Omalla kohdalla kaatumisongelmia oli keväällä vielä kun oli yhden laitteen ajureiden kanssa ongelmia, uusi ajuri tilalle ja kiltti on ollut.

Janezki [12.10.2007 09:15:53]

#

T.M. kirjoitti:

lölz miten tää nyt meni mikrosoft dissaukseks taas, puhuttiin konepaketista :D

Minun puolesta voidaa höpöttää Linuxista ja Microsoftista, alkaa loppusuoralla olemaan koko koneen hankkiminen. Tilaan ensi viikolla, kunhan saan päätettyä tuon näytönohjaimen.

tsuriga [12.10.2007 09:38:26]

#

Ota nyt etes joku virta, jolla on nimi. Noista nimettömistä ei tiedä tuota hyötysuhdetta ja käytännössä voi tulla maksamaan enemmän kuin joku laadukas. Ei kyllä kauhiasti säväytä tuo näyttiskään, tosin parempi maksaa enempi ja syö luultavasti myös ahneemmin sähköä.

Janezki [12.10.2007 17:00:32]

#

Vielä kerran, nyt viimeinen kokoonpano:

Prosessori AMD ATHLON 64 X2 4400+ AM2 (65W) BOX 82,68€
Emolevy ASUS AM2 NF500SLI DDR2 SATA2 RAID 8CH FW 74,34€
Kiintolevy Western Digital WD CAVIAR SE 250GB SATA2 7200RPM 8MB 57,66€
Virtalähde HEC 350W PSU RETAIL ATX2.0, 2X+12V, 2XSA 40,65€
Muisti (ATK-liikkeestä) Kingston 1GB 800MHZ DDR2 NON-ECC CL5 DIMM KIT 35,00€
Näytönohjain CLUB 3D GF 8500GT PCIE 512MB DDR2 SILENT 84,82€

Yhteensä 389,15€ postikuluineen. 424,15€ jos tuplaan muistin, mutta sen voin päättää myöhemmin. Täytyy sanoa että hyvän koneen tuosta saan budjettiin nähden, jos vaan osat on yhteensopivia. Ainakin mitä itse silmäisin niin ei pitäisi konfikteja olla.

tsuriga [12.10.2007 19:47:28]

#

Löyty tuosta virtalähteestä tietoa etsiessä tämmonen sivu, http://www.linuxhardware.org/features/01/11/07/1525211.shtml , mukava taulukko eri komponenttien arvioiduista virrankulutuksista tuolla alhaalla. Ihan kiva paketti, tuohon toki päälle ehkä joku ylimääräinen tuuletin / järkevä koppa jos tahtoo lämpöjä hieman alemmas, ynnä muu sälä. Rupes tosiaan tässä tutkaillessa toisaalta himottamaan uus kone, ja toisaalta heikottamaan entisen koneen sijotuspaikka, jälleenmyyntiarvohan on näköjään rapissu melkosesti komponenttien ollessa tuota hintaluokkaa.

Janezki [12.10.2007 21:56:58]

#

tsuriga kirjoitti:

Ihan kiva paketti, tuohon toki päälle ehkä joku ylimääräinen tuuletin / järkevä koppa jos tahtoo lämpöjä hieman alemmas, ynnä muu sälä.

Joo minulla on Zalmanin tuuletin kuparisiilellä + kotelotuuletin ja vanha koppa menkööt, sitäkin olen vähän kustomoinut ilman kiertoa silmällä pitäen.

moptim [13.10.2007 08:17:12]

#

Öriör. Siitä Vistan servisepäkistä. Oli se aika iso möhkäle, jotain gigatavuja tais olla.

Mutta niin, aika edullisen paketin oot saanu aikaan. Tosin näyttö voipi olla aika lisä tohon hintaan jos sulla ei ole jo, nehän maksaa pohjushedelmiä. Powerista en osaa sanoo mitään, tosin aikas edulline on ja ton tsurigan postaaman linkin mukaan näyttääpi ihan hyvältä. Muistia aika vähän nähtynä siihen minkälainen näytönohjaimes on ainakin mun mielestä. Se näytönohjain vaikuttaa tehokkaalta kyl, tosin jos aiot siirtyä linuksiin jossain vaiheessa niin ei oo käyttisten listalla linuxiin viittaavaa.

Toivottavasti tästä tuli suhteellisen selkeä viesti.

EDIT: Ja kans se kotelo voi olla aika kiva hommata vaikkei sitä pakosti tarviskaan.

EDIT2: Muthei, mä en ylikellottais enää noita. Ovat jo melkos tehokkaita. Se oli silloin Pentium 4 mikä oli tarkoitettu semmoseks että sitä voi ylikellottaa mutta se syökin virtaa ja on iäkäs muuteskin. Tosin valmistaahan Intel vieläkin penanelosen serkkua (Celeron D 3.2 GHz), joka sekin syö ikävästi virtaa.

Grez [13.10.2007 08:26:19]

#

tsuriga kirjoitti:

mukava taulukko eri komponenttien arvioiduista virrankulutuksista tuolla alhaalla

Ei vaan ole hirveästi ajan tasalla mielestäni. Esim muistista sanotaan 8W per 128 megaa.. Eli kun laitoin palvelimeen 8 gigaa muistia, niin se olisi 512W :D No, todellisuudessa sen gigasen kamman datalehden mukaan max. 7W, joten 56W taitaa olla lähempänä todellisuutta siinä tapauksessa.

Janezki [13.10.2007 13:41:04]

#

moptim kirjoitti:

Mutta niin, aika edullisen paketin oot saanu aikaan. Tosin näyttö voipi olla aika lisä tohon hintaan jos sulla ei ole jo, nehän maksaa pohjushedelmiä. Powerista en osaa sanoo mitään, tosin aikas edulline on ja ton tsurigan postaaman linkin mukaan näyttääpi ihan hyvältä. Muistia aika vähän nähtynä siihen minkälainen näytönohjaimes on ainakin mun mielestä. Se näytönohjain vaikuttaa tehokkaalta kyl, tosin jos aiot siirtyä linuksiin jossain vaiheessa niin ei oo käyttisten listalla linuxiin viittaavaa.--

EDIT: Ja kans se kotelo voi olla aika kiva hommata vaikkei sitä pakosti tarviskaan.

EDIT2: Muthei, mä en ylikellottais enää noita. Ovat jo melkos tehokkaita. Se oli silloin Pentium 4 mikä oli tarkoitettu semmoseks että sitä voi ylikellottaa mutta se syökin virtaa ja on iäkäs muuteskin. Tosin valmistaahan Intel vieläkin penanelosen serkkua (Celeron D 3.2 GHz), joka sekin syö ikävästi virtaa.

Romuinen käytettynä 30€ maksanut crt näyttö löytyy. En ole ikinä oikein noihin näyttöihin viitsinyt panostaa. Muistiahan tosiaan saatan ostaa toisen kamman kun siltä tuntuu, onhan emossa sentäs 4 muistipaikkaa. Kotelo kyllä haluttaisi ostaa uusi, mutta toisekseen, siitä pitää jo maksaa se muistikamman hinta, joten mieluummin lisää muistia. Vanha koppa vähän meinaa resonoida prosessorituulettimen kanssa mutta senkin saa varmaan korjattua.
Kellotus tulee varmaan sitten ajankohtaiseksi kun kone alkaa tuntumaan tehottomalta. Ensimmäinen vuosi nyt menee siinä uutuuden huumassa. Katsoopahan sitten miten homma onnistuisi.

Janezki [20.10.2007 09:54:57]

#

Nyt on uusi masiina käynnissä. Taivuin ja ostin sittenkin sen uuden kotelon. Osat oli yhteensopivat eikö minkäänlaisia ongelmia ole ilmennyt. Jos nyt negatiivista pitää keksiä niin Western Digitalin kiintolevy pitää enemmän ääntä I/0 liikenteessä kuin vanhat kiintolevyt yhteensä. Fyysisten osien kokoamiseen meni tällaiselta amatööriltä arviolta 2-3h. Ensimmäinen kerta kun kokosin koneen alusta loppuun.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta