Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Windows XP:n starttivaikeuksia

Sivun loppuun

Nicodemus [06.04.2007 17:16:24]

#

Elikkäs kaverini kone toimi illalla ihan hyvin, mutta aamulla konetta startatessa kone luuppasi vain väliä: ladataan winxp (sitten näyttö sammui) ja sen jälkeen taas mustaruutu jossa on valkoisella tekstiä (kovon nimi ja tiedot ja muistin määrä jne...) ja sitten taas ladataan winxp ja sitten taas näyttö sammui jne.. Ollaan kokeiltu vaihtaa kaverin kovo omaani joka toimii taatusti, mutta kone luuppaa samaa väliä... BIOS toimii.. Kone alkoi kuitenkin ihan itsekseen tekemään tätä yön aikana joten asetuksissa ei pitäsi olla häikkää.. Kone tekee samaa myös vaikka yrittäisi käynnistää vikasietotilassa. Ja käyttis on se WinXP Home... Osaisiko joku kertoa miten pääsemme windowssiin turvallisesti???

Blaze [06.04.2007 20:06:32]

#

Koittakaa nyt sitä vikasietotilaa ihan aluksi: siinä kun tuo BIOSin kovotietoym. -ruutu vaihtuu XP:n logoksi hakatkaa F8:a, niin XP:n latausruudun sijasta pitäis tulla valikko, josta tuon voi valita.

Nicodemus [06.04.2007 23:38:19]

#

On kokeiltu kaikkia eli vikasietotilaa ja vikasietotilaa verkon kanssa ja sitä että palauta edelliseen toimivaan kokoonpanoon ja normaalia... Kaikissa sama homma...

Dude [09.04.2007 11:10:03]

#

...Ja siinä vielä lisää syitä miks xp on huono...

Juice [09.04.2007 11:35:34]

#

Joskus oli samantapaista kun boot.ini oli jotenkin luultavasti kosahtanut. recovery consoleen (vai mikä se nyt olikaan, kuiteski asennuslevyltä sen tais jotenki saada) piti ajaa fixboot ja fixmbr.

Nicodemus [09.04.2007 18:57:43]

#

Ajattelin heti ensimmäiseksi silloin kokeillä tuota, mutta ei kaveri sitten tiennyt järjestelmänvalvojan salasanaa... Mutta koska se teki samaa omalla kovollanikin niin vika saattaa olla muuallakin kuin windowssissa???

neau33 [09.04.2007 19:33:01]

#

Heippa Nicodemus!

Kuvauksesi perustella vika ei todennäköisestikään ole käyttiksessä. Kokeile seuraavaa: Lättää se sun omassa koneessa toimiva kovo siihen koneeseen, pamauta setupiin käynnistyksen yhteydessa ja tarkista, että kovon tunnistus mode on auto. Printtaa kaikkien välilehtien sisältämä kama (mun koneessa toimii Print Screen'illä) jos ei onnistu kopsaa käsin. Sit vaan poistu setup'ta tallentamalla asetukset (vaikka mitään ei olis muutettukaan (paitsi jos HDD tunnistus ei ole auto )). Jos on ristiinlinkityksiä niin näytöllä alkaa näkymään kamaa. Anna koneen hoidella nämä prosessit. Jos tämäkään ei auta niin boottaa uusdestaan, mene setup'iin ja lyö kehiin default asetukset ja sen jälkeen alat muuttaan asetuksia "alkuperäsiin" yksi kerrallaan, ja voila` vian pitäisi paljastua, jos laiteristiriitoja (hidasta on sen takaan).

Edit: oletko kokeillut toimiiko sen kaverin kovo sun koneessa..?

Grez [09.04.2007 19:36:33]

#

Btw, jos ei jaksa kopioida noita alkunäyttöjä käsin ja printscreen ei toimi, niin digitaalikamera on myös toimiva ratkaisu.. Nimimerkillä monta kertaa kuvannut.

neau33 [09.04.2007 19:52:58]

#

Hei Grez!

Mä haluaisin ihan oikeesti tavata sut livenä, alan ihastua suhun ihan todella. Meillä olis varmaan ihania naamatvastakkain väittely/kokemusvertailu tuokioita. Jos pidät keväästä, auringosta ja viini ei ole sinulle täysin vieras asia niin... mailaa mulle please, että voitaisiin vaikka sopia tapaamisesta...

Nicodemus [09.04.2007 20:05:14]

#

En ole kokeillut hänen kovoa omaani... Mutta koska se kone toimi ihan nätisti ja mihinkään ei koskettu ja sitten se ei enää seuraavana aamuna toiminutkaan... Tai sitten ne on muuttunut itsellään ne asetukset.. Mutta taidan huomenna kokeilla noin kuin Nea neuvoi..

Edit: Onko lisää neuvoja tjsp?

zacura [09.04.2007 21:45:30]

#

Nicodemus kirjoitti:

Mutta koska se teki samaa omalla kovollanikin niin vika saattaa olla muuallakin kuin windowssissa???

Windows XP on vähän nirso käynnistymään eri koneessa kuin siinä mihin se on alunperin asennettu. Tämä toki riippuu paljolti koneiden raudasta. Mutta jos käynnistyminen vieraassa koneessa ei onnistu seurauksena on yleensä kuvatunlaisia oireita, joten se ei ole varma tapa testata raudan toimivuutta.
Joltain Linuxin tai Windows live-cdltä voi myös kokeilla käynnistää konetta. Windows live-cdn tekemisessä auttaa esimerkiksi BartPE http://www.nu2.nu/pebuilder/

Grez [09.04.2007 21:59:30]

#

Yksi mikä kannattaa ehkä testata on ajaa joku kunnollinen muistintestausohjelma koneessa. Jos muisti on rikki niin XP tilttaa melko satavarmasti (ellei sitten vika ole niin lopussa että se ei tule vielä boottauksen aikana vastaan).

Nicodemus [10.04.2007 14:37:19]

#

Elikkäs muisti ei ole tod. näk. rikki koska bios ilmottaa sen koon ainakin oikein.. Kokeilin kaverin kovoa omaani, eikä se pelannu siinäkään.. Eli vika voi olla ihan missä vaan... HDD startti oli AUTO jaja kokeilin myös fixboot ja fixmbr kun sain sen salasanan selville... Hänen kovollaan kovo siis luuppaa alun ja win xp:n käynnistyksen välillä ja omalla kovollani se luuppaa sem kohdan missä kysytään että mennäänkö norm. win, safe mode jne ja sitten sammuu näyttö ja sitten taas että mennäänkö norm. win, safe mode jne... Mutta voisitko Nea selittää paremmin vielä tuota mitä tuolla edellä selitit??? Ja uusista vinkeistä/ratkaisuista olisin kiitollinen.

neau33 [10.04.2007 15:04:39]

#

Heippa Nicodemus!

Jos et ole jo kokeillut niin tee bootti levyke tai CD, säädä bootausjärjestys setupissa ja kokeile mitä tapahtuu...

Nicodemus [10.04.2007 16:26:03]

#

Alkaa toivo jo vähän mennä ja mietinkin, että mitä tulisi maksamaan tuon koneen ikkunasta ulos heitto... Voi olla ettei niin paljon etteikö se olisi sen arvoista... Mutta nytten pieni tilanne päivitys: Kone käynnistyy kohtaan jossa kysytään että vikasietotilaan, norm. win jne.. ja kun painaa jotain niin sitten se vähän aikaa lataa ja sitten vain vasempaan yläkulmaan jää valkoinen viiva vilkkumaan... Valittaa, että kone on sammutettu väärin, mutta totta h******ssä se on sammutettu väärin kun ei oikein edes pysty sammuttaan... Mutta kai sitä boottaavaa levyket vois kokeilla kun hermot taas kestää...

Wezmel [11.04.2007 23:31:49]

#

Jospa se kovo on vaikka mennyt rikki... Kovalevyn tarkistamiseen löytyy sovelluksia, esimerkiksi Hiren's boot CD:llä oleva HD regenerator on aika pätevä.

Grez [11.04.2007 23:59:54]

#

Toi että bios sanoo muistien määrän oikein ei kerro vielä juuri mitään muistien ehjyysasteesta.

Nicodemus [12.04.2007 18:50:55]

#

Okkei, eli muisti tai kovo voipi olla rikki... Se olisi paljon mahdollista, että kovo olisi rikki koska se ei toiminut kummallakaan koneella. Mutta se mikä tekee siitä hommasta hassua niin on se, että ei omalla kovollanikaan toiminut hänen koneensa... Jos vaikka molemmat olisi rikki. Aika hyvä tuuri olis jos molemmat olis levinny saman yön... Mutta ongelma ei siis edelleenkään ole ratkaistu...

Opiskelija [12.04.2007 19:24:20]

#

Itselläni oli aikoinaan WinXP:n käynistyksessä ongelmia, bios löpinöiden jälkeen tuli vain mustaa. Ongelmaan auttoi kun etsi laatikoiden pohjalta WinXP:n CD:n, recovery console:ssa kirjoitti chkdsk /p ja kun virheitä löyty niin chkdsk /r jonka jälkeen kone toimi ongelmitta. Tuota voisit kokeilla, vaikka tuskin siitä apua on.

Ainakin itselläni se pyydetty järjestelmänvalvojan salasana oli tyhjä, entterin painnalluksella pääsi eteenpäin. Pystyykö tuota edes asettamaan WinXP Homessa?

Metabolix [12.04.2007 20:25:23]

#

Nicodemus: Puhut nyt itsesi kanssa ristiin tai muuten vain sekavasti. Viitsisitkö vastata vielä selkeästi näihin kohtiin:
1) Toimiiko siis, jos laitat oman kovalevysi kaverin koneeseen (ja kaverin levy siis irti)?
2) Entä toimiiko, jos laitat kaverin kovalevyn omaan koneeseesi (ja oma levy irti)?
3) Saatko käynnistettyä koneesi joltakin muulta laitteelta (vaikkapa jonkinlainen LiveCD Linuxilla)?

Jos vastaus kaikkiin on "ei", kannattaa kokeilla sitä muistintestausta (vaikkapa siis joltakin LiveCD:ltä). Sen sijaan jos vain oma kovalevy vaikuttaa toimimattomalta, sen voinee tarkistaa, kun ensin käynnistää koneen joltakin muulta laitteelta (miksei vaikka LiveCD:ltä silloinkin).

Nicodemus [12.04.2007 22:18:44]

#

Tuota Opiskelijan vinkkiä voitaisiin kokeilla..

Metabolix:

Puhun siksi ehkä epäselvästi, koska tilanne on hiemman muuttunut, mutta ei mielestäni merkittävästi. (Alhaalla selostus.) Mutta täytyy myöntää, että ehkä olen vain ajatellut oikein ja kirjoittanut vaikeasti tai toisellalailla.

1) EI, kysyy, että vikasietotilaan vai norm. win jne.. ja sitten näyttö sammuu ja sitten sama uusiks...

2) EI, ei edes yritä bootata. Vasemmassa yläkulmassa vilkkuu vain valk. viiva. Ja BIOS on säädetty boottaan C.

3)En ole kokeillut, mutta minulla on Linux Ubuntu 5.10 live cd, joten sitä voisin kokeilla.

Ja aluksi siis kaverin kone ihan omalla kovollaan luuppasi sitä win käynnistys ja BIOS tietojen väliä, nytten se kysyy, että mennäänkö norm. win vai vikasietotila jne ja painaa sitten minkä tahansa niin tulee musta ruutu ja vasempaan yläkulmaan vilkkuva viiva ja mitään ei tapahdu. Ja tämä muutos tuli taas yhdessä yössä... Mielenkiintoinen juttu.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta