Mitä vikaa on QuickBasicin GOTO -käskyissä, kun niitä ei saisi käyttää ohjelmissa? Olen tehnyt yhden pelin, jossa niitä on peräti 111 kappaletta. Ja ohjelma toimii hyvin.
Asiasta voi olla montaa mieltä joutkut vihaavat sitä ja jotkut rakastavat, vähän kuin irakin sota ~ puolesta ja vastaan. itseasiassa ongelmana voi olla se että koodista saattaa tulla ikävän sekavaa goto komenolla mutta...
... en ole ihan varma
GOTO:a saa kyllä käyttää, mutta sitä ei suositella. Koodista tulee ennenpitkää niin sekava että siitä ei kukaan saa mitään selvää - edes tekijä. Kannattaa tutustua aliohjelmiin SUB ja FUNCTION.
Käytin GOTO-käskyjä viimeeksi (pari vuotta sitten), kun tein tekstiseikkailuja, mutta muihin ohjelmiin tai peleihin niitä ei voi suositella.
GOTO toimii niinkuin pitääkin, mutta yritähän saada siitä myöhemmin selvää mitä se ohjelma tarkalleen tekee missäkin vaiheessa, ja missä se virhe on joka on päässyt lipsahtamaan sinne jossain vaiheessa.
Ei GOTO-käskyissä sinällään mitään pahaa ole, kunhan niitä osaa käyttää oikein ja ilman, että koodista tulee sekava. Useimmiten asiat tosin pystyy tekemään muutenkin järkevämmällä tavalla. Kuitenkaan esimerkiksi virheenkäsittelyyn ei ole muuta mahdollisuutta kuin GOTO:n käyttö.
Kieltämättä se koodi on hieman sekava. Mutta onhan siinä ohjelmassa rivejäkin 1286 kpl.
lainaus:
Kieltämättä se koodi on hieman sekava. Mutta onhan siinä ohjelmassa rivejäkin 1286 kpl.
Juuri siinä se onkin, jos ohjelma hyppää riviltä 72 yhtäkkiä riville 619 ja riviltä 650 riville 13 ja riviltä 40 riville 998 ja riviltä 1005 riville 465...
Siinähän onkin sitten selviteltävää jälkeenpäin mitä mikäkin tekee...
En ole kovin paljon itse käyttänyt GOTO - käskyä viimeaikoina, mutta silloin kun käytin, varasin mielessäni tietyt rivit jollain tietyllä tapaa. Tietyn rivimäärän tietynlaisille toiminnoille. Joskin nykyään en keksi GOTO - käskylle pahemmin käyttöä. Aliohjelmat ovat minusta käytöllisempiä.
-Grey-
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.