Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Laajakaistavero

Sivun loppuun

Nikotiini [30.01.2007 17:55:50]

#

http://www.mbnet.fi/net.nyt/juttu.aspx?id=1750 . Miltä tuo kuulostaisi. Omasta mielestäni aivan turha.

Blaze [30.01.2007 18:22:19]

#

Voisin tuon niellä, jos verolle saa jotain vastinetta, esim. prosentti kerätyistä verotuloista Ohjelmointiputkan kehittämiseen.

Edit: tai oikeuden imuroida haluamaansa mediasisältöä ilman pelkoa jättisakoista.

Newb [30.01.2007 18:29:55]

#

Pah, kohta viedään kaikki rahat.

tkarkkainen [30.01.2007 19:26:07]

#

Wikipedia kirjoitti:

Televisio eli TV on laite, joka näyttää radioaaltoja pitkin siirrettyä liikkuvaa kuvaa.

Wikipedia kirjoitti:

Televisiomaksu (aikaisemmin Suomessa televisiolupa), lyhyemmin tv-maksu, on useissa maissa televisiolaitteen hallussapidosta valtiolle maksettava ns. veroluonteinen maksu.

TV-maksu maksetaan siis nimenomaan televisioLAITTEESTA, ei ohjelmasisällöstä. Kuitenkin laajakaistaveroa perustellaan ohjelmasisällöllä, jota ei vielä edes ole. Laajakaistaa en millään miellä radiolaitteeksi. TV-signaalia siinä ei ainakaan liiku.

"Nokun teeveestäki maksetaan" -itkeminen ei siis ole pätevä peruste laajakaistaverolle, keksikööt uuden.

Juice [30.01.2007 19:55:53]

#

Vetäisivät laajakaistan nyt ensin joka korpeen ja keskittyisivät vasta sitten itkemään.

Tumpelo [30.01.2007 20:16:31]

#

Käsittämätöntä minusta kuinka kokoajan keksitään tapoja saada valtion kirstuun lisää rahaa. En todellakaan kannata ajatusta, sitäpaitsi, monen laajakaista on niin hidaskin että sillä ei pahemmin nettitv:itä katella, esim minun 512/512 riittää nippa nappa Youtubelle, ei puhettakaan laadukkaista nettitelkkareista. Kohta tieten alkavat periä jotain maksua sillä perusteella että tietokoneelle saa Skypen tms ohjelman jonka avulla voi kiertää puhelimen käyttöä.

tesmu [30.01.2007 20:24:11]

#

Rahastusratkaisu johon ei pysty järinhelposti vaikuttamaan... Tosiaan jos vastineeksi saisi esim joka korpeen 10/10 netin, sekä tosiaan ladattava sisältö saisi olla mitävain niin ei haittaisi...

Kristal [31.01.2007 10:31:40]

#

tesmun kanssa samaa mieltä, jos veroja aletaan periä laajakaistasta niin pitäisi saada kunnon laajakaista.

Toisaalta verot voitaisiin suunnata ainoastaan nopeisiin laajakaistoihin (kuten 8/1). Itse olen kanssa samaa mieltä siitä, että netistä saisi ladata vapaasti tekijänoikeussuojattua materiaalia, jos veroja aletaan periä laajakaistoista.

Heikki [31.01.2007 16:42:23]

#

Tämä laajakaistaverohan on Saksassa käsittääkseni sellainen, että se on maksettava, jos kotona on laajakaistayhteys JA ei ole televisiota (TV-lupaa). Eli suurimmalle osalle käyttäjistä tällaisella verolla ei olisi vaikutusta (kaikkihan maksavat TV-luvan...)

Jos televisiota voi tulevaisuudessa oikeasti katsoa netistä (käytännössä siis YLE:n ohjelmia, koska YLE:n ohjelmatarjonnastahan TV-maksu maksetaan), näkisin laajakaistaveron ihan tasapuolisena: eihän jollain toisella saa olla oikeutta katsella ilman TV-maksua samaa ohjelmaa, josta itse maksan TV-maksun?

Toisaalta jos tämä maksu tulee TV-luvan "päälle" tietynlaisena korvauksena laittomasta lataamisesta, en näe hommassa mitään muuta kuin rahastuksta: käytännössähän ei ole nykymaailmassa mahdollista toteuttaa järjestelmää, jossa tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia saisi kopioida rajattomasti. Jos maksu on kasettimaksun (vai mikä hyvitysmaksu nykyään onkaan) tyyppinen, se taas rikkoo ainakin minun oikeustajuani (samalla voitaisiin lähettää kaikille etukäteen sakko laittomasta lataamisesta).

feenix [31.01.2007 17:01:11]

#

tkarkkainen kirjoitti:

Wikipedia kirjoitti:

Televisio eli TV on laite, joka näyttää radioaaltoja pitkin siirrettyä liikkuvaa kuvaa.

Wikipedia kirjoitti:

Televisiomaksu (aikaisemmin Suomessa televisiolupa), lyhyemmin tv-maksu, on useissa maissa televisiolaitteen hallussapidosta valtiolle maksettava ns. veroluonteinen maksu.

Tuota, laki ei sano yhtään mitään radioaalloista. Lain määrittelemä "televisio" on ihan eri asia: "televisiolla [tarkoitetaan] televisio-ohjelmistojen vastaanottoon ja seuraamiseen tarkoitettua laitetta tai laiteyhdistelmää." Ja kuten ehkä jotkut huomasivat, Maxinetin nettiliittymäiset joutuvat myös maksamaan TV-maksua koska voivat katsoa televisiota sen kautta.

Lain sanamuodossa tuo "tarkoitettu" on se ongelma joissain tapauksissa. Jos kytken koneeseen TV-kortin, se on luonnollisesti tarkoitettu siihen. Mutta jos nettioperaattorini päättää tarjota kaikille television netin läpi, eihän laitteistoni silti ole tarkoitettu siihen.

Ihan vinkkinä, kannattaa joskus katsoa luotettaviakin lähteitä eikä Wikipediaa ja vieläpä tutkia määritelmät, ne kun eivät aina ole ihan samat.

Mutta typerämpää kuin laajakaistavero oli Viestintäviraston aiemmin miettimä Tietoturvamaksu. Se tarkoitti sitä, että FI-domaineista perittäisi moista lisärahaa. Ja tämähän on ihan järjetöntä: miksi FI-domainin haltija tarvitsisi jotain Ficoran lisäsuojelua tietoturvan suhteen, mutta COM-domainin haltija ei? Miksi 10 FI-domainia "omistava" yritys tarvitsisi 10-kertaisen turvamaksun suhteessa yhden omistavaan?

Eli näkee nyt jääkö laajakaistaverokin sitten unholaan jossain välissä. Toisaalta itsekin sanoin tietoturvamaksusta että rahastettaisi ennemminkin kotikäyttäjiä, niille moisista "tietoturvamaksuista" voisi jotain hyötyä koituakin. Anteeksi jos siitä on alettu kehittää laajakaistaveroa... ]:)

Blaze [31.01.2007 18:05:31]

#

feenix kirjoitti:

Toisaalta itsekin sanoin tietoturvamaksusta että rahastettaisi ennemminkin kotikäyttäjiä, niille moisista "tietoturvamaksuista" voisi jotain hyötyä koituakin.

Haittavero Windows-käyttäjille ^_^;

Nikotiini [31.01.2007 20:31:36]

#

Vero mikä vero, mutta miksi se pitää meiltä periä? Esim. rekoilla kuljetetaan Suomen teitä pitkin tavaraa Venäjälle ja takaisin, joka kuluttaa Suomen teitä paljon. Ja me joudumme maksamaan ne.

NiLon [02.02.2007 11:17:50]

#

Koskakohan ne keksivät ottaa verosta veroa. Sillähän saisi paljon verotuloja.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta