Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Uskomatonta salakirjoitusta

Sivun loppuun

AimoKulaus [29.01.2007 11:55:11]

#

Lue ohjeet miten valokuvaan piilotetaan romaani tai koko Kalevala teos!

http://mekri.joensuu.fi/alpo/salakirjoitus/

T.M. [29.01.2007 12:20:12]

#

lainaus:

ja 8 bittiä alpha, joka lienee kirkkaus tms?

BMP kuvat ovat max 24 bittisiä, ei niissä mitään alphaa ole.

Vinkkinä vielä että häviötön PNG formaatti vie vähemmän tilaa kuin BMP.

Legu [29.01.2007 13:53:17]

#

Wikipedia kirjoitti:

A 32-bit version with integrated alpha channel has been introduced with Windows XP and is used within its logon and theme system; it has yet to gain wide support in image editing software.

Kyllä noita 32-bittisiä BMP-kuvia on olemassa (esim muistaakseni Photoshopilla voi tallentaa), mutta tosiaan ne eivät ole kovinkaan käytettyjä.

Se alpha on läpinäkyvyys, ei kirkkaus.

AimoKulaus [29.01.2007 18:18:29]

#

Jostain syystä VB 2005 SetPixel haluaa välttämättä tuon alphan. Myös tiedoston koko kasvaa vastaavasti.
Täytyy kokeilla vielä SetPixel Apia ja myös tuo PNG on työn alla. Kuvaa ladatessa se voi olla missä muodossa tahansa.

muunnettupikseli = pikseli.FromArgb(alpha, red, green, blue)
myBitmap.SetPixel(x, y, muunnettupikseli)

Ja toinen hauska yli minun ymmärryksen menevä homma on tekstin lataus ja tallennus: Ladatessa täytyy olla koodaus UTF7 ja tallennettaessa UTF8, muuten ääkköset eivät näy oikein.

tsuriga [29.01.2007 18:44:39]

#

copy /b file.ext + file2.ext output.ext

FooBat [29.01.2007 21:15:56]

#

Steganografia ja kryptografia on aika mielenkiintoisia aiheita. Näitä tuli joskus itsekin tutkittua.

Itse suunnittelin joskus tekeväni oman datan kuvaan piilotuksen siten, että GIF-kuvan palettiin laitetaan tietyt värit kahteen/useampaan kertaan ja sitten riippuen siitä mitä dataa kuvaan halutaan tallentaan, käytetään tiettyä näistä väreistä. Esim. mustavalkokuva voidaan tallentaa värillisenä, jonka paletissa on 128 valkoista ja 128 mustaa väriä ja näitä paletin värejä käyttäen voidaan tallentaa puoli tavua dataa kutakin pikseliä kohti kuvan näyttäen täsmälleen alkuperäiseltä. Värimäärän kasvaessa data/pikseli -suhde tietenkin merkittävästi pienenee. Eikä tämä nyt mitenkään turvallinenkaan koodaus ole, koska jos tietää mitä etsii, on aika helppo havaita, että kuvassa on ylimääräistä dataa.

Heikki [29.01.2007 22:20:28]

#

Huhhuh, olen kyllä aiemmin kuullut tällaisesta steganografiasta(ko?), mutta ei ole tullut vastaan kuvia tai tarkempia selvityksiä siitä, miten tällainen kryptaus tarkkaan ottaen tehdään. Kaikkea sitä saa kuviin piilotettuakin...

Täytyypä tutkailla tarkemmin paremmalla ajalla. Hienoja

K_L [30.01.2007 07:55:16]

#

Jaaha seuraavaa Dan Brownia vaan odottelelmaan.
Pitää itsekkin perehtyä asiaan. Salaukset on sitä parempaa sudokua aivoille.

AimoKulaus [30.01.2007 09:14:40]

#

Nyt sivuilla on uudempi versio, jossa kuvat voi ladata eri muodoissa, ja tallentaa png tai bmp -muodoissa.
Myös lähdekoodi on paremmin muotoiltu, kiitos Ohjelmointiputkalle :-)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta