Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mitä mieltä olet Windows Vistasta?

Sivun loppuun

moptim [09.01.2007 18:14:25]

#

Mikä on oma mielipiteesi Windows Vistasta? Oma mielipiteeni on aika reilusti pakkasen puolella. Tämänlaisia syitä:

* Aero-käyttöliittymä on sanoinkuvaamattoman ruma ja muutenkin inhottava
* Vista tekee asioita selän takana, yksi esimerkki:

Vaikka olisi logannutkin Admin-tunnuksella, tarvii aina Adminin salasanan asentaakseen jotain. Jos asentaa ilman Adminin salasanaa kansioon, johon ei rajoitetulla tunnuksella ole lupaa, Windows valehtelee, että ohjelma asentuisi haluttuun kansioon. Oikeasti se on jossain levynkulmalla jemmassa.

* OpenGL ei toimi kuin DirectX:n kautta
* Kovat laitteistovaatimukset (vähintään DirectX 9, 512 MB muistia ja muistaakseni 800 MHz prosessori)

EDIT: Ja mitä pilanimiä keksisit Vistalle?

str4nd [09.01.2007 18:19:19]

#

KingOfTheWorld kirjoitti:

EDIT: Ja mitä pilanimiä keksisit Vistalle?

MasaVista.

tkarkkainen [09.01.2007 18:19:30]

#

Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että eipä tuota ole tarvetta omalle koneelle asentaa. Ei yksinkertaisesti kiinnosta niin paljoa. Toki jos se jonkun kaverin koneelta löytyy, niin pitäähän se käydä tarkastamassa.

Eiköhän tuo kouluunkin joskus lähitulevaisuudessa ilmestyne.

KingOfTheWorld kirjoitti:

Ja mitä pilanimiä keksisit Vistalle?

Onhan noita iät ja ajat keksitty. Äkkiä tulee mieleen pissa, visva ja ritsa :P

SysRq868 [09.01.2007 18:25:42]

#

Omat mielipiteeni maailmankielellä tuolla: http://hellsinki.wordpress.com/2006/11/08/vista-sucks/

moptim [09.01.2007 18:28:25]

#

Joo, en minäkään asenna. Kouluihin kyllä tulee Virtsa, tai joku sen seuraaja. Meidän koulussa oli vielä kaksi vuotta sitten 98. Harmi, kun en osannut haxoroida sitä. DOS-pohjaisuus olisi antanut hyvän pohjan haxoroinnille. :)

str4nd kirjoitti:

KingOfTheWorld kirjoitti:

EDIT: Ja mitä pilanimiä keksisit Vistalle?

MasaVista.

Jee.

Merri [09.01.2007 18:29:48]

#

Vista on ihan paras systeemi, se hakkaa joka ainoan Linux-jakeluversion mennen tullen. Linuxit on ihan älyttömän raskaita, muistan vielä kun asensin 200 MHz Penaani ensimmäistä kertaa graafisen käyttöliittymän Linuxin niin se oli niin älyttömän raskas että kursorilla kesti useita sekuntteja vaihtaa paikkaansa kun hiirtä liikautti. Ainut asia minkä sillä tein oli koneen sammuttaminen ja siihenkin meni lähemmäs kymmenen minuuttia. En usko että Linux on kehittynyt tältä asteelta yhtään mihinkään.

moptim [09.01.2007 18:34:37]

#

Merri, mitähän sillä 200 MHz-Pentiumilla olisi tullut, jos siinä olisi vaikka WinXP?

Blaze [09.01.2007 18:46:13]

#

KingOfTheWorld kirjoitti:

Mikä on oma mielipiteesi Windows Vistasta?

Askel oikeaan suuntaan, mutta liian vähän, ja liian myöhään.

Käyttäjän kannaltahan tuossa on varsin vähän mitään mielenkiintoista. Hakukentät, sidebar, päivitetty IE tai WMP tai puolivillaset perussoftat ei oikeen jaksa innostaa. Onhan silmäkarkki aina kivaa, mutta ei siitä kukaan täysjärkinen pariasataa euroa maksa.

Kohotettu tietoturva on toki aina plussaa, Vistan toteutus vaan jäi vielä vähän puolitiehen.

Koodaajien kannalta Vista on huomattavasti mielenkiintosempi julkasu, tosin itseäni ainakaan ei oo erityisemmin kiinnostanu perehtyä Vistan uusiin rajapintoihin, Vista only -softan tekeminen kun ei oikein houkuttele. Enkä liene asian suhteen ainoa, mistä saammekin aikaan mielenkiintoisen noidankehän.

Minusta muuten on naurettavaa, että Windowsin mukana ei edelleenkään tule kunnollista tekstieditoria.

KingOfTheWorld kirjoitti:

* OpenGL ei toimi kuin DirectX:n kautta

Ei muuten pidä paikkaansa. OpenGL toimii kuten ennenkin, kunhan näyttökorttisi valmistaja tarjoaa ajurit.

str4nd kirjoitti:

KingOfTheWorld kirjoitti:

EDIT: Ja mitä pilanimiä keksisit Vistalle?

MasaVista.

Wanha :)

L2-K2 [09.01.2007 18:50:14]

#

KingOfTheWorld kirjoitti:

EDIT: Ja mitä pilanimiä keksisit Vistalle?

Vista => Vitsa(us) ?

Latska [09.01.2007 18:50:27]

#

En varmaan tule asentamaan Vistaa itselleni. Kakkoskone on liian tehoton ja kaikki tarvitsemani Windows-softat pyörivät joko Winen alla tai sitten tuolla XP:llä, mikä lojuu kiintolevyn pienimmällä osiolla. Selkeä askel eteenpäinhän tuo on, mutta toivoisin ennemmin, että Microsoft tekisi saman, mitä Apple OS X:n kanssa. Eli aloittaisi täysin puhtaalta pöydältä ja hoitaisi taaksepäinyhteensopivuuden vaikka jollakin emulaattorilla. Hyppään varmasti Vistan yli kokonaan ja asennan vaikka Viennan kun se ilmestyy joskus seuraavan vuosikymmenen alussa.

EDIT: Eihän Apple tietenkään puhtaalta pöydältä aloittanut, siinä pohjallahan pyörii periaatteessa NeXTSTEP.

EDIT2: MBnetin Jaba kertoo mielipiteitään Vistasta

Merri [09.01.2007 18:56:30]

#

KingOfTheWorld kirjoitti:

Merri, mitähän sillä 200 MHz-Pentiumilla olisi tullut, jos siinä olisi vaikka WinXP?

Kohtelias ilmoitus siitä, että prosessorin täytyy olla vähintään Pentium II -tasoinen, duh.

Lebe80 [09.01.2007 19:00:08]

#

Merri kirjoitti:

KingOfTheWorld kirjoitti:

Merri, mitähän sillä 200 MHz-Pentiumilla olisi tullut, jos siinä olisi vaikka WinXP?

Kohtelias ilmoitus siitä, että prosessorin täytyy olla vähintään Pentium II -tasoinen, duh.

Itseasiassa isälläni oli jonnin aikaa WinXP Pentium 333MHz koneessaan. XP itsessään toimi ihan hyvin, ainoa ongelma oli muistin vähyys (256 Megs), jonka takia eri sovelluksien välillä liikkuminen oli tuskaisen hidasta. Muuten Xp toimi melkeinpä "siedettävästi".

ja jos pitää _keksiä_ pilanimi, niin sanon vaikka Vista is next King of the World.

Eiköhän tuokin käyttis leviä taas kulovalkean lailla useisiin koneisiin.

edit:
Ja Windows/Linux/what ever keskustelun tappaakseni voin sanoa, että ei kannata aina valittaa asiasta jos on ostanut Opelin ja kiroaa kun siihen ei saa Mersun renkaita.

editedit:

KingOfTheWorld kirjoitti:

* Kovat laitteistovaatimukset (vähintään DirectX 9, 512 MB muistia ja muistaakseni 800 MHz prosessori)

Millä vuosituhannella elitkään? Nykypelejäkään (ja tulevat pelit jotka melko varmasti jatkossa vaativat vistan alleen) eivät varmaankaan edes asennu tuolle minimikoneelle.

Extreme [09.01.2007 19:29:19]

#

Merri:
Tässä sulle faktaa "raskaasta" käyttiksestä.

Windows Vista vaatimukset:

The low end one will need a speed of at least 800MHz, 512MB of system memory and a graphics processor that is DirectX 9 capable. The Aero ready one will need a 1GHz 32-bit or 64-bit processor, 1GB of system memory, 128MB of graphics memory, 40GB of hard drive capacity with 15GB free space, a DVD-ROM drive, audio output capabilities and Internet access.

It will also need a DirectX 9 class graphics processor that supports a Windows Display Driver Model Driver, Pixel Shader 2.0 in hardware and 32 bits per pixel. Windows Vista Premium Ready needs to have 64MB of graphics memory to support a single monitor less than 1,310,720 pixels; 128MB of graphics memory to support a single monitor at resolutions from 1,310,720 to 2,304,000 pixels; or 256MB of graphics memory to support a single monitor at resolutions higher than 2,304,000 pixels.

Ja sinä väität että linuxit on "raskaita" käyttiksiä?

Toki nykyään lähes kaikilla on nuo vaatimukset täyttävät koneet mutta pointti on siinä että erilaiset linux distrot pyörivät paljon "huonoimillakin" koneilla.

tgunner [09.01.2007 19:40:44]

#

Extreme kirjoitti:

Merri:
Tässä sulle faktaa "raskaasta" käyttiksestä.
(...)

Et tainnu ymmärtää ihan tota juttua?

Extreme [09.01.2007 19:48:42]

#

TGunner kirjoitti:

Et tainnu ymmärtää ihan tota juttua?

Jokainen ymmärtää miten tahtoo?

Miten sinä tämän ymmärrät?

Merri kirjoitti:

Linuxit on ihan älyttömän raskaita

Merri kirjoitti:

En usko että Linux on kehittynyt tältä asteelta yhtään mihinkään.

Grey [09.01.2007 20:30:22]

#

Nah, ei Vistalla ja sadalla ikkunallista Linux-distrolla ole oikein mitään eroa. Mitä nyt Vista vastaa kahtasataa ikkunallista Linux-distroa, mikä on todistettu juttu. Linuxiin mieltynyt tapaus vaihtoi Vistaan, ja eikä moista ole enää sen jälkeen näkynyt.. hm..

-Grey-

PS. Ja pussillinen lakritsia vuodelta 1999 sille joka pystyy kertomaan millaista sarkasmia olenkaan piilottanut tuohon ylläolevaan lyhyeen viestiin..

moptim [09.01.2007 20:37:34]

#

Lebe80 kirjoitti:

ja jos pitää _keksiä_ pilanimi, niin sanon vaikka Vista is next King of the World.

Jee. Ymmärrän kyllä tuon vitsin. Mutta silti se on ärsyttävä.
EDIT: ei enää tarvi pilanimiä, tuo riitti. Suoraan sanottuna en _halua_ niitä enää.

Pekka Karjalainen [09.01.2007 21:34:00]

#

Varmaankin otan Vistan käyttöön, jos joskus on pakko käyttää ohjelmia, jotka toimivat vain sillä. Ilahduttavaa on, jos näin ei käy aivan heti. Yleensä käyttis on parhaimmillaan silloin, kun sitä ei tarvitse ajatella ollenkaan. Voipii vaan käyttää ohjelmia ja tehdä omiaan.

Ideologisesti korrekti vaihtoehto pitää tietenkin joskus testata: House .

Jaska [09.01.2007 22:02:49]

#

Suhtaudun Vistaan hyvin epäluuloisesti aikaisempien Windowsien kokemusten myötä. Asentaakseni Microsoftin tuotteita kotikoneelleni joku saa olla kyllä aika taitava puhumaan minut ympäri. Varmaan joudun Vistan käyttöä kuitenkin opettelemaan, sillä eiköhän Vista ajan myötä asentune aika monen työpaikan koneisiin.

E.K.Virtanen [09.01.2007 22:06:38]

#

Kokeilin kaverilla pari tuntia. Koneena Intelin joku 1.8ghz ja 512 rammia. Tein siinä samalla kaksi Vista kokeilua käytännössä, ensimmäisen ja viimeisen. Tapelkaa ja kinastelkaa jos huvittaa, Vista qsee ja pahasti. Piste.

tkarkkainen [09.01.2007 22:55:55]

#

Extreme kirjoitti:

Miten sinä tämän ymmärrät?

Merri kirjoitti:

Linuxit on ihan älyttömän raskaita

Merri kirjoitti:

En usko että Linux on kehittynyt tältä asteelta yhtään mihinkään.

Sarkasmina.

Lebe80 kirjoitti:

Millä vuosituhannella elitkään? Nykypelejäkään (ja tulevat pelit jotka melko varmasti jatkossa vaativat vistan alleen) eivät varmaankaan edes asennu tuolle minimikoneelle.

Mitä ihmettä tekee käyttiksellä, joka yksinään haukkaa noin hirveän määrän resursseja? Peleillekin jää paljon vähemmän pelivaraa (no pun intended) kun käyttiksen omia grafiikkakikkareita pitää pyörittää. Tiedä sitten, kuinka hyvin Vista älyää kohdentaa resursseja, mutta käyttöjärjestelmäksi nuo vaatimukset ovat kohtuuttomat.

Draiz [09.01.2007 23:07:56]

#

KingOfTheWorld kirjoitti:

Lebe80 kirjoitti:

ja jos pitää _keksiä_ pilanimi, niin sanon vaikka Vista is next King of the World.

Jee. Ymmärrän kyllä tuon vitsin. Mutta silti se on ärsyttävä.
EDIT: ei enää tarvi pilanimiä, tuo riitti. Suoraan sanottuna en _halua_ niitä enää.

Hehe. :D

Ainiin... Oma mielipiteeni Vistasta: bloatti.

Merri [10.01.2007 07:29:33]

#

tkarkkainen kirjoitti:

Tiedä sitten, kuinka hyvin Vista älyää kohdentaa resursseja, mutta käyttöjärjestelmäksi nuo vaatimukset ovat kohtuuttomat.

Täytyy tosin muistaa, että laitteistovaatimukset eivät tule vain suoraan tehontarpeesta, vaan käytetyistä konekielisistä käskyistä. Jos Vistan pohja käyttää konekielisiä käskyjä jotka on saatavilla vasta useimmissa ~800 MHz aikakauden prosessoreissa, niin sitten laitteistovaatimus määräytyy sen mukaan eikä sitä alemman tason koneisiin voi taata toimivuutta, koska ne eivät välttämättä tue käytettyjä käskykantoja.

K_L [10.01.2007 08:08:22]

#

Oma mielipide


En kauhistele laitevaatimuksia, koska uusi käyttis tulee yleensä uuden myllyn mukana. Ja tuskin sitä kukaan alkaa alitehoista myllyä ostamaan.

Kyllähän Win XP:täkin manattiin ainoikaan. Kuitenkin Xp on paras käyttöjärjestelmä, mitä olen ikinä kokeillut. Useimmiten ne suureen ääneen kirotut ominaisuudet saa pistettyä pois, kuten esimerkiksi office avustaja.

V.I.S.T.A Virus Infections Spyware Trojans Ad-ware

/Oma mielipide

Tzaeru [10.01.2007 09:50:04]

#

Oma mielipiteeni on.. No kaikki sujuu helpommin ja nopeammin rakkaalla Gentoollani kuin koskaan windows xp:llä, joten luotan siihen, että tällä se sujuu loppuun asti - kunnes siis tulee seuraava hypetettävä teininörttikäyttöjärjestelmä.

Grey [10.01.2007 10:27:00]

#

Tzaeru kirjoitti:

kunnes siis tulee seuraava hypetettävä teininörttikäyttöjärjestelmä.

Paitsi että et ole siihen mennessä luultavammin enää teini, vaan kurttuinen vanha ukkeli, joka ei enää muista mikä olikaan levykryptauksen salasana..

-Grey-

A-P [10.01.2007 11:29:29]

#

Itselleni ei ole oikein muodostunut mielikuvaa Vistasta. Ainoat asiat mitkä tulivat ensimmäisenä mieleen olivat

* julkaisun viivästyminen
* Aero-käyttöliittymä (ei näköjään sisälly Windows Vista Home Basic-versioon)
* parantuneet tietoturvaominaisuudet.

Täytyi oikein hakea lisätietoa Wikipediasta2, jotta osaisi jotain sanoa.

Paljon tuntui olevan uusia ominaisuuksia, mutta ei mitään mitä ei olisi aikaisemmin nähty. Hinnatkin olivat kovat verrattuna kilpailijoihin. Vertailuun valittu ominaisuuksiltaa suurin piirtein samanlaiset.

Mac OS X1 129 €
Windows Vista2 Home Premium 291 € / Business 391 €
SLED3 1 vuoden tilaus 47 € / 3 vuoden tilaus 116 €

1Apple Store
2http://fi.wikipedia.org/wiki/Windows_Vista
3Suse Linux Enterprise Desktop: www.novel.com

K_L [10.01.2007 12:12:33]

#

En kyllä ihmettele yhtään Business version hintaa. Microsoft on luonut olosuhteet, jossa useidenkin yritysten on lähes mahdoton siirtyä muihin käyttöjärjestelmiin.

Microsoft vaan osaa myydä...

tkarkkainen [10.01.2007 12:45:31]

#

Merri kirjoitti:

Täytyy tosin muistaa, että laitteistovaatimukset eivät tule vain suoraan tehontarpeesta, vaan käytetyistä konekielisistä käskyistä. Jos Vistan pohja käyttää konekielisiä käskyjä jotka on saatavilla vasta useimmissa ~800 MHz aikakauden prosessoreissa, niin sitten laitteistovaatimus määräytyy sen mukaan

Kyllä, mutta Jaba ainakin kertoo suorittimen käytännössä jatkuvasta hyrräämisestä. Muistikin tuntuu maistuvan. Myös kiintolevytilan tarve on huomattava.

Jos prosessorivaatimus tulee pelkästään käskykannasta, niin miksei ilmoiteta, minkä prosessoriperheen suoritin koneessa tulee olla? Toisaalta, jos 800MHz olisi megahertseiltään ylimitoitettu, niin miksi suosituskokoonpanossa onkin jo kokonainen gigahertsi?

Tumpelo [10.01.2007 15:21:48]

#

Huonolle vaikuttaa. Hirvittänä raskas vaikka ulkoasussa ei ole mitään erikoista. Vieläkään ei Microsoftin kovaan kalloon ole mennyt se että roskakori apletti ja virtuaalityöpäydät ovat nykypäivää, ei puoli näyttöä vievä palkki jota voi kustomoida hyvin rajoitetusti. Vakaus tuntuu ensimmäisten testaajien mukaan olevan entistäkin huonompi, mikä ei ole ihme kun ottaa huomioon että Vista on taas yksi kerros voita vanhan Windowsin päällä. Microsoft markkinoi Vistaa täydellisenä pelialustana, mitä se ei todellakaan ole, koska itse käyttöjärjestelmä vie niin paljon tehoa että resursseja ei tavallisen pulliaisen koneesta riitä peleille. Nyt joku tulee sanomaan että "Linuksiko sitten on täydellinen pelialusta?", mutta en väitä niin. Windows on ainoa alusta jolle tulee jatkuvalla syötöllä isojen pelifirmojen pelejä, jonka takia se on ns. "ultimaattinen pelialusta", mutta siitä huolimatta homman voisi hoitaa teknisesti paljon paremmin. Mutta tyhmäähän se olisi odottaa Microsoftilta liikoja.

Onko mitään tietoa Vistan seuraajasta, minulla on sellainen kutina että Vistaan ei jäädä kovin pitkäksi aikaa jumiin. Eikös Vista olekin vain väliversio XP:n ja seuraavan Wikatoosan välillä, tekivät näin koska eivät osanneet koodata alkuperäistä uuden sukupolven Wikatoosaa kymmenessä vuodessa kasaan.

exAtuu [10.01.2007 15:38:16]

#

str4nd kirjoitti:

KingOfTheWorld kirjoitti:

EDIT: Ja mitä pilanimiä keksisit Vistalle?

MasaVista.

w, https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/9563-windows-vista

tesmu [10.01.2007 15:42:12]

#

Merri kirjoitti:

Vista on ihan paras systeemi, se hakkaa joka ainoan Linux-jakeluversion mennen tullen. Linuxit on ihan älyttömän raskaita, muistan vielä kun asensin 200 MHz Penaani ensimmäistä kertaa graafisen käyttöliittymän Linuxin niin se oli niin älyttömän raskas että kursorilla kesti useita sekuntteja vaihtaa paikkaansa kun hiirtä liikautti. Ainut asia minkä sillä tein oli koneen sammuttaminen ja siihenkin meni lähemmäs kymmenen minuuttia. En usko että Linux on kehittynyt tältä asteelta yhtään mihinkään.

Kyllä linux on kehittynyt enkä kyllä muista että koskaan ittellä olisi ollut tuollaista ongelmaa. Ja mitä siihen raskauteen tulee vertaappa vaikka ubuntu linuxin laitteistovaatimuksia vistan laitteistovaatimuksiin ;) sekä hintaa vistan hintaan. Oletko oikeasti tuotamieltä vai oliko tuo vain sarkasmia?

Että ei ihan offtopiciksi mene niin minusta vista on samaa paskaa eri paketissa eXtended Problemssin kanssa...

merri kirjoitti:

tkarkkainen kirjoitti:
Tiedä sitten, kuinka hyvin Vista älyää kohdentaa resursseja, mutta käyttöjärjestelmäksi nuo vaatimukset ovat kohtuuttomat.

Täytyy tosin muistaa, että laitteistovaatimukset eivät tule vain suoraan tehontarpeesta, vaan käytetyistä konekielisistä käskyistä. Jos Vistan pohja käyttää konekielisiä käskyjä jotka on saatavilla vasta useimmissa ~800 MHz aikakauden prosessoreissa, niin sitten laitteistovaatimus määräytyy sen mukaan eikä sitä alemman tason koneisiin voi taata toimivuutta, koska ne eivät välttämättä tue käytettyjä käskykantoja.

Toisinsanoen kaikki 32bittiset prosessorit käy ja niitä on alemmillakin tehoilla. Kyllä väitän että vista vie noinpaljon sentakia koska se on suoraansanottuna purkkakoodia ^^

E.K.Virtanen [10.01.2007 15:57:04]

#

http://www.asciiworld.planeetta.com/lurahASCII/ASCII1.txt

tesmu [10.01.2007 15:58:50]

#

http://www.jumalauta.be tuossa vähän vertailua

moptim [10.01.2007 17:11:29]

#

lurah kirjoitti:

http://www.asciiworld.planeetta.com/lurahASCII/ASCII1.txt

Aika kiva!

Codeprofile [10.01.2007 18:51:31]

#

Ainakin sen vistan on kerrottu olevan kova sana, mutta nyt rupeaa jo vaikuttamaan toiselta. Vistaa on yliarvioitu!

moptim [10.01.2007 19:10:41]

#

tesmu kirjoitti:

Merri kirjoitti:

Vista on ihan paras systeemi, se hakkaa joka ainoan Linux-jakeluversion mennen tullen. Linuxit on ihan älyttömän raskaita, muistan vielä kun asensin 200 MHz Penaani ensimmäistä kertaa graafisen käyttöliittymän Linuxin niin se oli niin älyttömän raskas että kursorilla kesti useita sekuntteja vaihtaa paikkaansa kun hiirtä liikautti. Ainut asia minkä sillä tein oli koneen sammuttaminen ja siihenkin meni lähemmäs kymmenen minuuttia. En usko että Linux on kehittynyt tältä asteelta yhtään mihinkään.

Kyllä linux on kehittynyt enkä kyllä muista että koskaan ittellä olisi ollut tuollaista ongelmaa. Ja mitä siihen raskauteen tulee vertaappa vaikka ubuntu linuxin laitteistovaatimuksia vistan laitteistovaatimuksiin ;) sekä hintaa vistan hintaan. Oletko oikeasti tuotamieltä vai oliko tuo vain sarkasmia?

Että ei ihan offtopiciksi mene niin minusta vista on samaa paskaa eri paketissa eXtended Problemssin kanssa...

Merri kirjoitti:

tkarkkainen kirjoitti:
Tiedä sitten, kuinka hyvin Vista älyää kohdentaa resursseja, mutta käyttöjärjestelmäksi nuo vaatimukset ovat kohtuuttomat.

Täytyy tosin muistaa, että laitteistovaatimukset eivät tule vain suoraan tehontarpeesta, vaan käytetyistä konekielisistä käskyistä. Jos Vistan pohja käyttää konekielisiä käskyjä jotka on saatavilla vasta useimmissa ~800 MHz aikakauden prosessoreissa, niin sitten laitteistovaatimus määräytyy sen mukaan eikä sitä alemman tason koneisiin voi taata toimivuutta, koska ne eivät välttämättä tue käytettyjä käskykantoja.

Toisinsanoen kaikki 32bittiset prosessorit käy ja niitä on alemmillakin tehoilla. Kyllä väitän että vista vie noinpaljon sentakia koska se on suoraansanottuna purkkakoodia ^^

Mitäs se sitten rohmuaa muistia, minimissään 512 MB ja suositus 1 GB

Grey [10.01.2007 19:13:04]

#

Hetkonen, tässä on nyt jotain outoa. Merri puhuu Vistan puolesta, mutta silti suosii FireFoxia. Hm, okei, se on valehdellut. Se on selvästi nyt aivan päissään, tai sitten se käyttää jotain ihan muita aineita, kuin etanolia. Sellaisia eksoottisempia ja harvinaisempia. Tai sitten se rohmuaa takapihaltaan kärpässieniä, mitä muinoin poppamiehetkin käyttivät ja puhuivat aivan omituisia..

-Grey-

kayttaja-4976 [10.01.2007 19:18:51]

#

Puranpa Vistapaskapatoutumat nyt tässä ja heti.

Vistasta en ole koskaan tykännyt, oikeastaan vain vihannut. Tunteet ovat syventyneet sitä mukaa kun olen lukenut Vistasta ja Linuxista. On varmaan selvää ja kaikki tietävät että Linux vie Vistaa 100-0. Sitten myös yksi epäkiva tekijä kaveripiirissä on kun yksi haluaa Vistan aivan välttämättä. On niin hieno ja upee ja coolin näkönen käyttöliittymä. Ja mikäs siinä kun vanhemmat maksaa. Konesuunnitelma alunperin oli varmaan luokkaa 1000e. Käyttöjärjestelmä ja kone näyttöineen päivineen, kaikki laitteet. Ja tiettyhän se Aero on nyt nii v-linnun hieno ja business pitää olla et voi lesoilla kavereille et joo, businessi käyttöön. Mitäs siellä lukikaan, noin neljäsataako? Otetaanpa tonnista neljäsataa pois, jää kuussataa. Ei sillä vistatasoista konetta saada. Laitetaanpa lisää rahaa et on rautaakin millä lesota. Ja sitten vain Vistaa odottamaan. Ei voi muuta sanoa kuin että odotan todella et se nyt hommaa sen vistan ja mä pääsen näyttää sille Ubuntun ja Compizin silmäkarkin!

Ja vielä tekstistä, onko tuossa edes järkeä? Jos mä nyt käytän XP:tä ja Kubuntua, epäyhteensopivuus on taattu. Ei Vistaa.

Codeprofile [10.01.2007 19:20:08]

#

GREY: Mitenkä tuo liitty Vistaan xD??

tsuriga [10.01.2007 19:37:16]

#

"Firefoxia"

D4_B34M [10.01.2007 22:19:55]

#

Microsoftin ohjelmoijat rupesivat kehittämään aeroa aivan paniikissa heti kun XGL suosio unixeissa kasvoi...
Microsoftin tuotteethan ovat muutenkin huonoja mutta kovalla kiireellä tehdyt ovat vielä kamalempia.

Muutenkin aivan turha koko viritys. Koodasivat sitten tommosen ihan vaan rahastaakseen... Katsokaa hintoja! Perkele, Linux on ja pysyy.

Jaska [11.01.2007 01:52:12]

#

Pitihän tämä arvata. Vista lienee täynnä ominaisuuksia, joilla käyttäjää valvotaan ja vakoillaan. Ei kuitenkaan tullut minulle yllätyksenä.

http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1091675

Merri [11.01.2007 08:58:43]

#

Grey: on hauskempaa jos joku on eri mieltä, kun täällä porukka on niin homogeenistä että sitä on kiva sekoitella vähän.

(Minulla on ollut hauskaa katsella kun jotkut oikeasti luulevat että olen sitä mieltä mitä kirjoitin ensimmäisessä viestissäni, vaikka se on yhtä uskottava kuin tarina veden päällä kävelevästä Jeesuksesta. Sittemmin olen ollut vistamyönteinen vain muodon vuoksi.)

tn [11.01.2007 12:39:40]

#

Merri kirjoitti:

Minulla on ollut hauskaa katsella kun jotkut oikeasti luulevat että olen sitä mieltä mitä kirjoitin ensimmäisessä viestissäni, vaikka se on yhtä uskottava kuin tarina veden päällä kävelevästä Jeesuksesta.

No jaa. Tuo tasoiselta koneelta (~200 MHz) kun kokeilee vaikkapa Ubuntun live-CD:tä käyttää, niin ei se kyllä kovin sutjakkasti toimi. Vaikka eihän tuo tietenkään linuxin tehontarpeesta normaalikäytössä paljonkaan kerro, voisi tuon tyyppinen kokemus (sopivasti liioiteltuna) mielestäni olla lähellä mahdollista.

Merri [11.01.2007 14:38:47]

#

Ei kannata verrata nykyisiä jakeluversioita seitsemän vuoden takaiseen tilanteeseen :) Vuonna 2000 vasta rikottiin alkuvuodesta gigahertsin raja ensimmäisen kerran kuluttajille suunnatussa prosessorissa. Todennäköisestihän kyse oli vain huonoista tai epäyhteensopivista ajureista.

moptim [11.01.2007 15:01:50]

#

Grey kirjoitti:

Tai sitten se rohmuaa takapihaltaan kärpässieniä, mitä muinoin poppamiehetkin käyttivät ja puhuivat aivan omituisia..

Ei, kun suippumadonlakkeja! Ja minäkin otan mieluummin Gentoon ja Compizin. Windows Viski etoo.
EDIT: WinVaaran ostajille neuvo: _Älä_ osta sikaa säkissä.

Juhko [11.01.2007 19:14:22]

#

KingOfTheWorld kirjoitti:

Mitä mieltä olet Windows Vistasta?

Sitä mieltä, että siinä lähinnä tuhotaan Windowsin periaate, korjataan muutama pikku bugi ja erityisesti huomiota kiinnitetään ulkonäköön.

peran [11.01.2007 20:48:41]

#

Juhko kirjoitti:

Sitä mieltä, että siinä lähinnä tuhotaan Windowsin periaate, korjataan muutama pikku bugi ja erityisesti huomiota kiinnitetään ulkonäköön.

Osittan siinä pitäydytään ainakin periaatteessa: Uusi Windows tarvii uuden koneen.

Blaze [11.01.2007 20:50:11]

#

Juhko kirjoitti:

Sitä mieltä, että siinä lähinnä tuhotaan Windowsin periaate

Haluaks kertoo lisää?

E.K.Virtanen [12.01.2007 10:22:08]

#

örr...olisin myös erittäin halukas kuulemaan mikä moinen periaate on? Ainakin oman n.7 vuoden kokemuksen perusteella se menee jotenkin että tehdään kaikesta hankalaa, helposti rikottavaa ja kaatuilevaa ja mainostetaan sitä sanoilla "Easy and user friendly"

feenix [12.01.2007 14:14:47]

#

Blaze kirjoitti:

Kohotettu tietoturva on toki aina plussaa, Vistan toteutus vaan jäi vielä vähän puolitiehen.

Miten?

Blaze kirjoitti:

Minusta muuten on naurettavaa, että Windowsin mukana ei edelleenkään tule kunnollista tekstieditoria.

Ja kun mietit mistä kaikista Windowsin mukana tulevista osista on nostettu iso haloo, onko se sitten naurettavaa? Enemmän ihmetyttää ettei kukaan nostanut isoa oikeusjuttua kun Visual Studio Expressit ovat ilmaisia.

Eikä se "kunnollinen" tekstieditori kuitenkaan kelpaisi kenellekään vaikka mukana tulisi.

Mutta oma kokeilu Vistassa loppui hyvin lyhyeen sen takia etten kestä tuota uutta ulkoasua. XP:n teemaan vaihdoin muutama kuukausi sitten ja sitä kun ei Vistasta löydy, en classiciin takaisin mene. Myöskin Explorer on sotkettu käyttökelvottomaksi, ikonit aivan oksettavat jne. Itse kun tarvitsen käytännöllisyyttä, en karkkia. Sitä ei Ultimatesta löytynyt. Varsinkin kun pitäisi opetella uusiksi missä mikin asetus ja touhu on kun ne on siirretty ihan muualle.

Myöskin uusi Office vaikutti ihan liian karkilta ja ruuduntuhlaukselta uusine toolbareineen. Varmasti jotkut tykkää, itse pysyn vanhemmassa kun ei kukaan pakota päivittymään. Eikun anteeksi, Microsoftin sedät ovat varmaan jo matkalla haulikon kanssa pakottamaan, niinhän se toimii...

feenix [12.01.2007 14:30:43]

#

SysRq868 kirjoitti:

Omat mielipiteeni maailmankielellä tuolla: http://hellsinki.wordpress.com/2006/11/08/vista-sucks/

Selkeää "enpä ole ikinä kokeillutkaan mutta *tuilenpa että näytän kuulimmalta kavereitten silmissä"-materiaalia. Kannattaisi hieman tutustua asioihin ensin, sitten vasta kirjoittaa. Tai no, eihän se ole vaadittua nykyään netissä.

Mielenkiintoista henkilöltä joka on kirjoittanut varmaankin tämänkin:
http://hellsinki.wordpress.com/tag/people-i-hate/

Tai no, Vista ja MS eivät ole henkilöitä, sitä kohtaan saa ja pitää olla ennakkoluuloinen?

Blaze [12.01.2007 16:12:08]

#

feenix kirjoitti:

Blaze kirjoitti:

Kohotettu tietoturva on toki aina plussaa, Vistan toteutus vaan jäi vielä vähän puolitiehen.

Miten?

Asennus ei edelleenkään rohkase käyttämään Windowsia perusluuserina, kaiken vaarallisen voi edelleen tehdä vain kuittaamalla dialogiboksin, joita lykätään kaikesta mahdollisesta niin, ettei oikeasti vaarallisia asioita voi erottaa vaarattomista. Ja muutenkin dialogion teho(ttomuus) on jo nähty ("joojoo, mitä se nyt taas valittaa, okokok!").

feenix kirjoitti:

Ja kun mietit mistä kaikista Windowsin mukana tulevista osista on nostettu iso haloo, onko se sitten naurettavaa?

Linux-distrojen runsauteen tottuneena ootan, että jos maksan muutaman sata euroa käyttiksestä, sillä pystyy tehäkin jotain. Kaipa se sitten on vaan liikaa vaadittu kaupallisella puolella :/

Merri [12.01.2007 16:20:13]

#

Linux-distrojen runsauteen tottumattomana ootan, että Linuxista tulisi jokin selvästi keskitetty ja suosittu versio. Nykymallilla Linuxista ei koskaan tule oikeasti suosittua.

ezuli [12.01.2007 16:22:32]

#

Merri kirjoitti:

Linux-distrojen runsauteen tottumattomana ootan, että Linuxista tulisi jokin selvästi keskitetty ja suosittu versio. Nykymallilla Linuxista ei koskaan tule oikeasti suosittua.

Ubuntu on erittäin kovassa nousussa ilmaisista ja Suse maksullisista.

moptim [12.01.2007 16:22:46]

#

Eikös se jo ole melko suosittu (ainakin nörttien keskuudessa), ja sittenhän on Ubuntu (ei minulla ole oikeastaan mitään Ubuntua vastaan), Mandrake, Red Hat ym.

Juhko [12.01.2007 20:46:19]

#

Blaze kirjoitti:

Juhko kirjoitti:

Sitä mieltä, että siinä lähinnä tuhotaan Windowsin periaate

Haluaks kertoo lisää?

Tai no öh, se yks kaverini taisi huijata, se sanoi, että siinä luovutaan Käynnistä-valikosta, mutta ei se nyt tainnut ihan niin ollakaan...

Ja sitten, vielä siis siinähän korjataan Windowsin SURKEITA ominaisuuksia, kuten "turvallisuus"...

Merri [12.01.2007 22:42:30]

#

Eikö Vistan taaksepäinyhteensopivuus ole poikkeuksellisen huono Windowsiksi? Aiemminhan melkein ohjelma kuin ohjelma toimi myös uudella versiolla melkeinpä Windows 2.0:sta lähtien, mutta nyt taitaa olla aivan eri tilanne.

Tyhmää kun .NETissä vietiin taaksepäinyhteensopivuus Visual Basicista...

moptim [13.01.2007 08:19:05]

#

> Juhko

Viennassa (koodinimi Blackcomb) ryövätään Wikipedian mukaan Käynnistä-palkki (jos tajusin tuon oikein).

Juhko [13.01.2007 09:15:43]

#

KingOfTheWorld > Luulenpa että tajusit ihan oikein...

On Microsoft kyllä aika tyhmä. Kiinnittää erityisesti huomiota vain väreihin, onneksi sentään ne surkeimmat ominaisuuden yritetään korjata. Minun mielestäni Microsoft saisi kyllä pysyä periaatteessaan ja jättää tyylikkyys listassa viimeiseksi. Minulle XP:n tyyli kelpaa vallan hyvin.

Latska [13.01.2007 17:45:29]

#

Itse käytän XP:ssä joko Windows Classic -teemaa tai jollain netistä löytyneen teemamuokkaimen tuottamaa erikoista teemaa. Erityisesti XP:n oletusteemassa häiritsi liian isot ikkunankehykset (voi tosin johtua siitä, että käytin silloin joko resoluutiota 800x600 tai 1024x768). Vista on ihan nätin näköinen, mutta senkin takia Microsoft on syyllistynyt liian selvään kopiointiin. Aika näyttää, miten käy. Luultavasti kaikki menee tutun kaavan mukaan eli rikkaat rikastuvat edelleen.

EDIT: Ja kuten ensimmäisessä viestissä sanoinkin, Vistaa en luultavasti tule asentamaan ennen vuotta 2010. Silloin sen nimittäin saa pilkkahinnalla, koska loput kopiot pitää myydä ennen Viennaa pois.

K_L [15.01.2007 08:14:02]

#

Ja kaikesta tästä haukkumisesta huolitamatta:

lainaus:

Vista myynyt odotettua paremmin
MikroPC.net - pe 12.1.2007 klo 6:57

Microsoftin uusi käyttöjärjestelmä Vista on myynyt odottettua paremmin yritysmarkkinoilla. Asiaa on selvittänyt markkinatutkimusyhtiö NPD...

http://mikropc.net/uutiset/index.jsp?categoryId­=atk&day=20070112#w2007011123002410369

exAtuu [18.01.2007 01:16:41]

#

K_L kirjoitti:

Ja kaikesta tästä haukkumisesta huolitamatta:

lainaus:

Vista myynyt odotettua paremmin
MikroPC.net - pe 12.1.2007 klo 6:57

Microsoftin uusi käyttöjärjestelmä Vista on myynyt odottettua paremmin yritysmarkkinoilla. Asiaa on selvittänyt markkinatutkimusyhtiö NPD...

http://mikropc.net/uutiset/index.jsp?categoryId­=atk&day=20070112#w2007011123002410369

Windows XP julkaistiin vuonna 2001 ja siitä loppuu tuki aivan kohta. Ei siis ihme, että Windowseja (viimein) päivitetään.

Joskus vielä kun Codename Longhorn oli uusi juttu, näin itsekin screenshotin (olikohan MB:ssä), jossa käynnistä-valikko uupui ja vasemmalla tosiaan oli jokin iso palkki. Samassa teemassahan on luotu näitä "Longhorn-palkkeja" XP:llekin. Kaiken karsimisen jälkeen Vista ei tarjoa mitään Viennaa odotellessa. Softapuolikin jää nyt hetkeksi pienehköksi, joten XP:ssä pysyminen kannattaa, mikäli aikoo konettansa käyttääkin :>

El-Ejecutor [24.01.2007 21:15:28]

#

Enpä nyt ite käy mielipiteitäni suuntaan tai toiseen paasaamaan mutta tää sarjakuva oli aika hauska .. (toivottavasti ei ole kaikille jo ns."wanha!!111")


What's the difference between Mac OS X and Vista? -Microsoft employees are excited about Mac OS X

K_L [25.01.2007 08:25:15]

#

Minä kun kuvittelin, että Mac OS X ei pelitä PC:ssä?

El-Ejecutor [25.01.2007 08:56:09]

#

No eipä se ilman emulaattoria ja ilmeisesti huonosti senkin kanssa. Mutta ei tästä offtopicista sen enempää.

kayttaja-2791 [25.01.2007 10:10:54]

#

Ei ole vielä kokemusta Vistasta, mutta mitä olen lukenut niin erittäin hyviä uudistuksia luvassa (kunhan käytettävyyttä ei ole ihan kokonaan munattu). Erityisesti parantunut tietoturva on hyvä asia kaikille. Ehkä ne internetin Zombie-verkot pikkuhiljaa ainakin vähenevät kun Windowsienkin tietoturva on taas astetta parempi.

Saa nähdä laitanko itse Vistaa, tuskin ainakaan heti. Toisaalta tämä XP pelaa nyt erittäin hyvin, ja onhan se Linuxikin koneessa. Kun toisaalta taas kyllähän sitä tipahtaa äkkiä kärryiltä jos tietotekniikassa jää paikoilleen. Oletettavasti tulevaisuuden työpaikan käyttöjärjestelmä kuitenkin on Vista, joten jos sille varsinkin softaa pitää alkaa vääntämään, niin onhan sen pakko olla tuttu.

DrDeath [01.02.2007 11:52:28]

#

Blaze kirjoitti:

Linux-distrojen runsauteen tottuneena ootan, että jos maksan muutaman sata euroa käyttiksestä, sillä pystyy tehäkin jotain. Kaipa se sitten on vaan liikaa vaadittu kaupallisella puolella :/

Mielestäni on parempi, ettei käyttiksen kanssa tulee paljoakaan lisä ohjelmia niin kuin liinuksissa tulee kaikkea paskaa mukana... mutta vistasta:
- Tähän "karkki" teemaan tottuu melko nopeasti
- Nopeampi kuin XP (ei hidastele niin paljoa)
- Hyvä turvallisuus (itselläni ei ole av:tä eikä tule viiruksia sellaisiltakaan sivuilta mistä tiedän niitä tulevan jopa av:n ollessa päällä (käyttäen XP:tä)
- Ei vielä ainakaan paljoakaan vista yhteensopivia ohjelmia
- Bluetooth tikku jumittaa koko koneen (uudelleen käynnistyksen jälkeen)
- Enää ei explorer kaadu vaan ms on kehittänyt uuden ohjelman sitä varten COM Surrogate tai joku semmonen
- Windowsin Asennusohjelma selkeämpi ja yksinkertainen
- Vaikka käynnistä valikko onkin melko sotkuinen ainakin näin aluksi niin sitä voi muokata
- Helppo ja tehokas haku toiminto
- Ei kovinkaan mukava tiedostojen omistus- ja käyttöoikeus ominaisuus, mutta ihan hyödyllinen loppujen lopuksi
- Pienoisohjelmat
- Bitlocker
- Ohjaus puheen avulla

ei täs nyt tule enempää juttuja mieleen, mutta kyllä tää kannattaa hankkia jonkun ajan kuluttua kun on enemmän ohjelmia saatavalla ja ms on korjannut muutaman ötökän...

sooda [01.02.2007 12:11:29]

#

DrDeath kirjoitti:

Mielestäni on parempi, ettei käyttiksen kanssa tulee paljoakaan lisä ohjelmia niin kuin liinuksissa tulee kaikkea paskaa mukana...

Jep, niinhän se on parempi. Käsitykses linuxeista on kyllä outo, ehkä parin distron mukana tulee jotain turhaa, joo, mutta esim. gentoossa ei tule melkein mitään vakiona.

DrDeath [01.02.2007 12:20:05]

#

en muista enään, että mikä distro se oli, mutta pidän silti enemmän windowssista mm. sen takia, että liinuxilla oli melko vaikea tajuta ja loppujen lopuksi hallita konetta järjestelmävalvoja kun jokin asia vaati sitä... eikä edes nämä putkan Asenna Gentoo! nörtit kertoneet kunnolla mitä minun pitäisi tehdä enkä myöskään jaksanut opetella kokonaan uutta käyttistä, mutta tässä on kaksi videota netissä surfailusta IE:llä (vaikkei kukaan varmaankaan sitä käytä) XP:tä ja vistaa käyttäen...
http://www.vistaclues.com/vista-visits-gogglecom/#more-329

sooda [01.02.2007 12:23:49]

#

Ei linuxia voi kyllä tuomita yhden distron toiminnan mukaan ollenkaan. :)

DrDeath [01.02.2007 12:34:10]

#

no ei tietenkään, mutta pidän silti enemmän windowsista ja mac os x:stä...
Niin ja joku väitti, että windowsin mukana ei tule kunnon tekstieditoria -> Itse ainakin aina kun olen hankkinut windowsin tai uuden koneen olen saanut aina jonkun helvetin worksin mukaan mikä on tietysti salaa lisätty siihen hintaan, mutta mikseivät notepad ja wordpad muka riitä?

Meitsi [01.02.2007 12:51:10]

#

DrDeath kirjoitti:

no ei tietenkään, mutta pidän silti enemmän windowsista ja mac os x:stä...
Niin ja joku väitti, että windowsin mukana ei tule kunnon tekstieditoria -> Itse ainakin aina kun olen hankkinut windowsin tai uuden koneen olen saanut aina jonkun helvetin worksin mukaan mikä on tietysti salaa lisätty siihen hintaan, mutta mikseivät notepad ja wordpad muka riitä?

Pakettikoneissa tulee usein jos jonkinmoista softaa mukana. Editorisotia on käyty iät ja ajat, mutta tosiasia on se että joillekkin eivät Notepadin tai wordpadin ominaisuudet riitä.

Juhko [01.02.2007 12:52:32]

#

Minusta on hyvä, että tulee lisäohjelmia käyttiksen mukana. Kuten Mac OS X:n mukana tulee Piirturi, GarageBand iChat, iDVD, iMovie...

No, kaikillahan meillä on omat mielipiteemme.

Gwaur [01.02.2007 12:54:16]

#

DrDeath kirjoitti:

Itse ainakin aina kun olen hankkinut windowsin tai uuden koneen olen saanut aina jonkun helvetin worksin mukaan mikä on tietysti salaa lisätty siihen hintaan, mutta mikseivät notepad ja wordpad muka riitä?

Kummassakaan ei ole ohjelmointia avittavia ominaisuuksia, kuten koodinväritystä, automaattista sisennystä ja lohkopiilotusta.

moptim [01.03.2007 16:40:20]

#

Vähän myöhään, mutta tämmönen juttu. HYKS vaihtaa Vistaan. Samalla pitäisi varmasti vaihtaa uuteen rautaan. Se on varmaa, että useita satoja uusia koneita ne eivät osta. Sairaalassahan ei saisi olla hidas käyttis alla, mitä jos pitäisi hälyttää medihelit koneella ja kone siinä sitten matelee.

Metabolix [01.03.2007 19:16:12]

#

Aivan älytöntä, että niin monet julkiset tahot (valtio, kunnat, kaikki tuollaiset laitokset) maksavat mielettömiä summia uudesta raudasta ja uusista Windows-lisensseistä. Enimmäkseen koneilla ei kuitenkaan tehdä mitään varsinaisesti tehoa vaativaa vaan pitkälti tekstinkäsittelyä ja muuta yksinkertaista, tehoja vaativat enemmänkin uudet muistisyöpöt ohjelmat. En myöskään muista koulussa nähneeni mitään sellaista, mitä ei Linuxille saisi, jos MS Officen tilalle kelpaisi OpenOffice.org. Uskomattomia summia menee aivan hukkaan.

Hieman ohi aiheen nyt meni, vaikka tietenkin Vista nyt aloittaa taas yhden tällaisen päivityskerran. Espoon kaupungilla ei ole varaa terveydenhuoltoon ja koulutukseen, mutta uusia koneita voi hankkia ja niihin Windowsit.

tgunner [01.03.2007 19:19:44]

#

Metabolix kirjoitti:

Espoon kaupungilla ei ole varaa terveydenhuoltoon ja koulutukseen, mutta uusia koneita voi hankkia ja niihin Windowsit.

Minä asustan Järvenpäässä ja olen ilokseni kuullut huhuja siitä, että kaupunki on kääntymässä Linuxin puolelle ja jättämässä Windows Vistan pois kokonaan! Mikäköhän distro tulee hallitsemaan näitäkin seutuja?

ahtija [01.03.2007 21:27:45]

#

Tyytyväinen olen ollut ja enkä enään XP:een vaihtaisi takaisin. Vista Business on ollut käytössä ~1kk.

Axle [02.03.2007 08:44:56]

#

Siinä vaiheessa kun Vista on yhtä yleinen kuin XP on nyt, siirryn kokonaan Linuxiin...

moptim [08.03.2007 17:32:29]

#

Jep. Meidän koulun koneissa on Netscapet. Mokomat ovat kalliita ja hitaita wanhalla raudalla. Opettajien koneissa on Firefoxit. Ihmettelen (ja monet muut meidän luokkalaiset myös), että miksi pitää olla maksullista, hidasta softaa, kun ilmainen ja avoin on parempi. (Netscape 7 saattaa latautua koulun romuilla jopa minuutin, Firefox on todella nopea)

Mutta, kyllä Netscapet ovat ihan hyviä kun ne saa käyntiin (YouTubesta sai katseltua videoita ym.) mutta kun mokomat ovat maksullisia. Onneksi kouluissa Vistaa jarrutellaan sen verran, että 1.2-gigahertsiset Penttijumit ja muu rauta ei pyöritä Vistaa, joten joko rautaa uusitaan tai koneille tulee kevyempi käyttis (lue: Edubuntu) ja hidas XP saa lähteä vaikka minne. Kirjautuminen voi kestää viisi minuuttia eXtended Problemsilla. Minä uskoisin, että Vista tulee vasta, kun Viennaa saisi (koulussa oli vielä 3-4 vuotta sitten Win98), elikkä kun rauta on uutta.

OpenOffice.org todellakin puuttuu myös. Notepad2 olisi hyvä tekstieditori koneille. Koulun rauta on hidasta. Jos niissä olisi kevyitä ilmaisohjelmia raskaiden paskeiden sijaan (esim. GIMP tai Inkscape Paint Shop Pro:n sijaan) olisin taivaassa. IE:n löysin, kun eilen olimme uskonnontunnilta tekemässä tehtäviä ihmisoikeuksista, ja luulin, että en joutuisi odottelemaan Netscape-minuuttia. En joutunut odottamaankaan, mutta arvatkaapa mitä. IE:llä ei päässyt nettiin. Asetusten säädöllä tuo olisi varmastikin onnistunut, mutta kun en jaksanut yrittää. Noh, käynnistin Netscapen, odottelin ja menin Wikipediaan. Tein tehtävät ja lopun aikaa kuuntelin YouTubessa High Hopesia.

Mikä viesti ja mikä offtopic paikoitellen.

Ei piru, tosiaan Netscape on freewarea. Mutta on myös hidas ja lähdekoodi on suljettu. Pahoittelut tästä erheestäni.

ezuli [08.03.2007 17:54:07]

#

Netscape maksullinen?

Vistaa en osta, koska en sitä tarvitse. Pelaan mieluummin konsolilla, joten minulla ei ole mitään syytä käyttää Windowsia.

lapm [09.03.2007 09:35:57]

#

KingOfTheWorld kirjoitti:

Ei piru, tosiaan Netscape on freewarea. Mutta on myös hidas ja lähdekoodi on suljettu. Pahoittelut tästä erheestäni.

Netscapen lähdekoodi muuten on avointa, eräitä kolmansilta osapuolilta lisenssoituja osia lukuunottamatta. Kannattaa ne faktansa tarkistaa. Mistäs luulet Mozilla projektin saaneen alkunsa? Mozilla projektin nykytuotoksiin kuuluu semmoisia pikkujuttuja kuten firefox, thunderbirb ja varsinainen mozilla.

Netscape ei lisenssi syistä voinut luovuttaa vapaaksi kaikkea, mutta sen minkä pystyivät tekivät. Sattuivat toteamaan että heidän rahkeensa eivät riittä kilpailemaan IEn kanssa, mutta avoimen lähdekoodin kehittäjillä riittää. :)

tsuriga [09.03.2007 18:35:38]

#

"Nykytuotoksista" sen verran, että Mozilla (Application Suiten) kehityshän on jäissä ja nykyään kehitys jatkuu epävirallisesti nimellä SeaMonkey Internet Suite.

squid [10.03.2007 09:35:21]

#

Kyllä tämä Vista ihan fiksulta vaikuttaa nyt parin päivän käytön jälkeen. Vielä ei ole kaatunut mikään :) Ja ihan mukavan nopealtakin vaikuttaa, niin siis XP:hen verrattuna tietenkin :)
Yksi mikä vaikuttaisi aika hyvin tehdyltä, on tuo joka paikasta löytyvä haku: se todella löytää jotain :)

Latska [10.03.2007 15:31:18]

#

Pääsin kaverini luona testaamaan Vistaa noin 45 minuuttia. Ei oikein vakuuttanut. Se saattoi tosin johtua käynnistä-valikon ja ohjauspaneelin epäloogisuudesta tai minun "miten huono tämä Vista nyt onkaan" -asenteesta.

FooBat [10.03.2007 23:33:24]

#

Enpä ole vielä päässyt vistaa kokeilemaan, mutta ennakkoon on hiukan negatiiviset odotukset. Varmaan jäisi väliin ellen aikoisi ostaa uutta konetta tässä vuoden sisään.

Tämä Mac:in mainos on muuten aika hauska:
http://www.youtube.com/watch?v=VuqZ8AqmLPY

KimmoKM [11.03.2007 04:05:19]

#

Eihän Vistalla voi edes pyöritellä kuutiota tai käännellä kerneliä, turha kapistus (ei ollut sarkasmia, vaikka kuution pyörittely ei tärkein ominaisuus olekaan).

Dude [18.03.2007 12:36:45]

#

Mä sanon että 98 on paras windows. xp on tehosyöppö ja sitten ajattelis että vista on vielä pahempi.

LaNu [19.03.2007 03:00:34]

#

Dude kirjoitti:

Mä sanon että 98 on paras windows. xp on tehosyöppö ja sitten ajattelis että vista on vielä pahempi.

Susikasi oli susikasi... ei siitä sen enempää - ole edes muistoja :)

Minusta on vähintäänkin mystistä, miten XP oli suuri mullistus ja Vista vielä suurempi. Kuitenkin XP oli vain kuorutus keveämmän 2k-version päälle, joka jotenkin onnistuttiin kuittaamaan välijulkistukseksi, vaikka kyseessä on käytännöllisin Windows ikinä. Ei parit uudesti muotoillut ikkunan reunat tee käyttiksestä mullistavaa, eihän?

Ensimmäiset jutut uudesta Vistasta vaikuttivat ihan mielenkiintoisilta. Puhuttiin mm. täysin uudella periaatteella suunnitellusta tiedostojärjestelmästä. Nyt kun käyttis on valmis niin aika vähän tuohon mitään uusia innovaatioita loppujen lopuksi saatiin ympättyä. Lähinnä kai nompparellit kakun päälle. Mikrobitti julisti tämän Microsoftin merkittävimmäksi julkistukseksi sitten Windows 95 -käyttiksen. Liekköhän on järjestelmän tunnisteissa vieläkin NT5 mukana? ;(

Blaze [19.03.2007 11:45:08]

#

LaNu kirjoitti:

Liekköhän on järjestelmän tunnisteissa vieläkin NT5 mukana? ;(

Ei, Vista on NT 6.0.

Dude [19.03.2007 14:56:01]

#

Tuo oli nyt ehkä liioittelua. Ei se ny niin tehosyöppö ole. Windows 2000 on parempi ku xp. mutta millennium edition on kaikista pahin. jos et tiedä, se on julkaistu 2000 ja xpn välis 9x sarjan jatkeena. Ja se on totta että ei tee.
Ku luin vehä lisää vistasta niin vaikuttaa aiva kauhialta

masse [21.03.2007 14:58:43]

#

Pakko kommentoida vaikka tässä onkin jo ihan tarpeeksi negatiivisia asioita esitetty Vistasta (ja ihan syystäkin).

Käyttöjärjestelmän pitäisi ainakin omasta mielestäni olla vain alusta millä pyöritetään kaikkia muita ohjelmia. Siinä ei pitäisi olla mitään muuta turhaa ryönää niin kuin Windowsiin yleensä on laitettu. XP:ssäkin on vakiona ties mitkä animaatiot jotka kannattaa normaalikäytössä ottaa pois päältä.

Vistan tietoturvaominaisuuksia ei ainakaan voi kehua. Parempi vaihtoehto on edelleenkin laittaa kolmannen osapuolen tekemät turvaohjelmat jos niitä tarvitsee. Lisäksi on käsittämätöntä että kun Vistaa käytetään enimmäkseen toimistohommissa, niin sitä varten pitää hommata uudet tietokoneet että käyttöjärjestelmän saa pyörimään.

Itse käytän Windows 2000:tta kotona, työkoneessa on XP ja näillä olen pärjännyt vuosia. Jos koodajana pärjään näillä käyttiksillä, luulisi tavallisen tumpelon toimistovirkailijankin pärjäävän samoilla ohjelmilla. Ei ole mitään mitä en näillä käyttiksillä pystyisi tekemään kun vain asentaa sopivat ohjelmat koneelle.

Joten neuvoni kaikille on: jättäkää Vista ostamatta, käyttäkää XP:tä tai Linuxia, mutta älkää tuhlatko rahojanne paskaan!

Grez [21.03.2007 15:17:10]

#

Joo, koodaaja tarvitsee tuota vistaa tasan yhteen asiaan. Siihen että saa softat toimimaan inhimillisesti myös niillä, jotka sen Vistan ovat syystä tai toisesta hankkineet. Tämä tietenkään ei koske sinänsä muita koodaajia kuin niitä, jotka koodaavat windows-sovelluksia.

Tai no, saahan ne softat toimimaan Vistassa ilman Vistaakin, mutta helpottaa testailua.

kayttaja-4976 [21.03.2007 15:53:07]

#

Minun mielestäni ihmiset, jotka ovat niin tyhmiä että hankkivat Vistan, voi jättää hyvin ohjelmitta jos Vistalle porttaaminen tulee tuskalliseksi. Paitsi jos ohjelma on suunniteltu käytettäväksi Vistalla.

Luinpa tuossa eräänä kauniina päivänä Operalla(!) MSDN:ää. Mitä ulkoasuun tulee, sivu näytti joko väärin renderöidyltä tai ääliömäisesti suunnitellulta. Itse asia minkä sivulta voi nähdä Vistaan liittyen on luokat. Ohjelmansuunnittelu Vistalle on tehty mukahelpoksi järjettömällä määrällä luokkia tyyliin "multimedia.grafiikka.3d.piirräkolmio". Hyvä on, tämä voi tuntua helpolta mutta missä on se wanhan ja hyvän ajan C-koodi missä kirjoitetaan itse melko paljon ja saadaan optimoidumpi tulos? En usko luokkaratkaisujen nopeuteen tai varsinkaan säädettävyyteen.

Microsoftin uusin ohjelmistonsuunnittelutyyli on "kirjoita mahdollisimman vähän koodia". Tehdään IDEjä joissa sunnilleen kaikki on napinpainalluksen takana. Onko tämä enää sitä alkuperäistä koodausta? Kirjoitetaanko tuhansia rivejä pitkiä sovelluksia C:llä tai C++:lla ja käännetään ne kääntäjällä? No ei.

Lisäksi vielä haluan haukkua listojen suunnitteluohjeita. Nykyäänhän tuo menee juuri Microsoftin sanelemaan malliin "joo tota otetaan noi kaikki pällit pudotusvalikot tuolta sovelluksien yläreunasta pois ja korvataan se n+1:llä pikkupainikkeella!". Entäs kun nappeja on niin monta? Esimerkiksi GoldWavessa tulee asennuksen mukana mieletön rivi mitäänsanomattomia 32x32 pikselin kokoisia nappuloita (joista onneksi voi tarpeettomat tappaa pois). Onneksi pudotusvalikko löytyy, muuten ei selviäisi. Henkilökohtainen mielipiteeni pudotusvalikkoja kohtaan on joo. Tietysti ne napit joita paljon tarvitsee kannattaa sijoittaa heti saataville ja mahdollisuus nappien säätöönkin on paikallaan.

Anteeksi hieman ohimenevä viesti.

squid [21.03.2007 17:02:02]

#

kayttaja-4976 kirjoitti:

Luinpa tuossa eräänä kauniina päivänä Operalla(!) MSDN:ää. Mitä ulkoasuun tulee, sivu näytti joko väärin renderöidyltä tai ääliömäisesti suunnitellulta. Itse asia minkä sivulta voi nähdä Vistaan liittyen on luokat. Ohjelmansuunnittelu Vistalle on tehty mukahelpoksi järjettömällä määrällä luokkia tyyliin "multimedia.grafiikka.3d.piirräkolmio". Hyvä on, tämä voi tuntua helpolta mutta missä on se wanhan ja hyvän ajan C-koodi missä kirjoitetaan itse melko paljon ja saadaan optimoidumpi tulos? En usko luokkaratkaisujen nopeuteen tai varsinkaan säädettävyyteen.

Microsoftin uusin ohjelmistonsuunnittelutyyli on "kirjoita mahdollisimman vähän koodia". Tehdään IDEjä joissa sunnilleen kaikki on napinpainalluksen takana. Onko tämä enää sitä alkuperäistä koodausta? Kirjoitetaanko tuhansia rivejä pitkiä sovelluksia C:llä tai C++:lla ja käännetään ne kääntäjällä? No ei.

Kenties ohjelmointia koitetaan vielä hiukan helpottaa, jotta saadaan lisää ihmisiä tähänkin harrastukseen mukaan? Tai sitten ei....

Grez [21.03.2007 17:14:59]

#

kayttaja-4976 kirjoitti:

Minun mielestäni ihmiset, jotka ovat niin tyhmiä että hankkivat Vistan, voi jättää hyvin ohjelmitta jos Vistalle porttaaminen tulee tuskalliseksi. Paitsi jos ohjelma on suunniteltu käytettäväksi Vistalla.

Ongelma tuossa lauseessa vaan on se, että pian luokittelet kaikki, jotka haluaa pelata uusia pelejä tyhmiksi.

Noh, itsekään en pelaa PC:llä, mutta en silti kaikkia PC-pelaajia luokittele automaattisesti tyhmiksi.

Blaze [21.03.2007 17:48:02]

#

kayttaja-4976 kirjoitti:

Luinpa tuossa eräänä kauniina päivänä Operalla(!) MSDN:ää.

MSDN:n suunnittelusta voi tietty olla montaa mieltä, mutta kyllä tuo mulla on oikein käytettävä Operalla, kunhan pitää Javaskriptin päällä. Käytätkö jotain antiikkista versiota?

kayttaja-4976 kirjoitti:

Ohjelmansuunnittelu Vistalle on tehty mukahelpoksi järjettömällä määrällä luokkia tyyliin "multimedia.grafiikka.3d.piirräkolmio". Hyvä on, tämä voi tuntua helpolta mutta missä on se wanhan ja hyvän ajan C-koodi missä kirjoitetaan itse melko paljon ja saadaan optimoidumpi tulos? En usko luokkaratkaisujen nopeuteen tai varsinkaan säädettävyyteen.

Microsoftin uusin ohjelmistonsuunnittelutyyli on "kirjoita mahdollisimman vähän koodia". Tehdään IDEjä joissa sunnilleen kaikki on napinpainalluksen takana. Onko tämä enää sitä alkuperäistä koodausta? Kirjoitetaanko tuhansia rivejä pitkiä sovelluksia C:llä tai C++:lla ja käännetään ne kääntäjällä? No ei.

Ohjelmansuunnittelu libc:lle on tehty mukahelpoksi järjettömällä määrällä funktioita tyyliin "printf". Hyvä on, tämä voi tuntua helpolta, mutta missä on se wanhan hyvän ajan assembler-koodi, missä kirjoitetaan itse melko paljon ja saadaan optimoidumpi tulos? En usko valmiskirjastojen nopeuteen tai varsinkaan säädettävyyteen.

Uusin ohjelmistonsuunnittelutyyli on "kirjoita mahdollisimman vähän koodia". Tehdään kääntäjiä, joissa suunnilleen kaikki on ohjelman suorittamisen takana. Onko tämä enää sitä alkuperäistä koodausta? Kirjoitetaanko tuhansia riviä pitkiä sovelluksia assemblerilla ja nakutetaan reikäkorteilla sisään? No ei.

---

Tykkäät siitä tai et, korkean tason kielet tulee ja jyrää. Onhan ne kaikenmaailman tulkit ja virtuaalikoneet hitaampia ja raskaampia ku raaka konekoodi, mutta kun ne on kuitenkin useimpiin tarkotukseen aivan riittävän nopeita ja mahollistavat sellasten softien tekemisen inhimillisessä ajassa, johon jollain matalan tason kielellä menis ihmisikiä.

Aivan kaikkea kun ei vaan oo järkevä tehä C:llä/assyllä/reikäkorteilla, siinä palaa vaan aikaa ja hermoja.

tkarkkainen [22.03.2007 01:21:05]

#

Noh, nytpä on omakohtaista kokemusta Vistan asennuksesta, ja pikaista kokemusta käytöstä. Asennuksessa sinänsä ei ole mitään ihmeellistä. Uudelleenkäynnistyskertoja ei tarvittu kuin ehkä neljä, kun XP:ssä sai varautua kymmeneen. Tosin Vistassa ei vielä tarvinnut asennella hotfixin hotfixin... hotfixejä.

Käyttis tuntui vakaalta, kun koneessa ei vielä ollut muuta kuin peruslaitteet ja -softa. Kone on myös mallia uusi ja tehokas, eli varsinaista rasituskoetta tuosta pikakäytöstä ei vielä tullut. Todellisen vakauskertomuksen saan koneen omistavalta kaveriltani myöhemmin, kun kokemusta karttuu.

Itseäni häiritsi Vistan käsittämätön paranoidius kaikkea kohtaan. Ainakin oletuksena joka ohjelman käynnistämisen joutuu erikseen sallimaan. Luulin aluksi että tuo Mac-mainos olisi erittäin paljon liioiteltu, mutta se onkin paljon lähempänä totuutta kuin kuvittelin.

Itselleni ei tullut kaipuuta pois Kubuntusta.

Ja rentoon offtopiciin palataksemme:

kayttaja-4976 kirjoitti:

Microsoftin uusin ohjelmistonsuunnittelutyyli on "kirjoita mahdollisimman vähän koodia". Tehdään IDEjä joissa sunnilleen kaikki on napinpainalluksen takana. Onko tämä enää sitä alkuperäistä koodausta? Kirjoitetaanko tuhansia rivejä pitkiä sovelluksia C:llä tai C++:lla ja käännetään ne kääntäjällä? No ei.

Eivät C ja muut matalamman tason kielet ole katoamassa mihinkään. Niille on vain vähemmän tarvetta. Graafisella käyttöliittymällä varustetun softan tekemisessä on kiva keskittyä itse toimintoihin kuin pelkän käyttöliittymän toteuttavan koodin kirjoittamiseen. Myös ohjelmistojen tekokustannukset pienenevät, kun aikaa ei mene niin pahasti mikronysväämiseen. Jos ohjelma tarvitsee jotain erityistä, mitä nämä vähäkoodiset ympäristöt eivät tarjoa, tehdään ohjelma sitten jollain muulla.

Työkalut tarpeen mukaan.

Tempfile [22.03.2007 02:00:31]

#

Itse tuskin olen Vistaan koskemassa, se ei tarjoa mitään hyvinhoidettuun Gentooseen verrattuna, silmäkarkki on aikoja sitten vanhentunutta ja ohjelmatarjontakin on vähäistä ja laatu pääosin kehnoa. Sikäli kuin olen sen näyttisajuritilanteeseen perehtynyt, niin voi olla että ne paljon puhutut pelitkin toimivat paremmin tällä nykyisellä käyttiksellä. Asiaan liittyen huomauttaisin, että Wine saattaa ottaa jo tänä kesänä tavoitteeksi DirectX 10:n jonkinasteisen implementoinnin, joten sen kautta nämä ns. Vista Only-pelit saatanee toimimaan niin linuxilla kuin intel-maceillakin, ja ehkä jopa vanhemmilla windowsin versioilla.

moptim [17.04.2007 08:43:56]

#

Nojaa, vähän wanhaan aiheeseen viesti, mutta kummiskin. Kuulemma Vistan upgrade-version saa asennettua niin, että asentaa Upgraden koneelle, mutta ei aktivoi sitä. Sen jälkeen asentaa päälle saman systeemin ja aktivoi. Olen kuullut, että se toimii.

Omalla koneellani (> 4 vuotta vanha, 2,4 GHz Celeron, 768 MB muistia ym.) ei toimisi AeroGlass. Taidan jättää Vistan (Vista = Vain Ilkeän Sikakalliisiin Tietokoneisiin Asentuva) väliin.

efteri [17.04.2007 15:23:51]

#

selvästikkin kotw koittaa tehdä ennätys pitkän keskustelun kun on jo kaksi kertaa pastennut tähän aiheeseen että se pisenisi :o


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta