Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Joulupata-keräys

Sivun loppuun

E.K.Virtanen [03.12.2006 02:49:49]

#

Taas on se aika kun ihmiset juoksevat kaupossa etsimässä lahjoja. Stressi on valtava, "mitähän se ostaa minulle", "kuinkahan kalliin lahjan ne ostavat minulle", "mikähän olisi hyvä lahja niille/hänelle"...

Lahjojen ostaminen kuuluu jouluun, itse tosin en sitä ole enää harrastanut enää pariin vuosikymmeneen.
Yhtälailla vanhempien/ystävien jne. lahjatoivomusta minulta kysyessään yleensä sanon että laittakoot kympin tai kaksi vaikka punaiselle ristille tms. Turha minulle on sitä guinnesin uusinta ennätysten kirjaa on antaa tai viski pulloa ostaa. Kyllä ne sitten itsekin hankin kun sellaiset haluan.

Vaikkakin putkan väki lienee suurimmaksi osaksi varsin nuorta eikä vielä työelämässä olevaa niin vanha sanonta, pienet purot muuttuvat virraksi pitää hyvin paikkansa.

Mitäs jos vaikka Antti perustaisi putkalle oman keräyspotin http://www.joulupata.fi/cgi-bin/joulupata/default_new.cgi ?
Ne jotka kykenevät, osallistuvat siihen. Missään ei lue kuka ja kuinka paljon on antanut.
Mutta putkassa on niin paljon kävijöitä että uskon ainakin muutaman satasen pottiin. Sillä saa jo parikin perhettä kunnon ruoat pöytään kun me itse "kärsimme" muutaman lantin, mutta jokainen lantinkin antanut varmasti on sitten aattona paremmalla tuulella sitä perunalaatikkoa ja kinkkua mässätessään?

Vaikka tuolla padan sivulla on oletuksena 10e, ei se ole mikään minimi summa. Viitosenkin panostus on jo mainio jos sen viikkorahoistaan tms. antaa.

ajv [03.12.2006 09:46:23]

#

Hyvä idea, viimevuonnakin tuonne lahjoitin, joten miksei nyttenkin.

Tumpelo [03.12.2006 10:20:35]

#

Jooh, ehkäpä sinne voisi peräti vähistä rahoistani muutaman lantin lahjoitaa. Ohjelmointiputkalle vain oma keräyspotti niin lisään sinne ilomielin jotain.

Heikki [03.12.2006 16:00:38]

#

Näitä potteja on vähän joka sivustolla. Täytyy varmaan arpoa, minkä pottiin laittaisi muutaman lantin :)

Ja potin voi tosiaan laittaa pystyyn kuka vaan, ei siihen minusta Anttia tarvita.

ninnnu [03.12.2006 16:59:30]

#

Mä kerkesin jo nappaamaan omat lanttini Ubuntun pottiin...

matpit [03.12.2006 22:12:18]

#

Heikki kirjoitti:

Näitä potteja on vähän joka sivustolla.
Ja potin voi tosiaan laittaa pystyyn kuka vaan, ei siihen minusta Anttia tarvita.

Tuskinpa antaisit minulle rahojasi, jos minä toimisin järjestäjänä ;] Toisaalta taas Antti on putkalaisille luotettava sankari, jolle uskoo ennemmin rahansa.

E.K.Virtanen [04.12.2006 05:17:50]

#

matpit. Ei ne rahat Antille menisi vaan ihan suoraan joulupata keräykseen. Luehan hieman tarkemmin ko. sivua ;D

tsuriga [04.12.2006 10:37:35]

#

Harvoin on tullut lahjoteltua ylipäätään mihinkään, tuskin nyttenkään.

HellCome [04.12.2006 12:32:24]

#

Että miulla pannoo vihaseks tommoset kaekemmualiman kerijääjät. Tulis kovat pakkasoot nii kuolisivappois.

Ei vaan niinhän se on, että jos haluan lahjoittaa vähistä rahoistani (joista verot, raippaverot ja muut muuten-vaan-maksut on jo nyhdetty) niin kyllähän minä itsekin osaan mennä lahjoittamaan. Ainut kohde jonka hyväksi olen rahaani laittanut ovat sotiemme suomalaiset veteraanit. Muut narkkarit, nuorisorikolliset ja pulsut saati sitten ei-suomalaiset saavat puolestani paleltua pois. Ohjelmointi ohjelmointina ja kerjäys kerjäyksenä.

E.K.Virtanen [04.12.2006 15:05:38]

#

Eipäs Hellcome nyt ammuta täyslaidallista noin yli. Ne avustukset millekään narkkareille tms. mene. Ja väittämällä vaikkapa joulupata järjestön toimintaa kerjäämiseksi on kyllä jo törkeää. Ota pää pois sieltä, tiedät kyllä mistä.

Mutta ei taida saada innostusta tämä idea joten turha enää jatkaa.

HellCome [04.12.2006 16:32:43]

#

Joulupadasta en tiedä, mutta oletteko koskaan panneet merkille Punaisen Ristin kerjäyksiä? Vuoskymmeniä ovat keränneet mm. afrikkalaisille rahaa ja mitä on saatu aikaiseksi? Edelleen se on se sama nälkiintyneen lapsen kuva milloin televiissiossa, lehdessä tai kadulla ja aina pitäisi antaa enemmän ja enemmän. On se kumma, kun eivät ole saaneet mitään konkreettista aikaan niin massiivisilla keräysvaroilla ja kuluneilla vuosilla. Syöpäsairaiden tuki ry. nappasi kermat päältä (siitä taitaa olla tuoreemmallakin sukupolvella muistikuvia). On kerätty kodittomille, työttömille, elämästä syrjääntyneille, orvoille ja yksinäisille marsupilameille. Ajatus on hieno, tottakai, ihan niinkuin demokratiassakin. Tässä demokraattisessa maassamme kansan valitsemat demokraatikot ovat demokraatikoineet demokraattisiin tarkoitusperiin kerätyt demokraattiverot jonnekin aivan muualle, kuin oman kansan auttamiseen. Valtio kerää verovaroja ja tukee mm. Venäjän sekä Kiinan kaltaisia kehitysmaita, mutta omille syrjäytyneille ei ole mahdollisuutta antaa tukea. Seurauksena on se, että yksityiset kansalaiset joutuvat sitten antamaan siitä vähästäänkin, mikä verottajan käynniltä jää, antamaan kotimaisille huono-osaisille apua. Missä on Punainen Risti? Missä valtion tarjoama tuki? Ehei, ilmaisia huumeruiskuja kyllä jaellaan ja subutexia kirjoitellaan, mutta leipäjonoihin ei kosketa. Hihhuleita kuten ev.lut. kirkko, islamistit ja muut fantasiakerhot kyllä saavat valtion tukea.

Pointtini on se, että jos valtio kerää verovaroja koko maan yhteiseksi hyväksi, niin silloin olen jo antanut yhteisvastuukeräykseen. Kun valtio ei pysty omia heikko-osaisiaan auttamaan, mutta syytää niitä kalliita verovaroja ym. "kehitysmaihin", niin silloin systeemissä on mätää. Itse ovat suomalaiset äänestäneet nämä päättäjänsä ja itse saavat kantaa vastuunsa siitä. Kaiken kaikkiaan kerjäyskampanjat ovat röyhkeä esimerkki nykyhallituksen kyvyttömyydestä johtaa tätä maata. Tämän johdosta on periaatteenani olla tukematta erilaisia keräyksiä (poislukien sotaveteraanit).

Kerronpas vielä tapauksen tältä syksyltä:

Olin menossa paikalliseen supermarkettiin, kun bongasin kerjääjän jo kauempaa. Arvasin, ja niinhän siinä kävikin, että se pysäyttäisi minut ja kinuaisi puolipakolla rahaa "hyvään tarkoitukseen". Kysyin tytöltä, että kerääkö hän varoja sotiemme suomalaisille veteraaneille. Tytönhupakko katsoi minua kummissaan. Seuraavaksi tiedustelin, että meneekö tuotto suomalaisille työttömille tai muutoin vain heikko-osaisille. Idealisti vastasi epäröiden, että "kait siitä osa menee". Viimeiseksi kysyin, että minne se tuki sitten menee, niin vastauksena oli epämääräinen mumina jostain tsunaameista ja aasiasta. Kehotin tyttöä kysymään tukea eräältä toiselta kulkijalta (joka juuri saapui paikalle) - afrikkalaiselta turvapaikan hakijalta.

Pisti vain mietityttämään, että tiesiköhän tyttö itsekään mitä oli tekemässä, kun ei osannut firmansa toiminnasta tuon enempää kertoa.

Grey [04.12.2006 17:02:25]

#

Hm, analysoituani HellComen kommenttia, totean hänen olevan ikävä kyllä hyvinkin oikeassa. Noin ne asiat nykyään menevät. Hyväntekeväisyys on kaikkea muutakuin lähimmäisen auttamista. Se on sitä että kerätään ns. rispektiä ja koetetaan hyötyä, auttaen vain itseään. Ikävää että ihminen on niin herkkäuskoinen ja avulias että sinisilmäinen.

Tuleepa muuten tässä mieleen että joskus televisiosta tuli dokumentti Irlannin terroristeista tai sellaisista. Joku tyyppi soluttautui moiseen järjestöön ja, noh, arvatkaa mikä oli järjestön eräs tapa kerätä rahaa? Aivan oikein, hyväntekeväisyys! Ihmiset laittoivat vain rahaa lippaisiin, tietämättä että aseita ja panoksiahan moisilla ostettiin.

Että, kannattaa aina olla vähän epäileväinen. Jos henkilö on hölmö, jos sillä ei ole ns. puhtaita jauhoja pusseissaan tai muuta, se tuppaa hermostumaan. Totuus on vähän sellainen veijari, sitä yritetään piilotella ja sen suu yritetään tukkia, mutta aina se onnistuu älähtämään sanan. Sitkeä tapaus, voipi jonakin päivänä vielä päästä vapaaksikin mellastamaan ja sitten tuleekin kiintoisat ajat..

-Grey-

Kentti [04.12.2006 19:10:46]

#

Minun mielestäni nuo Punaisen Ristin ja UNICEFin keräykset, jnejne. menee yleensä melko hyvin perille, sillä Afrikassa ja muualla on vain niin paljon ongelmia, ettei niitä miljardeillakaan saataisi loppumaan, siellä eri maissa "hallitus" (diktaattori + jokunen muu useissa tapauksissa) ei oikein välitä, vaikka kansa kärsii ja kuolee, kunhan itsellä on mukava asunto sieltä ja toinen täältä.

Mutta onhan sekin ryhmä, joka pilaa hiljalleen hyväntekeväisyyden mainetta:
http://www.yle.fi/poliisitv/raportit.php?sivu­=raportti_malttikampanja

Yle kirjoitti:

Hyväntekeväisyyskeräykset ovat osoittautuneet yleisiksi maassamme ja sisäministeriön mukaan tälläkin hetkellä on käynnissä viitisen tällaista epäilyttävää keräystä.

Ja sitten kaikki muut pienemmät keräysjutut, joskus kuullut sellaisestakin, että joku nuorisoporukka (+-18v) soitellut koteihin ja pyytänyt rahaa ties mihin kulkukoirien ja -kissojen, kodittomien pöllöjen, jne hyväksi ja mihin se raha meni? Kotibileisiin, jne.

E.K.Virtanen [04.12.2006 20:06:02]

#

Analysoituani hetken HellComen vastinetta totesin ettei hän ole aivan loppuun saakka asti tätä ajatellut.
Tottahan on että esim. Afrikkaa on avustettu jo vuosikymmeniä. Vaan kun ei ne joet sinne kuivuuden keskelle virtaa, eikä näin ollen viljakaan kasva.

Joulupata keräys on juuri näille mainitsemillesi _Suomalaisille_ heikko-osaisille. Ja muutenkin on aika outoa verrata valtiota, sille maksettuja veroja ja avustusjärjestön toimintaa. Veroilla pyöritetään valtiota. Maksetaan noiden edustajiemme ja "johtajimme" palkat, rakennetaan ja parannetaan teitä, maksetaan lapsilisiä ynnä muuta.
Tietenkin osa menee myös vähäosaisten avustamiseen, vaan jos valtion pitäisi niistä yksin huolehtia, pitäisi joko veroja moninkertaistaa tai lakkauttaa lukemattomia instansseja ja tukia joista väitän juuri sinunkin olevan varsin riippuvainen.
Varmaankin asiat kuten opintotuki, asumistuki, sosiaalituki jne. ovat tuttuja jokaiselle ainakin jollain tapaa. Siinä samalla kun puhut maksamistasi veroista, mieti hetki paljonko olet kenties sitä tukea hakenut ja saanut jo eri muodoissa. Varmaan niitä hakiessasi olet kuten me muutkin valitellut ja kironnut kun pitää niin vähällä tulla toimeen.

Keräysjärjestöjä ynnä vastaavia on maailma täynnä, siksi juuri pitääkin ottaa ero tunnettujen ja arvostettujen järjestöjen ja "rahat meille" organisaatioiden välille.

lainaus:

Kaiken kaikkiaan kerjäyskampanjat ovat röyhkeä esimerkki nykyhallituksen kyvyttömyydestä johtaa tätä maata.

Eiköhän niitä keräyksiä kuule ole ollut jo paljon ennen nykyistä tai jopa sitä edeltävää hallitusta. Kyllä on röyhkeän pöljää laittaa keräyskampanjat esimerkiksi hallituksen kyvyttömyydestä. Eiköhän sille niin kotimaiselle kuin globaalillekin hädän kasvamiselle ole vallan muut syyt.

Mutta kuitenkin. Maksa veroja ja ole onnellinen lämpimässä kodissasi. Joidenkin mielestä hyväosaisempien olisi hyvä auttaa niitä joita ei onni ole vastaavasti potkinut. Sinun mielestäsi ei.

Tzaeru [04.12.2006 21:57:41]

#

Ei se onnesta ole kiinni ja jos työttömät / pultsarit / vähäosaiset epäosaajat eivät mitään tälle yhteiskunnalle anna esimerkiksi työn muodossa, niin kai se on vähän turha heille rahaa syytää. Rasitteilta lähinnä vaikuttavat. Afrikkaankin on kutakuinkin turha sitä rahaa lähettää: Kuinkakohan iso osa siitäkin oikeasti pääsee afrikkalaisen 12 lapsen perheen isän taskuun ja kuinka paljon valtion johtajien lipastoihin? Jotenkin veikkaan, että kehitysmaiden pääongelma ei suinkaan ole meidän valkoisten teollisuusmaaporvareiden riisto vaan heidän omien hallitustensa kyvyttömyys hoitaa asioita kuten niitä hoitaa tulisi. En tarkoita, ettäkö hienolla hallituksella kehitysmaista mitään vallankumouksellisia kehityksen airueita tulisi, vaan sitä, että siinä vaiheessa tuesta voisi olla hyötyäkin. Ja ennen kuin sinne sännätään rahaa syytämään kannattaa omat ongelmat hoitaa alta pois... Kuten ne pultsarit ja sosiaalipummit. Ja venäjä. (loppukevennys :) elkää ottako liian vakavasti)

ajv [04.12.2006 22:51:50]

#

Joulu on antamisen aikaa, jos tulee paha mieli antamisesta, niin ei kannata antaa. Nykypäivänä "paha saa palkkansa - hyvä ei mitään" pitää aika hyvin paikkansa, eli ei se antaminen välttämättä tosiaan lämmitä kuin omaa mieltä. En mikään hyväntekeväisyysaktivisti ole, ehkä vain helposti hönäytettävä, mutta tapana on hyvään tarkoitukseen aina muutama roponen heittää. Itsenäisyyspäivänäkin menen töihin (siis ilman palkkaa), jonka tuotto menee täysin hyväntekeväisyyteen. Enpä ole kyllä edes ajatellut päätyvätkö rahat jonkun "pahan palkkapussiin", mutta onpahan ainakin oma päivän hyvä työ tehty.

Tzaeru [05.12.2006 01:26:53]

#

Kuulostaa aika itsekeskeisen hedonistiselta oman hyvän olon kurottelulta kun rahaa tunkee jonnekin ilman sen päätymispaikan ja kohteen tietoa :)

Mjoo, mutta toisaalta minä olenkin 16 v <tässä kohtaa pitäisi olla sana esi_teini, mutta näköjään se.. öö.. sensuroidaan? O_o> eikä minulla ole säännöllisiä tuloja, joten paha mistään antaa. Joskushan voi aina viikkorahan uhrata, mutta toisaalta pitää sitä kofeiiniakin jostakin saada. Taidan olla vain kateellinen kun muut _saavat_ antaa ja minä raukkaparka kituutan äidin ja iskän tuloilla =(

setä [05.12.2006 09:30:51]

#

Keräyksiin osallistuminen on vapaaehtoista eikä velvoita ketään. Huijareita löytyy joka lähtöön mutta eiköhän tämä joulupatakeräys kohdennu juuri oikeaan paikkaan. Valtaosa syrjäytyneistä, työttömistä ja köyhistä ovat tuossa loukussa ilman omaa syytään. Mutta että putkalle oma potti tarkoittaa lähinnä vain sitä että porukka näkyy sitten tuolla listalla jossain kohdin. Ehkä se joitakin innostaa keräykseen mutta ei ole se oikea motiivi. Jokainen voi osallistua tai olla osallistumatta eikä siitä tarvitse muille kertoa.

HellCome [05.12.2006 12:19:57]

#

Olipa kerran Meikäläisen Matti joka eli Kylmälä nimisessä maassa. Hän oli koko pienen elämänsä hokenut iskulauseita kuten "lopussa kiitos seisoo" ja "ahneella on pas.. kakkainen loppu". Tosin tuota ajattelua mursivat jatkuvat vääryydet ympärillään mm. kun ilkimyksiä kannustettiin ilkeilyyn tekoihinsa puuttumatta. Noh, lapsuuden tarkemmin määrittelemättömien kokemusten jälkeen oli Matilla aivan toisenlainen näkemys maailman menoon. Oli vääryyttä, rikollisuutta ja koijaamista eikä kukaan tehnyt asialle mitään. Kuitenkin Matti oli sitä mieltä, että lopussa kiitos seisoo ja kuinka ollakaan, hän kävikin myöhemmin taikaopistossa opettelemassa itselleen ihan tuliterän ammatin. Työnäkymät olivat olleet hyvät, koska teknomaagien ammattilaisille tuntui riittävän töitä vaikka millä mitalla, mutta totuus olikin toisenlainen. Muutkin olivat huomanneet saman asian, joten suuri joukko teknomaageja olikin yllättäen ilmaantunut paikallisille markkinoille. Lopputuloksenahan oli tietysti se, että Matti jäi työttömäksi vaikka kuinka kovasti haki töitä. Vastaus vain aina oli sama - "ei sinulle ole töitä, kun sinulla ei ole työkokemusta etkä osaa materialisoitua edes kahteen paikkaan yht'aikaa". Myöhemmin tämä johti siihen, että työpaikoilta ei enää edes ilmoitettu haun lopputuloksesta.

Joten huonostihan siinä kävi, Matti joutui työttömänä turvautumaan yhteiskunnan tukeen, koska lapsena tehdyistä kesätyövaroista ei ollut jäljellä enää krediittiäkän. Neljän viikon välein Matti tunnollisesti kirjoitti valtakunnan lomakkeelle "työtön, työtön, työtön, työtön.." ja yritti ahkerasti saada jostain edes jonkinlaisia töitä. Idealistina Matti tietysti juoksi myös valtakunnan työvoimalaitoksessa josta uskoi varmasti löytyvän jotain työtä ennen pitkää, mutta niin viikot vaihtuivat kuukausiksi ja kuukaudet toisiksi eikä työtä löytynyt. Hitaanlaiset työvoimalaitoksen robotit eivät hoitaneetkaan omaa osuuttaan aktiivisessa työnhaussa ja lopulta kävikin niin, että Matti sai eräänä sateisena syyspäivänä työttömien maagien asialaitokselta uuden kirjeen. Kirjeessä sanottiin näin: "Matti Meikäläinen, sinä olet ollut työttömänä liian kauan! Sinun pitää hankkia itsellesi työpaikka [senkin laiskuri]. Koska olet ollut jo liian pitkään työttömänä, me täällä virastossa päätimme, että et saa enää työttömyyspäivärahaa. Mutta koska jotain sinulle on pakko maksaa, niin saat työmarkkinatukea - vähän aikaa. Sen jälkeen jäät vaille tukia, koska olet työtävieroksuva loinen". Matti tuli hyvin, hyvin surulliseksi, koska hän oli kuitenkin yrittänyt kovasti saada töitä, mutta jopa roskakuskin apumiehen varatuuraajaksi oli liian paljon insinööripohjaisia hakijoita.

Kerran oli Matti saanut lomatuurauksen kuukaudeksi sairaalan varastolle, mutta sekään ei kestänyt kuin kuukauden. Lisäksi työtoverit olivat tuhmia Matille ja nimittelivät häntä tyhmäksi, koska hän ei ensimmäisinä työpäivinään vielä ollut oppinut ulkoa varastoalueen jokaista hyllypaikkaa. Mutta sitten, vihdoin ja viimein, Matille kävi kutsu saapua työhaastatteluun ja onnesta hihkuen hän tanssahteli paikanpäälle. Eipä hän saanut sitäkään työtä, mutta oli sentään jo vuosien odottelun jälkeen päässyt työhaastatteluun. Tällöin tapahtui jotain aivan mystillistä, sillä hän sai pian kutsun toiseen paikkaan ja pääsikin sinne töihin! Voi sitä onnea, kun Matti oli vihdoin ja viimein päässyt töihin ja kaiken lisäksi vielä saanut oman alansa hommia. Matin päivät savuisissa bingoluolissa olivat nyt takana ja hän oli pakahtumaisillaan onnesta päästessään toteuttamaan itseään käytännössä.

Häpy end[kö?]

Ei nyt sentään. Alkuperäisen puolivuotisen tukityöllistämisjakson aikana työnkuvan salaisuudet olivat jo selvinneet Matille. Tyypillinen työpäivä koostui siitä, että hän kävi yhden kerran lisäämässä lisää paperia tulostimeen. Joskus töitä oli enemmänkin, muutaman kerran jopa ihan oikeitakin töitä, mutta keskimääräinen työaika päivälle oli 15 minuuttia. Loppupäivän Matti sitten täytteli ristikoita, selaili teknomaagien tietoverkkoa ja poltti kuin korsteeni. Mattia meinasi vi.. harmittaa kovasti ja harmistumisen tilaa lisäsi ennestään se, että hän tiesi joutuvansa taas pian työttömäksi. Kiukustumista lisäsi myös se, että Matti joutui pienestä palkastaan maksamaan reilut verot. Verojen maksaminen ei häntä niinkään harmittanut vaan se, että kuinka ne tuhlattiin. Matin maassa oli monta työtöntä ja osa joutui käymään leipäjonoissakin, mutta maan kuningatar oli sitä mieltä, että hänen alamaisensa ovat syyllisiä kaukaisten maiden ongelmiin ja lähetti ison määrän aarteita noille kaukaisille maille vaikka kuningattaren omassa maassa oli myös nälkäisiä ja työttömiä. Matti ei voinut ymmärtää miksi kuningatar ei halunnut, että hänen maassaan olisi kaikilla hyvä olla. Matista tuli vihainen kyynikko ja aina kun hän näki työttömiä, asunnottomia tai sitten yhteisvastuukerääjiä, niin hän ajatteli ilkeäää kuningatarta joka ei välittänyt omista alamaisistaan. Kuinka moni kuningattaren alamaisista olisikaan hyötynyt, jos ne kaukaisiin maihin lähetetyt aarteet olisikin käytetty oman maan kansalaisten hyväksi? Matti oli varma, että sillä olisi tehty paljon hyvää kuningattaren uskollisten alamaisten hyväksi. Olivathan aikaisemmat kuninkaat sanoneet, että veroina kerätyt varat on kohdistettava alamaisten hyvinvointiin. Koska valtakunnan aarrekammion varoja käytettiin aivan vääriin tarkoituksiin, joutuivat alamaiset järjestämään omin varoin huonompiosaisten tukemisen. Matti oli kuitenkin sitä mieltä, että se on kuningashuoneen tehtävä tukea kansalaisiaan, mutta niin ei käytännössä tehty. Hän oli hyvin, hyvin pettynyt kuningashuoneen välinpitämättömyyteen huolehtia omista kansalaisistaan.

tkarkkainen [05.12.2006 13:01:37]

#

HellCome: Ongelma siis kiteytyy mielestäsi juuri siihen, että valtio antaa apua muille maille? Koskaan ei tiedä, milloin juuri oma kotimaa joutuu yllättävän katastrofin uhriksi. Silloin ulkomailta tuleva apu varmaan maistuisi. Mutta olisihan se noloa siinä vaiheessa ruveta kerjäämään, kun ei itsekään ole ikinä antanut mihinkään pennin pyörylää tai sentin suikaletta, eikö?

El-Ejecutor [05.12.2006 13:09:11]

#

Ja se Joulupatahan on edelleen tarkoitettu auttamaan suomalaisia. Parempiosaiset kansalaiset voivat laittaa omasta pussistaan jos se kuningatar ei tee tarpeeksi hyvää työtä. Jahka Matti saa potkut ja löytää itsensä kohtalaisen kurjista oloista niin luulis olevan kiva syödä jouluna jotain muutakin ku omia varpaankynsiä.

HellCome [05.12.2006 14:40:22]

#

Onglema kiteytyy siihen, että ensin pitää hoitaa omat asiat kuntoon. Sen yllättävän katastrofin muistelen alkaneen -39 ja jatkuneen vuosia. Silloin kerjättiin vaikka miltä mailta, mutta apua ei tullut. Itse siitä piti selvitä ja jos rehellisiä ollaan, niin hemmetin hyvin vielä kaiken lisäksi. Suo, kuokka ja Jussi ja sitä rataa, mutta mitenkäs on näiden ns. kolmansien maiden? Vuosikymmenet ovat siellä heimot ovat heitelleet toisiaan kävyillä ja kivillä eikä mikään muutu. Ainut mihin ulkomaalaiset avustukset menevät ovat paikalliset sotilaat ja jos olette oikein tarkkaan seuranneet tilannetta, niin onpas käynyt niinkin, että ovat menneet sotilaat ryöstämään Punaisen Ristin lähetykset ja jälkeenpäin myyneet ne takaisin PR:lle. Siinä sitä apua sitten. Kyseisten maiden itsensä järjestämiä ongelmia ei hoideta kuntoon ulkomaalaisten lähettämillä villasukilla vaan tahdon on löydyttävä omasta kansasta.

Kyllä minä sen ymmärrän, että toiset haluavat helpottaa oloaan lahjoittamalla milloin minnekin, mutta sen tulee hoitua vapaaehtoispohjalta eikä valtion verovaroista. Verot kerätään oman maan hyväksi ja viimeksi kun tarkistin, niin Venäjä, Kiina, Indonesia tahi afrikan maat eivät ole osa Suomea. Valtion apua tarvitsevia löytyy ihan omasta takaa, joten miksi ihmeessä niitä suomalaisilta suomalaisille kerättyjä varoja haaskataan sotaa käyvien maiden sotatarvikkeiden hankkimiseen? Syy siihen taitaa löytyä suomalaisten politrukkien järkyttävästä nöyristelystä EU:ta kohtaan, "että ollaanpas meillä nyt globaaleja ja sosiaalisia". Mokomatkin omaan pesään kakkijat. Nykyaikana, kun itsenäisyys annettiin Brysseliin ja siitä lystistä vieläpä maksetaan lisäksi aivan käsittämättömiä summia, niin sen hurjan katastrooffin (eli ryssän yllätyshyökkäyksen) odottaminen on yhtä tyhjän kanssa. Ahvenanmaalaiset tuskin aiheuttavat meille minkäänlaista uhkaa, ruotsalaisista, norjalaisista tai virolaisista puhumattakaan. Ryssän pelko se ajoi suomipojan EU:hun ja nyt sitten vielä pitäisi NATO:n päästä. EU kun itsessään ei ole mikään tae ns. "itsenäisestä Suomesta" saati sitten pilipaliarmeijammekaan, niin NATO:han se siellä jo kolkuttelee ovella. Juu, sinne vain lisää rahaa ja ne muutamat pilipalipellet pyssyineen jonnekin Afganistaniin itsensä tapattamaan - onhan meillä jo sen verran kokemusta noista "rauhan turvaamisista". Kyllä. Mitä? Eikö Suomella ole varaa jäädä EU:n ulkopuolelle? Ja kansalaisetkinko loppuvat? Ja sitten vielä ne terroristitkin? Ja syyllisyys Suomalaisesta hyvinvointivaltiosta jota ei korruptio tai rikollisuus vaivaa? Juu, mikä ettei.. Minkähänlainen maa tämä Suomi oikein on tulevaisuudessa, kun suomalaiset ovat vähemmistönä omassa maassaan, sosiaalisosialistit syytävät kaiken ahkeran työn hedelmät ulkomaille ja ne viimeisetkin suomalaiset sotilaat räjähtävät tuhannen pirskatin päreiksi jonkin tienvarsipommin poksahtaessa jossain päin lähi-itää? On se kumma, kun moni vielä väittää itseään suomalaiseksi - sehän on rasistista, kun laskee itsensä johonkin kastiin. Sitten, kun suomalaiset ovat vähemmistönä Suomessa, niin silloin on luvallista sanoa olevansa suomalainen, koska kuuluu vähemmistöön. Ajatelkaapas isovanhempianne, kun kävivät vuosikausia sotaa. Olisivatkohan käyneet ja kestäneet sodan kauheudet, jos olisivat tienneet tämän lopputuloksen? Heti, kun Suomalainen yhteiskunta on saatu jaloilleen, niin politrukit kaatavat koko komeuden rähmälleen, tällä kertaa länteen.

Ja juuri se, että Joulupata on tarkoitettu suomalaisten avuksi on rietasta kuin mikä. Jos tässä maassa pitää järjestää yhteiskeräyksiä suomalaisten huono-osaisten avuksi, niin sehän tarkoittaa sitä että Suomi on kehitysmaa. Täällä tarvitaan leipäjonoja sekä kansalaisten itsensä keräämää kehitysapua ja samaan aikaan valtio syytää niitä kansalta kerättyjä yhteishyvärahoja sotiville ulkomaille. Hulluahan tämä on! Matti kertoi olleensa vuosia työttömänä, jolloin käteen jäi 370 euroa neljäksi viikoksi. Jos neljässä viikossa on 28 päivää, niin käteen jää 13,21 euroa per päivä. Se on varmasti paljon rahaa se jossain tuolla Indonesiassa, mutta täällä sillä ei paljoa saa. Viimeksi kun juteltiin, niin pahalta näytti tulevaisuus, kun ei valtiolla kuulemma olekaan enää varaa palkata tukityöllistettyjä, kun varat menevät kuulemma jonnekin aivan muualle..

Tzaeru [05.12.2006 14:50:23]

#

Tuo oli jo aika asiatekstiä HellComelta :) Itsekin samaa yritin ilmaista, mutta kun näin nuorena esi_teininä (sana sensuroitu putkasta.. joku saisi jo kertoa miksi) sana ja lause vähän hukassa..

BadSource [05.12.2006 15:45:58]

#

Joulupatakeräykseen perustettu keräyspotti Ahdasmielisten Kiusaksi... =)

Tzaeru [05.12.2006 16:15:24]

#

Eikö paljon ahdasmielisempaa ole vain toivoa, että näin asiat ovat, kun valtio ja/tai tiedotusvälineet sanovat, että näin se on? Tai eikö ole paljon ahdasmielisempää olettaa kuinka hyvä ja hieno paikka maailma on jättäen tosiseikat täysin huomiotta? :P

Mjoo. Voisin olla hiljaa hetken. Oottekste pelannu Tremulousta? ilmainen. \o kiva (huomatkaa et tää loppu on vaan pieni kevennys, eikä siihen tarvitse vastata ja se on täysin offtopic)

Grey [05.12.2006 22:38:18]

#

Taasen kerran, HellCome on oikeassa, ja jotkut sanovat moista vielä ahdasmielisyydeksi. Vaan, kuten Tzaeru mainitsee, on paljon ahdasmielisempää sulkea silmänsä ja alkaa elämään vaaleanpunaisissa harhanäyissä, vaikka oikeasti seisookin vyötäröään myöten paskassa, jonka hajua luulee kukkien tuoksuksi. Tosin, ymmärrän kyllä että ihmisen psyyke on liian heikko kestämään totuutta. Moinen reppana kun uskoo että jos näkee totuuden, joutuu yksin taistelemaan valhetta vastaan, mikä on melkoisen itsekeskeistä.

Toinen itsekeskeisyyden osoitus on kuvitella että jokaisella olisi antaa 5 euroa. Tällä suunnalla ainakin tilin saldo oli vähän aika sitten sellaiset euron luokkaa, että revi siitä viisi euroa. Taitaa olla vain porvareita ja muita rikkaita ne jotka lahjoittavat rahaa. Kun moiselle ei muuta keksi, se sitten heitetään jonnekin. Ei muuten taida moiset antaa ilmaiseksi rahojaan köyhille rahatuttaville, vai annatteko heille ihan ilman mitään omia rahojanne? Tosin, ehkä teillä ei ole köyhiä tuttavia, hm.

Vaan, ennenkuin kukaan ehtii haukkua minua ahdasmieliseksi, niin ilmoitan että olen joka vuosi antanut puolustusvoimien syyskeräykseen rahaa. En kyllä ennen ymmärtänyt miksi, mutta nyt kun katsoo nykytilannetta vähän toisella tapaa, niin kai yritän lohduttaa veteraaneja, kun niiden puolustama maa meni sittenkin ihan muille kuin suomalaisille. Ensin virallistetaan ruotsin(/Mordorin musta)kieli, sitten mennään EU:n, otetaan vielä tänne loisiksi tulevia sosiaalipummeja ulkomailta ja sitä rataa.

Ennenkuin rasistiksi aletaan haukkua, niin voin mainita että minua suunnattomasti ärsyttää se että Amerikassa on valkoista, mustaa ja aasilaista väestöä. Ylipäätänsäkin moiset eivät kuulu sinne, vaikka ovatkin vuosia pitäneet sitä mannerta hallussaan.

Että, tästä eteenpäin jos ette voi todistaa keräyksen olevan todellakin oikean tiedon ja hyvän sydämen vallassa tehtyä, ei kannata siitä edes puhua. Sen sijaan kyllä jos hyvää oikeasti tahdotte näin joulun alla, niin, prkl! Auttakaa niitä lähimmäisiänne siellä paikan päällä, älkääkä tulko höpöttämään tekopyhää sontaa jonnekin foorumille! Olen puhunut, toistaiseksi..

-Grey-

tkarkkainen [06.12.2006 12:58:22]

#

Kylläpäs tänne ilmaantui tarpeettoman voimakkaita tunteenpurkauksia. Mikähän tässä asiassa on sellaista, ettei siitä saisi puhua foorumeilla, ja mikä tekee meistä tekopyhiä?

Katastrofi voi tulla muussakin muodossa kuin ryssän hyökkäyksenä. Luonto ja teknologia voivat yhdessä tai erikseen järjestää ties mitä. Öljyvahinko, ydinonnettomuus, yllättävä epidemia... Todennäköisyyksien suuruusluokka on tiedossani, mutta nollaa suurempi se silti on.

HellCome kirjoitti:

Kyseisten maiden itsensä järjestämiä ongelmia ei hoideta kuntoon ulkomaalaisten lähettämillä villasukilla vaan tahdon on löydyttävä omasta kansasta.

Niin kauan kuin tuota tahtoa ei löydy, niillä villasukilla voidaan yrittää helpottaa kahakkaan syyttömien ihmisten elinoloja.

Haluaisin myös kuulla sen länsimaisen valtion nimen, joka ei anna lainkaan apua ulkomaille. Vaihtoehtoisesti voi toki nimetä maan, josta on onnistuttu poistamaan köyhyys ja kodittomuus.

Grey [06.12.2006 20:31:20]

#

tkarkkainen kirjoitti:

Vaihtoehtoisesti voi toki nimetä maan, josta on onnistuttu poistamaan köyhyys ja kodittomuus.

Monaco..

-Grey-

E.K.Virtanen [06.12.2006 21:45:04]

#

Kyllä tästä tuli hellcomen henk.koht. purkautumis topiikki. Tosin en jaksanut lukea hänen tarinoitaan edes kokonaan kun ne niin rupesivat huvittamaan. Mikä lie 18v idealisti.

Mutta laitoin hellcomenkin puolesta kympin mokomaan "kerjäläisten" keräykseen. Mun puolesta tämä threadi voi vaikka hukkua bittiavaruuteen.

Grey [06.12.2006 21:48:12]

#

lurah kirjoitti:

Mutta laitoin hellcomenkin puolesta kympin mokomaan "kerjäläisten" keräykseen.

Jaah, oikein jonkun puolesta. Noh, laita sitten satanen minun puolestani siihen keräykseen. Eli se sama summa jolla kauan sitten autoin kaveria, kun vielä oli antaa satanen. Oikeastaan, laita saman tien kaksi ylimääräistä satasta, niin tulee vielä vanhempien auttaminenkin ja muuan toinen auttaminen..

-Grey-

E.K.Virtanen [06.12.2006 21:58:42]

#

Oi anteeksi Grey. En ymmärtänyt sinun nyt noin nokkiintuvan mokomasta asiasta. Menen nyt kuitenkin pois kun on parempaakin tekemistä kuin täällä notkua.

Grey [06.12.2006 22:02:04]

#

lurah kirjoitti:

Oi anteeksi Grey.

Noh, hyvä on! Anna sitten edes euro ja 19 senttiä puolestani..

-Grey-

tkarkkainen [06.12.2006 22:49:25]

#

Grey kirjoitti:

Monaco..

En pidä kääpiövaltioita kovin hyvänä esimerkkinä, mutta en kyllä jaksa kinatakaan.

ajv [07.12.2006 08:44:13]

#

lurah kirjoitti:

Kyllä tästä tuli hellcomen henk.koht. purkautumis topiikki. Tosin en jaksanut lukea hänen tarinoitaan edes kokonaan kun ne niin rupesivat huvittamaan. Mikä lie 18v idealisti.

Katsos, Suomi on niin paska maa, että sitä ei kannata puolustaa, eikä veroja maksaa, mielikuvitusmaassa on kaikki paremmin. Mutta kuitenkin opintotukea on kiva nostaa ja lääkärissäkin kiva käydä ilmaiseksi, vaikka opintotuki onkin aivan liian pieni jä lääkäritkin aivan ammattitaidottomia.

10 € mun puolesta.

Muutes, joka kuukausi lahjoitan myös 50€ tyttäreni säästötilille. Taidan olla täysi idiootti, kun rahojani noin jakelen tietämättä edes mihin ne päätyvät. Ehkä tyttäreni käyttääkin ne huumeisiin silloin 15 vuoden päästä? Ja näin ollen olenkin tukenut suomalaista narkkarikulttuuria oikein isolla panoksella.

+ kyllä muuten tuli eilisestä hyväntekeväisyystempauksesta hyvä mieli. Lapset olivat aivan innoissaan joulujuhlaan järjestämistämme hevosista ja siitä että muutamalla eurolla pääsivät vähän ratsastamaan metsässä. Toisaalta, olisikohan pitänyt ottaa kovempi hinta, että vähemmän lapsia olisi päässyt ratsastamaan ja itsekkin olisin päässyt vähemmällä työllä. Ja jos vielä olisin ottanut työstä palkkaa, niin katekkin olisi ollut parempi.

Hyväntekeväisyyttä on monenlaista. Nyt sai riittää mun puolustelut, kuolkoon tämä topiikki miten tahansa.

Grey [07.12.2006 09:10:30]

#

ajv kirjoitti:

Taidan olla täysi idiootti, kun rahojani noin jakelen tietämättä edes mihin ne päätyvät. Ehkä tyttäreni käyttääkin ne huumeisiin silloin 15 vuoden päästä?

Jos käyttää, kannattaa miettiä oliko sitten kasvatuksessa jotain vikana. Jos ei ollut, kannattaa miettiä uudelleen että elämmekö sittenkään niin hyvässä maailmassa. Ihmismieli tuppaa olemaan niin hentoinen ollessaan vapaana, ja tunteettomuuden lyijyssä mahdoton vahingoittaa. Tai sitten se pimahtaa ja alkaa pureskella porukkaa aina kun saa tilaisuuden..

-Grey-

HellCome [07.12.2006 13:09:10]

#

Se on kumma juttu, kun puhutaan tosiasioista niiden oikeilla nimillä. Minä olen sitä sorttia joka perustelee ja tarvittaessa yksinkertaistaa näkemyksiänsä jotta muutkin niitä ymmärtävät. Aikoinaan oli sellainen keskustelupalsta, jossa väännettiin kättä mm. aborttien moraalisesta oikeutuksesta. Minä olin puolesta ja joku muu vastaan, mutta homma pysyi asiallisena vaikka kyseessä olivatkin täysin toisistaan poikkeavat näkökannat. Toki, olihan siellä niitä "Vitun teini paska pelle" kirjoittelijoita, mutta muutaman henkilön ydinjoukko pysyi kuitenkin itse asiassa. Joissain asioissa olin abortin vastustajan kanssa samaa mieltä, joissain en - mutta kertaakaan ei tämä väittelijöiden joukko vajonnut pilkkaamaan tai muutoin vain osoittamaan henkilökohtaista kykenemättömyyttään perusteltuun väittelyyn. "Minä olen tätä mieltä, koska..." ja juttua tuli. Monesti perustelut olivat varsin pitkiä ja juuri sen vuoksi olivatkin mielenkiintoisia, koska mielipiteet perusteltiin perusteellisesti. Siinä oppi useassakin tapauksessa ajattelemaan asioita myös aivan uudenlaisilta kantilta.

Harmi vain, että kyseinen keskustelupalsta sittemmin suljettiin, mutta useasta keskustelijasta jäi hyvä muistikuva. Mutta onhan se toki helpompaa vain paukaista "Jos et ajattele kuin minä, niin olet vitun tyhmä tyyppi. Kuole pois". Sellaiset henkilöt eivät vain anna kovin hyvää kuvaa itsestään - ainakaan minun silmissäni. Mielestäni hyvän väittelyn ja miksei toki keskustelunkin merkkejä on se, että se nostattaa tunteita koska silloin juuri päästään näkemään vastakeskustelija kunnolla. "Abortti on väärin piste". Ei kuulosta kovin kummoiselta. "Abortti on mielestäni väärin, koska silloin evätään uudelta elävältä olennolta oikeus elämään. Jokaisella elävällä olennolla on oikeus elämään, koska jos sitä ei ole, emme voi sanoa olevamme oikeudenmukainen kansa". Eikös kuulosta heti paljon paremmalta? Sitäpaitsi perustelu antaa muille osapuolille kuvan syvempään ajatteluun kykenevästä henkilöstä, eikä niinkään anonyymistä saivartelijasta kuten tässä: "Siis hei, abortti on niinku niin väärin, koska mun painamis pamfleteis mä oon sitä mielt et siis niinku.. väärin ihan silleen ja jos sä kannatat aborttei niin sä oot joku natsi tai semmone". Onhan sekin mielipide, mutta se ei juuri synnytä syvällisempää pohdiskelua aiheen tiimoilta. Odotettavin vastaus em. kommenttiin on yleensä yhtä huonosti perusteltu tyrmäys: "Vähän sä oot sit tyhmä!!!11 Luuleks et siis vammasten hoito on jotain ehlpoo hä??! Mee ite tonne johonki vammasten hoito kotiin töihin. ITUHIPPI SIVARI PELLE". Eivät anna kovin arvostettavaa kuvaa keskustelijoista.

Myöskin oman egon korostaminen ja samalla toisten olemuksen polkeminen ovat sangen yleisiä konsteja vähemmän arvokkuutta huokuvassa keskustelussa

lurah kirjoitti:

Kyllä tästä tuli hellcomen henk.koht. purkautumis topiikki. Tosin en jaksanut lukea hänen tarinoitaan edes kokonaan kun ne niin rupesivat huvittamaan. Mikä lie 18v idealisti.

Mutta laitoin hellcomenkin puolesta kympin mokomaan "kerjäläisten" keräykseen. Mun puolesta tämä threadi voi vaikka hukkua bittiavaruuteen.

Kyseisissä tapauksissa halutaan ehdottomasti korostaa sitä omaa oikeaoppista kantaa, alennetaan vastustajaa ja loppussa vielä tuodaan esille valitettavan ahdasmielinen kykenemättömyys sekä tahto keskustelun jatkamiseen (piste). Tämä kyseinen lainaus sopii vallan mainiosti esimerkiksi tähän tapaukseen [jossa myös tuodaan sattuvasti esille haluttomuus edes kuulla vastapuolen perusteluita, koska ne ovat "niin huvittavia"], joskaan tässä vaiheessa ei tule kuvitella että olisin jotenkin parempi kuin lahjoittajat tai sivistyneempi kuin esim. lurah - olen vain toista mieltä hänen(kin) kanssaan ja lähestyn ongelmia toisin. Kukin meistä on valinnut omat polkunsa konfliktien ratkaisuun ja toiset suosivat nopeaa, vähäkommunikoivaa tapaa. Toiset taas haluavat perustella näkemyksensä. Joku vain myhäilee mielessään kirjoittajien pikkusieluisuudelle sekä selvittämisen tarpeelle.

Jos haluaa lahjoittaa rahaansa pois niin en minä siitä ketään syytä, en ainakaan silloin, kun kyse ei ole yhteisistä varoista kuten veroista. Itsehän sen jokainen tietää mikä on oikein ja mikä väärin. Se, että onko se moraalisesti oikein on taas aivan toinen juttu.

litra [07.12.2006 14:43:10]

#

hellcome, foorumin nimi kansallissosialismi.com ?

HellCome [07.12.2006 15:04:23]

#

Enpäs millään muista mikä foorumin nimi oli. Joku 5-8 vuotta sitten lopetettu, muttei kuitenkaan tuo. Aatteiden suuressa talossa kansallissosialismin seinänaapurissa asuva kansallismielisyys saa kansallissosialismille osoitetut valitukset väärin pysäköidyistä autoista, yöllisestä veden juoksuttamisesta sekä viikonloppuisista riehumisista. Valitettavasti talon muiden asukkien on helpompaa lähetellä nimettömiä kirjeitä väärään postiluukkuun - joten kansallismielisyys saa lähdön talosta, kun itse ongelma saa käyttöönsä vapautuneen kiintiön. Kansallismielisyys muuttaa katkerana aiheettomasta häädöstä läheiseen metsikköön ja jää pohtimaan kuka on seuraava häädön saanut. Eihän kukaan uskalla talon öykkärille mitään sanoa.

E.K.Virtanen [07.12.2006 16:05:47]

#

Katsos HellCome, tein tämän topiikin tuon joulupata asian takia, en siksi että minua kiinnostaisi p@sk@n vertaa sinun mielipiteesi. Se ei minua kiinnosta vieläkään, vaikka kuinka kirjoittaisit romaanin pituisia viestejä. En myöskään ole kiinnostunut keskustelemaan asiasta enempää kanssasi, tai kenenkään muunkaan kanssa koska minulla on elämä tämän viestiketjun ulkopuolella. Ja kyllä, jos otetaan huomioon topiikin alkuperäinen tarkoitus ja sinun kymmenriviset viestisi, niin tästä tuli sinun henk.koht. purkautumistopiikkisi. Ja ikävää että suosimasi keskustelupalsta suljettiin, parempi olisi ollut tällekin viestiketjulle jos olisit nuo tuntosi saanut siellä purkaa.
Heippa, menen tekemään jotain hyödyllistä.

setä [07.12.2006 16:29:50]

#

Sananvapaus on hieno asia ja Suomihan on siinä mallimaa. Sananvapautta tulisi kuitenkin käyttää edes kohtuullisen tahdikkaasti, varsinkin näin julkisilla foorumeilla. Monet henkilöt tekevät vaapaaehtoistyötä avuntarvitsijoiden hyväksi. Toimintaan tarvitaan avustusta erilaisten keräysten muodossa. Ei ole näiden autettavien ja auttajien syy, jos maamme politiikka ei ole jokaisen mieleen. Siitä huolimatta he tarvitsevat apua. Kaikki ideat ja ajatukset tällaisen avustustoiminnan edistämiseksi ovat hatunnoston arvoisia ja kiitoksen tässä ansaitsee lurah.

Grey [07.12.2006 16:29:51]

#

>Lurah

Aivan ensimmäinen hyödyllinen asia sinulle voisi olla ihan samantien lopettaa nämä joulusähellykset. Ihan oikeasti! Niistä tulee vain stressiä, kun yrittää kerätä yhteiskunnallista rispektiä yrittämällä sellaista mihin ei ole. Jos stressaantuu siitä että tulee vähän vastusta kun yrittää jotain, kannattaa lopettaa yrittäminen. Hei, ei sinusta ole maailmanparantajaksi, jos vähäinenkin vastus stressaa noin kauheasti..

-Grey-

E.K.Virtanen [07.12.2006 20:05:25]

#

Grey. En stressaa joulusta koska mokomaa pakana juhlaa en vietä. ;)
Laitoin vain muutaman kympin mielestäni hyvään tarkoitukseen ja ajattelin josko joku muukin asiasta innostuisi, vaikka sitten putkan yhteisön hengessä. Enkä stressaa vastustuksestakaan, aika lyhykäisesti olen kommentoinut noita kymmenrivisiä julistuksia, pysyypä ketju "ylhäällä" ;)

HellCome [07.12.2006 21:40:49]

#

Hyväntekeväisyys on hieno ele. Minusta siinä(kin) täytyisi kuitenkin nähdä metsä puilta. Suomalaiselta työttömältä ei työttömyys vähene eikä afrikkalaiselta savanniorjalta nälkä lähde vitosella viikossa. Niin kuin tuolla aiemmin jo mainittiin, niin ongelma on paikallisissa hallituksissa (tai kuningaskunnissa). Villasukka lämmittää työtöntä suomalaista siinä missä afrikkalaista kyläläistäkin, mutta kummankaan tilanne ei sen vuosittaisen villasukan vuoksi muutu - se junnaa vain paikallaan samaan aikaan eivätkä maiden hallinnot halua puuttua asiaan, koska jostain se villasukka kuitenkin tulee.

Ei työttömän tai kyläläisen elämänlaatu tule koskaan parantumaan, mikäli joku sieltä jostain aina silloin tällöin lähettää postikortin ja terveiset.

Hyväntekeväisyyttä tukemalla tulee omasta mielestään tukeneeksi sitä suomalaista työtöntä tai sitten sitä afrikkalaista lasta. Tulisi kuitenkin ottaa huomioon se, että hyväntekeväisyyden harjoittaminen aiheuttaa sen, etteivät paikalliset auktoriteetit haluakaan muuttaa huono-osaisten oloja, koska kolmas osapuoli hoitaa kaiken heidän puolestaan. Lapsi oppii kotona siihen, että aamuisin herätetään, saadaan aamupala ja sitten leikitään päivä. Jos sama rulianssi jatkuu seuraavat 50 vuotta, niin "lapsi" olettaa niin jatkuvan vastisuudessakin. Jossain vaiheessa lapsen vanhemmat kuitenkin potkaisevat tyhjää, jolloin lapsen tuleekin yllättäen hoitaa itse omat asiansa kuntoon. Tällainen tilanne estetään sillä, että lapselle annetaan vastuuta etenevissä määrin jo varhaisesta lapsuudesta saakka.

Jo muinaiset roomalaiset tiesivät, että kansa pysyy tyytyväisenä jos saatavilla on leipää ja sirkushuveja. Meillä on digi-TV, tietokoneet, pelikonsolit ja ämpeekolmoset. On lottovoitto syntyä Suomeen - tai ainakin niin meille väitetään. Näytetään kuvia kuolevista lapsista, kerätään varoja nälkäisille ja rahoitetaan venäläisiä vedenpuhdistamoita Suomenlahden turvaksi. Afrikkalaisilla ei taasen ole digi-TV:tä, nettiä tai edes leipää. MUTTA syy ei ole meidän, ei minun, ei sinun - vaan paikallisen johdon. Niin kauan kun "vauraat länsimaat" rahoittavat "kolmansien maiden" pakolliset menot, niin kauan mikään ei tule muuttumaan. Se on valitettavaa, mutta totta.

Jos (ja kun) moni hyväntekijä siteeraa Jeesuksen oppeja, niin toisen posken kääntäminen ei yksinkertaisesti vain toimi. Maailma on paha ja julma paikka eikä todellakaan ole mikään lottovoitto syntyä Suomeen. Maailma voisi olla paratiisi meille kaikille - siis ihan kaikille, mutta maailma ei muutu paratiisiksi sillä, että lähettää vitosen, kympin tai edes satasen jollekin "kansainväliselle hyväntekeväisyys ry:lle". Rikolliset eivät lopeta rikoksiaan, sotilaat tappamista, nälkäiset nälistymistä, alistajat alistamista, sortajat sortamista jos enemmistö sen sallii.

Sattuipa sota-aikana sellainen tapaus, että erään ryhmän johtajana sattui olemaan pikkusieluinen paskiainen joka kiusaamalla kiusasi ryhmänsä sotilaita. Eräänä päivänä, kun pikkupomo astui korsuun, niin miehet sulkivat oven. He yksissä tuumin ilmoittivat, että tämä peli ei vetele ja että se loppuu nyt. Ja niin se loppui. Muutos parempaan tapahtuu ainoastaan silloin, kun siihen löytyy todellinen tahto ja todellinen enemmistö. Otetaan taas leikkimielinen ajatusmalli:

Minä olen kulmakunnan isoin ja ilkein suojelurahojen kerääjä. Lupaan suojella kulmakunnan asukkeja nimellisellä 80% osuudella suojeltavien tuloista. Ne jotka eivät voi tai eivät suostu maksamaan, murhaan kaikkien muiden katsellessa. Olen jatkanut ammatissani jo viimeiset kymmenen vuotta ja kaikki pelkäävät minua ja maksavat suosiolla. Ahneuttani kuitenkin nostan maksun 100 prosenttiin, jolloin suojeltavilleni ei enää jää rahaa pakolliseen. Murhaan kaikki jotka eivät kykene maksamaan ja tämä saa aikaan paniikin. Osa kulmakunnan asukeista pakenee yön turvin, osa päättää kerätä lahjoituksia muilta paikkakunnilta. Estääkseni asukkaita pakenemasta palkkaan kolme kaveriani hakkaamaan jokaisen joka yrittää paeta. Sen jälkeen murhaan yrittäjät julkisesti.

Tilanne on nyt tämä: kulmakuntani asukkaat eivät pääse pakenemaan. Minä kerään kaiken tuoton itselleni. Asukkaat kuolevat joko nälkään tai pahoinpitelyihin. Lopullisen annihilaation estämiseksi naapurikunnissa aletaan keräämään suojelurahoja minulle lähetettäväksi, jotta antaisin asukkaiden elää. Kun lähetys saapuu kyläraittia kohti toria, käyn kaappaamassa lähetyksen ja otan kärrymiehen vangiksi. Vaadin lunnaat kärrymiehen hengestä, kärrystä sekä hevosesta. Naapurikunnat keräävät lunnaat ja lähettävät ne minulle. Seuraavaksi lupaan myydä heille takaisin kärryn ja hevosen, mutta kärrymies on mystisesti kadonnut. Naapurikunnat ostavat kärryn ja hevosen takaisin ja lähettävät pian uuden lastillisen avustuksia kulmakuntani asukkaille. Tällä kertaa on joku asukkaistani on ehtinyt käydä nappaamassa muutaman leipäkopan avustuskärrystä ennen kuin ehdin itse paikalle. Tästä vihastuneena murhaan sattumanvaraisesti muutaman asukkaan ja otan kärrymiehen panttivangiksi.. Tämä sykli jatkuu vielä vuosikymmeniä aina uudestaan ja uudestaan ja yhä uudestaan ja uudestaan naapurikunnista lähetetään avustuksia kyläläisilleni jotka minä kuitenkin kaappaan.

Mutta miten minun kävisi jos naapurikunnista ei lähetettäisikään avustuksia ja asukkaat päättäisivät kerralla hoidella minut ja kolme kaveriani?

Grey [07.12.2006 21:54:35]

#

HellCome kirjoitti:

Mutta miten minun kävisi jos naapurikunnista ei lähetettäisikään avustuksia ja asukkaat päättäisivät kerralla hoidella minut ja kolme kaveriani?

Hm, sinut ja kolme kaveriasi nyljettäisiin elävältä, iskettäisiin tabascolla höystetty tikkuinen pesismaila persuuksiin ja hirtettäisiin lähimpään munista koivuun kehno teinipoppi taustalla soiden?..

-Grey-

Kentti [07.12.2006 22:19:48]

#

HellCome kirjoitti:

Rikolliset eivät lopeta rikoksiaan, sotilaat tappamista, nälkäiset nälistymistä, alistajat alistamista, sortajat sortamista jos enemmistö sen sallii.

Hyvä esimerkki tuosta voisi olla Lähi-Itä: Kuinka pieni prosentti maailmassa on niitä, ketkä haluaisivat, että siellä jatketaan ties kenen nimeen viattomien tappamista, kun jotkut ovat sanoneet, että "Tapa 10 ja paikka on taivaissa varattu!".
Tuskin kovin moni.

Mutta miksi siellä vielä tapetaan, jos enemmistö kerran sitä vastustaa? Koska kellään ei ole tarpeeksi halua taltuttaa väkivaltaa siellä, ja vaikka olisikin, niin se voitaisiin taltuttaa lähes ainoastaan väkivallalla, tappamalla terroristit, jne. Se taas lietsoisi lisää väkivaltaa.

Mutta tuohon tulee avustus. Koska siellä on kansalaisilla useimmiten erittäin huonot ja epävarmat olot, he saattavat hakea turvaa äärijärjestöistä, jotka ovat erittäin vahva poliittinen, henkinen ja vaikka mitä vaikuttaja siellä. Jos taas avustukset lähetettäisiin siellä heille, olisi heillä paljon turvallisempaa, eikä äärijärjestöihin tarvisi tukeutua.

Ei terrorismia saada Bushin puheilla ja Amerikan armeijalla taltutettua. Nythän on itse Bushkin myöntänyt, että Irakin sota oli erehdys. Ne maat (myös useat entisen itäblokin maat sopivat kuvaan), jotka ovat olleet pitkään lähihistoriassaan diktatuurin alla, eivät vaan tule toimeen useimmissa tapauksissa, koska kansa ei ole tottunut elämään "vapaana".


Avustuksista vielä sen verran, että kyllähän niistäkin hyötyä on. Jo vaivaisella eurolla saadaan muutamaksi päiväksi kehitysmaahan jollekkin nälkiintyvälle riisit, 10 eurolla tärkeimmät rokotukset 100 eurolla koulutus afrikassa lapselle, jotka taas edistävät maan tulevaisuutta. Euroja taas kertyy maailmanlaajuisesti miljoonia.
Nuorissa on Suomen toivo, miksei siis minkä tahansa muunkin maan?

litra [09.12.2006 02:05:47]

#

tämän keskustelun taso alkaa menemään jo kummelin puolelle.
vaikkei pieni rahalahjoitus pelasta maailmaa, niin on se kuitenkin askel parempaan suuntaan.

E.K.Virtanen [09.12.2006 02:25:10]

#

lainaus:

Tulisi kuitenkin ottaa huomioon se, että hyväntekeväisyyden harjoittaminen aiheuttaa sen, etteivät paikalliset auktoriteetit haluakaan muuttaa huono-osaisten oloja, koska kolmas osapuoli hoitaa kaiken heidän puolestaan.

Otetaas nyt huomioon että ne paikalliset auktoriteetit eivät välttämättä kykene hoitamaan hommiaan kun lähin vesi kulkee 500km päässä ja maaperässä on pelkkää hiekkaa. Siinä ei ole paljoakaan tehtävissä ilman ulkopuolista apua, ei vaikka kuinka nyt tänne julistaisit tuota mielipidettäsi. Ei se joki muuta uomaansa eikä hiekka tule öljyksi. Joten vaihtoehtoina on joko ulkopuolisten apu, sikäläisten joukkomuutto tänne tai sitten annetaan mokomien kuolla pois. Mitäs syntyivät keskelle hiekkaa.

HellCome. Jos ihan totta puhutaan, niin noista julistuksistasi tulee vain ja ainoastaan esille asia, että olet a) tarkoituksellinen trolli, tai b.) sopivan tyhmä trolliksi. En tiedä kumpaa olet, mutta jokatapauksessa nuo juttusi ovat täysin typeriä eikä niiden perusteella sinusta saa muuta kuvaa kuin että olet joku 11v "idealisti" joka on ainakin kerran nähnyt uutiset ja sen jälkeen kuullut poikakerhon tupakkajemmassa jotain juttua isoilta kavereilta. Menehän nyt vaikka puuhun kasvamaan siksi aikaa että ne aivosi taas alkavat ihan oikeasti ajattelemaan.

Mutta joo, jokohan tämä ketju tekee lostit? :D voisi olla ihan ok homma.

Tzaeru [09.12.2006 16:02:39]

#

Vaikuttaa vähän ad hominem -tyyliseltä ajattulelta, että vedät toisesta ihmisenä johtopäätöksiä yhden mielipiteen takia. Ja kerro pois vaan, että mitä hyötyä esimerkiksi suomen kansan on autella täysin tuntemattomia ja meihin mitenkään vaikuttavattomia ihmisiä, joiden tämän hetkinen tila on lähinnä aiheutettua geologisen asuinpaikan ja 500 vuotta sitten tapahtuneen keski- ja etelä-eurooppalaisten riiston takia? Tässähän me niitä sitten autellaan seuraavat ~500 vuotta kunnes joudutaan itse raahaamaan näkkileivätkin sinne, kun siellä todetaan, että mitä nyt turhaan kävellä sinne 10 kilometrin päähän näkkileipätehtaalle kun kerran suomalaiset ystävällisesti meille niitä lähettää.. Eihän se toki heidän vikansa ole, että keskelle autiomaata ovat syntyneet, mutta ei kyllä meidänkään. Ja monet autettavat kehitysmaat sijaitsevat alueilla, joilla ihan hyvin voitaisiin käyttää riittävästi maata mm. viljelyyn ja teollisuuteen että se kannattaisi, mutta sen sijaan annetaan länsimaiden pystyttää lapsityövoimalla toimivia tehtaita ja käytetään kaikki maa-ala tupakkaan ja kokaiiniin, eikä vesistöjäkään ihan raikkaina vaivauduta pitämään..

E.K.Virtanen [09.12.2006 20:09:28]

#

Näin on. Hittoako me niitä piruparkoja täällä edes ajatellaan. Oma nintendo konsoli toimii ja äiti lupasi ostaa uuden pelin jouluksi. Elämä siis hymyilee.

Metabolix [09.12.2006 20:48:28]

#

Jaksoin koko ketjun kahlata läpi, ja taytyy kyllä myöntää, että lurah näyttäisi täällä olevan se, joka hiiltyy vähän turhan pienestä.

On tuo auttaminen nykyään niin hankala asia. Siitä on tullut niin ehdoton hyvyyden mitta, että jos jos joku uskaltaa sanoa, ettei siitä ole hyötyä, mielletään hänet heti köyhien sortajaksi, itsekeskeiseksi oman edun tavoittelijaksi ja muista piittaamattomaksi laiskimukseksi, jolle se oma nintendo on tärkein.

Eikö se auttaminen sitten ole itsekästä? Samalla tavalla kuin se oma nintendo on omaksi "hyväksi", köyhien maiden elintason nostaminen on ihmiskunnan "hyväksi". Lainausmerkkien syy on yksinkertaisesti siinä, että aivan kuten jatkuva nintendolla pelaaminen usein lihottaa, laiskistaa ja ennen kaikkea vie aikaa muulta terveellisemmältä ja paremmalta toiminnalta, ihmiskunnan elintason nostaminen ja samalla luonnonvarojen kulutuksen lisääminen on lopulta hyvinkin mahdollinen tie huonompaan tilanteeseen maailmassa. Maapallo ei pysty elättämään loputtomasti ihmisiä, ja mitä hyötyä kenellekään lopulta on suuresta ihmismäärästä?

Pahoittelen, etten jaksa kirjoittaa pidemmin ja selvemmin näistä ajatuksista.

Suuria summia kuluu auttavien organisaatioiden pyörittämiseen ja ihan puhtaaseen byrokratiaan, koska eivät nekään työntekijät ilmaiseksi työtään tee. Jotta takaisin aiheeseenkin päästäisiin, niin sanotaan, että tuollainen nettikeräys voittaa varmaankin aika hyvin katukeräykset siinä, koska kerääjiä ei tarvitse erikseen pestata.

HellCome [09.12.2006 20:51:50]

#

Jännä juttu. Muutaman viesin jälkeen iäksi arvioitiin 18, muutama viesti sen jälkeen, niin 11 - joten jos vielä tämän viestin lisäksi kirjoitan muutaman, niin sittenhän sitä päästään jo aikaparadoksiin. Mutta mutta, jos ajatellaan sitä jokea siellä aavikolla.. hmm, miksi sinne on kukaan aikanaan muuttanut? Jos harhailisin heimoni kanssa avojaloin läpi aavikon, niin kyllä minä katselisin sen kaivon paikan ensin enkä talsisi 500 kilometrin päähän vesivarannoista. Mutta ehkä heimolaisten kotikonnuilla on joskus virrannutkin vettä ja jorpakko on sittemmin kuivahtanut. Tämä tosin pistää miettimään, että miksei heimo ole muuttanut veden perässä. No, eihän sitä kannata miettiä koska suomipoika lähettää pullotettua järvivettä. Eikä se viljeleminenkään ole niin kannattavaa hommaa, koska voi vedota vuosisatoja vanhoihin tapauksiin ja syyllistää viattomia. Tosin nyt rupesi mietityttämään, että asuivatko afrikkalaiset jo ennen eurooppalaisten valloituksia keskellä aavikkoa nähden nälkää?

Olihan täällä meillä Suomessakin sodan jälkeen (ja sitä ennenkin) suo, kuokka ja Jussi. Eivät ulkomaalaiset tulleet ja kuivanneet sitä Jussin suota, rakentaneet kaivoa ja elättäneet kokonaisia kyliä. Jussi teki kovan työn ja ympärillämme näemme kovan työn tulokset. Ja kaikki on saatu aikaan alle sadassa vuodessa, kun afrikassa taasen on kulunut satoja vuosia (muutamaa maata ja aikaa lukuun ottamatta) melkeinpä hukkaan. Ei ole kaivettu kasteluojia, ei rakennettu sairaaloita eikä muutoinkaan kehitetty yhteiskuntaa ns. parempaan suuntaan. Samanlaiset edellytykset ne ovat afrikkalaisella, inuiitilla ja suomalaisellakin rakentaa oma tupa ja perunamaa. Kyse on siitä, että haluaako nähdä vaivaa asian eteen. Jos ulkomaalaiset olisivat rakentaneet suomalaisille kokonaisen yhteiskunnan järjestelmineen päivineen, niin varmasti joutuisivat vastaisuudessakin tekemään kaiken puolestamme. Sanoohan se sananlaskukin, että "tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä".

Aikanaan, kun neukut paukuttivat sotarumpujaan meidän epäonneksemme, he saivat aikaan valtavaa tuhoa. Lopputuloksena oli se, että me jouduimme maksamaan sotakorvauksia ja nykyään rakennamme vedenpuhdistamoita venäjälle. Miksiköhän se ei ole toisin päin? Tai miksikö ruotsalaiset ostivat suomalaisten kullan pilkkahintaan? Syy voinee olla se, että se oli kannattavampaa. Samoin se on afrikkalaiselle sotaherralle kannattavampaa odottaa ulkomaalaisten avustuksia, kuin rakentaa yhteiskuntaa omavaraisemmaksi.

Ja hyi hirveä, minähän olen nazi, rasisti ja häpeäksi ihmiskunnalle, kun sanon ääneen sen mikä on totta. lurahhi ei olisi koskaan suuttunutkaan minulle mikäli en olisi ilmaissut epäilyksiäni hyväntekeväisyyden todellisesta kohteesta. Jos olisin ilmoittanut lahjoittavani joka vuosi tonnin, niin olisin saanut raamattupiireissä ylistystä Jumalan lähettiläänä. Nyt sitten ollaan Saatanan kätyreitä. Tämä tosin menee spekulaation puolelle, mutta taisin sohaista erään jos toisenkin alitajuista havainnointikykyä. Itsepetos on yksi helpoimmista teoista jotka ihminen on laajamittaisesti omaksunut. Kun tarpeeksi kauan hokee, että "vasen on oikea, kalat lintuja ja vesi tulta" niin pianhan ne ovatkin. Elämä sujuu ongelmattomasti niin kauan, kun on tekemisissä kaltaistensa kanssa, mutta ennen pitkää joutuu kohtaamaan myös muita. Silloin sitten käännytään valoissa väärään suuntaan, ammutaan haulikolla affenia ja paistetaan pihviä suihkussa. Itsepetos on uskonnon rinnalla yleisin huume. Mutta - jokainen ajatteleva ihminen kuitenkin ymmärtää kyseenalaistaa yleisestikin hyväksyttyjä asioita. Valitettavasti siihen ei anneta yhteiskunnallista kannustusta vaan päinvastoin torjuntaa. Jos kyseenalaistat valtaapitävät, olet naurettava pelle joka elää fantasiamaailmassaan. Jos kyseenalaistat oikeuden päätökset, olet väkivalta-anarkisti. Jos kyseenalaistat hyväntekeväisyyden, olet ultranationalisti uusnazi. Järjenjuoksun riemuvoitto, hurraa.


Sitten vielä loppukevennyksenä tarina Ankkalinnasta:

Hessu käveleskeli kaikessa rauhassa pitkin Ankkalinnan katuja ihastellen kaunista kesäpäivää kun yllättäen huomasi jotain vallan merkillistä. Paikallisella snagarilla olikin menossa käsikähmä, jossa näytti olevan osallisina karhukopla ja hanhivaaralaisia muuttolintuja. Karhukoplalla vaikutti olevan ylivoima, sillä muuttolinnut eivät millään saaneet vietyä vanhan lesken käsväskyä kovasta yrittämisestä huolimatta. Hessu pirautti äkkiväkkiä poliisille ja pian Sisu pyyhälsikin paikalle. Tilanteen rauhoituttua Hessu seurasi kummastellen selvitystyötä..

Sisu: No niin, riita poikki ja voita väliin - mitäs täällä tapahtuu?

Leskirouva: Olen himan päästäni pyörällä. Huimaa niin, etteivät ajatukset pysy kasassa.

Muuttolinnut: Me huomasimme tämän vanhan rouvan pyörtyvän ja päätimme auttaa häntä ennen kuin hän kaatuisi.

Karhukopla: Höpönlöpön! Tehän yrititte aivan selvästi viedä vanhuksen eläkkeen, kun hän oli ostamassa Sihi-juomaa grilliltä.

Sisu: Mitenkäs rouva on? Puhuuko kopla totta?

Leskirouva: En osaa sanoa. Olin maksamassa ostostani, kun yhtäkkiä tunsin kaatuvani.

Karhukopla: Kyllähän rouva kaatui, kun nuo muuttolinnut teidät kaatoivat ja yrittivät viedä rahanne.

Sisu: Kun saavuin paikalle, niin näin teidän [karhukoplan] antavan sakinhivutusta hanhivaaralaisille. Se on rikos se ja nyt lähdetään kamarille selvittämään asia loppuun.

Hessun katsellessa vierestä Hanhivaaralaiset muuttolinnut liukenevat paikalta vähin äänin, kun karhukoplaa ahdataan maijjan kyytiin. Muiden lähdettyä Hessu menee kysymään vanhan rouvan vointia yllättävän tilanteen jäljiltä.

Leskirouva: Kiitoksia, hyvä herra. Nykyään minua ei usein autetakaan. Antaisin teille palkkion hyvästä teostanne, kun se karhukoplakin saatiin telkien taa.. mutta missäs minun kukkaroni on?

[ Jos kahdeksastatoista on yksitoista, niin onko yksitoista sitten neljä? ]

E.K.Virtanen [09.12.2006 21:25:06]

#

Voi voi. Kuinka ahdasmielisesti itse tätä asiaa katsotkaan sen sijaan että ymmärtäisit oman ahdasmielisyytesi ja pakonomaisen tarpeesi yksinkertaistaa omat "näkemyksesi" ehdottomaksi totuudeksi.

Jos nuo orvot piruparat voisivat tuosta vain, tai edes kohtuullisella vaivalla muuttaa sen 500km niin luuletko tosiaan että meidän Suomalaisten lähettämien näkkileipien takia he eivät ole sitä tehneet? Olet siis todellakin sitä mieltä että kokonaiset suvut mielummin asuvat 5:n neliön puskamajassa Vaasan näkkileipää nauttien ja likaisuudesta johtuvista taudeista jotka tappavat niin lapset kuin vanhemmatkin, kuin että kulkisivat vähän pidemmälle ja kokisivat onnen omasta, ravintoa tuottavasta maasta ja paremmasta terveydenhoidosta?

Kykenisitkö ihan omilla aivoillasi, ilman jonninjoutavia ja turhia mainintoja Venäjästä, Ruotsista tai Ankkalinnasta, päättelemään mitkähän ovat ne syyt miksi ne piruparat edelleen asuvat siellä keskellä hiekkaa, ilman että heiltä vaaditaan uskomattomia ponnistuksia saada edes päivittäinen vedentarve tyydytettyä?


Siinä samalla kun höpötät ja ihmettelet miksei ole kasteluojia ole kaivettu tms. niin voitkin ottaa selvää kuinka paljon niitä, kaivoja yms. on sinne saatu aikaan juuri näiden avustuksien takia.

Ja kun kerran nyt väenväkisten vielä paikalliset sotaherrat halusit ottaa mukaan, niin onkohan mielestäsi syy paikallisiin kahinoihin se että nuo herrat vain haluavat tapella koska ihmiset haluavat sirkushupeja? Ainakin minulla välkkyy päässä asia että kyseessä voisi olla ehkä taistelu niistä pienistäkin ruoka- ja vesivaroista joita siellä on. Toisaalta lähettäkäämme sinne kirje että lopettakaa tappelu, jakakaa viimeinen kuralätäkkö miljoonien ihmisten kesken ja kaivakaa ojia muutaman tuhat kilometriä.

Suomi taisteli itsenäisyyden puolesta vuosia, jossain taistellaan vedestä ja leivästä joka päivä.

Uskonto on itsepetosta, niin kuin myös tuo sinun typerä ja epätodellinen näkökantasi.

tkarkkainen [09.12.2006 21:27:18]

#

HellCome kirjoitti:

Ja hyi hirveä, minähän olen nazi, rasisti ja häpeäksi ihmiskunnalle, kun sanon ääneen sen mikä on totta.

HellCome kirjoitti:

Jos kyseenalaistat oikeuden päätökset, olet väkivalta-anarkisti. Jos kyseenalaistat hyväntekeväisyyden, olet ultranationalisti uusnazi.

Voisin haluta kuulla, mistä tuo natsisikarasistijuttu tulee. Tässä ketjussa kukaan ei ole haukkunut hyväntekeväisyyden kyseenalaistajia natseiksi eikä rasisteiksi. Sen sijaan sinä ja Grey olette vain itse puhuneet tuollaisesta leimautumisesta. Onko tälle jotain pohjaa vai ovatko nuo pelkkiä tehosanoja?

HellCome [09.12.2006 22:25:37]

#

Kyllä minua(kin) on useampaan kertaan nimitetty milloin vähä-älyiseksi, rasistiksi, fasistiksi, vitun idiootiksi joka saisi kuolla pois ja muutaman kerran on luvattu tappaakin ja kaikki tämä vain sen vuoksi, että olen sanonut samoja asioita joita täälläkin.

Esimerkiksi ystävämme lurah on jo useampaan otteeseen ilmoittanut uskovansa allekirjoittaneen olevan yksinkertainen, ahdasmielinen, ajatteluun kykenemätön, epärealistinen, typerä, itsekäs, lapsi että myös kolmansien henkilöiden äänentorvi joka joutaisi kiipeämään takaisin(?) puuhun kasvamaan jotta "aivoni taas alkavat ihan oikeasti ajattelemaan".

Uusnaziksi on väitetty, kun olen sanonut että Suomessa pitäisi hoitaa suomalaisten ongelmat ennen kuin lähdetään muualle levittämään sosiaalisosialismia.

Rasistiksi on epäilty, kun olen sanonut että ulkomailta [afrikasta] tulee suomeen elintasopakolaisia.

Hassua kyllä, silloin kun olen puolustanut neekereitä (joka on täysin korrekti nimitys siinä missä intiaani, eskimo tai mustalainenkin) kukaan ei ole sanonut mitään. Ei ole kehuttu väärin kohdellun puolustamisesta, ei ole kiitoksen sanaa kuulunut. Mutta heti, kun on julkisesti tuominnut ns. pakolaiset, jotka eivät ole mitään muuta kuin rikollisia [vaikka olen aina muistanut myös lisätä, että yhtä paljon minua ärsyttävät ihan kotimaisetkin rikolliset] niin voi sitä jeesustelun määrää. Sitä on ruvennut epäilemään, että otsaan on tatuoitu [minulle näkymätön] hakaristi ja että eräillä henkilöillä on maagisia kykyjä varastaa ajatuksiani ennen kuin olen niitä ehtinyt vielä tiedostaakaan.

Myös kirjamieltymykseni on tiedetty jo ennalta, joskaan itse en ole onnistunut löytämään Mein Kampfia kirjahyllystäni. Myös ÄOni on muiden tiedossa, joskin siinä on tapahtunut joidenkin kymmenien heittoa liian "alas" todellisuuteen nähden.

Että sieltä nämä tämmöiset. Ja kerran satuin todistamaan suomalaisten "isänmaan toivojen" reuhaamista jonka kohteeksi oli joutunut muutama pakolainen (eivät he mitään osastolääkäreitäkään olleet). Ajattelin, että kohteliaana kaverina pahoittelen moisten öykkäreiden törkeyksiä ja neekerien kulkiessa ohitseni tuumasin kolmannella kotimaisella, että olen pahoillani öykkääjien käytöksestä, että me kaikki emme ole tuollaisia. Arvaatteko mikä oli vastaus? Sorrettu totesi, että hänen tulisi leikellä kasvoni veitsellä. Että semmoista.

Ja voi mahoton paikka, ettäkö yhden mädän omenan olen tavannut? Ja ihan ilkeästikin on sanottu? Härregyyd! Siellähän ne steissillä hilluvat ja eipäs ole siitäkään kauaa, kun Helsingin poliisilta ilmoitettiin, että "suomalaisten kannattaa välttää ulkona liikkumista iltaisin" koska Hesassa pyöri silloin(kin) "ulkomaalaisten muodostama jengi joka pahoinpiteli ohikulkijoita".

Miksi minä olen tällainen? Miksi minä sanon pitäväni suurta osaa afrikkalaisista pakolaisista elintasopakolaisina ja varkaina vaikka tarpeen vaatien puolustankin heitä? Miksi olen katkera siitä, että suomalaiset joutuvat jonottamaan ruokaa, kun samaan aikaan kuukautta aiemmin maahan saapuneet pakolaiset päräyttävät taxilla muutaman sadan matkan kauppaan ja maksavat isolla setelillä pikkuostoksen? Miksi pohdin mielessäni niitä pakolaisia jotka ovat saapuneet Suomeen useiden EU maiden kautta? Miksi olen ymmälläni siitä, että nämä kiertäjät eivät ole jääneet ensimmäiseen turvalliseen maahan? Miksi muistelen sitä kertaa, kun Tsekistä (joka muuten taitaa olla NATOn jäsenmaa) saapui suomeen mustalaisia yhteiskunnan suorittaman sorron vuoksi? Miksi sattumalta tapaamani sotaveteraani liikuttui kiitettyäni häntä hänen uhrauksistaan isänmaan hyväksi? Miksi hän sanoi minulle, että moni ei ole kiittänyt?

Ja viimeiseksi kysymykseksi - miksi kansallismielisyys yhdistetään järjettömään vihaan kaikkia muita paitsi omaa itseään kohtaan?

Aruviel [09.12.2006 22:41:54]

#

HellCome voisi vaikka matkustaa sinne Darfuriin tekemään parempaa maailmaa kuokkansa kanssa, auttamalla perheitä ruumillisessa työssä ja kertomalla heille, miten heidän tulisi ryhdistäytyä tekemään sitä työtä. Kaikki asiat kun ovat niin yksinkertaisia.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan avustustyöhön, jota maailmalla tehdään. Herrojen olisi hyvä olla tietoisia, että Suomen valtio käyttää alle puoli prosenttia bruttokansantuotteestaan kehitysapuun, määrän joka on alle puolet siitä, mihin Suomi on asettanut tavoitteensa YK:n suositusten mukaan. Ongelmat, joita nykyisen Suomen hyvinvointivaltiomalli kohtaa, eivät mitenkään riipu siitä, että Suomi osallistuu kansainväliseen humanitaariseen toimintaan pyrkimällä auttamaan järkyttävissä, epäinhimillisissä oloissa eläviä ihmisiä. Näiden samojen henkilöiden tulisi myös huomata, että suurin osa ihmisistä, jotka pahimmassa hädässä ovat, eivät mitenkään ole pystyneet eivätkä vastaisuudessa kykene vaikuttamaan omaan tilanteeseensa, vaan pieninkin ja mitättömältä tuntuva apu tulee tarpeeseen.

Avustustyöllä todellakin on ongelmansa, esimerkiksi organisoinnin vaikeudet, mutta ei sen takia pitäisi jättää sitä nykyistä vaatimatonta yritystä tekemättä. Väittämällä, että tämä on vain jonkun oman hyvänolontunteensa pönkittämistä voi olla totta - tosiasia on kuitenkin se, että sillä rahalla saadaan aikaan hyvää ja voidaan helpottaa ihmisten ahdinkoa. Tai tuoda joulumieltä myös köyhempien perheiden keskuuteen.

Tzaerun viimeisimmässä postauksessa, kuten suurimmassa osassa tämän keskustelun viestejä, ei ollut päätä eikä häntää; vain epämääräistä pyörittelyä jostain mielikuvitusinkkareista. Esimerkiksi HellComen kanssa olisi mielenkiintoista yrittää argumentoida, hän kun turvautuu "tietoon", joka on täysin vailla todellisuuspohjasta.

On mielestäni kohteliasta osoittaa jonkinlaista kunnioitusta toisten mielipiteitä kohtaan. Sanotte mitä tahansa, myös nämä ulkomaalaiset ovat ihmisiä. Jos humanitaarinen toiminta ei ole lähellä sydäntä niin ok, ei siinä mitään. Mutta sanomalla sen olevan täysin turhaa mutuilulla ja epärealistisilla heitoilla osoittaa vain oman idiotisminsa.

Postaanpa silti.

E.K.Virtanen [09.12.2006 23:28:15]

#

@Aruviel. Mainio kuva, siihen onkin hyvä päättää tämä keskustelu. =)

Tzaeru [10.12.2006 02:51:44]

#

Ihan uteliaisuudesta olisi kiva tietää, mikä tiedosta on sellaista joka on täysin ilman todellisuuspohjaa ja miten asioiden laita oikeasti on. Ja siis, ketkä tässä nyt kunnioittaa toisten mielipiteitä? Eikö mielipiteeseen voi liittyä myös se, että jokin aktiviteetti on turhaa? Tässähän lähinnä teidän puoleltanne on sitä idiootiksi haukkumista saanut lueskella. Ja sekö on humanismia, että halutaan ensin auttaa sitä tuntematonta toisen rodun jäsentä afrikassa, ja se, että mieluummin autetaan oman kansan jäsentä ja tuttua hädässä ja vasta sen jälkeen voidaan harkita muualle menoa on rasismia, fasismia ja kuka tietää mitä muita smia-päätteisiä asioita?

Itse voin ihan avoimesti myöntää, että oma tietämykseni kyseisten alueiden tilanteesta ei ole mikään täysin aukoton tahi täydellinen, mutta riittää, että huomaa oman maan tilanteen (paljonko niitä työttömiä oli?) että voi vähän ajatella muitakin kohteita avustustyölle. Jos niille parille sadalle tuhannelle hankittaisiin työpaikka ja/tai kouluts, niin heti voitaisiin järjestää paljon mittavampaa avustustyötä. Ja kertokaa nyt, että nämä parisen sataa tuhatta ihmistä ovat patalaiskoja surkimuksia niin minä vastaan, että mistä tiedätte, etteivät ihmiset sitten afrikan savanneilla ole?

(haluan vielä huomauttaa sen verran, että avustustyö joka kohdistuu afrikan alueille on ihan hyvä juttu ja jees omasta mielestäni, mutta kuinka paljon siitä pääsee perille ja miksi juuri me, joilla ei ole asiassa osaa saati arpaa, joudutaan se tekemään, niin arveluttaa kovasti)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta