Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: Tiedoston lähetys palvelimelle

Sivun loppuun

Varaosa [17.10.2006 11:11:35]

#

Eli miten tehdään yksin kertainen lähetys mentelmä vaikkapa komentopuolella, mutta kuitenkin C++:salla niin tälläinen tiedoston lähettäminen palvelimelle tiettyyn hakemistoon!?

Es. Laittamalla hakemiston ja hakemistossa olevan tiedoston osoitteen ohjelmaan ja perään es. //send niin se lähettäisi palvelimelle tiettyyn hakemistoon kyseisen tiedoston es. .jpg kuvan!?

es.:

C:/Kuvat/ukko.jpg //send

(User: Käyttäjä)
(Password: salasana)
Lähetetään tiedosto: ukko.jpg
palvelimelle: *********

---------------------------------------------------
Tiedosto lähetetty...|Tiedoston lähettäminen epäonnistui...

(Käyttäjä painaa, jotakin ja Exit)

sooda [17.10.2006 11:20:33]

#

soketeilla. http://wiki.mureakuha.com/index.php?title­=Weicon_socket-tutoriaali tai vaikka http://jcatki.no-ip.org/SDL_net/SDL_net.html

Varaosa [17.10.2006 11:56:14]

#

Vaikka kuulostaakin monimutkaiselta tuo sokettille ohjelmointi niin tuo on kaiketi yksinkertaisin tapa kun kerran niin sanot. En sitten tiedä onko sama jos tekee ftp: -välittäjän es. anna tunnus ja salasana ja sitten se yhdistää ftp:llä tiettylle palvelimelle ja avaa kansion tai lisää ftp: kansion tuonne oma tietokoneeseen, jonka voisi sitten sen kautta poistaa yhteyden!?

sooda [17.10.2006 12:04:17]

#

No siis eihän ftp:kään ilman soketteja onnistu (paitsi jos kekkaa jonkin valmiin kirjaston sille). Ftp on protokolla joka rullaa tcp/ip:n päällä, eli soketeilla. Jotenkinhan sinne toiseen koneeseen on yhdistettävä.

Varaosa [17.10.2006 12:05:44]

#

Ok

Blaze [17.10.2006 13:10:40]

#

Jos ainoa tarve on saada niitä tiedostoja siirrettyä, kannattaa lyödä palvelimelle sshd pystyyn, niin voit kopioida tiedostoja näppärästi scp:llä: scp filu palvelin:/hassu/hakemisto/
Pystyttämällä public key -autentikoinnin, menee homma vielä ilman salasanan kirjoittamistakin.

ZcMander [17.10.2006 13:18:40]

#

Sitten kun on oppinut käyttämään socketteja niin voi opetella FTP-protokollan:
http://en.wikipedia.org/wiki/File_Transfer_Protocol
ja
http://tools.ietf.org/html/rfc959

A-P [17.10.2006 17:15:23]

#

Jos haluat koodata kopioinnin itse, on sinun ohjelmoitava sekä asiakas- että palvelinohjelmat (mikäli et aio käyttää jotain olemassa olevaa palvelinta/protokollaa). Kuten Blaze totesi, ssh palvelin ja scp tai vastaava on helppo tapa siirtää tiedostoja.

Toisin kuin ZcMander ehdotti, en itse lähtisi ohjelmoimaan toteuttamaan ftp-protokollaa. Hyvät perustelut löytyvät ZcManderin antaman wikipediaviitteen kohdasta Criticisms of FTP.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta