Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Virusten yleisyys matkapuhelimissa?

Sivun loppuun

Tietojenkäsittelijäkö [30.09.2006 13:04:44]

#

Tulipa tässä eräänä päivänä mieleeni, että mitenkähän yleisiä ovat virukset näissä nettiyhteyksillä varustetuissa kännyköissä? Voiko kännykkää tarkistuttaa mitenkään muuten kuin käyttämällä sitä liikkeessä, jos epäilee virusta?

Lebe80 [30.09.2006 13:36:49]

#

Suurinpiirtein samalla tavalla niitä matkapuhelimien viruksiakin tutkitaan kuin esim. tietokoneiden.

http://www.f-secure.fi/koti/langattomien_laitteiden_tietoturva/index.html

Meitsi [30.09.2006 14:15:27]

#

Eipä niitä viruksia puhelimiin niin paljoa netin kautta tule. Onhan niitä muutama mms viesteillä toki liikkunut, mutta Bluetooth-virukset lienevät yleisempiä. Niitä saattaa kaupungilla tulla helpostikin vastaan.

Matso [04.10.2006 13:51:12]

#

Ei taida noita viruksia ensinnäkään juuri olla kun älypuhelimiin. Sitten ei taida kännykässä olla nettiyhteys jatkuvasti auki, toisinkuin koton laajakaista? Kannattaa kyllä älypuhelimessa varmaan nykypäivänä jonkummoinen virus suoja olla..

Meitsi [04.10.2006 14:01:25]

#

Matso kirjoitti:

Ei taida noita viruksia ensinnäkään juuri olla kun älypuhelimiin. Sitten ei taida kännykässä olla nettiyhteys jatkuvasti auki, toisinkuin koton laajakaista? Kannattaa kyllä älypuhelimessa varmaan nykypäivänä jonkummoinen virus suoja olla..

Ainakaan omasta mielestäni ei puhelimessa kyllä mitään viirussuojaa vielä tarvitse, ei tilanne niin paha ole. Syövät vain akun tyhjäksi nopeammin ja ilmaisia ei kait vielä ole. Kun vain pitää bluetoothin pois päältä(akkuakin säästyy) tai piilotettuna niin on jo melko hyvin turvassa. Tähänmennessä kait yksikään viirus ei asennu puhelimeen salaa vaan vaatii käyttäjää painamaan "kyllä". Kun van katsoo mitä puhelimellaan tekee eikä painele nappeja sokkona niin välttyy monelta riesalta. Puhelimen nettiyhteydestä, kyllä puhelimen nettiyhteys on monella päällä jatkuvasti esim sähköpostin hakemisen takia, gprs ja 3g yhteyksissähän ei ole minuuttitaksaa, vaan laskutus menee datan määrän mukaan.

ezuli [04.10.2006 17:35:55]

#

Onkos mahdollista, että virus pesiytyisi sim-korttiin? Tai tottakai se on mahdollista, mutta onko siitä vielä todisteita?

Satuin vain kuulemaan, että eräällä henkilöllä on menossa neljäs älypuhelin parin vuoden sisään, kun virukset on sotkenut edelliset. Lähipiirissä kukaan muu ei ollut saanut yhtään edes vaarattomampaa virusta ja kyseinen henkilö ei asu kaupungissa.

Meitsi [04.10.2006 17:46:07]

#

Enpä usko että simkortille mikään pesiytyisi, mahtaako siellä riittää edes tilaa semmoiseen. Ainakaan mitään proof of conceptia ei edes ole ilmennyt.

Aika hölmöä jos ostaa aina uuden puhelimen, uudelleensoftauksella (taikka ehkä formatoinnilla) tuommoisesta luulisi selviävän.

Cornix [05.10.2006 08:33:33]

#

Assembly'06-tapahtumassa F-Securen Mikko Hyppönen luennoi mobiiliviruksista. Useimmiten bluetooth-virukset leviävät niin, että samaa tiedostoa yritetään lähettää toiselle laitteelle niin monta kertaa, että käyttäjä vastaanottaa tiedoston. Suurin syy levinneisyyteen on kuulemma Symbianin ja muitten vastaavanlaisten käyttisten käyttöliittymät. Ne on nykysissä älypuhelimissa sellasia, että puhelimen käyttöä ei voi jatkaa ennenku vastaa pop-uppina ilmestyvään "Haluatko vastaanottaa tiedoston x kohteesta y?" -kysymykseen kyllä tai ei. Sitte, ku mato on levinny uuteen laitteeseen, se alkaa levitä taas eteenpäi.

Tietojenkäsittelijäkö [10.10.2006 13:41:54]

#

Okei, eli maalaisjärjellä selviää:)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta