Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Putkalaisten ohjelmointikielet

Sivun loppuun

moptim [27.08.2006 18:57:13]

#

Niinkuin otsikkokin kertoi, mitä ohjelmointikieliä osaatte? Itselläni VB kohtalainen, C vähän (vähän ja vähän) niin ja näin ja PHP:tä yritän opetella.

Deewiant [27.08.2006 19:49:04]

#

Aika monella se lukee profiilin vapaassa kuvauksessa: löytänet niitä selailemalla enemmänkin tietoa, kuin tämän ketjun tulevistakin viesteistä.

tkarkkainen [28.08.2006 08:12:04]

#

VB:stä se joskus alkoi, tosin on varmaankin jo päässyt unohtumaan. Nykyisellään PHP ja Java sujuvat niin että saan niillä jokseenkin kaiken tarvitsemani näperreltyä. C ja Python sujuvat myös jotenkin, mutta niillä koodaaminen on jatkuvaa manuaalin plaraamista.

juhaz [28.08.2006 09:18:22]

#

Osaan kunnolla Basicia (Quick & Visual), kohtalaisesti PHP:ta (vaikka se ei ole kyllä ohjelmointikieli), jotain alkeita C/C++ ja Javasta (java on opiskeltu koulussa).

progo [28.08.2006 15:04:23]

#

juhaz kirjoitti:

PHP:ta (vaikka se ei ole kyllä ohjelmointikieli)

PHP on kylläkin ohjelmointikieli. Sekoittanet sen HTML:ään joka on siis sivunkuvauskieli.

Itse aiheeseen: QB:tä vähän aikaa sitten, C:tä ja C++:aa ihan ok ja PHP:tä nykyisin aika paljon tuon oman serveriharrastuksen ohessa tullut opeteltua.

hunajavohveli [28.08.2006 21:53:19]

#

C:llä koodailen enimmäkseni. Osaan siitä luullakseni kaiken olennaisimman ja lisää opettelen sitä mukaa, kun tarve vaatii. PHP:stä osaan syntaksin siltä osin, kuin se on samanlaista C:n kanssa ja lisäksi perusteet niiltä osin, joilta ei ole. Basicia on myös tullut käytettyä, aikaisemmin QB:llä tuli tehtyä paljonkin, nykyään etupäässä VB:llä satunnaisesti kaikenlaista, missä teho ei ole kriittistä.

HellCome [28.08.2006 22:46:58]

#

Perinteisten hättämölön sekä PHP:n lisäksi olen jo melkein täysinoppinut Java2ME:n kanssa. Osaan [mallista katsoen] jo pamauttaa ruudulle Hello Worldin.

Gwaur [28.08.2006 22:55:14]

#

Enemmän tai vähemmän osaamani ohjelmointikielet omasta mielestäni eniten osaamastani vähiten osaamaani: PHP, Mirc:n skriptikieli, C, QBasic.

Koska ohjelmointikieliin liittyvät jollain tavalla myös merkkaus- ja kuvauskielet, päätän nykäistä nekin mukaan: XHTML, CSS, HTML, POV-Ray.

Merri [29.08.2006 07:31:26]

#

Pelkkä listailu on tylsää, joten ketjun pisin viesti tulossa.

Visual Basic 6 menee aika korkealla gurutasolla. Toisaalta ohjelmointiin liittyy muutakin kuin kielen osaaminen; ja myös käyttöjärjestelmällä on väliä. Osaan jo kohtuullisen tukun ihan Windows-ohjelmointia. Tietty tämä tietotaito menee joiltakin osin romukoppaan Vistan myötä, mutta kaikki tieto ei kuitenkaan säily vuodesta toiseen, joten ei sillä niin väliä.

PHP ja MySQL -yhdistelmä sujuu ihan hyvin; kielen perusteet hallussa, mutta funktioita on niin tolkuttomasti että niitä on melkein mahdotonta oppia kaikkia. Toisaalta muistan edelleen hyvin sen, miten puolen vuoden PHP-kokemuksella peittosin kieltä kolme vuotta opetelleen, koska ymmärtämykseni ohjelmoinnista oli parempi :) Oli siis tarkoituksena kirjoittaa tietty toiminto siten, ettei siinä kestä montaa sekuntia. MySQL tulee opittua ohessa, koska tietokantojen käyttö on sen verran olennainen osa nettisivustojen tekoa.

XHTML ja CSS ovat nykyään teknisesti gurutasoa, lähinnä lopputuloksen designissa on edelleen parannettavaa. Pitäisi siis opiskella vielä lisää visuaalista puolta, nyt on vielä liikaa kokeilua mukana kun tekee hiemankaan tavanomaista monimutkaisempaa lopputulosta. JavaScript sujuu myös, DOM on kohtalaisesti hallussa. Joitakin asioita pitää lunttia.


Sitten on tietty kaikenlaisia kokeiluja, C:llä kirjoitin jokseenkin toimivan päämäärättömän pelin vuosituhannen alkupuolella, Pascalia kokeilin Delphin muodossa... se ei innostanut... joo, no XML on tietty sellainen mitä osaa varsin hyvin. XSLT:tä on tullut myös kokeiltua, nyt siitä olisi jo enemmän hyötyä kun muutkin kuin IE ja Firefox tukevat sitä. FreeBASIC on korvan takana, odottelen edelleen sen kehittymistä pidemmälle (luokat puuttuu). ASMia olen vääntänyt tänä vuonna ensimmäistä kertaa, mutta ei ole vielä sellaista killeritilannetta tullut, että siitä olisi ehdotonta hyötyä.

sooda [29.08.2006 15:03:54]

#

Oli joskus tylsää, ja kirjottelin ihan huviks: http://sooda.dy.fi/mina.php

temu92 [29.08.2006 17:22:22]

#

PHP, C++, VB (tosi vähän), QB (kraffaa en oppinut), JS (vielä vähemmän), (X)HTML + CSS (vaikka kuvauskieliä ovatkin), coolbasic (cool), brainfuck, MySQL (vaikka ei ohjelmointikieli olekaan)

panttu [29.08.2006 21:41:49]

#

Aloitellut koulussa excelin VBA:lla ja siitä siirtynyt VB6:een. Nyt enimmäkseen ohjelmoinut C#:lla .NET ohjelmia. Lisäksi on tullut opiskeltua myös Javaa, C/C++, PHP ja python


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta