Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Hyvä ohjelma? Jaa se kanssamme

Sivun loppuun

Hörpeli [13.02.2006 20:57:27]

#

Tähän threadiin toimivat ohjelmat, jotka olet havainnut toimivaksi käytössäsi ja haluat jakaa muiden kanssa. Ei offtopiccia :)

Crimson Editor - http://www.crimsoneditor.com/

Paras ja kevyin editori, jota olen käyttänyt. Syntax highlight löytyy C++:lle, Javalla, .rc-tiedostoille, Makefileille, bashiskripteille jnejne..

MWSnap - http://www.mirekw.com/winfreeware/mwsnap.html

Ruudunkaappausohjelma. Ainoa ominaisuus joka mielestäni puuttuu on screenshottien automaattinen numerointi :)

Gwaur [13.02.2006 21:11:11]

#

Kate - http://kate.kde.org/

Kiehtova ja ei-liian-monipuolinen tekstieditori.

amaroK - http://amarok.kde.org/

Kiehtova ja monipuolinen, mutta ikävän epävakaa musiikkisoitto-ohjelma.

Konqueror - http://konqueror.kde.org/

Kiehtova ja monipuolinen tiedostoselain.

tkarkkainen [13.02.2006 21:23:14]

#

Opera - http://www.opera.com/

Loistava www-selain

Eagle - http://www.cadsoft.de/

Näppärä softa virtapiirien ja piirilevyjen suunnitteluun, myös freeware-versio saatavilla

SciTE - http://www.scintilla.org/SciTE.html

Kevyt ja näppärä tekstieditori, jossa on mukana myös koodauksen kannalta välttämättömät jutut.

Blaze [13.02.2006 21:32:56]

#

No josko sitä jotain vähemmän tunnettuja yrittäis mainostaa:

Stellarium - http://stellarium.free.fr/

Opettavainen lelu. Läppäri matkaan ja ulos bongaamaan tähtiä.

ddrescue - http://www.gnu.org/software/ddrescue/ddrescue.html

Must have kehnolaatusten romppuasemien omistajille.

ImageMagick - http://www.imagemagick.org/

Kaikkiin kuvien massaprosessointitarpeisiin.

Inkscape - http://www.inkscape.org/

Näppärä vapaa vektoripiirto-ohjelma.

Draiz [13.02.2006 21:39:34]

#

Foxit Reader - http://www.foxitsoftware.com/pdf/rd_intro.php

Tosi, tosi kevyt PDF-lukija.

Mozilla Firefox - http://www.mozilla-europe.org/fi/products/firefox/

Paras selain.

rndprogy [13.02.2006 21:44:51]

#

Katsotaas mitä koneelta löytyy...

foobar2000 - http://www.foobar2000.org/

Kevyt ohjelma musiikin kuunteluun.

IrfanView - http://www.irfanview.com/

Ohjelma kuvien (esi)katseluun ja visuaalisiin muutoksiin.

PuTTY - http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/

Kiva, pieni ja kevyt SSH-Yhteysohjelma.

Buzz - http://www.buzzmachines.com/

Käyttäjästä riippuen, jopa tehokas musiikinteko-ohjelma.

Audacity - http://www.audacity.com/

Tehokas äänieditori.

QEMU - http://fabrice.bellard.free.fr/qemu/

x86 emulaattori.

Azureus - http://azureus.sourceforge.net/

Java BitTorrent klientti.

str4nd [13.02.2006 21:52:42]

#

Kate - http://kate.kde.org/

Hyvä tekstieditori

Links2 - http://links.sourceforge.net/

Kevyt kiva selain, jota voi käyttää esim Open Boxissa hitaassa koneessa.

XMMS - http://www.xmms.org/

Winamp-klooni Linuxissa.

Konqueror - http://konqueror.kde.org/

Hyvä tiedostoselain ja Internet-selain.

KDE <3 - http://www.kde.org/

K Desktop Environment

RRDtool - http://people.ee.ethz.ch/~oetiker/webtools/rrdtool/

Hieno diagrammin- ja käyränpiirto-ohjelma

VMware - http://www.vmware.com/

Kiva käyttöjärjestelmänajo-ohjelma.

Olga [13.02.2006 21:56:57]

#

Mozilla Firefox - http://www.mozilla.com/firefox/

Ei varmaan selittelyjä kaipaa.

YaKuake - http://yakuake.uv.ro/

Näppärääkin näppärämpi pääte-emulaattori (?) KDE:lle.

Quanta Plus - http://quanta.kdewebdev.org/

Loistotyökalu weppisivujen vääntämiseen.

Catching Features - http://www.catchingfeatures.com/

Pitäähän sitä koodarin välillä pelatakin :)

arcatan [14.02.2006 17:39:56]

#

Vim - http://www.vim.org/

Tekstieditorien kiistaton kuningas.

ELinks - http://elinks.cz/

Webbiselaimista käytettävin.

scrot - http://linuxbrit.co.uk/scrot/

Kuvankaappauksia X:stä, muistuttaa ImageMagickin importtia. Tykkään scrotista, koska se keksii itse tiedostonnimet.

curl - http://curl.haxx.se/

curl avaa urleja, vähän kuten wget. Ohjelma on monesti osoittautunut hyödylliseksi webbisovelluksia kehitellessä ja testaillessa, koska curlin saa näyttämään pyyntöjen headeritkin.

abcde - http://lly.org/~rcw/abcde/page/

CD-rippaaja, tai oikeastaan käyttöliittymä sellaiselle. abcde on komentoriviohjelma, joka rippaa CD:t, pakkaa musiikin haluttuun formaattin ja tagaa tiedostot. Kun abcde:n asetukset kerran säätää kuntoon, jatkossa voi vain lyödä CD:n asemaan ja komentaa abcde.

KimmoKM [14.02.2006 17:55:17]

#

GNU Emacs - http://www.gnu.org/software/emacs/

Kaikki muut editorit hyödyttömiksi tekevä, äärettömän tehokas ja itsestäänselvästi paras editori jossa on Kaikki.

Latska [14.02.2006 18:05:20]

#

Kaikki Makkosoftin ohjelmat - http://www.makkosoft.com/ohjelmat/

Pitää kai sitä vähän mainostaa. ;)

XMMS - http://www.xmms.org

Kiva musiikkisoitin.

Opera - http://www.opera.com

Hyvä selain.

Irssi - http://irssi.org

IRC-klienteistä paras mielestäni.

X-Chat - http://www.xchat.org

Se toinen hyvä IRC-klientti

Tempfile [14.02.2006 18:25:16]

#

Blender - http://www.blender3d.org

En ymmärrä miksi ihmeessä joku warettaisi jonkin kaupallisen softan kun jotain tällaista on tarjolla. Erittäin hieno 3d-mallinnusohjelma.

Gimp - http://www.gimp.org

Vaikka ei (vielä) ominaisuuksiensa puolesta olekaan Photoshopin tasolla, on se varsin pätevä kuvankäsittelyohjelma.

Ksnapshot - http://www.kde.org

Pitäähän minunkin jotain kuvankaappaussoftaa suositella, tätä on itse tullut käyteltyä :)

XQF - http://www.linuxgames.com/xqf/index.shtml

Jokaisen linuxilla FPS:ita pelaavan vakiovaruste, toimiva palvelinselain.

vpenis.sh - http://lauko.mine.nu/a/vpenis.sh

Shelliskripti, joka vihdoinkin ratkaisee puolueettomasti, pitävästi ja erehtymättömästi kuka se kovin jätkä todella on.

juhaz [14.02.2006 19:07:06]

#

Pakko mainostaa:

Useimmat mainituista windowsille tehdyistä ohjelmista saa helposti ladattua antamalla windowsissa komento "lataa ****" * = ohjelman nimi.

Tarvitset vain lataa -nimisen ohjelman, jonka saa osoitteesta:
http://juhak.no-ip.info/ohjelmat/lataa.zip

Ohjelman oma virallinen keskustelualue löytyy taas osoitteesta:
http://forums.cjb.net/juhazweb-forum-20.html

Sieltä löytyy infoa, ohjeita ja listat ohjelmista ja peleistä, joita tällä ohjelmalla voi ladata.

Heikki [14.02.2006 21:33:35]

#

Jotain harvinaisempaa...

KVirc (Windows ja Linux): Yksi parhaista IRC-asiakasohjelmista, ominaisuuksina esim. erinomainen eri merkistökoodausten/recoden tuki.

aMSN (Linux): Vaikka en paljoa muuta kuin IRC:tä käytä niin tässä ihan hyvä msn-asiakasohjelma, tukee mm. web-kameraa.

Xplanet (Linux): Tällä hieno ja automaattisesti päivittyvä taustakuva :)

Deewiant [14.02.2006 22:22:15]

#

Jo mainitsemattomia:

Miranda IM (Windows) - http://www.miranda-im.org/

Pluginipohjainen IM-klientti; kevyt, toimiva. Parempaan en ole törmännyt, Gaim on tosin kokeilematta.

Rainlendar (Windows) - http://www.ipi.fi/~rainy/index.php?pn=projects­&project=rainlendar

Paras kalenteriohjelma, ellei tarvitse jotain kattavampaa, Outlook- tai Mozilla Sunbird -tyylistä.

Ethereal (Windows, Unix) - http://www.ethereal.com/

Kätevin käyttämäni pakettisnifferi.

Jaska [14.02.2006 22:37:58]

#

GCC: http://gcc.gnu.org/ Tarvitseeko selityksiä?

lapm [15.02.2006 20:05:46]

#

GnuCash
http://www.gnucash.org/

Kicad
http://www.lis.inpg.fr/realise_au_lis/kicad/

sitecopy
http://www.lyra.org/sitecopy/

Vaikeisiin tilanteisiin kun pitää saada käyttis käyntiin vaikkapa bootloaderin tuhouduttua:
Smart Boot Manager
http://btmgr.webframe.org/

Hörpeli [17.02.2006 15:31:22]

#

WinHex - http://x-ways.net/winhex/index-m.html

Yksinkertaisesti paras heksaeditori, ehdottomasti hintansa arvoinen. Winellä ajettaessa tunnistaa olevansa Linuxissa ja osaa toimia sen mukaan.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta