Moro,
Olempa tälläkin palstalla useaan otteeseen kysellyt eri asioita liittyen vb.netillä väsäämääni sääohjelmaan. Pistän linkin ohjelman "sivuille", käykää katselemassa ja kommentoikaa jos huvittaa.
Ohjelman tarkoitus on:
- kerätä, esittää, tilastoida ja raportoida valitsemasi paikkakunnan säätietoja
- Näyttää sää suoraan windoksen tehtäväpalkissa
- Raportoida säästä sähköpostilla ja paperilla
Sääohjelma koostuu kahdesta eri osasta, Sääpalvelusta ja Säähallinnosta. Palvelu on windows service joka hakee säätietoja windoksen taustalla. Hallinto on käyttöliittymä ja esitystapa palvelulle.
Aloittelin tuota härpäkettä tekemään vaan harjoitellakseni vb.nettiä joten eihän se kauhean hieno ja hyvä ole, mutta ompahan edes jotakin. Ohjelma on vielä pahasti kesken eikä sitä esim. voi ladata vielä mistään, kenties joskus..
Mitä ominaisuuksia yms tuohon kannattaisi/voisi vielä lisätä?
Sivuille olen vain pistänyt muutamia kuvia ja muutaman lauseen selitystä. Tässä linkki http://kotisivu.mtv3.fi/Arto.Muikku/Saaohjelma.
Hmm, kuvien perusteella vaikuttaa todella hyvältä.
Voisi olla jännä ominaisuus että saisi sään näkymään DeskBand:issa.
Silloin voisi laittaa vaikka että säätiedot scrollaisivat siinä.
Juu, oon mietiskelly jonkinmoista esitystapaa suoraan työpöydälle. Päädyin sitten kuitenkin tekemään vain tuon systemtray ikonin ja siihen tuon balloonin tooltipiksi.
Mutta kyllähän tuota ehdotusta voisi miettiä sitten kun tuon saa kuntoon noilla nykyisillä ominaisuuksilla :) Pitäs jonkinlainen asennusohjelmakin väsätä, eli kyllä tuossa vielä tehtävää on.
Loistava idea. TOimiikohan kaikissa kaupingeissa?
No asennusohjelman saa hetkessä kasaan vaikka InnoSetupilla.
squid kirjoitti:
Loistava idea. TOimiikohan kaikissa kaupingeissa?
Vähän riippuu, tiedot haetaan ilmatieteenlaitoksen sivuilta joten jos siellä kaupunkisi/kuntasi näkyy niin toimii kun valmis.
Meitsi kirjoitti:
No asennusohjelman saa hetkessä kasaan vaikka InnoSetupilla.
Saa toki, mutta miten tuon kikkareen asetaminen on vähän hankalampi. Pitää asennella se windows service, kirjoitella rekisteriin yms. Innolla tein joskus paketin, täytyy tutustua siihen vielä lisää.
Kunhan säätiedot saa ohjelmasta jotenkin ulos ne voi näyttää työpöydällä Samurizella vai mitä Windowsilla nyt käytetäänkin.
Itse kirjoittelin PHP:llä skriptin ja laitoin conkyn näyttämään sen työpöydällä. KWeatherissa kun ei ollut Kokkolaa ;)
Blaze kirjoitti:
Kunhan säätiedot saa ohjelmasta jotenkin ulos ne voi näyttää työpöydällä Samurizella vai mitä Windowsilla nyt käytetäänkin.
Ohjelmasta saa säätiedot ulos SaaXML.xml -fileen kautta, siellä on kaikki havainnot jotka ohjelma on tallentanut. Mutta kyllähän se itse tekemä pitäisi olla sen työpöytä häsmäkkeenkin jos sellaisen kyhää ;)
Hienolta kyllä näytti tuo samurize homma.
Mistä tuon voi ladata?
On se hienoa kun ihmiset osaa lukea. Ekasta viestistä:
AM kirjoitti:
Ohjelma on vielä pahasti kesken eikä sitä esim. voi ladata vielä mistään, kenties joskus..
Väsäilen tuolle ohjelmalle tässä omaan rauhalliseen tahtiin parempia sivuja joista sen sitten aikanaan voisi ladata ja löytää muutakin tietoa. Voisihan sinne ehkä lähdekooditkin sitten laittaa, saa nähdä.
Jatkampa yksinpuhelua :)
Väsäilin justiinsa kuvaajakontrollia jonka liitän sitten sääohjelmaan kunhan se on ihan valmis. Käytin ohjelmassa aluksi ChartFX Lite -kontrollia kuvaajien piirtelyyn, mutta nyt päätin tehdä oman kontrollin. Tuo ChartFX Lite osottautui vähän huonoksi.
Tämä tekemäni kontrolli piirretään gdi+:lla, joten tulipahan/tuleepahan siihenkin tutustuttua hieman. Kontrollia pitää vielä parannella mutta tältä se nyt näyttää: http://kotisivu.mtv3.fi/Arto.Muikku/gdi.PNG
Antakaa tulla vain kommenttia koko roskasta ;)
Nuo lämpötilat voisivat olla pienimmillä väleillä, sillä tuskin Suomessa päästään ihan noin korkeisiin lämpöihin..
ihan hyvä minusta tuo väli on, pitäähän sitä olla pelivaraa, tosin rovaniemellä taisi tässä joku talvi olla rapiat -50 astetta pakkasta...
Tosin siitä kontrollista voisi tehdä sillätavalla fiksun, että se haistelee minimi ja maksimilämpötilat ja säätää asteikon väliä vastaavasti, jos lämpötilaeroa ei tarkasteltavalla aikavälillä ole paljoa, niin näyttää sitten tarkemmalla asteikolla.
Voisinpa tosiaan tehdä tuon esakomin mainitseman skaalautuvuuden tuohon. Muutenkin se voisi olla vähän dynaamisempi.
Kun saan tuon valmiiksi teen siitä ja dgi+:sta koodivinkin, kontrollin lähdekoodit saa ladata sitten sieltä.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.